|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#571 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe
Ja chyba kupię sobie Jade Green z tych jednotonowych. Mam zielone oczka i niedlugo bal gimnazjalny więc chcę zaszaleć z kolorem a szkoda mi kasy na Freshlooki, które to kupię sobie na wakacje =D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#572 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no one na zdjeciu sa takie sliczne, takie jasne....a czy na oku takie beda? tym bardziej ze mam ciemna obwodke
![]() |
#573 |
Raczkowanie
|
a ma ktos moze soczewki jakies jasno blekitne z mocnymi obwodkami? albo lazurowy blekit
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#574 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No wlasnie... ech. Tego sie obawiam. Bo Freshlooki jak mialam turkusowe to byly straaasznie ciemne. A te są z gorszej firmy więc sama nie wiem jaki to wyjdzie kolor. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#575 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja chyba jednak zamowie te jade green. w koncu to tylko na miesiac potem jakby co mozna kupic inne
powiedzcie mi tylko czy plyn do soczewek mozna kupic w aptece? EDIT: zakupilam wlasnie te soczewki - co bedzie to bedzie
![]() ![]() Wzorki i wzoreczki, teraz nowe pazurki u Swinecki zapraszam do komentowania ![]() Edytowane przez Svinecka Czas edycji: 2007-05-24 o 09:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#576 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Płyn kupisz u okulisty, w aptece raczej nie ma. I koniecznie wstaw fotki jak już dojdą twoje soczewki. Ja chyba kupię dzisiaj jednak freshlooki a jak te jade green okaża sie w porzadku to pozniej bede kupowala oszczedniej =D Tylko ze one sa bez mocy wiec i tak nie bede mogla ich nosic za czesto.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#577 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no ja wady wzroku nie mam wiec dla mnie sa ok
jestes pewna ze nie kupie w aptece? np w aptekach internetowych sa a jaka jest cena plynow u okulisty?
![]() |
#578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak masz wade to np discony maja jade green normalnie nie tylko plano. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#579 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#580 |
Konto usunięte
|
a ja sobie kupilem turkusowe wczoraj, fajne sa
zalaczam fotke ![]() Edytowane przez 14523627c3a86aa0d90ca72edfe02aaea47b1d93_5fe3da39b4d8d Czas edycji: 2007-06-01 o 17:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#581 |
Raczkowanie
|
[1=14523627c3a86aa0d90ca72 edfe02aaea47b1d93_5fe3da3 9b4d8d;4431234]a ja sobie kupilem turkusowe wczoraj, fajne sa
zalaczam fotke ![]() to są colorblends'y? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#582 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
też sobie je zamówiłam i czekam na przesyłkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#583 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
tez czekam
![]() |
#584 |
Raczkowanie
|
Ja noszę kolorowe soczewki już od 3 miesięcy. Wcześniej miałam normalne i naprawde dziewczyny nie bójcie się ich zamaiwać są naprawde rewelacyjne. Ja zamawiam sobie lazurowe, Więc moje oczy są bardzo niebieskie i każdy sie nie moze nadziwic ich wspaniałym kolorem. Doradzam wam zamawianie soczewek co zmieniają kolor, bo są takie co pogłebiaja naturalny, a tak nprawde rezultat jest prawie niewidoczny. Zamawiam sobie zoczewki 2dugodniowe a nosze przez 2 miesiace więc nie musicie wierzyc w te daty ktore oni sugeruja bo to zalezy od was jak dlugo wasze oczy beda te soczewki tolerować. Więc polecam bardzo serdecznie bo naprawde warto, już niejeden chłopak mnie zatrzymał na ulicy bo nie mógł się nadziwic kolorem moich oczu. Oczywiscie nigdy sie nie przyznaje ze mam soczewki bo wtedy czar pryska. Wiec do boju dziewczyny. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#585 |
Konto usunięte
|
tak, to colorblendsy, kupilem je okazyjnie , tzn b. tanie bo za 30zł miesieczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#586 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#587 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a powiedzcie mi czy nowe soczewki ktore sa w pudelku w tym plynie to po otwarciu od razu mozna je zalozyc czy trzeba je przeplukac plynem do soczewek? czy ten plyn ktory jest w opakowaniu go zastepuje i przy pierwszym zalozniu nie trzeba uzywac innego?
![]() |
#588 |
Miuoshowa
|
Nie trzeba uzywac innego.
![]() |
#589 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a jak nie mam plynu bo kupie dopiero jutro to moge otworzyc soczewki, zalozyc i potem wsadzic je do opakowania z plynem w ktorym byly a jutro je przemyc tym kupionym? czy wyparuje albo cos?
![]() |
#590 |
Miuoshowa
|
Obawiam sie, ze jest go w tym pojemniczku za malo i faktycznie moglby wyparowac. W dodatku nie zamkniesz go szczelnie, wiec tym bardziej moze sie tak stac. Lepiej poczekaj na plyn
![]()
![]() |
#591 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ale przyszly mi dzisiaj i chce przymierzyc
![]()
![]() |
#592 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#593 |
Miuoshowa
|
To przymierzysz jutro, szkoda byloby je chyba od razu zniszczyc?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#594 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a oto moje green jade
![]() szczerze mowiac liczylam na mocniejszy efekt ale wygladaja ladnie ![]() gdzie tu dostac takie soczewki zeby miec baaaardzo mocno zielone i jasniutkie oczka hmmm..... ale i tak jestem zadowolona bo kolor jest ladny a nie musial byc no i masakra z zalozeniem. nigdy nie nosilam soczewek i zeby je zalozyc meczylam sie pol godz. potem 15minut bolu oka ![]() ale juz sie przyzwyczailam i jest ok, powoli przestaje czuc ze mam cokolwiek na oku po prawej fotka bez soczewki
![]() |
#595 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
aha no i fotka nie oddaje za bardzo rzeczywistego koloru bo jest robiona kamerka
![]()
![]() |
#596 |
Przyczajenie
|
dzis założyłam pierwszy raz discony, kolor blue
i w sumie tak: blue to one są, ale niewiele, są brązowo- szare, mam oczy niebiesko-szaro-zielone i po nałozeniu tych soczewek mam takie same + brązowa obwódkę. i dużą dziure w środku niby na źrednicę, spod której wszystko widac i wygląda to mało ciekawie ale to jeszcze nic- te soczewski sa ogromne!! co najmniej o milimetr lub dwa wieksze niż moja tęczówka! po nałożeniu wygladam jak dzieci z japońskich bajek- z taaakimi wielkimi oczami ![]() wygodne nie sa wcale, może dlatego, że takie duże to wydaje mi sie, ze zahaczaja powiekę. a jak soczewka sie przesuwa i ten kolor lata mi po oku to strasznie kiepsko widze wiec ogólnie nie polecam, to pierwszy i ostatni raz taki kolor z tej firmy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#597 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#598 |
Rozeznanie
|
ja noszę soczewki od listopada zeszłego roku, najpierw oczywiście zwykłe korekcyjne, ale później zamówiłam sobie na allegro kolorowe. wzięłam brązowe, mam piwne oczy, więc chciałam trochę przyciemnic. zamówiłam firmy NEWBIO i musze pwoiedziec, że jestem zadowolona, fajny kolor i dobrze sie nosiły, a są tańsze niz kolorowe innych firm. teraz zamówiłam sobie tej samej firmy szare, mam nadzieje, ze beda wyglądały dobrze
![]()
![]() |
#599 |
Zakorzenienie
|
no discony nie sa zbyt komfortowe - mnie oko bolalo potem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#600 |
Konto usunięte
|
ja tez mialem discony keidys cappucino :/
uwazam, ze oczy w tych soczewkach wyglądaja jak z plastiku , tzn strasznie sztucznie, glownie przy zrenicy jak sie rozszezy w ciemnym pomieszczeniu. moze i jest w nich intensywny kolor ale co z tego jesli sie wyglada jak zezowata pszczoła :/ tez szukam intensywnie zielonych ale bardzo watpie czy s atakie co dadza jasny kolor i naturalny efekt (oczywiscie w przypadku ciemnych oczu) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:31.