Soczewki kontaktowe - wątek zbiorczy, cz. II - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-30, 19:40   #781
maddzia007
Zakorzenienie

Dot.: Soczewki kontaktowe - wątek zbiorczy, cz. II

Ja zakładałam pierwszy raz soczewki u okulisty, to zajęło mi to ok. 5 minut, potem jak w domu próbowałam to jakieś max 10 minut ale tylko za pierwszym razem, potem już było coraz lepiej nie jest to wcale takie trudne.
maddzia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 19:51   #782
karola01
Raczkowanie

A w tym pierwszym dniu ile godzin maksymalnie można nosić?
karola01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 20:40   #783
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karola01 Pokaż wiadomość
Dzisiaj kupiłam po raz pierwszy soczewki, jednodniowe Acuvue Johnsona, jutro lub pojutrze mam zamiar je założyć.
I stąd moje pytanie:
Ile Wam zajęło założenie pierwszych soczewek?Było to trudne?
Cytat:
A w tym pierwszym dniu ile godzin maksymalnie można nosić?
u okulistki jakieś 10min
a w domu raz chyba z 15min,ale co dzien coraz lepiej,teraz juz tylko chwile,z czasem sie nabiera praktyki i szybko leci...
jak u o okulistki załozyłam to 3h i miałam zdjąć i każdego dnia miałam godzine wydłużać sobie,aby oczy przyzwyczaić,bo bolaly mnie na poczatku,a teraz nic a nic nosze 2 tyg i jutro pedze na kontrole...
Stary 2009-09-30, 20:48   #784
lavender blue
Raczkowanie

mi u okulisty załozenie zajęło kilka minut, w domu też. na pewno mniej niż 5
lavender blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 21:08   #785
Malla
Nie depcze krokusów

gwiazdeczka172 - nie podoba im się to Na kontroli poproś o zwrócenie uwagi na sprawdzenie nawilżenia Twoich oczu.

Elucidate - wow Czekamy na zdjęcia!

dance makabre - powodzenia! Czekamy na relację.

karola01 - odnoszę wrażenie, że nie pofatygowałaś się do lekarza na dobór soczewek i instruktaż?
Stary 2009-09-30, 21:20   #786
MagJa
Zakorzenienie

A ja się chciałam pochwalić, że w końcu odwiedziłam sławny salon na Floriańskiej i jestem bardzo zadowolona z wizyty, co więcej nie żałuję ani złotówki z zostawionej tam kasy.

Żałuję tylko, że tak długo zwlekałam z wizytą, bo przez pół roku żyłam ze świadomością, że mam obuocznie -1, podczas gdy naprawdę mam OP -1,25 a OL - 1,5. I to nie tak, że przez te pół roku mi się wada pogłębiła (za stara jestem na to ), tylko okulistki u mnie w mieście nawet nie umieją prawidłowo wady zdiagnozować I za co ja im płaciłam A przy pierwszym badaniu, jak dobierałam okulary sugerowałam, że nie widzę wcale tak wyraźnie jakbym chciała, no ale co ja tam wiem... Najlepsze, że 2 mies. później byłam u drugiej okulistki, bo akurat wypadły mi badania okresowe do pracy i ta potwierdziła te moje -1. Tiaaa, tylko ciekawe czemu w końcu teraz widzę naprawdę wyraźnie, naprawdę ostro

A wracając do tematu - pan doktor faktycznie jest bardzo miły, dużo mówi i fachowo podchodzi do tematu. Myślałam, że dostanę zrypkę za samodzielne dobieranie soczewek, a tu się okazało, że wcale tak źle mi to nie wyszło i nawet mnie pochwalił Co prawda w większości to Wasza zasługa bo to tu się najwięcej doedukowałam ale okazało się, że jeśli chodzi o krzywiznę, to trafiłam idealnie. DC 8,7 to najmniej ile mogę nosić i tym sposobem zostałam przy wypróbowanych wcześniej Frequency Aspheric. Kupiłam od razu jedną parę i już nie narzekam tak jak kiedyś, że wszystko mi się rozmazuje. A tak było, jak sama sobie wypróbowałam -1.

Teraz tylko muszę jeszcze zużyć zapas płynu i spróbować Monoseptu albo AOSeptu (gdzie polecacie kupować te płyny?) No i soczewek trzeba się pozbyć, bo narobiłam zapasów jednodniówek i Frequency 55, a teraz jak już wiem, że potrzebuję mocniejszych nie będę się przecież z nimi męczyć.
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 21:37   #787
Malla
Nie depcze krokusów

A widzisz, mnie oświecił również, że potrzebuję innych mocy i skrajnej krzywizny (niskiej). Ile zapłaciłaś za wizytę? Kontrola mi się zbliża i nie wiem, czy iść do niego, czy do VE...

AOSept kupuję w necie za ok.44zł. Niestety, nie jest tani Mam też od czasu do czasu zwykły płyn (wierzę w różnorodność), ale zawsze z radością wracam do katalitycznego.
Monosept kupowała Lalaith tanio w Krakowie w sklepie stacjonarnym.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-30, 22:32   #788
emememsik
po prostu Em :)

Malla, nie idź do VE. Ja w ciągu miesiąca byłam tu i tu i różnica w podejściu i fachowości jest naprawdę kolosalna.
Stary 2009-10-01, 00:03   #789
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość

A widzisz, mnie oświecił również, że potrzebuję innych mocy i skrajnej krzywizny (niskiej). Ile zapłaciłaś za wizytę? Kontrola mi się zbliża i nie wiem, czy iść do niego, czy do VE...
Hmm... czyli nie tylko u mnie dziwnie zaniżają wadę
A zapłaciłam w końcu 100zł za wizytę + 50zł za soczewki, ale siedziałam tam z 50min

Cytat:
AOSept kupuję w necie za ok.44zł. Niestety, nie jest tani Mam też od czasu do czasu zwykły płyn (wierzę w różnorodność), ale zawsze z radością wracam do katalitycznego.
Monosept kupowała Lalaith tanio w Krakowie w sklepie stacjonarnym.
Ano faktycznie, jeśli się porówna ceny na necie, to te płyny wychodzą drożej. W sklepie stacjonarnym różnice są chyba mniejsze, przynajmniej w Fielmannie.
Lalaith podpytam, ale i tak póki co pozostaje mi zakup przez net, nie wiem kiedy będę znów w Krk.

Edytowane przez MagJa
Czas edycji: 2009-10-01 o 00:06
Stary 2009-10-01, 12:13   #790
MagJa
Zakorzenienie

Jako że wczoraj pękła mi soczewka i musiałam jednak dokonać szybkich zakupów przez net, powrócił problem z wyborem sprzedawcy na Allegro. Co prawda kliknęłam je już u sprawdzonego sprzedawcy, ale ta sprawa ciągle mnie nurtuje.
Soczewki Frequency Aspheric, które teraz noszę i Frequency 55, które nosiłam jeszcze tydzień temu ma akurat wielu sprzedawców w całkiem korzystnych cenach. Ale właśnie, nie tak dawno u jednego z nich kupiłam sobie 2 pary Frequency 55, a otrzymałam (chyba ) ich medyczne amerykańskie odpowiedniki. Zresztą same zobaczcie - po lewej "sreberko" z Frequency 55 kupionego u innego sprzedawcy, a po prawej u tego ostatniego. Oczywiście na aukcji ani słowem nie było wspomniane o tym, że są to jakieś odpowiedniki: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=721788432
Co więcej gdy po otrzymaniu przesyłki wysłałam maila do sprzedawcy z prośbą o wyjaśnienie, o podanie jakiejś strony poświadczającej, że to to samo, odpowiedzi nie doczekałam się wcale. Sama doszukałam się jakichś informacji, że są soczewki medyczne 55 zalecane po zabiegach itp., ale one są 2-tygodniowe.
Specjalistki moje kochane, może Wy rozwiążecie tą zagadkę i dojdziecie co to dokładnie za soczewki, z jakim zalecanym terminem noszenia i z jakim BC. Coś mi świta, że się doszukałam, że to nawet nie 8,7 a 8,8, ale na sreberku podali tylko MED, a ja już nie pamiętam, gdzie to wynalazłam.

Edytowane przez MagJa
Czas edycji: 2009-10-01 o 12:32
Stary 2009-10-01, 16:54   #791
dance makabre
Wtajemniczenie

Już po Zakładanie i zdejmowanie szybko poszło, mam Air Optix miesięczne, słyn też Ciby, Solo Care Aqua. Trochę szczypią oczy, ale myślę, że da się przyzwyczaić Zobaczę, jak tam zdejmowanie pójdzie.
Moi okulistka mówi, że soczewki nie liczą dni- można otwarte trzymać miesiąc, niezależnie ile się nosi (a propo pytania kilka ston wcześniej)
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-01, 17:04   #792
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
gwiazdeczka172 - nie podoba im się to Na kontroli poproś o zwrócenie uwagi na sprawdzenie nawilżenia Twoich oczu.
dziosiaj wskoczyłam już na kontrolę, powiedziałam co i jak, no i jak na razie dostałam 4 sztuki jednodniowych ale o ćwiartke mocniejsze by sprawdzic która moc dla mnie lepsza...

Zmartwiło mnie to że pani doktor powiedziała, że na soczewkach już jest osad a mają dopiero tydzień

mówiła tez że oczy wyglądają dobrze (może ja sobie wmawiałam że brzydko wyglądają i że jest dużo czerwonych żyłek)
powiedziałam też o mgiełce i to od wysychania soczewki podobno...
takie info otrzymałam, mam spróbowac jednodniowych i przyjść za tydzień gdzieś i jak nadal będzie to samo to dostanę miesięczne...
ja już nie wiem

chce by było dobrze, a już mam ochotę się poddać ;(

aaaa
i jeszcze dostałam próbkę kropelek Aquify 2ml

ah no i jeszcze powiedziała, że biorąc hormony moje oczy mogą szybciej schnąć

Edytowane przez gwiazdeczka172
Czas edycji: 2009-10-01 o 17:42
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 18:53   #793
karola01
Raczkowanie

Cytat:

karola01 - odnoszę wrażenie, że nie pofatygowałaś się do lekarza na dobór soczewek i instruktaż?
Rzeczywiście, nie byłam u lekarza.Soczewki dobierała mi pani optyk. W moim regionie nie ma dobrych okulistów( 2 razy miałam tragicznie dobrane okulary-odtąd dobiera mi je optyk i jest w porządku-byłam w klinice,gdzie to potwierdzili) .Do do instruktażu to zostałam zapoznana z soczewkami,ich zakładaniem itp, ale byłam ciekawa waszych opini.W końcu to ten pierwszy raz

Pozdrawiam.
Stary 2009-10-01, 19:12   #794
fiolka85
Wtajemniczenie

MagJa moim zdaniem to te same soczewki. ten sam materiał, to samo uwodnienie, ta sama średnica. Jedynie inne oznaczenie promienia krzywizny ale zwykle rozmiar MED odpowiada promieniowi 8,6. No i jedna wyprodukowana w USA a druga w UK.

Edytowane przez fiolka85
Czas edycji: 2009-10-01 o 19:13
fiolka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 20:55   #795
TeaHouseMoon
Rozeznanie

Witajcie! Jestem w posiadaniu dwutygodniowych soczewek Acuvue Johnsona. Kiedyś nosiłam jednodniowe iWear i było wszystko ok. Niestety, te zakładam już 4 raz na dłużej i nie czuję się w nich dobrze Najgorsze jest to, że widzę jak za mgłą i nie wiem dlaczego i od czego to zależy. Raz jak patrzę dalej, czasem z bliska. Mruganie pomaga tylko na chwilę. Do tego swędzą mnie oczy Oprócz swędzenia nie czuję soczewek w ogóle na oczach, z tym jest bardzo ok. Do tego czasami mam wrażenie, że widzę krawędź soczewki jak spojrzę w bok lub w dół. Staram się je dokładnie przemywać, ale to nie pomaga. Najgorsze, że mam dwa opakowania (bo wymieniłam za słabe i w efekcie mam dwie paczki z taką samą korekcją), boję się że wyrzuciłam pieniądze w błoto . Soczewki kupiłam w VE, ale w innym mieście niż teraz przebywam i w najbliższym czasie mnie tam nie będzie. Myślicie, że jeśli mam paragon i receptę, mogę się wybrać do VE w innym mieście i poradzić?

TeaHouseMoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-01, 21:44   #796
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolka85 Pokaż wiadomość
MagJa moim zdaniem to te same soczewki. ten sam materiał, to samo uwodnienie, ta sama średnica. Jedynie inne oznaczenie promienia krzywizny ale zwykle rozmiar MED odpowiada promieniowi 8,6. No i jedna wyprodukowana w USA a druga w UK.
Dzięki
Może i to 8,6 kto wie, ale najważniejsze, że ogólnie nosi się je dobrze i po 20 dniach użytkowania nadal są czyściutkie.
Stary 2009-10-02, 10:36   #797
fiolka85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MagJa Pokaż wiadomość
Dzięki
Może i to 8,6 kto wie, ale najważniejsze, że ogólnie nosi się je dobrze i po 20 dniach użytkowania nadal są czyściutkie.
Firmy stosują różne oznaczenia promienia krzywizny. Niektórzy podają w "mm" a inni mają do wyboru soczewkę płaską FLAT, średnią MED i stromą STEEP.
Ja nie jestem pewna czy 8,6 to MED ale porównując z innymi dostępnymi promieniami krzywizny, myślę że promień ok. 8,3mm odpowiada oznaczeniu STEEP, ok 8,6mm- MED a ok 9mm - FLAT
fiolka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 11:05   #798
eloania
Zadomowienie

hmm chyba sie dopisze do watku bo tez powaznie mysle o soczekawch.
jeszcze nigdy nie nosilam, ale tez mam problemy, tak jak pisala jedna dziewczyna kilka postow do gory, szczegolnie na uczelni na wykladach jak nie dowidze i denerwuje mnie juz to bo ciagle musze spisywac od kogos kto siedzi obok;/
mam okularki do noszenia niby takie do telewizora, do komputera, do czytania, ale nie jestem przyzwyczajona, tzn w domu tak, ale poza domem ich nie nosze.
chcialabym sprobowac z soczewkami.
niby nie mam duzej wady bo -1 w prawym i -1 w lewym oku.

2dni temu pytalam u optyka, ta sama firma gdzie robilam okulary w wakacje, to kobieta mi powiedziala ze oni sprzedaja soczewki w zestawach tylko 3pary po 150zl.
to byl salon visoion express.
no i powiedziala mi ze musze sie przebadac wczesniej bo szczerze mowiac to nie widzialam o tym wczesniej.
hm, ale nie mozna kupic jakos tak pojedynczych sztuk czy pary na wyprobowanie?
jak tak to gdzie najlepiej?

troche mnie przerazilyscie tym ze zakladania trwa po 30min na poczatku, zawsze myslalam ze to tylko chwila
Stary 2009-10-02, 11:20   #799
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eloania Pokaż wiadomość
jeszcze nigdy nie nosilam, ale tez mam problemy, tak jak pisala jedna dziewczyna kilka postow do gory, szczegolnie na uczelni na wykladach jak nie dowidze i denerwuje mnie juz to bo ciagle musze spisywac od kogos kto siedzi obok;/
mam okularki do noszenia niby takie do telewizora, do komputera, do czytania, ale nie jestem przyzwyczajona, tzn w domu tak, ale poza domem ich nie nosze.

2dni temu pytalam u optyka, ta sama firma gdzie robilam okulary w wakacje, to kobieta mi powiedziala ze oni sprzedaja soczewki w zestawach tylko 3pary po 150zl.
no i powiedziala mi ze musze sie przebadac wczesniej bo szczerze mowiac to nie widzialam o tym wczesniej.

troche mnie przerazilyscie tym ze zakladania trwa po 30min na poczatku, zawsze myslalam ze to tylko chwila
U mnie to była tylko chwila więc luzz Najważniejsze to się nie stresować na zapas.
W większości salonów przy doborze soczewek (płatnym) pierwszą parę dostaje się gratis, kostuje to ok 50-100zł, czasem w cenie ma się jeszcze płyn startowy i pojemniczek, zwykle jednak trzeba sobie to dokupić. VE tutaj nie polecamy, bo tam drogo, a kupowanie 3 par soczewek od razu kiedy jeszcze nie wiadomo czy możemy je nosić i czy akurat te jest całkowicie bez sensu.
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-02, 12:16   #800
spioch7
BAN stały

Jak rozpoznac ze soczewka ma osad bialkowy?(miesieczne soczewki)
spioch7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 12:23   #801
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spioch7 Pokaż wiadomość
Jak rozpoznac ze soczewka ma osad bialkowy?(miesieczne soczewki)
Tak naprawdę to tylko okulista może to zobaczyć, chyba że byłby ogromny to wtedy miałabyś tak jakby brudną soczewkę i by Ci zachodziły mgła więc pogorszałoby się widzenie.
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 13:31   #802
pani-jesień
Zakorzenienie

Cześć
Nie wiem, czy mnie pamiętacie, ale swego czasu (w zimie) udzielałam się w tym wątku. A ściślej to głównie psioczyłam, bo nic mi nie pasowało
Próbowałam soczewek Air Optix, Acuvue Advance i Avuvue Oasys oraz Biofinity. W końcu się poddałam
Ostatnio jednak zaczęły wkurzać mnie okulary, czuje się w nich trochę jak Kopciuszek, więc znów zaczynam myśleć nad soczewkami Czy ja jestem nienormalna?
Zastanawiam się nad miesięcznymi Pure Vision
Stary 2009-10-02, 17:07   #803
dance makabre
Wtajemniczenie

Dziś pierwszy raz wkładałam soczewki poza gabinetem okulistycznym- pół godziny w plecy, ledwo zdążyłam do szkoły Ale zdobędę wprawę.
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-02, 17:11   #804
BarwyOczu
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Cześć
Nie wiem, czy mnie pamiętacie, ale swego czasu (w zimie) udzielałam się w tym wątku. A ściślej to głównie psioczyłam, bo nic mi nie pasowało
Próbowałam soczewek Air Optix, Acuvue Advance i Avuvue Oasys oraz Biofinity. W końcu się poddałam
Ostatnio jednak zaczęły wkurzać mnie okulary, czuje się w nich trochę jak Kopciuszek, więc znów zaczynam myśleć nad soczewkami Czy ja jestem nienormalna?
Soczewki to świetny wynalazek, szczególnie dla osób prowadzących aktywny tryb życia. Nie przejmujesz się , że coś Ci spadnie z nosa, rozbije się, zaparuje w tramwaju itp. Używam PureVision od pół roku i jestem z nich bardzo zadowolona. Wcześniej nosiłam kwartalne soczewki Optima FW i niby mogłam je zamienić na Soflens38, ale jednak PureVision zwyciężyły, bo zdarza mi się spać w soczewkach.. rzadko, ale jednak, a one są na dzień i noc.

Edytowane przez BarwyOczu
Czas edycji: 2009-10-02 o 17:22
BarwyOczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 18:47   #805
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Rzeczywiście, nie byłam u lekarza.Soczewki dobierała mi pani optyk. W moim regionie nie ma dobrych okulistów( 2 razy miałam tragicznie dobrane okulary-odtąd dobiera mi je optyk i jest w porządku-byłam w klinice,gdzie to potwierdzili) .Do do instruktażu to zostałam zapoznana z soczewkami,ich zakładaniem itp, ale byłam ciekawa waszych opini.W końcu to ten pierwszy raz
Zapraszam na wizytę do Krakowa
Nawet jednodniówki trzeba dobrać pod okiem specjalisty, soczewki dostosowuje się nie tylko do wysokości wady, ale przede wszystkim do rozmiarów oka. Nie wiem, jak Cię badał ten optyk (optycy nie wykonują badań!), czy oglądał Twoje oczy w sprzęcie pod wysokim powiększeniem? Może to był optometrysta (odrębny zawód)?

Generalnie zaleca się na początku noszenie po parę godzin i stopniowe wydłużanie, np. 2 godziny jednego dnia, drugiego trzy, trzeciego cztery... Albo cztery godziny przez pierwsze trzy dni... Różnie bywa, ale 4h to chyba standard. Moje oczy źle znosiły soczewki i wytrzymywały na początku 2-4 godziny, a teraz już spokojnie kilkanaście, więc to także kwestia tego, jak TY będziesz się w nich czuła. Jak często zamierzasz nosić?

Pierwsze założenie i zdjęcie to dla mnie był wielki dramat, ale to nie reguła Jednodniówki ściąga się według mnie trudniej, bo są bardziej elastyczne i wydają się mocniej przylegać do oka, trudniej od niego odskakują.

TeaHouseMoon - kto Ci dobierał te soczewki?

fiolka85 - B&L chyba stosuje takie rozmiary - S/M, F/M. Prawie jak ubrania, tylko F zamiast L

eloania - w jednym na pewno mieli rację w salonie - koniecznie trzeba pójść na kompleksowe badanie pod kątem dobrania soczewek. Ceny soczewek i płynów obejrzyj w internecie, to się przyjemnie zaskoczysz w porównaniu z tym, co Ci zaproponowali. Na początek nie kupuje się całego opakowania (jak kota w worku), tylko dostaje lub kupuje w trakcie pierwszej wizyty próbną parę, a dopiero potem decyduje o dalszym używaniu tego modelu.

pani-jesień - nie jesteś nienormalna witaj ponownie!
Decydowałaś się już na jakieś o większej krzywiźnie?

MagJa - w necie bardzo często sprzedają soczewki sprowadzane z zagranicy, zwłaszcza z USA (np. O2 Optix, w Europie sprzedawane pod nazwą Air Optix). Te, które kupiłaś, to bezpłatne soczewki, zapewne przeznaczone na próbne

gwiazdeczka172 - zwróć szczególną uwagę na czyszczenie, za każdym razem myj soczewki mechanicznie z obydwu stron i obficie przepłukuj. Może pomoże zmiana płynu... Z hormonami to niestety prawda, mogą sprzyjać wysychaniu. Kropelki mogą okazać się niezbędną inwestycją.

BarwyOczu - jaki salon w Krakowie polecasz pod kątem porządnej wizyty kontrolnej?
Stary 2009-10-02, 19:09   #806
karola01
Raczkowanie

Jestem już po i jestem baaaardzo zadowolona. Miałam mały problem z ich założeniem,ale to dlatego,że nie mam jeszcze wprawy. Widzę w nich sto razy lepiej, niż w olkularach. Zamierzam je nosić około 3 razy w tygodniu. Według mnie dobrane są idealnie,bo bardzo dobrze się w nich czuje,no ale zobaczymy później.
Stary 2009-10-02, 19:31   #807
dra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eloania Pokaż wiadomość

ja też mam taką wadę oczów i dla mnie okulary na wyścia czuję sie zle i tyle dlatego zdecydowałam sie na soczewki...
nie taki diabeł straszny jak go maluja ja u okulistki 5 min wkladalam,ale to rece mi sie trzęsły i sie denerwowałam,a gdy już w domu byłam to tylko raz zajeło mi 15min,bo to byl dzien po wizycie i tez lekkie zdenerwowanie bylo,a pozniej nawet nie cale 2 min a teraz to chwila moment...

idz do jakiegos okulisty,bo tak sobie nie mozna dobrac soczewek...
mi dała Acuve i po 2 tyg kontrola czy dobrze sie czuje i wczoraj byłam i wszytsko ok i tym razem wzielam na 3 miesiace 3 pary,bo wiem,ze moje oko je toleruje...

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Cześć
warto próbowac może tym razem pójdzie lepiej

Cytat:
Napisane przez dance makabre Pokaż wiadomość
Dziś pierwszy raz wkładałam soczewki poza gabinetem okulistycznym- pół godziny w plecy, ledwo zdążyłam do szkoły Ale zdobędę wprawę.
to kwestia czasu

Cytat:
Jestem już po i jestem baaaardzo zadowolona. Miałam mały problem z ich założeniem,ale to dlatego,że nie mam jeszcze wprawy. Widzę w nich sto razy lepiej, niż w olkularach. Zamierzam je nosić około 3 razy w tygodniu. Według mnie dobrane są idealnie,bo bardzo dobrze się w nich czuje,no ale zobaczymy później.
wprawisz sie pare ćwiczen i tylko chwile bedzie ci zajmowalo
Stary 2009-10-02, 19:42   #808
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:

gwiazdeczka172 - zwróć szczególną uwagę na czyszczenie, za każdym razem myj soczewki mechanicznie z obydwu stron i obficie przepłukuj. Może pomoże zmiana płynu... Z hormonami to niestety prawda, mogą sprzyjać wysychaniu. Kropelki mogą okazać się niezbędną inwestycją.
dzisiaj cały dzionek nosiłam jednodniowe o większej mocy niż te johnsony i wydaje mi się, że wole te mocniejsze jednak... no nic połażę jeszcze tydzień w tych johnsonach i się wybiore z prośbą o miesięczne

ps. dostałam Acuvue 1-Day TRUEYE i one mają większą średnicę bo 14,2 oraz krzywiznę 8,5, więc chyba te Air Optixy powinny pasować no ale zobaczymy, wszystko pod okiem specjalisty
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 20:04   #809
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Zapraszam na wizytę do Krakowa
I ja polecam odwiedzić salon na Floriańskiej

Cytat:
MagJa - w necie bardzo często sprzedają soczewki sprowadzane z zagranicy, zwłaszcza z USA (np. O2 Optix, w Europie sprzedawane pod nazwą Air Optix). Te, które kupiłaś, to bezpłatne soczewki, zapewne przeznaczone na próbne
Wiem, wiem i bardzo mnie to nie dziwi, ale dziwi mnie to, że sprzedawca nie raczył po prostu tego wyjaśnić. Poza tym jak wspominałam, gdzieś się doszukałam, że te soczewki 55 są 2-tygodniowe, a normalnie Frequency 55 są przecież miesięczne.
Stary 2009-10-02, 20:15   #810
Malla
Nie depcze krokusów

Może po prostu w USA je zalecają na tyle, tam mają nieco inne terminy...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości