|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#842 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
masz sliczny kolor oczu =] ja bym w zyciu go zmienila na taki pospolity brazowy =) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#843 |
Rozeznanie
|
karmenisia a ile placisz za te soczewki co sa fotki w nich? i czy to sa z moca czy kosmetyczne?sliczny kolor wlasnie taki bym chciala miec, a jaki masz naturalny?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#844 |
Raczkowanie
|
sapho16>na moim oku nic nie wystaje poza tęczówkę, pasują idealnie, ale nawet jeśli by wystawały to soczewki podkreślające raczej nie powiększą oka.
Sylwiaa16>Zapłaciłam 45zł za parę. Nosze soczewki korekcyjne. Mój naturalny kolor to zielono-szary, niezbyt intensywny, w tym poście ostatnie foto to mój naturalny kolor: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=580 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#845 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#846 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#847 | |
just here 4 the nails
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#848 |
Przyczajenie
|
a ja może wypróbuję na początku freshlooki albo discounty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#849 |
Rozeznanie
|
karmenisia jeszcze 1 pytankomam zamawialas przez internet te soczewki czy w sklepie kupilas?
aha chcialam jeszce zapytac o to czy jak mam 8,3krzywizny to czy mozna kupic soczewki ktore maja 8,6 albo 8,9?czy nie? za bardzo si ena tym nie znam, soczewki wybral mi okulista i kupuje tyko takie jakie mi przepisal.. Edytowane przez sylwiaa18 Czas edycji: 2007-11-17 o 23:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#850 |
Raczkowanie
|
Te anime są super
![]() Sylwia>Zamawiałam przez internet, poszukaj miasto tanich soczewek na google ![]() Znalazłam małą galerie z fotkami (najwięcej jest freshlooków) http://www.fargadelinser.se/ShowPage.aspx?PageID=46 Edytowane przez karmenisia Czas edycji: 2007-11-18 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#851 |
Rozeznanie
|
woooow jakie super te fotki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#852 |
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
![]() ![]() Lubię swój kolor oczu, ale jak to kobieta zmienna jest i chciałabym wypróbować z innym kolorem tęczówek ![]()
![]() |
![]() |
#853 |
Rozeznanie
|
bylam dzis w sklepie z soczewkami i sie dowiedzialam ze mozna kupic z ciby po 80zlza pare na miesiac, na zamowienie albo 150zl za 6 par miesiecznych z tym ze musialabym kupic 2 opakowania bo mam rozne moce...porazka;/ wogole strasznie maly wybor.. chyba z allegro zamowie..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#854 |
Raczkowanie
|
Ja tez mam różne moce i w ogóle stwierdziłam że kończę z optykami, bo przepłacam... Za zwyczajne bezbarwne Oasys J&J które na allegro są po 70 zł płaciłam zazwyczaj 110
![]() Na freshlookach też niektórzy zdzierają, najtaniej można kupić parę za 45-50zł, ale nawet w sklepach internetowych widziałam super promocje gdzie niby z 99zł przecenili na 70, jaaasne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#855 |
Rozeznanie
|
ja hcyba zamowie z tej str co mi dalas karmenisia, focus cos tam:P ale to dopiero za 2 tyg bo teraz musze kupic normalne bo mi si ejuz konczy czas uzycia a te kolorowe by mi nie doszly w 3 dni, ale najwazniejsze ze na 100dn bede miec juz wymarzone boskie kocio-zielone oczka<jupi>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#856 |
Rozeznanie
|
kto nosi Freshlooki?? wygodne sa? bo jedna dziewczyna wczesniej pisala ze wypadaly jej.. , zastanawiam sie miedzy nimi a focus softcolours i nie wiem..ktore lepsze????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#857 |
Rozeznanie
|
Dot.: Do dziewczyn noszących kolorowe soczewki!
hej prosze o opinie na temat soczewek kolorowych korekcyjnych freshLook diamensis(czy jakos tak:P) bo chce sobie kupic ale nie iwem czy sa wygodne i czy nie przesuwaja sie, wypadaja, wysychaja za szybko.. z gory dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#858 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe ???
hej mam pytanko o freshlook diamensions. czy sa wygodne? nie wypadaja, nie przesuwaja sie wysychaja?prosze o opinie bo chce je kupic a zastanawiam sie..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#859 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe ???
Z brązowymi oczkami ciężko coś zrobić. Miałam kiedyś fioletowe soczewki i NIC nie było widać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#860 |
Raczkowanie
|
Ja noszę i to i to, softcolors są dużo wygodniejsze, ale tylko podkreślają kolor, jeśli chcesz bardziej zdecydowanych zmian to freshlooki, u mnie trochę obraz sie rozmazuje gdy je noszę, i nie noszę zbyt często i zbyt długo bo oko sie męczy. Wczoraj zamówiłam szafirowe freshlooki, zobaczymy co z tego wyjdzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#861 |
Rozeznanie
|
aha dzieki, tylko jest 1 problem bo mam dosc niespotykana krzywizne 8,3 i na allegro strasznie ciezko kupic takie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#862 |
Raczkowanie
|
8,3 mają acuvue 2 zmieniające:
http://allegro.pl/item271941251_kolo..._22_50_zl.html ale nie przepadam za nimi, kolory nie są takie ładne i intensywne jak na tych zdjęciach, chociaż to kwestia gustu. 8.6 to ponoć uniwersalna średnica i na przykład freshlooki sa tylko 8.6, ludzie noszą i żyją, ale nie chcę Cię namawiać bo lekarzem nie jestem, najlepiej gdybyś dostała tester u optyka, chociaż większość nie ma niestety, albo niezbyt chętnie rozdaje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#863 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#864 |
Raczkowanie
|
Brązowych nie widziałam więc się nie sugeruj ;p Widziałam za to zielone (zgniła zieleń), szafirowe (ciemny granat) i niebieskie. Chodziło mi o to że na tych zdjęciach promocyjnych kolorowe soczewki acuvue mają jaśniejsze i ciemniejsze paseczki a tak naprawdę kolor wygląda bardzo jednolicie i płasko, nie jak tęczówka.
1 fotka - acuvue niebieskie 2 - freshlooki colorblends szafirowe, kolor też jaskrawy, ale nie taki jednolity. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#865 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Do dziewczyn noszących kolorowe soczewki!
mam pytanie odnośnie kolorowych freshklooków. mam ciemne brązowe oczy a kupiłam soczewki szare zmieniające.na całej teczówce maja paseczki przez które prześwituje mój kolor teczówki a dookoła zrenicy jest brazowa obwódka czy to jest normalne? czy soczewki są poprostu za duże?
Edytowane przez pati07 Czas edycji: 2007-11-22 o 13:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#866 |
Przyczajenie
|
super makijaż na tym drugim zdjęciu
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#867 |
Raczkowanie
|
Przyszły moje colorblends true sapphire. Kolor bardzo mi sie podoba (chabrowy albo szafirowy w zależności od światła) ale tylko z daleka, z bliska widać moje zielone oczy (na zdjęciu też) bo dziura na źrenice jest dosyć duża, nie wiem czemu, ale przy kolorze honey całość się jakoś bardziej zlewała :P
Chyba kończę moją przygodę z freshlookami, zostanę przy soczewkach podkreślających zielone oczy, na razie wypróbowałam sofcolors evergreen, ale teraz chciałabym zamówić całe pudełko i nie wiem czy sofcolors czy może acuvue podkreślające green, wybiorę sie do optyka, może dostanę jakieś próbki dla porównania ;p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#868 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#869 |
Raczkowanie
|
Znam trzy podkreślające:
Acuvue 2 http://allegro.pl/item271940726_kolo..._22_50_zl.html Focus softcolors http://allegro.pl/item271508828_kolo...uki_od_ss.html Freshlook dimensions http://allegro.pl/item269605086_kolo...0_zl_para.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#870 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.