Kolorowe soczewki kontaktowe, wątek zbiorczy - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-11-17, 14:19   #841
oleszka88
Raczkowanie

Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe

Cytat:
Napisane przez eevvaa Pokaż wiadomość
Mam jasno niebieskie oczy i chciałabym mieć własnie takie brązowe jakie ona ma naturalne

Myślicie, że soczewki 2-tonowe wystarczą? Czy lepsze byłyby 3-tonowe? Im ciemniejsze tym lepsze, ale czy na moim jasnych oczach będą wyglądać naturalnie?

http://allegro.pl/item265952195_kolo...z_filtrem.html
dolaczam sie do tego pytania, dziewczyna z brazowymi oczyma mnie zachwyca!! cudne te oczy!!! ja mam zielone. ktore soczewki kupic zeby uzyskac efekt tak ciemnych jak ma ona?
oleszka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-17, 14:30   #842
sapho16
Raczkowanie

GG do sapho16

Cytat:
Mam jasno niebieskie oczy i chciałabym mieć własnie takie brązowe jakie ona ma naturalne

Myślicie, że soczewki 2-tonowe wystarczą? Czy lepsze byłyby 3-tonowe? Im ciemniejsze tym lepsze, ale czy na moim jasnych oczach będą wyglądać naturalnie?

http://allegro.pl/item265952195_kolo...z_filtrem.html

masz sliczny kolor oczu =] ja bym w zyciu go zmienila na taki pospolity brazowy =)
sapho16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-17, 14:54   #843
sylwiaa18
Rozeznanie

karmenisia a ile placisz za te soczewki co sa fotki w nich? i czy to sa z moca czy kosmetyczne?sliczny kolor wlasnie taki bym chciala miec, a jaki masz naturalny?
sylwiaa18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-17, 15:28   #844
karmenisia
Raczkowanie

sapho16>na moim oku nic nie wystaje poza tęczówkę, pasują idealnie, ale nawet jeśli by wystawały to soczewki podkreślające raczej nie powiększą oka.
Sylwiaa16>Zapłaciłam 45zł za parę. Nosze soczewki korekcyjne. Mój naturalny kolor to zielono-szary, niezbyt intensywny, w tym poście ostatnie foto to mój naturalny kolor:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=580
karmenisia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-17, 15:41   #845
amisu
Raczkowanie

Cytat:
A ja chcialabym miec takie jak Ty masz.... Ja mam niebieskie ale chcialabym miec takie jasne i jednoczesnie intensywne z ciemna obwódką....
amisu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-17, 18:56   #846
Lena...
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Eien_no_otome Pokaż wiadomość
http://circlelens2u.com/
Hej! Ja polanuje kupic sobie Barbie Black z tej strony, soczewki sa roczne i wygladaja super~ Teraz nosze NewBio z gwiazdkami, z Allegro, ale chce miec jeszcze wieksze oczy!!

zmierzylam sobie oko, normalnie mam teczowke o srednicy 11mm, z NewBio 13mm, a Barbie balc ma 14,8!
hehe, są niezłe, tylko czy w Polsce są takie dostępne?? no i ciekawa jestem jakby wyglądały moje tęczówki.. prawie pół centymetra większe. jak już będziesz je miała, to zamieść zdjęcia, pliz pliz
Lena... jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-17, 20:14   #847
Eien_no_otome
just here 4 the nails

Cytat:
Napisane przez Lena... Pokaż wiadomość
hehe, są niezłe, tylko czy w Polsce są takie dostępne?? no i ciekawa jestem jakby wyglądały moje tęczówki.. prawie pół centymetra większe. jak już będziesz je miała, to zamieść zdjęcia, pliz pliz
Sa dostepne, z tej strony wysylaja na caly swiat. Ja mam teraz soczewki na pol roku, ale mozze akurat na lato kupie sobie te barbie black, zapowiadaja sie szalowo!
Eien_no_otome jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-11-17, 21:59   #848
Lena...
Przyczajenie

a ja może wypróbuję na początku freshlooki albo discounty a jak uzbieram na te "mangowe" to sobie je zamówię
Stary 2007-11-17, 23:03   #849
sylwiaa18
Rozeznanie

karmenisia jeszcze 1 pytankomam zamawialas przez internet te soczewki czy w sklepie kupilas?
aha chcialam jeszce zapytac o to czy jak mam 8,3krzywizny to czy mozna kupic soczewki ktore maja 8,6 albo 8,9?czy nie? za bardzo si ena tym nie znam, soczewki wybral mi okulista i kupuje tyko takie jakie mi przepisal..

Edytowane przez sylwiaa18
Czas edycji: 2007-11-17 o 23:36
Stary 2007-11-17, 23:54   #850
karmenisia
Raczkowanie

Te anime są super

Sylwia>Zamawiałam przez internet, poszukaj miasto tanich soczewek na google Chodzi Ci o krzywiznę. Gdy zaczęłam nosić soczewki dostałam 8.7, ale później lekarz nagle zaczął wszystkim wciskać inne soczewki (Oasys) i nagle zaczęłam nosić 8.4. Te zielone to 8.9, mam tez freshlooki 8.6 i wszystkie sie dobrze trzymają, kiedyś miałam acuvue niebieskie 8.3, one mi trochę "spływały".

Znalazłam małą galerie z fotkami (najwięcej jest freshlooków)
http://www.fargadelinser.se/ShowPage.aspx?PageID=46

Edytowane przez karmenisia
Czas edycji: 2007-11-18 o 09:34
Stary 2007-11-18, 12:42   #851
sylwiaa18
Rozeznanie

woooow jakie super te fotki kurcze musze sobie kupic kolorowe soczewki hehe w pon popytam w sklepach a jak nie bedzie to zamawiam z neta

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-18, 21:58   #852
eevvaa
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny Bardzo mi miło
Lubię swój kolor oczu, ale jak to kobieta zmienna jest i chciałabym wypróbować z innym kolorem tęczówek

eevvaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-19, 12:28   #853
sylwiaa18
Rozeznanie

bylam dzis w sklepie z soczewkami i sie dowiedzialam ze mozna kupic z ciby po 80zlza pare na miesiac, na zamowienie albo 150zl za 6 par miesiecznych z tym ze musialabym kupic 2 opakowania bo mam rozne moce...porazka;/ wogole strasznie maly wybor.. chyba z allegro zamowie..
Stary 2007-11-19, 13:06   #854
karmenisia
Raczkowanie

Ja tez mam różne moce i w ogóle stwierdziłam że kończę z optykami, bo przepłacam... Za zwyczajne bezbarwne Oasys J&J które na allegro są po 70 zł płaciłam zazwyczaj 110 Nawet z przesyłką to jednak te 70 złotych zostaje u mnie gdy kupuję 2 opakowania.
Na freshlookach też niektórzy zdzierają, najtaniej można kupić parę za 45-50zł, ale nawet w sklepach internetowych widziałam super promocje gdzie niby z 99zł przecenili na 70, jaaasne
Stary 2007-11-19, 19:24   #855
sylwiaa18
Rozeznanie

ja hcyba zamowie z tej str co mi dalas karmenisia, focus cos tam:P ale to dopiero za 2 tyg bo teraz musze kupic normalne bo mi si ejuz konczy czas uzycia a te kolorowe by mi nie doszly w 3 dni, ale najwazniejsze ze na 100dn bede miec juz wymarzone boskie kocio-zielone oczka<jupi>
Stary 2007-11-20, 17:02   #856
sylwiaa18
Rozeznanie

kto nosi Freshlooki?? wygodne sa? bo jedna dziewczyna wczesniej pisala ze wypadaly jej.. , zastanawiam sie miedzy nimi a focus softcolours i nie wiem..ktore lepsze????
Stary 2007-11-20, 18:12   #857
sylwiaa18
Rozeznanie

Dot.: Do dziewczyn noszących kolorowe soczewki!

hej prosze o opinie na temat soczewek kolorowych korekcyjnych freshLook diamensis(czy jakos tak:P) bo chce sobie kupic ale nie iwem czy sa wygodne i czy nie przesuwaja sie, wypadaja, wysychaja za szybko.. z gory dzieki
Stary 2007-11-20, 18:25   #858
sylwiaa18
Rozeznanie

Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe ???

hej mam pytanko o freshlook diamensions. czy sa wygodne? nie wypadaja, nie przesuwaja sie wysychaja?prosze o opinie bo chce je kupic a zastanawiam sie..
Stary 2007-11-20, 18:37   #859
Broniecka
Raczkowanie

Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe ???

Z brązowymi oczkami ciężko coś zrobić. Miałam kiedyś fioletowe soczewki i NIC nie było widać Jedyna opcja to chyba przyciemnienie

Broniecka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-21, 07:31   #860
karmenisia
Raczkowanie

Ja noszę i to i to, softcolors są dużo wygodniejsze, ale tylko podkreślają kolor, jeśli chcesz bardziej zdecydowanych zmian to freshlooki, u mnie trochę obraz sie rozmazuje gdy je noszę, i nie noszę zbyt często i zbyt długo bo oko sie męczy. Wczoraj zamówiłam szafirowe freshlooki, zobaczymy co z tego wyjdzie
Stary 2007-11-21, 12:26   #861
sylwiaa18
Rozeznanie

aha dzieki, tylko jest 1 problem bo mam dosc niespotykana krzywizne 8,3 i na allegro strasznie ciezko kupic takie pytalam dzis w sklepie optycznym i mi powiedziano ze jak kupie 8,6 to mi si ebeda przesuwac.. i teraz nie wiem czy ryzykowac i kupowac, bo 1 dziewczyna gdzies pisala ze nie zwraca uwagi na krzywizne i zawsze pasuja, czy rezygnowac z kolorowych soczewek..
Stary 2007-11-21, 15:32   #862
karmenisia
Raczkowanie

8,3 mają acuvue 2 zmieniające:
http://allegro.pl/item271941251_kolo..._22_50_zl.html
ale nie przepadam za nimi, kolory nie są takie ładne i intensywne jak na tych zdjęciach, chociaż to kwestia gustu.
8.6 to ponoć uniwersalna średnica i na przykład freshlooki sa tylko 8.6, ludzie noszą i żyją, ale nie chcę Cię namawiać bo lekarzem nie jestem, najlepiej gdybyś dostała tester u optyka, chociaż większość nie ma niestety, albo niezbyt chętnie rozdaje.
Stary 2007-11-21, 19:34   #863
oleszka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karmenisia Pokaż wiadomość
8,3 mają acuvue 2 zmieniające:
http://allegro.pl/item271941251_kolo..._22_50_zl.html
ale nie przepadam za nimi, kolory nie są takie ładne i intensywne jak na tych zdjęciach, chociaż to kwestia gustu.
8.6 to ponoć uniwersalna średnica i na przykład freshlooki sa tylko 8.6, ludzie noszą i żyją, ale nie chcę Cię namawiać bo lekarzem nie jestem, najlepiej gdybyś dostała tester u optyka, chociaż większość nie ma niestety, albo niezbyt chętnie rozdaje.
zartujesz? ja wlasnie chcialam kupic brazowe (te najciemniejsze) a swoje mam zielone i teraz juz sama nie wiem
Stary 2007-11-21, 23:20   #864
karmenisia
Raczkowanie

Brązowych nie widziałam więc się nie sugeruj ;p Widziałam za to zielone (zgniła zieleń), szafirowe (ciemny granat) i niebieskie. Chodziło mi o to że na tych zdjęciach promocyjnych kolorowe soczewki acuvue mają jaśniejsze i ciemniejsze paseczki a tak naprawdę kolor wygląda bardzo jednolicie i płasko, nie jak tęczówka.
1 fotka - acuvue niebieskie
2 - freshlooki colorblends szafirowe, kolor też jaskrawy, ale nie taki jednolity.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0873.jpg (87,7 KB, 429 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Purple3.jpg (92,7 KB, 432 załadowań)
Stary 2007-11-22, 13:16   #865
pati07
Przyczajenie

Dot.: Re: Do dziewczyn noszących kolorowe soczewki!

mam pytanie odnośnie kolorowych freshklooków. mam ciemne brązowe oczy a kupiłam soczewki szare zmieniające.na całej teczówce maja paseczki przez które prześwituje mój kolor teczówki a dookoła zrenicy jest brazowa obwódka czy to jest normalne? czy soczewki są poprostu za duże?

Edytowane przez pati07
Czas edycji: 2007-11-22 o 13:41
pati07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-22, 21:05   #866
Lena...
Przyczajenie

super makijaż na tym drugim zdjęciu kolor tęczówki na pierwszym - jak dla mnie - trochę za mocny
Stary 2007-11-26, 18:07   #867
karmenisia
Raczkowanie

Przyszły moje colorblends true sapphire. Kolor bardzo mi sie podoba (chabrowy albo szafirowy w zależności od światła) ale tylko z daleka, z bliska widać moje zielone oczy (na zdjęciu też) bo dziura na źrenice jest dosyć duża, nie wiem czemu, ale przy kolorze honey całość się jakoś bardziej zlewała :P

Chyba kończę moją przygodę z freshlookami, zostanę przy soczewkach podkreślających zielone oczy, na razie wypróbowałam sofcolors evergreen, ale teraz chciałabym zamówić całe pudełko i nie wiem czy sofcolors czy może acuvue podkreślające green, wybiorę sie do optyka, może dostanę jakieś próbki dla porównania ;p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nieb.jpg (39,0 KB, 630 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pudelko.jpg (52,3 KB, 176 załadowań)
Stary 2007-11-26, 19:52   #868
oleszka88
Raczkowanie

Cytat:
Przyszły moje colorblends true sapphire. Kolor bardzo mi sie podoba (chabrowy albo szafirowy w zależności od światła) ale tylko z daleka, z bliska widać moje zielone oczy (na zdjęciu też) bo dziura na źrenice jest dosyć duża, nie wiem czemu, ale przy kolorze honey całość się jakoś bardziej zlewała :P

Chyba kończę moją przygodę z freshlookami, zostanę przy soczewkach podkreślających zielone oczy, na razie wypróbowałam sofcolors evergreen, ale teraz chciałabym zamówić całe pudełko i nie wiem czy sofcolors czy może acuvue podkreślające green, wybiorę sie do optyka, może dostanę jakieś próbki dla porównania ;p
a mozesz podac doladna nazwe a nawet linka do tych podkreslajacych zielony kolor oczu? (poprosze )
Stary 2007-11-26, 20:50   #869
karmenisia
Raczkowanie

Znam trzy podkreślające:
Acuvue 2 http://allegro.pl/item271940726_kolo..._22_50_zl.html
Focus softcolors
http://allegro.pl/item271508828_kolo...uki_od_ss.html
Freshlook dimensions
http://allegro.pl/item269605086_kolo...0_zl_para.html
Stary 2007-11-26, 21:01   #870
oleszka88
Raczkowanie

Cytat:
dzieki! ale wizazanki pisaly ze te drugie sa raczej nie dobre. a Ty jak sadzisz? a czym sie roznia te pierwsze od trzecich?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości