Soczewki kontaktowe - wątek zbiorczy - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-05-25, 12:06   #61
neuilly.
Rozeznanie

Dot.: Soczewki kontaktowe

Cytat:
Mam po parze każdej firmy i Ciba Vision dają naturalniejszy efekt (wzorek jest wielokolorowy), za to Johnson'y bardziej spektakularny.

Yhm , myslę że na co dzień wybiorę Ciba Vision - tak w duchu sobie własnie myślałam że Johnsony są jeszcze bardziej wyraziste , no ale w internecie to różnie wygląda . Jeju , nie mogę się doczekać Mam nadzieję , że optyk do którego się dziś wybieram ma te próbniki . Jeżeli jasne nie będą mi pasowały , wypróbuję te ciemne Dziekuję Pixie za odpowiedź

Kolorki soczewek Ciba Vision Radiance :
neuilly. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-09, 14:35   #62
kiszonek
Przyczajenie

GG do kiszonek
Red face zakroplilam Homeoptic i czekam

na soczewki mam nadzieje ze mnie nie uczuli ((((((
kiszonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-09, 15:09   #63
Fritillaria
Raczkowanie

Dot.: pytanie do osób noszących soczewki kontaktowe

Tez nosze soczewki i zdarza mi sie przeplukac oczy plynem do soczewek. Jestem alergikiem i mnie nie uczula. Z reszta okulistka mowila mi, ze uczulenie na plyn (a wlasciwie alergiczne zapalenie spojowek) powodowal kiedys u uzytkownikow tiomersal - srodek konserwujący zawarty w plynach do pielegnacji soczewek. Teraz ponoc juz niewiele firm go dodaje.
Sol fizjologiczna tez polecam. A co do wysychania oka - trzeba tez sprawdzic jaka jest przyczyna. U mnie ne przyklad wieksze wysychanie powoduje zazywanie tabletek antykoncepcyjnych i oczywiscie naturalna sklonnosc do alergii wcale mi tu nie pomaga.
Fritillaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-09, 15:15   #64
d0da
Raczkowanie

GG do d0da Send a message via Skype™ to d0da

ja betadrin stosuję tylko jak mam zaczerwienione oczka, a co do tego uczulenia to po ktoryms z plynow do pielegnacji soczewek milam uczulenie i chodzilam jak wampir z czerwonymi oczami ( na noc bardzo lubię żel na powieki ze świetlikiem, ochladza i relaksuje oczy )
d0da jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-09, 16:55   #65
tanzanit
Wtajemniczenie

Ja uzywam kropli firmy Alcon Opti Tears II. Sa fajne bo po otwarciu mozna uzywac do 6 miesiecy a nie jak w przypadku innych kropli tylko miesiac. Nie wiem tylko czy sa dostepne w Polsce.
Mialam tez Aquify (czy jakos tak). Bardzo porzadne krople ale drogie i po 8 tygodniach od otwarcia butelka nawet jesli jeszcze pelna do wyrzucenia.
tanzanit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-09, 17:28   #66
tarakatatula
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez WioletaM
Noszę soczewki trzymiesięczne. Ostatnio bardzo wysychają mi jak je noszę. Możecie mi polecić jakieś krople do oczu w miarę tanie?
ja tez mam 3 miesieczne i jest wszystko ok, nie przysypiasz w nich czasem? teraz wszedl nowy plyn nawilzajacy bardziej soczewki bausha i lomba renu cos tam, tak poza tym to krople visine sa ok
Stary 2005-06-09, 17:50   #67
tanzanit
Wtajemniczenie

Tak ten plyn to B&L Renu MouistureLoc. Bardzo dobry!
tanzanit jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-06-09, 18:23   #68
Sylwiasta
Zadomowienie

Mnie wczoraj okulista powiedzial (nosze toryczne szkla miesieczne B&L) ze ten nowy plyn Bauscha mozna stosowac jako takie "sztuczne lzy". Ale na wszelki wypadek zakupilam tez sobie wymieniane juz wyzej kropelki "Aquify" Ciba Vision (35 zl), ktore wystarczy wkroplic tylko raz dziennie - w ulotce napisano, ze trzeba je po otwarciu zuzyc w ciagu 4 tygodni max - ale to tylko 5 ml. Dziasiaj je wkroplilam w polowie dnia i do teraz nie czuje ze soczewki sa suchawe.
Szkla nosze od 15 lat, i gdyby nie one, bylabym slepa jak nietoperz!
Sylwiasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-06-21, 09:32   #69
Maja-k
Przyczajenie

GG do Maja-k

Cze!
zawsze mozesz uzyc plynu do soczewek 1 kropelka do oka. ale jak oko ci wysycha to uważaj, grozi ci zpalenie rogówki. miałam to 2 razy. małó przyjemne i ma konsekwencje w widzeniu!
pozdrowionka
Maja-k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-19, 06:34   #70
maszka5
Raczkowanie

nosze okulary i chciałabym spróbowac soczewek napiszcie prosze jak cenowo wychodzą czy lepiej kupic miesieczne czy tygodniowe po ile są pakowane i jaka firma jest najlepsza
maszka5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-19, 07:50   #71
muszka66
Rozeznanie

ja juz od cvhyba 5 lat kupuje regularnie soczewki miesieczne z firmy jonhson&johnson ( nie wiem jak sie to pisze ) a dokladnie Comforty. jestem z nich bardzo zadowolona. na miesiac wychodza 35 zl ale ja nosze 1,5 miesiaca. no i trzeba doliczyc koszt plynu. a ceny sa rozne. najlepiej popytac u optyka. pozdrawiam
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-10-19, 13:32   #72
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez muszka66
ja juz od cvhyba 5 lat kupuje regularnie soczewki miesieczne z firmy jonhson&johnson ( nie wiem jak sie to pisze ) a dokladnie Comforty. jestem z nich bardzo zadowolona. na miesiac wychodza 35 zl ale ja nosze 1,5 miesiaca. no i trzeba doliczyc koszt plynu. a ceny sa rozne. najlepiej popytac u optyka. pozdrawiam
Ja używam ACUVUE firmy Johnson&Johnson. Lubię ję,czasem nawet przedłużam sobie czas noszenia soczewek ale najwyżej o tydzień, bo nie wiem. czy zbyt długie noszenie moze jakoś źle wpłynąć na moje oczy? Pare miesęce miałam ACUVUE ADVANCE z Hydraclear`em ale (nie wiem, czy było to od przechowywania ich w soli fizjologicznej czy co?) już w polowie miesiąca srodki soczewek matowialy, co powodowało, ze maialam"mgłę" przed oczami... od czego to mogło byc?? A co to kropelek,to Lacrimalem chlapię oczy bez zdejmowania soczewek :P czasem nawet, jak mi sie nie chce szukac kropel to leje sobie w oko płyn do przechowywania lub sól fizjologiczną
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-19, 14:41   #73
muszka66
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez askawtn
Ja używam ACUVUE firmy Johnson&Johnson. Lubię ję,czasem nawet przedłużam sobie czas noszenia soczewek ale najwyżej o tydzień, bo nie wiem. czy zbyt długie noszenie moze jakoś źle wpłynąć na moje oczy? Pare miesęce miałam ACUVUE ADVANCE z Hydraclear`em ale (nie wiem, czy było to od przechowywania ich w soli fizjologicznej czy co?) już w polowie miesiąca srodki soczewek matowialy, co powodowało, ze maialam"mgłę" przed oczami... od czego to mogło byc?? A co to kropelek,to Lacrimalem chlapię oczy bez zdejmowania soczewek :P czasem nawet, jak mi sie nie chce szukac kropel to leje sobie w oko płyn do przechowywania lub sól fizjologiczną

wiesz co nie wiem od czego tak moze ci sie dziac. ja mam plyn, trzymam tylko w nim, oczu nie kropie nigdy i nie mam problemow. a co do przedluzania to owszem, nie powinno sie. okulista mi mowil, ze to moze sie zle skonczyc dla oczu. ale ja tylko przedluzam o pol miesiaca a np kumpela czy kumpel polroczne nosili 8 miesiecy
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-09, 15:19   #74
paula007
Zakorzenienie

to ja podciągam temat, bo mam pytanie do dziewczyn, które używają soczewek trzymiesięcznych baush&Lomb i płynu b&l
ile płacicie za jedną soczewkę i za płyn 360 ml
u mnie 1 soczewka kosztuje 35 złotych, a płyn 42. ostatnio jak mi się skończył ten duży płyn, woptyku nie było dużego musiałam kupić ten mały 120ml i zapłąciłam za niego 25 złl! czy tylko u mnie jest tak drogo?

Edytowane przez paula007
Czas edycji: 2005-11-09 o 16:14
paula007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-09, 15:56   #75
mech
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paula007
ostatnio jak mi się skończył ten duży płyn, woptyku nie było dużego musiałam kupić ten mały 120ml i zapłąciłam za niego 120ml! czy tylko u mnie jest tak drogo?
Paulo, sprecyzuj proszę, ile zapłaciłaś, tzn ile to jest 120 ml na złotówki
mech jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-09, 16:06   #76
paula007
Zakorzenienie

upsss.....mały błąd. miało być 25 zł. zaraz to poprawię

Stary 2005-11-09, 16:15   #77
mech
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paula007
upsss.....mały błąd. miało być 25 zł. zaraz to poprawię

To chyba standard, gdyż ja zwykle płacę podobnie, ok 24 zł za 120 ml
Za 3 miesięczne soczewki, kiedy jeszcze je nosiłam (przerzuciłam się na miesięczne J&J) płaciłam ok 70 zł za parę (na sztuki nie sprzedawali).
Stary 2005-11-09, 16:31   #78
paula007
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mech

To chyba standard, gdyż ja zwykle płacę podobnie, ok 24 zł za 120 ml
Za 3 miesięczne soczewki, kiedy jeszcze je nosiłam (przerzuciłam się na miesięczne J&J) płaciłam ok 70 zł za parę (na sztuki nie sprzedawali).
uu... a już myślałam że tylko u mnie takie ceny

Stary 2005-11-09, 16:34   #79
mech
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez paula007
uu... a już myślałam że tylko u mnie takie ceny
Zdaję się, że nie Kupowałam i w wawie, i w krakowie, bez różnicy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-11-09, 17:12   #80
paula007
Zakorzenienie

u mnie są po 35 zł te soczewki ale kiedyś byłam w Opolu tu kupiłam za 30...tyle, że mi sie specjalnie tam nie opłaca jechać. a tnaiej nigdzie nie widziałam. tylko w tym reklamowanym tu sklepie www.2soczewki.pl ale sprzedają całe pudełko a ja soczewkę mam tylko na jedno oko, więc zanim bym zużyła to ho ho

Stary 2005-11-09, 18:29   #81
lil_margo
Rozeznanie

Dziewczyny, czy któras z Was robiła zakupy w www.2soczewki.pl ?
Patrzę na ceny soczewek w tym sklepie, i te których używam są tam nieco ponad dwa razy tańsze! Lubię sklepy internetowe, ale te ceny wydają mi się podejrzane
Co o tym sądzicie? Bo już się napaliłam na kupno
lil_margo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-12, 18:02   #82
Agucia
Raczkowanie

GG do Agucia
soczewki kontaktowe

Od 10 lat noszę soczewki kontaktowe, są to najczęściej DuraSofty roczne, proszę o opinię o innych soczewkach. Może wypróbowałyscie już inne. Najlepiej by były to roczne szkła.
Agucia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-13, 15:47   #83
czarownicagosia
Zakorzenienie

GG do czarownicagosia
Dot.: soczewki kontaktowe

Watek przenosze na forum plotkowe.

czarownicagosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-13, 21:04   #84
andzia_300
Raczkowanie

GG do andzia_300

Ja co prawda nie nosze soczewek rocznych tylko miesięczne ale uwazam ze te ktorych uzywam sa swietne, a sa nimi soczewki Baush&Lomb Bardzo komfortowe, nie mam po nich uczulenia, oczy nie bolą nawet po długim okresie noszenia ich. I cena nie wygurowana. Polecam!
andzia_300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-13, 21:13   #85
Ally83
Zakorzenienie

Ja rocznych nie noszę, bo to jak dla mnie to za długi czas i za dużo zanieczyszczeń na soczewkach by zostawało. Noszę miesięczne, ale ostatnia para tak dobrze mi się nosiła, że dociągnęłam prawie do 3 miesięcy . Dzisiaj zmieniłam, bo już nawalała mi ostrość widzenia . Najbardziej lubię Bausch& Lomb SoftlensComfort, nosiłam też firmy Zeiss, co miały rzekomo pomagać osobom z suchymi oczami i teraz Amo Complete, ale nie sprawdziły się. Tak więc Bausch&Lomb najlpeszy, nie próbowałam jeszcze Johnsona i dlatego zamierzam je kupić next time. Aaa i kupuję przez internet, bo wychodzi duuużo taniej, najpierw w jednym z najtańszych sklepów internetowych (nie wiem, czy mogę adres podać), a teraz cały czas na allegro, bo można trafić na super promocje . Ostatnio zaoszczędziłam jakiieś 50 zł i dostałam gratis płyn .
Ally83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-13, 21:17   #86
aniess
Zadomowienie

GG do aniess

Cytat:
Napisane przez Agucia
Od 10 lat noszę soczewki kontaktowe, są to najczęściej DuraSofty roczne, proszę o opinię o innych soczewkach. Może wypróbowałyscie już inne. Najlepiej by były to roczne szkła.
Ile kosztują takie roczne soczewki?
Stary 2006-01-13, 21:18   #87
X-Pose passion Girl
Zadomowienie

Ja używam miesięcznych I-Lux Innova, Discon i uważam je za najlepsze. Poza tym są tanie: 3 pary (czyli starcza na 3 miesiące) kosztują 50zł.

Nasz synek Kacperek:
X-Pose passion Girl jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-01-13, 21:24   #88
Marti_
Raczkowanie

GG do Marti_

Ja przez 8 lat nosilam trzymiesieczne Bausch &Lomb bylam z nich bardzo zadowolona - nosilam przez caly dzien (nawet 6-23godz -wiem wiem ,ze nie powinna tyle ) i wszystko bylo ok. nigdy nie mialam problemow, zadnych zapaleń spojowki, łzawien, suchosci oka,ale mysle,ze to zalezy nie tylko od soczewek,ale tez od predyspozycji oka...
Stary 2006-01-13, 21:27   #89
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marti_
Ja przez 8 lat nosilam trzymiesieczne Bausch &Lomb bylam z nich bardzo zadowolona - nosilam przez caly dzien (nawet 6-23godz -wiem wiem ,ze nie powinna tyle ) i wszystko bylo ok.
Jak dotąd już kilka nocy przespałam w soczewkach
Ally83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-13, 21:29   #90
Marti_
Raczkowanie

GG do Marti_

Cytat:
Napisane przez Ally83
Jak dotąd już kilka nocy przespałam w soczewkach
hihi..Tez mi sie zdażyło ze trzy razy, ale potem oko jakos sie tak kleiło jakby wiec staralam sie je zawsze wyjmowac

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości