Soczewki kontaktowe - wątek zbiorczy - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-01-13, 21:48   #91
witch_18
Zakorzenienie

Dot.: soczewki kontaktowe

Cytat:
Napisane przez Ally83
Noszę miesięczne, ale ostatnia para tak dobrze mi się nosiła, że dociągnęłam prawie do 3 miesięcy .
ja ponosze troche ponad miesiąć to potem bolą mnie oczy,robią mi sie jakieś 'nacieki' i muszę odstawiać je na kilka dni i wpuszczać kropelki..
od zawsze noszę Bausch&Lomb i nie narzekam (o ile nie noszę takich po terminie ),raz miałam takie co można w nich spać,ale u mnie sie nie sprawdziły
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-14, 10:33   #92
canile
Wtajemniczenie

potwierdzam baush&lomb najlepsze noszę trzymiesięczne i żadnych problemów nie ma
canile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-14, 15:39   #93
Agucia
Raczkowanie

GG do Agucia

Czyli Bausch & Lomb górą. A kolorowe, czy ktoś próbował?
Ja osobiscie nosiłam przez 5 lat zielone roczne, także Durasoftu 3LitteTint, cena dosyć wysoka, przez internet sprowadzane tylko na zamówienie, ale polecam. wysoki komfort noszenia.
Agucia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-14, 15:42   #94
Agucia
Raczkowanie

GG do Agucia

Ja zapłaciłam około 170 zł wraz z przesyłką, przez internet zamawiałam. Osobiscie ja preferuję roczne soczewki, nigdy ni zdarzyły mi się żadne komplikacje ( nie włączając oczy wiście zgubionej soczewki w wannie)
Wysoki komfort noszenia przez cały rok.
Stary 2006-01-14, 15:49   #95
jessy
Zakorzenienie

Ja polecam Baush&Lomb do noszenia24h na dobę. Z tymże są to soczewki miesięczne . Wysoki komfort noszenia, nie są "suche" nie podrażniają oczu. Można zapomnieć, że się ma wadę wzroku
Stary 2006-01-14, 17:22   #96
miss_holland
Raczkowanie

Noszę Bausch&Lomb. Jak dla mnie najlepsze.
miss_holland jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-14, 17:51   #97
happygirl
Rozeznanie

Ja też noszę Bausch & Lomb. A co do rocznych, to jednak przestrzegałabym, jeśli musiałaś je zamawiać, to znaczy, że nie są już normalnie sprzedawane, a to może być znak tego, że są za stare technologicznie, a więc mogą szkodzić.
Przed allegro też przestrzegałam, nigdy nie wiadomo, czy to co kupujesz nie jest uszkodzone/przeterminowane. Nie miałabym zaufania, tym bardziej jeśli cena jest niższa niż normalna...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-01-14, 18:05   #98
kasia89
Zakorzenienie

Ja co prawda od niedawna noszę soczewki, ale używałam J&J Surevue, a teraz noszę kolorowe Freshlooki Ciby Vision i obie te firmy są jak dla mnie ok. Jak narazie (odpukać :P ) jeszcze nigdy nic złego mi się nie stało, czyt. nie miałam żadnego zapalenia itp
kasia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-14, 19:32   #99
babeczka1985
Raczkowanie

Dla mnie najlepsze są soczewki Johnsona. B&L mnie uczulają, szczególnie płyn :/
babeczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-14, 20:00   #100
Ally83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happygirl
Przed allegro też przestrzegałam, nigdy nie wiadomo, czy to co kupujesz nie jest uszkodzone/przeterminowane. Nie miałabym zaufania, tym bardziej jeśli cena jest niższa niż normalna...
Jak dotąd zawsze trafiałam na allegro na soczewki dobrej jakości, czyli takie, jakie można kupić normalnie u optyka. Zresztą zawsze kupuję u ludzi z pozytywnymi komentarzami, najlepiej jeśli to super sprzedawca, takie osoby piszą na aukcjach, jaka jest data ważności soczewek. Zawsze soczewki dostawałam szczelnie zapakowane itp. Choć przyznam, że początkowo w necie zamawiałam w sklepie z soczewkami .
Ally83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-14, 20:14   #101
Agucia
Raczkowanie

GG do Agucia

zgadzam sie z Toba POPIERAM

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-01-25, 13:07   #102
Ibizza
Raczkowanie

Widzę, że dziweczyny chwalicie sobie Bausha. Ja noszę soczewki juz jakieś 10 lat i właśnie zrezygnowałam z B&L na rzecz Acuvue 2 Johnsona. Sa naprawdę super, jakies takie przyjemniejsze dla oka.
Raz w życiu wypróbowałam freshlooki i nigdy do nich nie wrócę, ślizgały mi sie na oku przy każdym mrugnieciu. Bleh!
Mam niestety duża wadę, a teraz chętnie spróbowałabym Acuvue Advenced, ale coż
Ibizza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-25, 13:53   #103
Nati02
Zakorzenienie

Nosze soczewki juz dwa lata i uzywam Bausch& Lomb kwartalnych. Nie narzekam na nie lecz czasem oczko mi łzawi. Płace 130 zł na rok czyli za 4 szkła, bowiem nosze tylko na jedno oko. Niestety natura pokrzywdzila mnie i w prawym oku wada wynosi -3 a lewe calkowicie dobre...
Stary 2006-02-12, 17:54   #104
mychaaa
Raczkowanie

GG do mychaaa

a ja mam takie pytanko...bo chyba z każdą awadą mozna nosisc soczewki co nie?i jakie są te roczne jakieś w miare tanie ale dobre, mam wade -1,5 ale to chyba mało istotne a nie cierpie okularów i powiedzcie jeszcze czy soczewka moze sobie o tak wypaść?
mychaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-12, 18:01   #105
Nemezja
Zakorzenienie

A są takie soczewki kolorowe z "narysowaną"źrenicą?Chodz i mi o takie,jak są z różnymi wzorami,że te wzory zawsze widać.Żeby ta "narysowana"źrenica była zawsze jednakowej wielkości i żeby nie było widać jak prawdziwa się zmienia.

Nemezja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-14, 11:48   #106
mychaaa
Raczkowanie

GG do mychaaa

ja właśnie wyczytałam w internecie że nie ma soczewek rocznych a wy piszecie że takie macie, na stronach oferowane są tylko miesięczne
Stary 2006-02-14, 12:11   #107
witch_18
Zakorzenienie

a ja mam pytanko co do ceny 3miesiecznych i rocznych soczewek z Bauscha?orientuje sie któraś z Was?
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-14, 12:20   #108
nekome
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happygirl
Ja też noszę Bausch & Lomb. A co do rocznych, to jednak przestrzegałabym, jeśli musiałaś je zamawiać, to znaczy, że nie są już normalnie sprzedawane, a to może być znak tego, że są za stare technologicznie, a więc mogą szkodzić.
nie do konca sie zgodze - oczywiscie moga to byc juz stare technologicznie soczewki ale moze to byc wynikiem innej stuacji. trzeba sie za kazdym razem zorientowac samemu.
ja sprowadzane soczewki nosze od okolo 10 lat - sa niedostepne w Polsce ale za granica nie ma najmniejszych problemow z ich kupnem. sa to soczewki "niszowe" - roczne, kolorowe , nasycenie koloru 20%,z duza wada (mam -6) a co za tym idzie stosunkowo drogie i po prostu w Polsce sie nie sprzedawaly - wyjasniono mi to w salonie w ktorym je kupilam pierwszy raz.
nekome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-14, 12:39   #109
muszka66
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez witch_18
a ja mam pytanko co do ceny 3miesiecznych i rocznych soczewek z Bauscha?orientuje sie któraś z Was?
3miesieczne nie wiem ile kosztuja. ja uzywam miesiecznych. place za nie w optyka 35 zl ( za 2 sztuki), ale ostatnio kupilam sobie na allegro. przed ostatnio tez. wychodzi o wiele taniej a sa te same, ta sama firma, oryginalne, dlugi okres waznosci.
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-14, 12:54   #110
Marti_
Raczkowanie

GG do Marti_

Cytat:
Napisane przez witch_18
Nie wiem ile teraz kosztują, ale ponad rok temu u mojej okulistki 3-miesięczne kosztowaly ok.60-70 zł. (oczywiście para ) Chociaz napewno cene bardzo sie nie zmienia...Teraz jest tak duzy wybor soczewek i tak duzo osob nosi, ze chyba raczej powinny tanieć(chyba po polskiemu napisałam to słowo )
Stary 2006-02-14, 12:57   #111
soczewka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muszka66
3miesieczne nie wiem ile kosztuja. ja uzywam miesiecznych. place za nie w optyka 35 zl ( za 2 sztuki), ale ostatnio kupilam sobie na allegro. przed ostatnio tez. wychodzi o wiele taniej a sa te same, ta sama firma, oryginalne, dlugi okres waznosci.
Ile płacisz?? Jak ttttaniooooo...
Ja nosze od 5 lat miesięczne focusa, podkreślają mi kolor moich oczu, w sumie nie mam większych problemów, tylko te czerwone żyłki często się pojawiają :/ no i płacę 46 zł (za obie).
Nie wiem, czy zmieniać skoro te baush&lomb takie wspaniałe?
Od czego mogą być te żyłki? to wina soczewek czy ogólnie czasem noszenia?
soczewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-14, 13:02   #112
soczewka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ally83
Ja rocznych nie noszę, bo to jak dla mnie to za długi czas i za dużo zanieczyszczeń na soczewkach by zostawało. Noszę miesięczne, ale ostatnia para tak dobrze mi się nosiła, że dociągnęłam prawie do 3 miesięcy . Dzisiaj zmieniłam, bo już nawalała mi ostrość widzenia . Najbardziej lubię Bausch& Lomb SoftlensComfort, nosiłam też firmy Zeiss, co miały rzekomo pomagać osobom z suchymi oczami i teraz Amo Complete, ale nie sprawdziły się. Tak więc Bausch&Lomb najlpeszy, nie próbowałam jeszcze Johnsona i dlatego zamierzam je kupić next time. Aaa i kupuję przez internet, bo wychodzi duuużo taniej, najpierw w jednym z najtańszych sklepów internetowych (nie wiem, czy mogę adres podać), a teraz cały czas na allegro, bo można trafić na super promocje . Ostatnio zaoszczędziłam jakiieś 50 zł i dostałam gratis płyn .
Co to znaczy "dobrze się donosiła"?
Przecież tak nie można!!
Nie słyszałaś o tym, że można się nabawić przez to choroby oka, przez co można już nie nosić soczewek? Czytałam o tym sporo i niestety udowodnione na przykładach poszczególnych osób, które tak właśnie miały...
Poszukaj sobie na necie o tym, pozdr.
Stary 2006-02-14, 13:07   #113
muszka66
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez soczewka
Ile płacisz?? Jak ttttaniooooo...
Ja nosze od 5 lat miesięczne focusa, podkreślają mi kolor moich oczu, w sumie nie mam większych problemów, tylko te czerwone żyłki często się pojawiają :/ no i płacę 46 zł (za obie).
Nie wiem, czy zmieniać skoro te baush&lomb takie wspaniałe?
Od czego mogą być te żyłki? to wina soczewek czy ogólnie czasem noszenia?
wiec tak. przed ostatnio zamowialm na allegro i zaplacilam 60 zl za 6 sztuk cztli na niby 3 miesiace. ale ja przedluzam sobie do 1,5 miesiaca. dodatkowo dostalam maly plyn do soczewek. odbior mialam na miejscu wiec koszty wysyly odeszly. teraz zamoiwlam juz z przesylka, kosztowaly 58 z czyms + 7 zl przesylka wiec w sumie ok 66 zl. ale juz bez plynu. i tak sie to oplaca bo u optyka za 6 sztuk zaplacilabym 105 zl!!!
a co do zylek to moze tez przedluzasz sobie? a moze masz za malo nawizlone czy cos. nie wiem. moze jakies krople potrzebujesz
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-14, 13:31   #114
naila
Zakorzenienie

Noszę soczewki od kilkunastu lat i teraz najbardziej mi odpowiadają Johnsons&Johnsons Acuvue Advance. Wcześniej miałam Focus'a Night&Day 30 dniowe - też bdb, ale drogie. Baush & Lomb - dziwię się, że Wam tak odpowiadają - wiele moich znajomych twierdziło, że w nich widzi się bardzo niewyraźnie! Ciba Vision O2OPTIX mi nie pasowały.

Przecież soczewki, to nie samochód - można sobie je zmieniać za każdym razem inne - kup 1 parę i sama zobaczysz w których Ci najwygodniej.

Moje Impresje jestem również Zakosmetykowana
naila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-14, 14:14   #115
Sylwia***
Wtajemniczenie

Hej, mi B&L miesieczne na dzien kompletnie nie odpowiadaly, mialam kompletnie wysuszone oczy przez nie. Optyk dala mi wiec takie na dzien i na noc, tez miesieczne, B&L. Tylko, ze ja mialam je na noc zdejmowac - po prostu uzywac tak, jak tych na dzien, zeby zachowac odpowiednia wilgotnosc. Wilgotnosc byla faktycznie super, ale ile razy sie naklelam kazdego wieczora i ranka, nim je wlozylam lub zdjelam!! Koszmar, w ogole byly do tego nie przystosowane.

Ja kompletnie juz zrezygnowalam z B&L, nie dam sie namowic za zadne skarby swiata!

Dziewczyny, jesli ktoras z Was miala takie problemy z nawilzaniem, jak ja, niech napisze, z ktorymi soczewkami nie miala takiego problemu, bede wdzieczna!
Sylwia*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-14, 14:36   #116
soczewka
Raczkowanie

No właśnie to chyba problem nawilżenia, czasem mam problem suchego oka...
Pomaga płyn do soczewek, ale chyba kupię krople, chociaż też miałam niedawno i w sumie poprawy za wielkiej nie było
Stary 2006-02-14, 14:45   #117
Kasiek1987
Zakorzenienie

Kiedyś nosiłam Focus Night&Day przez ok. rok, i byłam z nich bardzo zadowolona, bo nie dokuczała mi suchość i w ogóle nie czułam ich na oku. Niestety cena wysoka :/ Później przecierpiałam 3 m-ce na iWearach, ale nosiłam je tylko, kiedy musiałam, bo dla komfortu musiałabym sobie podczepić do rzęs kroplówkę Suchość straszna.
Teraz od kilku dni mam J&J Acuvue Advance with Hydraclear i jestem zadowolona, bo potrafię przez cały dzień w szkole nie używać kropli.
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-14, 19:45   #118
Ladzia_15
Wtajemniczenie

GG do Ladzia_15

a ja mam takie malutkie pytanko.
mianowicie: czy jest jakas granica wieku od kiedy mozna nosic soczewki?? czy to po prostu zalezy od wady wzroku??
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

<--------Moja kreskówkowa idolka.
Ladzia_15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-15, 07:34   #119
mychaaa
Raczkowanie

GG do mychaaa

soczewki to może nosić każdy(oprócz dzieci)trzeba poprostu umiec o nie dbać i umieć je aplikowac tak mi sie wydaje, bo ja np mam 15 latek i chce zostać posiadaczką soczewek i prosze was o rade w dobraniu dobrych i nie drogich aaa i zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz...jak to przedłuzacie czas noszenia soczewek?jeśli są miesięczne a co niektóre piszą że nosiły te same przez 3 miesiące
Stary 2006-02-15, 07:46   #120
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
Napisane przez mychaaa
soczewki to może nosić każdy(oprócz dzieci)
Niekoniecznie, nie każdy może nosić szkła, zdarza się, że niektóre oczy nie tolerują po prostu soczewek i nie jest to zależne od wieku. A dzieci też mogą nosić soczewki (może nie niemowlaki), ale takie 10-letnie

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości