![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: soczewki kontaktowe
Cytat:
od zawsze noszę Bausch&Lomb i nie narzekam (o ile nie noszę takich po terminie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
potwierdzam baush&lomb najlepsze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Czyli Bausch & Lomb górą. A kolorowe, czy ktoś próbował?
Ja osobiscie nosiłam przez 5 lat zielone roczne, także Durasoftu 3LitteTint, cena dosyć wysoka, przez internet sprowadzane tylko na zamówienie, ale polecam. wysoki komfort noszenia. |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Ja zapłaciłam około 170 zł wraz z przesyłką, przez internet zamawiałam. Osobiscie ja preferuję roczne soczewki, nigdy ni zdarzyły mi się żadne komplikacje ( nie włączając oczy wiście zgubionej soczewki w wannie)
Wysoki komfort noszenia przez cały rok. |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam Baush&Lomb do noszenia24h na dobę. Z tymże są to soczewki miesięczne . Wysoki komfort noszenia, nie są "suche" nie podrażniają oczu. Można zapomnieć, że się ma wadę wzroku
![]()
#96 |
Raczkowanie
|
Noszę Bausch&Lomb. Jak dla mnie najlepsze.
#97 |
Rozeznanie
|
Ja też noszę Bausch & Lomb. A co do rocznych, to jednak przestrzegałabym, jeśli musiałaś je zamawiać, to znaczy, że nie są już normalnie sprzedawane, a to może być znak tego, że są za stare technologicznie, a więc mogą szkodzić.
Przed allegro też przestrzegałam, nigdy nie wiadomo, czy to co kupujesz nie jest uszkodzone/przeterminowane. Nie miałabym zaufania, tym bardziej jeśli cena jest niższa niż normalna...
#98 |
Zakorzenienie
|
Ja co prawda od niedawna noszę soczewki, ale używałam J&J Surevue, a teraz noszę kolorowe Freshlooki Ciby Vision i obie te firmy są jak dla mnie ok. Jak narazie (odpukać :P ) jeszcze nigdy nic złego mi się nie stało, czyt. nie miałam żadnego zapalenia itp
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Dla mnie najlepsze są soczewki Johnsona. B&L mnie uczulają, szczególnie płyn :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
zgadzam sie z Toba POPIERAM
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Widzę, że dziweczyny chwalicie sobie Bausha. Ja noszę soczewki juz jakieś 10 lat i właśnie zrezygnowałam z B&L na rzecz Acuvue 2 Johnsona. Sa naprawdę super, jakies takie przyjemniejsze dla oka.
Raz w życiu wypróbowałam freshlooki i nigdy do nich nie wrócę, ślizgały mi sie na oku przy każdym mrugnieciu. Bleh! Mam niestety duża wadę, a teraz chętnie spróbowałabym Acuvue Advenced, ale coż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Nosze soczewki juz dwa lata i uzywam Bausch& Lomb kwartalnych. Nie narzekam na nie lecz czasem oczko mi łzawi. Płace 130 zł na rok czyli za 4 szkła, bowiem nosze tylko na jedno oko. Niestety natura pokrzywdzila mnie i w prawym oku wada wynosi -3 a lewe calkowicie dobre...
#104 |
Raczkowanie
|
a ja mam takie pytanko...bo chyba z każdą awadą mozna nosisc soczewki co nie?i jakie są te roczne jakieś w miare tanie ale dobre, mam wade -1,5 ale to chyba mało istotne
![]()
#105 |
Zakorzenienie
|
A są takie soczewki kolorowe z "narysowaną"źrenicą?Chodz i mi o takie,jak są z różnymi wzorami,że te wzory zawsze widać.Żeby ta "narysowana"źrenica była zawsze jednakowej wielkości i żeby nie było widać jak prawdziwa się zmienia.
#106 |
Raczkowanie
|
ja właśnie wyczytałam w internecie że nie ma soczewek rocznych
![]()
#107 |
Zakorzenienie
|
a ja mam pytanko co do ceny 3miesiecznych i rocznych soczewek z Bauscha?orientuje sie któraś z Was?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sprowadzane soczewki nosze od okolo 10 lat - sa niedostepne w Polsce ale za granica nie ma najmniejszych problemow z ich kupnem. sa to soczewki "niszowe" - roczne, kolorowe , nasycenie koloru 20%,z duza wada (mam -6) a co za tym idzie stosunkowo drogie i po prostu w Polsce sie nie sprzedawaly - wyjasniono mi to w salonie w ktorym je kupilam pierwszy raz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#111 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nosze od 5 lat miesięczne focusa, podkreślają mi kolor moich oczu, w sumie nie mam większych problemów, tylko te czerwone żyłki często się pojawiają :/ no i płacę 46 zł (za obie). Nie wiem, czy zmieniać skoro te baush&lomb takie wspaniałe? Od czego mogą być te żyłki? to wina soczewek czy ogólnie czasem noszenia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przecież tak nie można!! Nie słyszałaś o tym, że można się nabawić przez to choroby oka, przez co można już nie nosić soczewek? Czytałam o tym sporo i niestety udowodnione na przykładach poszczególnych osób, które tak właśnie miały... Poszukaj sobie na necie o tym, pozdr. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do zylek to moze tez przedluzasz sobie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Noszę soczewki od kilkunastu lat
![]() Przecież soczewki, to nie samochód - można sobie je zmieniać za każdym razem inne - kup 1 parę i sama zobaczysz w których Ci najwygodniej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Wtajemniczenie
|
Hej, mi B&L miesieczne na dzien kompletnie nie odpowiadaly, mialam kompletnie wysuszone oczy przez nie. Optyk dala mi wiec takie na dzien i na noc, tez miesieczne, B&L. Tylko, ze ja mialam je na noc zdejmowac - po prostu uzywac tak, jak tych na dzien, zeby zachowac odpowiednia wilgotnosc. Wilgotnosc byla faktycznie super, ale ile razy sie naklelam kazdego wieczora i ranka, nim je wlozylam lub zdjelam!! Koszmar, w ogole byly do tego nie przystosowane.
Ja kompletnie juz zrezygnowalam z B&L, nie dam sie namowic za zadne skarby swiata! Dziewczyny, jesli ktoras z Was miala takie problemy z nawilzaniem, jak ja, niech napisze, z ktorymi soczewkami nie miala takiego problemu, bede wdzieczna! |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
No właśnie to chyba problem nawilżenia, czasem mam problem suchego oka...
Pomaga płyn do soczewek, ale chyba kupię krople, chociaż też miałam niedawno i w sumie poprawy za wielkiej nie było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś nosiłam Focus Night&Day przez ok. rok, i byłam z nich bardzo zadowolona, bo nie dokuczała mi suchość i w ogóle nie czułam ich na oku. Niestety cena wysoka :/ Później przecierpiałam 3 m-ce na iWearach, ale nosiłam je tylko, kiedy musiałam, bo dla komfortu musiałabym sobie podczepić do rzęs kroplówkę
![]() Teraz od kilku dni mam J&J Acuvue Advance with Hydraclear i jestem zadowolona, bo potrafię przez cały dzień w szkole nie używać kropli. |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Wtajemniczenie
|
a ja mam takie malutkie pytanko.
mianowicie: czy jest jakas granica wieku od kiedy mozna nosic soczewki?? czy to po prostu zalezy od wady wzroku??
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny. <--------Moja kreskówkowa idolka. |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
soczewki to może nosić każdy(oprócz dzieci)trzeba poprostu umiec o nie dbać i umieć je aplikowac
![]() ![]()
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:32.