Soczewki kontaktowe - wątek zbiorczy - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-01-31, 09:25   #1171
larva
Wtajemniczenie

Dot.: Soczewki kontaktowe - wątek zbiorczy

Konkretnych pytań nie mam, ale chciałam się zorientować, czy są jakieś skutki uboczne przy bardzo długim użytkowaniu. Słyszałam, że po kilkuletnim noszeniu soczewek jakiejś tam firmy, chyba Johnsons & Johnsons oko jest pozbawione powłoczki ochronnej, bo soczewki te nie są zbyt nawilżone...

PureVision noszę od roku i narazie nie miałam żadnych negatywnych sytuacji.
larva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 10:28   #1172
meggara
Wtajemniczenie

rowniez slyszalam o tym. Ja jak dotąd nie zauwazylam zadnych skutkow ubocznych. Jak dla mnie sa ona baaardzo komfortowe
Ale koty to potęga.
Co Wizaż robi z Kobietami?
Odpowiedź:
Farmaceutka
meggara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 11:22   #1173
kasia5558
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meggara Pokaż wiadomość
ja nosze PureVision firmy Baush & Lomb. Jakies konkretne pytania? Ogolnie bardzo je sobie chwale
A jaki masz kolor?

Dziewczyny ja nosze acuvue2 od chyba 5 lat (jak ten czas leci) i nadal widze i oko mi nie wyschlo
Teraz mam freshlooki i jak na razie jestem bardzo zadowolona oko w ogole nie boli nie jest zaczerwienione itp....super
kasia5558 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 12:06   #1174
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez meggara Pokaż wiadomość
rowniez slyszalam o tym. Ja jak dotąd nie zauwazylam zadnych skutkow ubocznych. Jak dla mnie sa ona baaardzo komfortowe
dla mnie są za grube i za sztywne - ogólnie najmniej wygodne soczewki jakie w życiu miałam (a trochę już miałam )

no ale jak widać co konsument to preferencje
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 12:48   #1175
larva
Wtajemniczenie

Ja miałam dobrane PureVision przez okulistę, bo mam wrażliwe oczy, a ponoć te soczewki są tak skonstruowane, że zatrzymują jak najwięcej "wilgoci". Dla mnie są komfortowe, bo nie czuję ich ani trochę i nie są sztywne. Wręcz przeciwnie.

Ale to chyba ja mam takie wrażenia, bo Benito ma zupełnie inne
Stary 2008-01-31, 17:52   #1176
Iwonalodz
Zakorzenienie

Moje oczy też nie lubia PureVisions, bo sa silikonowe, a ja wolę inne.
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-01-31, 19:06   #1177
larva
Wtajemniczenie

a z jakich materiałów wykonywane są jeszcze soczewki?
Stary 2008-01-31, 21:19   #1178
Milky_quartz
Zadomowienie

cześć Dziś po raz pierwszy miałam na oczkach soczewki. Problemów z zakładaniem nie mam żadnych, gorzej ze zdejmowaniem Dłubię sobie w tym oku i dłubię zanim ją wyjmę. Mam nadzieję, że dojdę do wprawy. Mam soczewki toryczne Acuvue Oasys with hydraclear plus. Któraś takie nosi? Jesteście zadowolone?
Milky_quartz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-01, 01:05   #1179
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez larva Pokaż wiadomość
a z jakich materiałów wykonywane są jeszcze soczewki?
Hydrożelowe mogą być np.
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-01, 12:01   #1180
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kat!e Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, mam pewien problem.

Dzisiaj przyszly soczeki, ktore zamowilam na allegro (optixy). Nosze -2.75 na kazdym oku, a tymczasem jedna z tych ktore przyszly jest mocy -2.25. Zanim odesle i dostane dobra soczewke minie z 2 tygodnie, a mi zalezy na czasie . Czy u optyka moge dokupic pojedyncza soczewke? Ewentualnie pare? Czy moze nosisc przez ten miesiac jedna slabsza?

Jeszcze powiedzcie mi, jesli ktoras z was wie, jak wyglada to po jednycze opakowanie od optixow. Czy jest tam napis O2? Bo na tych ktore mi przyszly nie ma nic, nawet nie widac ze soczewka jest delikatnie blekitna...
Ja miałam taką sytuacje ze zamawialam sobie chyba z 6 par soczewek na allegro i zaszła pomyłka, 2 soczewki zamiast -7,5 dostałam +7,5. Napisalam meila i na drugi dzień (!) ekspresem dostałam prawidłowe soczewki z parą soczewek gratis jako rekompensatą za pomyłkę. I jeszcze napisano mi, że "jeśli byłabym tak miła i nie stanowi to problemu, żebym odesłała te soczewki które omyłkowo do mnie trafiły".
Także ogólnie byłam jeszcze bardziej zadowolona z całego zajścia niż gdyby tej pomyłki w ogóle nie było
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-02, 14:55   #1181
Milky_quartz
Zadomowienie

dziewczyny mam pytanie jeśli nie noszę soczewek np. jeden dzień, to ile soczewki nienoszone mogą przeleżeć w pojemniczku? Czy muszę wieczorem zmienić płyn mimo, że nie nosiłam soczewek?
Milky_quartz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-02, 14:57   #1182
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Napisane przez Milky_quartz Pokaż wiadomość
Czy muszę wieczorem zmienić płyn mimo, że nie nosiłam soczewek?
Ja nigdy nie zmieniam.
Stary 2008-02-02, 15:01   #1183
larva
Wtajemniczenie

Bez przesady, przez pudełko bakterie nie przejdą

Ostatnio mam bardzo zaczerwienione oczy - popękane naczynka. Nie wiem, czy to od tych godzin nad książkami, czy co...
Stary 2008-02-04, 10:58   #1184
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milky_quartz Pokaż wiadomość
dziewczyny mam pytanie jeśli nie noszę soczewek np. jeden dzień, to ile soczewki nienoszone mogą przeleżeć w pojemniczku? Czy muszę wieczorem zmienić płyn mimo, że nie nosiłam soczewek?
Mogą leżeć w tym samym płynie do miesiąca czasu. Po miesiącu jak nie używałaś, musisz zmienić płyn.
Stary 2008-02-04, 11:23   #1185
fructissa
BAN stały

Ja w Środę byłam u okulistki i od razu kupiłam soczewki. A że wszystkie mi się skończyły i żeby mnie zbadać czy soczewka dobrze 'leży' itd. musiałam sama ją założyć (ja noszę tylko na jedno oko ). Miałam 3 podejscia (soczewy noszę od 3 lat) ale za każdym razem czułam ją w oku... . Dopiero jak asystentka mojej okulistki mi sama założyła nie czułam nic...

I mnie to denerwuje, bo w domu to samo. Zakładam i czuję... . Może robię jakiś błąd przy zakładaniu czy co...
fructissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-04, 11:43   #1186
magda.lena
Raczkowanie

a jesteś pewna, że wkładasz na dobrą stronę??
magda.lena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-04, 11:46   #1187
fructissa
BAN stały

ustawiam żeby soczewka była bardziej wypukła niż w kształcie talerza ( )
Stary 2008-02-04, 11:57   #1188
magda.lena
Raczkowanie

"talerza" :P bardzo fajne określenie
czyli wkładasz dobrą stroną, to może spróbuj jakąs inną technikę, ja np. jak wkładam soczewkę to patrze się w górę, a potem ruszam okiem na wszystkie strony żeby soczewka się dobrze ułozyła, a wiem, że niektórzy się patrzą na wprost i wkładają soczewkę, mnie wtedy ona uwiera, dlatego mam własną metodę
magda.lena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-04, 13:26   #1189
istari
Paul's girl

Cytat:
Napisane przez fructissa Pokaż wiadomość

ustawiam żeby soczewka była bardziej wypukła niż w kształcie talerza ( )
może po nalożeniu zamknij oko i delikatnie pomasuj powiekę.
istari jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-06, 18:05   #1190
emanuella84
Raczkowanie

A co sądzicie o tych soczewkach? http://www.allegro.pl/item289099599_...lka_4_zl_.html

I wogóle co sądzicie o kupowaniu soczewk na allegro?

Teraz noszę soczewki bezbarwne, ale chciałbym je zamienić na kolorowe... Okulista poradził żeby nie uzywać ich na co dzień tylko okazjonalnie... Czy jeśli soczewki miesięczne będę nosić przez pół miesiąca, drógie pół bedę nosić zwykłe, a kolorowe będą w pojemniczku z płynem (razem będzie miesiąc noszenia) to czy potem, po ty miesiącu mogę znów wrócić do tych kolorowych, które nosiłam tylko 15 dni? Czy one są na miesiąc od otwarcia, czy na miesiąc, tzn 30 dni noszenia....może być z przerwami.....??

Trochę namieszałam, ale to dla mnie ważne, więc bardzo Was proszę o odpowiedź
emanuella84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-06, 18:39   #1191
Ladzia_15
Wtajemniczenie

GG do Ladzia_15

Co do kolorowych soczewek nie moge sie wypowiedziec - nie znam sie A soczewki miesieczne sa wazne na 30 dni - od dnia otwarcia opakowania.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

<--------Moja kreskówkowa idolka.
Ladzia_15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-07, 09:37   #1192
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emanuella84 Pokaż wiadomość
Osobiście odradzam. Już gdzieś tu pisałam o tym. Miałam dokładnie takie same w kolorze GREEN (chyba nawet od tego samego sprzedawcy...). Może za dużo od nich oczekiwałam ale np. moja siostra też miała takie same odczucia czyli:
-wygladają bardzo nienaturalnie (wiedziałam że nie pokryją mi dokładnie mojego naturalnego koloru no ale nie przesadzajmy - wyglądąły po prostu dziadosko)
-niewygodne - niby zamówiłam 8,6, czyli takie w jakich chodzę na codzień ale te są jakieś strasznie cienkie i "rozlazłe" W sensie - nie trzymają się na gałce i ciągle gdzieś uciekają na boki co prowadzi do tego, że widzisz świat na zielono albo wogóle

To moja opinia. Na gronie opinie były mniej więcej 50/50 więc może Tobie będą pasować
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-07, 14:06   #1193
emanuella84
Raczkowanie

A mozecie polecić mi jakieś kolorowe soczewki w miarę tanie??
emanuella84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-08, 09:59   #1194
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emanuella84 Pokaż wiadomość
A mozecie polecić mi jakieś kolorowe soczewki w miarę tanie??
Ja po tamtym doświadczeniu straciłam ochotę na eksperymenty z kolorowymi więc nie wiem Ale na jakimś forum czytałam że czasami w salonach dają takie próbki (1 sztuka) coby sobie przymierzyć i zobaczyć jak się wygląda
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 12:02   #1195
sliwka_
Przyczajenie

hej dziewczyny!
mam maly probem z jedna z soczewek, otoz wszystko bylo ok dopoki dzisiejszego ranka po zalozeniu nie zaczela mi ona zjezdzac po galce i w ogole nie trzymac sie oka!!!;/
probowalam czyscic, przemywac, sciagac nakladac... ale i tak zjezdza... a nalozona jest dobra stroną.
sliwka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-08, 12:05   #1196
Szept-Aniola
Raczkowanie

Hey dziewczyny mam takie pytanie moze ktoras tez tak miala. Otoz nosilam generalnie soczewki przez okolo 3 lata, w zeszle wakacje po zmieniemiu firmy soczewek dostalam nagle jakiegos uczulenia i mialam cale czerwone oczy <normalnie jak wampir> wiec zaprzestalam nosic soczewki i zaczelam okulary. Jak kilka dni nie nosilam soczewek wszystko wrocilo do normy podjelam jeszcze jedna probe zalozenia nowych soczewek, lecz tej samej firmy i niesty efekt czerwonych oczu powrocil. Od wakacji nosze okluary , chcialam zrobic przerwe dla oczu zeby odpoczely. Okulitska mi powiedziala smialo ze moge wrocic do soczewek ,ale ja jakos sie boje;/ czy miala ktoras z was taki problem??? pozdrawiam
Stary 2008-02-08, 13:56   #1197
fructissa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Szept-Aniola Pokaż wiadomość
Hey dziewczyny mam takie pytanie moze ktoras tez tak miala. Otoz nosilam generalnie soczewki przez okolo 3 lata, w zeszle wakacje po zmieniemiu firmy soczewek dostalam nagle jakiegos uczulenia i mialam cale czerwone oczy <normalnie jak wampir> wiec zaprzestalam nosic soczewki i zaczelam okulary. Jak kilka dni nie nosilam soczewek wszystko wrocilo do normy podjelam jeszcze jedna probe zalozenia nowych soczewek, lecz tej samej firmy i niesty efekt czerwonych oczu powrocil. Od wakacji nosze okluary , chcialam zrobic przerwe dla oczu zeby odpoczely. Okulitska mi powiedziala smialo ze moge wrocic do soczewek ,ale ja jakos sie boje;/ czy miala ktoras z was taki problem??? pozdrawiam

możliwe, że Twoje oczy 'przyzwyczaiły' się do starych soczewek , albo że jesteś uczulona na którykolwiek ze 'składników' w tych nowych, lub jest całkowicie inna przepuszczalność tlenu, ilość slikonu czy coś.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-02-08, 14:07   #1198
Cathy86
Rozeznanie

Hej dziewczyny. A jeśli chodzi o basen i soczewki ? Czy bez problemu mozna w nich pływać, nurkowac? I czy chlor ma jakiś wpływ na nie ??
Stary 2008-02-08, 14:48   #1199
larva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cathy86 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. A jeśli chodzi o basen i soczewki ? Czy bez problemu mozna w nich pływać, nurkowac? I czy chlor ma jakiś wpływ na nie ??
Mój okulista odradzał pływanie w soczewkach innych niż jednodniowe, chodzi tutaj o higienę. Jednorazowe wyrzucasz wieczorem, więc nie martwisz się, ze jakieś bakterie sobie wyhodujesz.
Stary 2008-02-08, 14:49   #1200
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szept-Aniola Pokaż wiadomość
Wróć do tych które nosiłaś przez 3 lata
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości