|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1232 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe
Ja mam 15 lat , a wyglądam na dużo mniej i mi normalnie sprzedają soczewki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1233 |
Raczkowanie
|
Witam , oto moje nowe soczewki FRESHLOOK COLORBLENDS turkusowe
1.naturalny kolor oczu 2.,3.soczewki
![]() |
#1234 |
Zadomowienie
|
^^Bardzo ładne turkusy
![]() Przyszły colourvue (znowu tydzień i 3 dni, polecam contactsbay.com, ceny w stosunku do polskich nie do pobicia ![]() Co do samych soczewek to bez zachwytów: Glamour Gray - Na początku moja pierwsza myśl... Zombie ![]() BigEyes Ultraviolet - Trcohę mnie zawiodły, ktoś tutaj postował fotki i wyglądały super, na żywo troche ładniej, ale bez rewelacji, strasznie pixelowate są, pretty hazel sto razy ładniejsze :P (pretty hazel, party green i cool blue maja inny pattern w kazdym razie ;p) 1.Moje oko (Miałam kiedys inny nick, więc może juz znacie :P) 2.Glamour gray 3.Big Eyes Ultraviolet 4.Glamour honey, znalezione na zagranicznym forum, wiem że pare osob sie interesowały glamourami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1235 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez amisu Czas edycji: 2008-06-20 o 02:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1236 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1237 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To chyba jest bardziej wiarygodne "zdjecie" tych soczewek? Edytowane przez amisu Czas edycji: 2008-06-21 o 17:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1238 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1239 |
Raczkowanie
|
http://www.softlenseye.com/lensetype.asp
Bardzo dobra strona, duzy wybor najnowszych soczewek ![]() Osobiscie polecam : Geo Angel Eyes Colourvue Star Blue http://i128.photobucket.com/albums/p...mie/Geosum.jpg http://i128.photobucket.com/albums/p...lagibaru-1.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1240 |
Raczkowanie
|
Zbaczaja z tematu, wie ktso moze jakiej to firmy sa soczewki i gdzie za granica mozna je kupic ? bo w polsce maja dostepna tylko do -4.0
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1241 | |
Zadomowienie
|
Wyglądają jak ColourVue Blue Star, możesz je zamówić tutaj: http://www.contactsbay.com/store/car...category_id=59
Minimalna wartość zamówienia to 2 opakowania, jeśli masz taka sama wadę to możesz dodać 2 różne pary a później te które się powtarzają skasować. Za dwie pary i przesyłkę do PL zapłacisz 76zł. Orientujecie się czy w Vision Express mają soczewki Freshlook colors i czy są dostępne na miejscu czy zamawiają? Byłam dzisiaj w paru miejscach, ale większość zamawia, w jednym miejscu mieli tylko do -4 i nie mieli koloru który chce a ja potrzebuje -5 w dodatku na sobotę, więc raczej już nie zdążę zamówić w internecie, chyba do nich zadzwonię. Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1242 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Już od dłuższego czasu myślę o kolorowych soczewkach kontaktowych...niestety jednak boję się kupić z jednego powodu...odstrasza mnie ta wielka dziura na źrenicę. Chciałabym kupić sobie soczewki ciemnobrązowe i jedynie tak ciemne są z COLORVUE. Mam oczy jasnoniebieskie i kiedy zmniejszy mi się źrenica, może wyglądać to po prostu nieestetycznie. Czy któras z dziewczyn robiła już takie eksperymenty aby z jasnoniebieskich oczu zrobić ciemny brąz? Chciałabym się dowiedziec jakie są wasze opinie na ten temat i czy Colorvue jest dobrą firmą. Jeśli nie to jakie inne firmy byście mi poleciły? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1243 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
![]() Od dłuższego czasu noszę się z zamiarem zakupienia kolorowych soczewek. Mam jedno pytanie w związku z tym. Jeżeli zwykłe soczewki które noszę mają średnicę 14,2 to jakiej średnicy powinnam kupić te kolorowe?? 14 czy 14,5?? ![]()
![]() |
#1244 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli szukasz czegos z małą dziurą na żrenice to ponoć b&l soflens natural colors mają jedna z mniejszych. (na zagranicznym forum o soczewkach był taki temat, duzo osob pisalo o natural colors) http://www.noszesoczewki.pl/soczewki...natural-colors tylko że ciemnego brązu tam nie widzę ![]() Ja nie znalazłam nigdzie tych freshlook colors in zamówiłam BigEyes Party Green, zdazyly dojsc na sobote a i tak ich nie ubralam ;p Chociaz ogolnie fajny kolor i z daleka wygladaja lepiej to te olbrzymie dziury na zrenice zaczynaja mnie denerwowac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1245 |
Raczkowanie
|
hej ja juz kupilam soczewki HAZEL color nova...maja mala dziurke na źrenice i są po prostu super. Jest też efekt big eyes - wieksza tęczowka., wyglądaja te soczewki..jak u lali:-Dsuper...musze tylko wkleic tu zdjecia.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1246 |
Zadomowienie
|
No to czekam na fotki bo zapowiada sie super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1248 |
Raczkowanie
|
A slyszalyscie cos o soczewkach radiance? chodzi konkretniej o kolor eden. Wiem ze te soczewki ni zmieniaja koloru teczowki tylko jak slonce pada naoko to opalizuje i daje taie zielone iskierki, tak mi wytlumaczono w sklepie i widzialam takie komentarze na zagranicznym forum ktorego juz nie moge niestety znalezc. Nigdzie natimiast nie widzialam fotek... Czy moze probowalyscie je zakladac albo widzialyscie na zywo u kogos ze znajmych? widac efekty obiecane przez producenta?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1249 |
Zadomowienie
|
Wrzucałam już chyba fotki, moim zdaniem różnica niewielka i szkoda by mi było pieniędzy na Radiance, mają strasznie widoczne piksele, wrzucam fotki Eden, oceń sama
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1250 |
Raczkowanie
|
A jakie soczewki poleciłybyście na bardzo ciemne, niemal czarne oczy? Kolor jest mi obojętny, chciałabym, żeby było widać chociaż delikatne refleksy - raz miałam bursztynowe(?) freshlooki i nie było nic widać...
jestem dziewczynka z mandragory robak mnie kocha, nie zjada słońce pod ziemią lśni tak ślubnie krecie witraże maluje Edytowane przez Lucjana19 Czas edycji: 2008-07-06 o 11:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1251 |
Raczkowanie
|
Ja tu mam tragedię, dziewczyny, bo okulistka mi powiedziała, że na jedno oko mam minus siedem już. Co rok, to dioptria... mówi, że to od czytania <rotfl> Nie wszystkie firmy produkują kolory w takim zakresie ( soczewka musi być słabsza o 0,25). Mam prośbę - jeśli znalazłybyście stronkę z kolorami o takich mocach, dajcie znać. Na razie noszę w kółko Evergreen, ale już nudno
![]()
![]() |
#1252 |
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam Acuvue 2 podkreślające niebieskie i są za ciemnie , nie pasują mi do karnacji i w ogóle... Szukam bardzo jaśniutkich soczewek , kolor niebieski,zielony... żeby były jasne macie jakieś pomysły?
Jak nie to wrócę do swoich starych podkreślających Acuvue 2 green ![]()
![]() |
#1253 |
Zadomowienie
|
Miałam kiedyś też te acuvue, niestety strasznie granatowe były, w dodatku pływały po całym oku
![]() Jasne są freshlook COLORS grey, blue i violet, ewentualnie saphire blue (ale na pewno są ciemniejsze od blue i widziałam je tylko w sklepie w blisterze), green w ogóle nie polecam, strasznie ciemne i bagniste imho ;p Freshlook colors są jasne bo nie mają żadnych pikseli, otoczek, tylko jednolity kolor (z kolei colorblends są bardziej intensywne i ciemniejsze) Colors blue - 1,2,3,4 fotka Colors grey - 5,6 fotka c.d.n. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1254 |
Zadomowienie
|
colors grey - 1 fotka
colors violet - 2,3 fotka Zazwyczaj polecam te same produkty, ale niestety wybór na polskim rynku jest strasznie ograniczony ![]() Nie wiem czy Ci podpasują, mi sie bardzo podobają, chciałam ostatnio kupić colors blue albo grey, ale niestety nie udało mi się ich zdobyć offline a na zamówienie nie miałam czasu (3 dni przed weselem siostry mi się przypomniało ;p). W każdym razie dalej są na mojej liście to-buy ![]() Chciałabym jeszcze kupić freshlook dimensions któreś z tych zielonych, b&l soflens platynowe albo niebieskie i jakieś circle lens z azji, z tych większych , rocznych. Szkoda że nie sprzedaja testerów, trochę mnie już irytuje zamawianie w ciemno i trafianie na soczewki które później leżą a kasa idzie w błoto niestety. Nie ma to jak uzależnienie soczewkowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1255 |
Raczkowanie
|
a co to za soczewki na tym zdjeciu gdzie jedno jest niebieskie a drugie zielone? tylko chodzi mi o te zielone:P sorry ze marudze ale b. ladne a ja sie tak zrazilam przez te saffire, ze teraz szukam i szukam i znalezc nie moge nic..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1256 |
Zadomowienie
|
Zielona to podkreślające freshlook dimensions, kolor sea green
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1257 |
Zakorzenienie
|
Jazzlyn dzięki wielkie
![]() Moze spróbuje colors blue bo ładnie wyglądają ![]()
![]() |
#1258 |
Zadomowienie
|
http://img78.imageshack.us/img78/4210/okobv1.jpg
oto moje eksperymenty, aktualnie testuję Carribean aqua z freshlook dimensions, niedługo dodam zdjęcia: ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1259 |
Zadomowienie
|
Śliczne sea green
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1260 |
Przyczajenie
|
![]()
Rossie! Ja też mam b. jasne oczy i chciałabym mieć b. ciemne.
![]() Jak zorientuje się co z tą mega dziurą na źrenice, to kupię sobię Dolly Black ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.