|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe
hej. A co sadzicie o tych soczewkach biorac pod uwage to ze mam piwne oczy;>
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=453904435
'Bo...życie jest chwilą wieczności' _________________________ __________ https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=362866 <--- CIUCHY WYMIANA https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=13986827 #post13986827 SZUKAM |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1532 |
Raczkowanie
|
niestety nie ma na tej liście moich soczewek korekcyjnych,produkowane sa one przez Ciba vision, ale tylko dla takiego okulisty poznańskiego, nazywają się Serene UV, maja uwodnienie 74%, wykonane z vasurfilconu A 26%.
wczoraj zamowilam jednak na sprobowanie te soczewki: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=455852356 3-tonowe green ciekawe, czy uzyska zimny odcien zieleni.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1533 |
Wtajemniczenie
|
super wątek, naturalnie mam zielone oczy a marzą mi się brązowe, piwne w każdym bądź razie ciemne- muszę przestudiować co tu "napłodziłyście"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1534 |
Nie depcze krokusów
|
O tym okuliście krążą legendy... Serene UV to po prostu Precision UV, tak samo jak iWear Performance High, które sprzedawane są tylko w Vision Express.
![]() |
![]() |
#1535 |
Raczkowanie
|
aha dzieki
![]() a coż to za legendy o tym okuliscie krążą, jesli mozna spytac? coś złego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1536 |
Nie depcze krokusów
|
fragy - On jest jak Vision Express. Oferuje indywidualne produkty, które można dostać tylko u niego. W rzeczywistości to soczewki jak każde inne, wcale nie są robione "na miarę", jak to nieraz je reklamuje. Wrzucając w Google możesz co nieco poczytać o nim na forach, przy czym często nazwisko kasują moderatorzy.
![]() |
![]() |
#1537 |
Raczkowanie
|
na opieke ich optometrystek nie narzekam, na szczęscie nie mówili mi że to jakieś na miare, tylko że takie mi poleca. teraz sprawdzalam ile kosztuja Precision UV i nawet troche wiecej niz ja place za te swoje.
z soczewek tez jestem zadowolona, w ogole ich nie czuje, a jak klase sie spac to zastanawiam sie czy na pewno je zdjelam, bo nie czuje roznicy czy je mam czy nie ![]() moze nastepnym razem na kontrole wybiore sie do kogos innego, zobacze co powiedza ![]() już nie robie OT ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1538 |
Nie depcze krokusów
|
fragy - trzymaj się sprawdzonych salonów. Często notują sobie coś, czego Ci nie mówią, np. o niegroźnym początku czegoś tam albo o czym wspominał pacjent, a takie notatki w kartotece są bardzo przydatne w przypadku kolejnych wizyt. Precision mają trochę nietypową średnicę, częściej spotykaną w soczewkach dla astygmatyków. Dobór kolorowych warto skonsultować u nich. Zwłaszcza u kobietek, bo od razu efekt ocenią.
![]() |
![]() |
#1539 |
Zadomowienie
|
Zamówiłam Fl colors misty grey. Na pierwszej fotce bez soczewki, reszta z misty grey. Trochę sie rozczarowałam bo widziałam te soczewki na osobach z brązowymi oczami i zmiana była bardziej widoczna, ale najwidoczniej u mnie nie widać po prostu takiego kontrastu. Soczewki są trochę bardziej wygodne od colorblends, ale ogólnie średnio wygodne. Troc he żałuję zakupu i ze względu na kolor i na komfort, tym bardziej że postanowiłam ograniczać zakupy kolorowych soczewek a znowu się skusiłam :P
Mam problem z oznaczeniem stron w tych soczewkach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1540 |
Nie depcze krokusów
|
Jazzlyn - masz możliwość zrobienia ostrego zdjęcia (np. makro) z bliska, z napisem w środku i na zewnątrz?
![]() |
![]() |
#1541 |
Zadomowienie
|
Ok, spróbuje jutro w świetle dziennym bo teraz kiepsko wychodzą, dzięki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1542 |
Zadomowienie
|
Ok:
1. Napis FL czytelny w środku soczewki 2. Napis FL czytelny na zewnętrznej stronie soczewki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1543 |
Nie depcze krokusów
|
Zgodzę się z Tobą, w przypadku napisu na zewnątrz widać wywinięte krawędzie, czyli to lewa strona :/ Zajrzyj na opakowanie, jeśli jeszcze masz, czy w kolorowych ze względu na efekt napis nie jest widoczny właśnie w środku.
![]() |
![]() |
#1544 |
Zadomowienie
|
To dobrze bo już myślałam że oczy odmawiają mi posłuszeństwa :P Opakowanie jest oklejone informacjami po polsku, może oznakowanie właśnie zakleili, zaraz spróbuje zmyć :P Dziękuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1545 |
Nie depcze krokusów
|
W obydwu sztukach tak masz?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1546 |
Zadomowienie
|
Tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1547 |
Nie depcze krokusów
|
No, dziewczyny z Freshlook Colors, zerknijcie na swoje soczewki, umieram z ciekawości!
![]() |
![]() |
#1548 |
BAN stały
|
Kobitki, am niebieskie oczka. Prosze o porade...jak moge je rozjasnic (bekit, jasny szary). Uzywam FOCUS Softcolors (AQUA) - ale kolor wpda w zielen
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1549 |
Rozeznanie
|
kupiłam colorVue 3 tonowe fioletowe, efekt jest tak naturalny,ze prawie nikt nie zauwaza, sa po prostu o wiele ciemniejsze, zbyt wygodne nie sa , ale nie bylo 3,4 wiec moze to kwestia rozmiaru.
Jazzlyn, masz piekne oczyska i ten szary mi sie niesamowicie podoba, chyba musze zamowic kolejne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1550 |
Przyczajenie
|
Też zamówiłam soczewki o krzywiźnie 8,6 i zobaczymy jak to będzie.
A no. Mam pytanie. Czy jeśli mam zielone oczy, to te soczewki będą wyglądały jak u kosmitki? 0o to te pierwsze fioletowe CH-621 http://sklep.geooptica.com/ bardzo mi zależy na odpowiedzi. z góry dziękuję. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1551 |
Zadomowienie
|
Jazzlyn, mam pytanie, jak oceniasz krycie tych soczewek i jak bardzo widoczne są piksele (porównywalnie do colorblends)? I czy można liczyć na rozjaśnienie tęczówki, mi na tym głównie zależy, chciałabym się odnaleźć w jaśniejszych oczach na jakiś czas. Dimensions zwykle mi wychodziły w ciemnych barwach, mój naturalny odcień to ciemno-szary z odcieniem niebieskiego i zielonego, ale ciemny. Proszę o radę
![]() No i jeszcze co najważniejsze - jak oceniasz naturalność zmiany. Nie chciałabym powtórzyć rozczarowania po colorblends turquoise, wyglądałam jak robot, oczy wydawały się płaskie, źrenice przysłonięte, oczy matowe, bez wyrazu Edytowane przez Burbery Czas edycji: 2008-11-03 o 11:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1552 |
Zadomowienie
|
Co od krycia to ciężko stwierdzić bo sama mam dosyć jasne oczy i w rezultacie kolor wyszedł podobnie, trochę jaśniejszy i chłodniejszy, ale widziałam zdjęcia tych soczewek na ciemnych oczach i moim zdaniem dobrze kryją. Co do pikseli to byłam na początku niezadowolona że efekt jest taki naturalny, ale teraz podoba mi się bo są mało widoczne nawet gdy patrzę z bliska w lustro. Często nosząc soczewki bałam się że ktoś zauważy je z bliska i bałam się komuś spojrzeć w oczy a te soczewki wyjątkowo ciężko dostrzec nawet mi, ładnie zlewają się z okiem. Trochę rozjaśniają, ale nie wiem na jak mocne rozjaśnienie liczysz i jak ciemne oczy masz teraz, najbardziej widoczne są zdecydowanie na zdjęciach z flashem. W każdym razie soczewki nie maja żadnych ciemniejszych pasków, kropek, cieniowań jak to bywa np w colorblends tylko jeden bardzo jasny kolor. Mogę Ci wysłać fotki całej twarzy na pm jeśli chcesz zobaczyć jak wypadaja na tle całej twarzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1553 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1554 |
Zadomowienie
|
Chodzi Ci o te niebieskie? Trochę się zakręciłam, bo post jest dosyć stary, ale jeśli chodzi o te niebieskie oczy, to dziewczyna ma tam soczewkę Radiance Eden na lewym oku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1555 |
Przyczajenie
|
Czy ktoś zamawiał soczewki ze sklepu Contempo? ( http://www.contempo.pl/ ) Zależy mi na szybkim dostarczeiu przesyłki, nie wiem czy mogę zamówić soczewki z tego sklepu.. Jak ktoś może pomóc to będę wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1556 |
Nie depcze krokusów
|
Nie wiem, ale sklep jest pewny, bo to są zwykłe salony. Tylko mają obostrzenia co do zamawiania produktów Ciba Vision.
![]() |
![]() |
#1557 |
Przyczajenie
|
Własnie chcę zamowić produkt z Ciba Vision. na czym polegają te obostrzenia? nie bede mogla ich zamowic?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1558 |
Nie depcze krokusów
|
z regulaminu:
Ważne: Produkty firmy Ciba Vision będą dostępne wyłącznie dla klientów posiadających specjalny kod identyfikacyjny lub bezpośrednio w naszych sklepach stacjonarnych. Nie wiem czemu tak, ale chyba mają jakąś umowę z nimi, bo na pierwszej wizycie zawsze dają produkty Ciby.
![]() |
![]() |
#1559 |
Przyczajenie
|
Własnie to przeczytałam, nie rozumiem o co chodzi z tym kodem identyfikacyjnym. Napisałam do nich maila. Dzięki za odpowiedź ;*
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1560 |
Nie depcze krokusów
|
A mają salon w Twoim mieście? Tam kupiłam Freshlook 1-day na sztuki.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.