|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe
Witam,
chcialabym zamowic brazowe soczewki kontaktowe, ale ciagle nie moge sie zdecydowac. Naturalny kolor oczu mam niebieski. Przejrzalam allegro: http://allegro.pl/item514453919_big_...orekcyjne.html http://allegro.pl/item516864078_kolo...ki_w_24_h.html http://allegro.pl/item514259200_kolo...orekcyjne.html http://allegro.pl/item511796244_socz...t_21_90zl.html http://allegro.pl/item516863309_kolo...99zl_para.html Czy moglybyscie wypowiedziec sie, ktore z podanych przeze mnie soczewek najlepiej zmieniaja kolor?? Ktore moglybyscie mi po prostu polecic?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1682 |
Raczkowanie
|
ja chcialam uzyskac czarne oczka wiec zamowilam big eyes dolly black
![]()
![]() |
#1683 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1684 |
Raczkowanie
|
Moje zdjęcie w soczewkach FreshLook Colors Sapphire blue.
Edytowane przez cninka Czas edycji: 2009-06-28 o 00:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1685 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny zastanawiam sie nad kupnem soczewek ale przeraża mnie ich ściąganie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1686 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1687 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
od dluzszego czasu sie zastanawiam nad tym kolorem i bardzo bym chciala przed zakupem zobaczyc jak to wyglada naprawde ![]() A jaki masz naturalny kolor? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1688 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny-wybaczcie mi ,nie chce mi sie czytac ponad 50 stron by znależc odp.na pytanie-tym bardziej,że potrzebuje soczewek na gwałt,do sesji zdjęciowej.Mozecie mi powiedziec jakie soczewki napewno zmienią kolor ciemno brązowych oczu???Chce coś kupic na allegro-jest tam mnóstwo aukcji-tyle że zgłupiałam już......
![]() Nie mam wady wzroku. Pomożecie?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1689 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli potrzebujesz na gwałt, to z allegro tak szybko nie dojdą :P
![]() |
#1690 |
Zadomowienie
|
dam rade jakos...czy ktos wie,ktore zmienia ciemne oczy?????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1691 |
Raczkowanie
|
Ale to nie jet takie proste,bo
są rozne firmy i rozne soczewki Z kryciem ciemnego koloru nie ma problemu, chocby freshlooki czy soflensy B&L, ale wazna jest krzywizna, wielkosc otworu na zrenice, bo kazda firma produkuje soczewki o innych parametrach i potem naturalny kolor oczu moze byc widoczny przy zrenicy wlasnie
![]() |
#1692 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1693 |
Wtajemniczenie
|
A czy nosiłaś soczewki kiedyś? Bo bardzo prawdopodobne, że nie będziesz umiała ich założyć ani ściągnąć bez wskazówek okulisty.
A które kryją, to nie wiem ![]()
![]() |
#1694 |
Nie depcze krokusów
|
mamamichałka - Najlepszy na sesję zdjęciową jest Photoshop. Niestety, ale flesz powoduje zmniejszenie źrenic, więc przebija wtedy naturalny kolor przez niebarwiony w soczewce otwór - to największa bolączka zdjęć soczewkowych.
Byłaś u okulisty i co? Bo na pewno nie podał Ci potrzebnych parametrów, nie da się ich jednoznacznie ustalić po zmierzeniu oka, bo każda soczewka dopasowuje się inaczej. Okulista powinien soczewki obejrzeć na Twoich oczach. Polecam salon, w którym mają Freshlook lub Acuvue zmieniające kolor. To, że nie masz wady, nic nie zmienia. Soczewki to poważna sprawa, ograniczenie dopływu tlenu do oka. Nie musisz czytać całego wątku, przecież jest wyszukiwarka, wystarczy wpisać "ciemne" lub "ciemnych".
![]() |
![]() |
#1695 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1696 |
Raczkowanie
|
Nie wiem cay gdzies tu juz było zadawane te pytanie, przeczytałam dos cduzo wypowiedzi. Całkowicie zmieniajace kolor teczówki mozna nosic max 3 h. A soczewki podbarwiajace? Jesli mam naturalnie zielone oczy i kupie sobie evergreeny focusa, to moge je nosic tak normalnie, albo chociaz dłuzej niz te całkowicie zmieniajace? Oczywiscie korekcyjne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1697 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
czytaj trochę uwazniej, bo mam wrazenie, ze sie nie rozumiemy. sama zmiana koloru i zakrycie ciemnych teczowek nie jest problemem, bo takowych soczewek jest sporo, ale jesli otwor na zrenice okaze sie za duzy, to co z tego, ze bedziesz miec niebieskie oczy (czy szare) jesli wokol zrenicy powstanie spora ciemna obwodka twojego naturalnego koloru to jest zwykle problemem i nie ma nic wspolnego z parametrami, bo soczewki danej firmy maja tego typu otwor zawsze w jednym rozmiarze i na jednym oku o danej krzywiznie moze bc ok, a na innymi ma sie dwukolorowe oczy dlatego trzeba tez szukac pod takim kątem, freshlook colors maja wlasnie dosc spory ten otwr jak dla mnie, a najmniejszy z tego co pamietam to soflens b&l (ale tych na allegro nie ma) chociaz jesli to do zdjec, to mozna zretuszowac to, co ewentualnie bedzie widoczne. ale ja bym wolala juz miec dopasowane idealnie, zeby potem sobie w nich pochodzic
![]() |
![]() |
#1698 |
Nie depcze krokusów
|
mamamichałka - salony raczej nie dysponują testerami kolorowych
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1699 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego chciałąbym wiedziec tylko czy zmiana jest wogóle możliwa???Ale skoro w optykach nie ma testerów,to kurcze skąd bede wiedziała czy nic nie przebija??Dlatego tak pomyslałam,że sa tu moze dziewczyny ,które zmieniają taki kolor.Generalnie soczewki=-potrzebowałąbym na chwilę-myślałąm ,że dobrym rozwiązaniem były by 1 dniowe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1700 |
Raczkowanie
|
Tak, są tu takie dziewczyny, np ja, stosuje czesto jasnoszare soczewki na moje ciemne teczowki, ale widze, ze posty czytasz wybiorczo, wiec
w sumie nie widze sensu zeby sie o tym rozpisywac jednodniowe soczewki sa drogie, jak dla mnie nie oplaca sie to w ogole na dluzsza mete
![]() |
#1701 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ktore soczewki ty masz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1702 |
Nie depcze krokusów
|
Jednodniowe kolorówki ma tylko 1 firma, 4 kolory. Próbowałam niebieskie i nie polecam - miały dużo brązowego pigmentu, zielone mają dużo nieciekawego szarego, no i pikselozę widać.
![]() |
![]() |
#1703 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tylko nie obdzierajcie mnie z marzeń że da się to zrobić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1704 |
Nie depcze krokusów
|
Da się, da się. Choć czasem kończy się na stracie mnóstwa kasy poprzez samodzielne kupowanie w necie, bo w salonach małe zapotrzebowanie na ten produkt jest - drogi i słabo schodzi.
Możesz spróbować te jednodniówki, ale na sztuki znalazłam je tylko w jednej sieci w Krakowie, a całego opakowania nie opłaca się kupować. Niebieski jest dość ciemny.
![]() |
![]() |
#1705 |
Raczkowanie
|
Witam wszytskie babeczki!
Tak przeglądam to forum i widzę, że mogę tu liczyć na radę. Chcę sobie kupić soczewki żeby wyraźnie podkreślić kolor oka. Podobają mi się soczewki firmy Geo Optica cm-722 ale na forum póki co widziałam tylko jeden i w dodatku negatywny komentarz. Też nie bardzo wiem co mam zrobić z krzywizną oka - czy ważna jest porada okulisty czy można zaufać jak czasami piszą że optymalna u 99% ludzi (???) to 8,9??? Wybrałam 3 rodzaje soczewek: Geo Optica cm-722 http://sklep.geooptica.com/35-soczew...we-cm-722.html. Focus Softcolors Royal blue http://www.allegro.pl/item524387720_...22_50_pln.html Acuvue kolor niebieski http://www.allegro.pl/item528957811_...uper_cena.html Ale najbardziej zależałoby mi na opinii tych pierwszych. A jeśli chodzi o te dziury w soczewkach to faktycznie mogli by robić mniejsze albo przynajmniej w kilku rozmiarach... W każdym razie, czekam na jakąś radę ![]() Edytowane przez isla01 Czas edycji: 2009-01-19 o 17:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1706 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A do samych soczewek to o GeoOptica nigdy nie słyszałam, a te Acuvue to są chyba zmieniające kolor, a nie podkreślające. Miałam kiedyś Acuvue, nosiły się świetnie, ale moje zielone oczy prześwitywały przez za dużą dziurkę na źrenicę ![]()
![]() |
![]() |
#1707 |
Raczkowanie
|
juz teraz moje oczy wygladaja jakbym nosila soczewki. Od zewnatrz: ciemno- potem jasno-niebieskie, koleczko brazowe i zielen no a potem zrenica. Wiec niebieskie powinny byc oki. No do tego watku z lekarzem nie doszlam lub przeoczylam bo czytalam tylko 6 stron forum :-D Ale dziekuje ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1708 |
Zadomowienie
|
Mam do Was pytanie, z 4 razy już zamawiałam zerówki na allegro, tym razem chce się wybrać do okulisty i dobrać soczewki do wady wzroku. W jakich salonach jest możliwość przymierzenia wszystkich kolorów? Miała któraś z Was okazję przymierzać soczewki w salonie optycznym?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1709 |
Nie depcze krokusów
|
8,9 to wcale nie jest krzywizna 99% użytkowników, a krzywiznę i tak rozpatruje się razem ze średnicą...
Burbery - w którym salonie? Chyba w żadnym. W 99% i tak musisz zapłacić za parę, którą mierzysz. Testery kolorowych są nieopłacalne dla salonów. Poza tym w sprzedaży najczęściej są tylko Acuvue i Freshlook.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2009-01-19 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1710 |
Wtajemniczenie
|
A ja mam pytanie. Chciałabym jednorazowo zmienić kolor oka, ale nie mam wady wzroku. Wiem, że są soczewki tzw. "zerówki" jednodniowe koloryzujące. Tylko czy trzeba przedtem robić jakieś badania. Czy po prostu kupuję takie zerówki i wkładam do oka. Bo przecież chyba różna może być średnica gałki ocznej, więc pewnie to się jakoś sprawdza i dobiera?
Oświećcie mnie, proszę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.