|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1741 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe
Cytat:
wydawało mi się, że sea green powinny być najlepsze, ale praktycznie nie było zadnej roznicy miedzy moim naturalnym kolorem, jedynie lekkie powiększenie tęczowki. najładniej wyglądał carribean aqua, mój naturalny ciepły kolor tęczówki przemieniał się w bardziej chłodny, morski. natomiast pacific blue to nie pasował w ogóle, nie miał za bardzo co podkreślać, bo mam zielone oczy, a nie niebieskie. prawdopodonie jak będzie mi się kończył termin zwykłych, które teraz noszę to jakieś sobie zamówie przez net. ale jakoś kuszą mnie te acuvue 2 w kolorze emerald green, to są też podkreślające. może macie jakieś zdjęcia z tymi soczewkami na oczach dokladanie w tym kolorze? bede wdzieczna ![]() macie może taką tabelę z parametrami zwykłych soczewek, tzn. z materiałem, uwodnieniem. wiem, ze kiedys takie cos widzialam, a teraz nie moge znalezc w necie ![]() edit: już znalazłam post Malli na innym wątku, że są to Biofinity. dzięki ![]() Edytowane przez fragy7 Czas edycji: 2009-01-24 o 18:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1742 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1743 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny dziś przyszły moje FRESHLOOK COLORS BLUE.
Pierwsze wrażenie po rozpakowaniu - była lekko przerażona - koloru na soczewkach było dosyć niewiele, prawie ich nie zauważyłam w pierwszym momencie. Kolorek jest bardzo naturalny, błękitny, nie niebieski. Po założeniu: zakochałam się! Efekt jest cudowny! Marzyły mi się jasne, błękitne oczy, a ten kolor to po prostu to o co mi chodziło! Kryją perfekcyjnie, przy tym dają bardzo naturalny efekt (stokroć naturalniejszy niż colorblends, w których wyglądałam jak robot), oczy są jaśniutkie, błękitne, naturalne. Jutro obecuję zrobić tym soczewkom zdjęcia na oku i w pojemniczku. Jak na razie najlepsze freshlooki jakie miałam (a testowałam już wszystkie dimensions oraz colorblends turquoise). Aha, jeszcze jedno - zdjęcia w katalogu moim zdaniem nie odzwierciedlają rzeczywistego koloru tych soczewek, są o wiele jaśniejsze.
![]() |
![]() |
#1744 |
Zakorzenienie
|
Tak, mam ![]() edit: tu bez znaczka Wizaz lepiej widac: [img=http://img84.imageshack.us/img84/8839/dscn0009wp3.th.jpg] Edytowane przez różowiutka Czas edycji: 2009-01-28 o 14:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1745 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Soczewki oceniam na plus. Oko wyraziste i calkiem ciekawie wygląda. No i wygodne są ![]() Zamawiasz ten sam kolor? Jak przyjdą to napisz jak Ci się nosi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1747 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
aaaaaaaaaa wiecie co znalazlam?!! http://www.secreteyes.org/ tu sa soczewki geooptica/geomedical i po lewej trzeba tylko wybrac kolor ![]() maja calkiem niezle zdjecia - chinki/japonki ktore maja brazowe oczy z niebieskimi soczewkami ![]() Polecam - ja juz sie zdecydowalam - cm-722. Zobaczymy co z tego wyjdzie :-D Edytowane przez isla01 Czas edycji: 2009-01-28 o 17:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1749 |
Raczkowanie
|
Ehh ja już nie wiem. Chciałam freshlooki ale mają średnicę 14,5 wiec odpada ;/ bo jak miałam niekolorowe 14,2 to już okropnie wystawało. Teraz nosiłam discony crystal blue i byłam dosyć zadowolona, za wyjątkiem tego, ze podczas czyszczenia czasem potrafiła się rozedrzeć (zaznaczam wcale nie używałam dużego nakladu siły, pazurki tez przytępione bo na gitarze gram ta reką ;]) No i oczy się męczą już tak po całym dniu.
Teraz patrze na te ZEISS i widzę, że jednotonowe są identyczne jak discony tyle, że droższe. Powie mi ktoś o co tutaj chodzi? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1750 |
Rozeznanie
|
ja zamówiłam sobie czarne soczewki (juz nie moge sie doczekac az przyjda) mam czarne wlosy i jestem dosc opalona wiec mysle ze bedzie mi w nich dobrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1751 |
Nie depcze krokusów
|
Mexara - w jakim sensie identyczne? Średnica musi wystawać poza tęczówkę, bo soczewka musi zakrywać rąbek rogówki. Jeśli dobierzesz mniejsze, to nie ma sensu.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1752 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1753 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1754 |
Zadomowienie
|
Hej!Chciałabym sobie zamówić na allegro niebieskie soczewki kontaktowe roczne.Kolor moich oczu to brąz.I teraz moje pytanie, pisza ze to sa soczewki roczne czy rzeczywiscie mozna je nosic caly rok
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1755 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz np kupilam soczewki 6-m-czne, ale bede nosila je ze 3 miesiace, nie dluzej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1756 |
Zadomowienie
|
Ok dzięki
![]() ![]()
![]() |
#1757 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Sprawdziłam Discony i Zeissy, faktycznie wyglądają na identyczne pod względem parametrów. Ważną rolę odgrywa też produkcja, sposób wytwarzania. Zeissy są miesięczne, Discony kwartalne lub miesięczne (różnie na różnych aukcjach piszą). Ich materiał jest dość stary. Weszłam na stronę producenta Disconów i trochę mnie zdziwiła, bo nie ma na niej nic o tym modelu! Za to na innej ich stronie są 2-tygodniowe Discony, firma ma też jednodniówki. Ciekawe w takim razie czym jest to, co jest masowo sprzedawane na Allegro?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1758 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny !!! Mam dylemat
![]() ![]() ![]() No i jeszcze to, że ja mam krzywizne 8.6 a w acuvue jest 8.3 i nie wiem czy będą pasować - chciałabym kolor blue ![]() No i taki mój dylemat ![]() ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1759 |
Zadomowienie
|
eryka06, noszę Freshlooki colors blue, nie mam doświadczenia z acuvue. Jestem bardzo zadowolona, kolorek śliczny, naturalny, błękitny ale wyrazisty - zebrałam bardzo dużo komplementów przez te oczy
![]() PS zdjęcie 1 troche przekłamany balast bieli ale widać w miare ich strukturę
![]() |
![]() |
#1760 |
Nie depcze krokusów
|
Ślicznie wyglądałaś...
eryka - Acuvue mają 8.3 i 8.7.
![]() |
![]() |
#1761 |
Przyczajenie
|
Burbery ślicznie wyglądasz w tych soczewkach, naprawdę wyglądają naturalnie - myślę, że je właśnie kupię
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1762 |
Raczkowanie
|
![]()
Czy używał ktoś soczewek kolorowych Discon ? chodzi konkretnie o kolorek Royal Blue, ale będę wdzięczna za wszystkie opinie na temat tej firmy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1763 |
Nie depcze krokusów
|
Dot.: soczewki Discon?dobre?
Przecież jest wątek o kolorowych, znajdziesz w nim dużo o Disconach...
Opinii raczej dobrych nie mają, ale co się dziwić, skoro w porównaniu z dostępnymi nie na Allegro, ale w normalnych sklepach internetowych soczewkami porządnych firm, są po prostu przedpotopowe...
![]() |
![]() |
#1764 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: soczewki Discon?dobre?
Cytat:
mialam i nie polecam, malo komfortowe i efekt bardzo nienaturalny |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1765 |
Raczkowanie
|
Mi się wydaje, że discony są max miesięczne. Jeśli nie nawet dwutygodniowe, kolor mają niesamowity ale nie wiem czy się jeszcze zdecyduje (sprzedawca ciągle podnosi ceny i jakoś nie wierzę w te "kwartalne" nosilam je miesięcznie). Zastanawiałam się nad tymi Zeissami ale jesli to jest to samo, to całkowicie bez sensu. Te freshlooki niebieskie są śliczne, ale boję się, że będą chamsko wystawać i będe miala wielkie oczy ;p Miałam kiedyś optixy niekolorowe 14,2 i wystawaly strasznie a co dopiero 14,5. Nie wiem już jakie soczewki mogłabym sobie dobrać, wszystkie albo mają te wstrętne czarne obwódki, które wyglądają conajmniej sztucznie, nie ma fajnych kolorów, albo sa wielgachne ;/
I marzenia o błękitnych oczach zaczynają się wykruszać. Widziałam te solar blue, tez są fajne ale wszędzie tylko plano, a ja mam wadę ;/ Moze wie ktoś czy jest możliwość zamówienia takich z mocami? Weszłam jeszcze na te stronki. Jednotonówki są na wszystkich. Na tej stronie co podałaś też http://innovaeyes.com/c1.html o tu ![]() Edytowane przez Mexara Czas edycji: 2009-02-06 o 14:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1766 |
Raczkowanie
|
Jestem 100% kobieta - od 2 tygodni nie moge sie zdecydowac na soczewki :-D
Za to strrrrraszni podobaja mi sie te (po prawej stronie, MELON): http://www.kolorowesoczewki.sklep.pl...legroangel.jpg To na pewno beda moje drugie, ale poki co jeszcze nie mam pierwszych :-( W zasadzie, to i tak wizte u okulisty mam za tydzien, wiec jeszcze moge powybierac. ![]() Edytowane przez isla01 Czas edycji: 2009-02-06 o 14:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1767 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Zeissy wyglądają na to samo, odpuściłabym sobie. Jest to wspaniała firma, jeśli chodzi o sprzęt optyczny, ale z soczewkami są daleko w tyle (przynajmniej w naszym kraju). Każda soczewka musi wystawać 1-2mm za tęczówkę, ale przecież kolor nie jest nałożony do samej krawędzi, a i kolorówki nie są dodatkowo podbarwiane jak Optixy. Różnice w średnicach są raczej niewielkie, rzędu kilku dziesiątych milimetra (czyli z każdej strony o połowę mniej, bo promień to połowa średnicy) i bierze się je pod uwagę na równi z krzywiznami i materiałem soczewki. Im mniejsza średnica, tym soczewka jest bardziej płaska i wręcz przeciwnie do tego co podpowiada intuicja, może się bardziej przesuwać po oku. Myślę, że warto spróbować.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1768 |
Raczkowanie
|
Dzięki za pomoc, jutro zamówię freshlooki, mam nadzieję, ze na zielonych oczach będą ładnie niebieskie i nie zrobi sie jakaś morska ciapa. Szkoda tylko, że nie są bardziej błękitne.
Widziałam prawdziwe cuda na youtube jakiejś brazylijskiej firmy, ale podobno ze sprowadzaniem do europy cięzko, kosztowne i rzadko kto się na to pokusi. Ale były prześliczne, no i bardzo naturalnie wyglądały + świetne krycie ;] był też filmik na którym ktoś miał soczewkę błękitną i jednym ruchem ręki zdejmował ją z brązowego oka ^^ ale to nie wiem czy była ta sama firma. wybaczcie spamowanie linkami ale nie mogłam się powstrzymać http://www.youtube.com/watch?v=NmNNxPXnl9s http://www.youtube.com/watch?v=bJMCXlzC-UQ http://www.youtube.com/watch?v=YHnMZ-vDttE jakiś masowy import ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1769 |
Zadomowienie
|
Spotkałam się z Soloticą, tutaj masz informacje gdzie i jak można je zamówić:
http://lensaholics.proboards102.com/...ay&thread=4214 (musisz sie najpierw zarejestrowac) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1770 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie: czy istnieją kolorowe soczewki toryczne -a jeżeli tak to czy można je dostać w Polsce?
Edytowane przez ewelcat Czas edycji: 2009-02-07 o 09:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.