|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe
Dostalam dzis swoje soczewki - kolor jest wyrazisty, dziura standardowo duza, ale nie jest najgorzej chyba. Jak tylko bede miec czas zamieszcze fotki. Dziekuje wszystkim za pomoc w kupnie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1832 | ||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1833 |
Rozeznanie
|
te są boskie tylko cena piekielna
![]() http://www.youtube.com/watch?v=a4r5etw2y30 http://www.youtube.com/watch?v=Lvcih...eature=related |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1834 |
Nie depcze krokusów
|
Kurde, wchodzę na filmik "best colored contact lenses for dark eyes", a tam reklama tuszu L'Oreal i błękitne oczy wyretuszowanej, jasnookiej modelki :/
![]() |
![]() |
#1835 |
Przyczajenie
|
Witam, po czym poznac soczewki miesieczne a 2 tygodniowe? tzn chodzi mi o model johnsona ACUVUE oasys? dostałam ja w ramach wymiany z kolorowych miesiecznych jestem stratna 70 zl na opakowaniu i jeszcze wydaje mi sie ze ta co dostałam sa 2 tygodniowe. Prosze jesli ktos wie napiszcie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1836 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie z tymi oasys to jakaś dziwna sprawa. U optyka je dostałam i rzekomo są miesięczne, ale gdzieś indziej znalazłam informację, że są to jednak dwutygodniowe. Sprzedawca z allegro na moje wątpliwości odpisał, że można je nosić w trybie przedłużónym do jednego miesiąca. Tylko to przedłużenie terminu o drugie tyle, więc dziwnie trochę ...
![]() |
#1837 |
Przyczajenie
|
ale chyba sa w ogole takie miesieczne?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1838 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Zamówiłam dzisiaj na allegro soczewki Pretty Hazel Big Eye ColorVue firmy New Bio. Ale zauważyłam, że są też soczewki dosłownie takie same - wybór kolorów, nazwę, wszystko mają takie same, a pisze że są z firmy MaxVue...Któreś z nich to jakaś podróba, czy co? =((
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1839 |
Nie depcze krokusów
|
motola - Oasys są 2-tygodniowe. Jeśli chcesz przedłużać noszenie wbrew zaleceniom producenta, to musisz to skonsultować z lekarzem, bo nie każdy może je nosić dłużej.
Dominiczka - tak to już jest, nie opatentujesz to zaraz inna firma zrobi to samo ![]()
![]() |
![]() |
#1840 |
Wtajemniczenie
|
Niedawno przyszły do mnie Natural Ring, wklejam, może komuś się przyda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1841 |
Raczkowanie
|
Wklejam zdjęcie mojego naturalnego koloru oczu-niezbyt wyraźne. Proszę o doradzenie jaki kolor fajnie by na nich wyglądał. Chciałabym podreślić kolor zielony, żeby wyszedł taki bardziej żywy albo w ogóle zaszaleć i zmienić kolor. Właśnie oczekuję na Focusy Evergreen ale korcą mnie soczewki 2- 3 Tonowe z GEO. Macie jakieś pomysły?
DSC00870.jpg Edytowane przez erolek Czas edycji: 2009-02-20 o 07:19 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1843 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1844 |
Przyczajenie
|
mam pytanko czy soczewki firmy ColourVue Big Eyes naprawde powiększaja oczy? oraz czy te soczewki dobrze pokrywaja, bo moj naturalny kolor to jasny braz i zastanawiam sie miedzy dolly black a pretty hazel. Boje się ze ee pretty hazel wyjda mi duzo jasniejsze niz na zdjeciu i nie bedzie widac prawie żadnej różnicy....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1845 |
Przyczajenie
|
przeglądam te wasze wypowiedzi i przeglądam i mało co (bo tylko na kilku stronach) wspominacie o soczewkach FUSION COLORS coś z nimi jest nie tak? są mało popularne? tandetne? planuje je jutro zamówić na all i sie obawiam, że się nie sprawią.. Interesuje mnie pogłębienie naturalnego koloru.. mam zielone oczy wiec chyba skuszę się na Green Yellow ew Blue Yellow też są fajne(na fotkach w aukcjach) czy ktoś posiada może fotki oczek w tych soczewkach? 1) pierwsze moje oczy (troszkę nie wyraźne) 2) a drugie to zdjęcie z all soczewek KOLOROWYCH FUSION COLORS.. Może ktoś doradzić...? Edytowane przez pysiaczek11 Czas edycji: 2009-02-21 o 11:42 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1846 |
Zadomowienie
|
Czy któraś z Was nosiła acuvue colours z brązowe przy bardzo jasnych oczach?
Mialam do tej pory tylko te 3 odcienie z podkreślających z acuvue i zawsze był taki minimalny obszar, który nie był pokryty soczewka... Przy tych kolorach, które nosiłam nie rzucało sie to w oczy bo to tylko zmiana odcienia a nie radykalnie koloru. Troche sie boje jak to może wyglądać przy brązowym kolorze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1847 |
Przyczajenie
|
czekam na odpowiedzi podkreślam, że zależy mi na szybkiej ponieważ chce je zamówić już dzisiaj ew jutro..
poniżej dodałam jeszcze jedno zdjęcie z aukcji allegro jest to oko zmienione ponoć soczewką 3- tonową kolorową model cm-903 firmy GEOoptica.. Czy faktycznie można uzyskać taki efekt? Edytowane przez pysiaczek11 Czas edycji: 2009-02-21 o 11:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1848 |
Zadomowienie
|
nie znam tych soczewek ale myślę że ładny efekt na ostatnim zdj. dał przede wszystkim photoshop. na str 49 znalazłam zdjęcia soczewek w pudełkach i na oku - moim zdaniem efekt nieciekawy...
![]() http://woskomania.blogspot.com/ https://www.facebook.com/woskomania/ Edytowane przez Burbery Czas edycji: 2009-02-21 o 13:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1849 |
Przyczajenie
|
która z Was zmieniała oczęta zielone na jeszcze głębszą zieleń??intensywniejszą zieleń? dali kobitki..!
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1850 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1851 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
1,2 Naturalne pozostałe -Z soczewkami
![]() |
![]() |
#1852 |
Nie depcze krokusów
|
Pysiaczek - ewidentnie photoshop
![]() QsQs - to normalne, że przy malutkiej źrenicy będzie wystawać kolor naturalny. Gdyby otwór na źrenicę nie był jaki jest (z niewielkimi wahaniami między firmami), to byś ledwo co widziała w takich soczewkach.
![]() |
![]() |
#1853 |
Raczkowanie
|
Co do otworu na zrenice. Myślałam sobie dzisiaj o tym i wpadłam na załagodzenie problemu. Mianowicie, dla jasniejszych oczu, moznaby przeciez robić bazę koloru soczewki jak przy podkreślających kolor + dodatkowo nakładac wzór z kolorem z dziurką na źrenice. Wówczas przejście z koloru naturalnego (który zostałby przykryty warstwą lekko koloryzującą już od samej źrenicy) na kolor właściwy soczewki nie byłoby tak gwałtowne. To samo możnaby zrobić w miejscu gdzie są przezroczyste miejsca we wzorze soczewki(te rysunki imitujące tęczówkę), co zwiększyłoby krycie i ostateczny efekt kolorstyczny. Zastanawiam się w czym problem? Czyżby materiału soczewek z nadrukiem nie dało się delikatnie podbarwić bez zaburzenia w widzeniu?
Napisałam dość chaotycznie więc narysowałam obrazek o co mi chodzi. Edytowane przez Mexara Czas edycji: 2009-02-21 o 17:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1854 |
Wtajemniczenie
|
A ogólnie dobrze je się nosi czy raczej odradzasz?
![]() |
#1855 |
Zadomowienie
|
Tzn. gorzej niż takie bezbarwne ale ja ogólnie zawsze odczuwam obecność soczewki w oku, muszę stosować krople nawilżające. Jedno mogę zapewnić - w słoneczny dzień nikt nie przejdzie obok Ciebie obojętnie ![]() ![]()
![]() |
#1856 |
Przyczajenie
|
dziewczynki ponawiam pytanie czy soczewki firmy ColourVue Big Eyes naprawde powiększaja oczy? oraz czy te soczewki dobrze pokrywaja, bo moj naturalny kolor to jasny braz troche wpadajacy w zielen i zastanawiam sie miedzy dolly black a pretty hazel. Boje się ze te pretty hazel wyjda mi duzo jasniejsze niz na zdjeciu i nie bedzie widac prawie żadnej różnicy....
a moze ma ktos zdjecia jak wygladaja dolly black na jasno brazowych oczach lub zielonych? z góry dziękuje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1857 |
Nie depcze krokusów
|
Mexara - ciekawy sposób! Podrzuć pomysł producentom, może coś Ci za to odpalą
![]() Kasiaaa2 - przeszukaj wątek, dużo zdjęć BigEyesów się przez niego przewinęło, po co wklejać sto razy to samo...
![]() |
![]() |
#1858 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Np. dla mnie baza byłaby niebieska tak jak w podkreślających i potem delikatne, stopniowe przejście do brązu ![]() a nie to beznadziejne widoczne odcięcie miedzy swoim kolorem a soczewka gdy źrenica jest zwężona ![]() Edytowane przez QsQs Czas edycji: 2009-02-22 o 00:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1860 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Czekam z niecierpliwością na zdjątka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.