|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe
Zalaczam zdjecie soczewek geooptica cm-722. Z poczatku nie sa zbytnio komfortowe, ale po kilku minutach nie czuc ze ma sie je na oczach. Za ich cene i ogol daje 4. A dziura jak dziura jest... Pierwsze zdj. od lewej bez soczewek, nastepne z soczewkami.
Edytowane przez isla01 Czas edycji: 2009-02-24 o 15:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1862 |
Raczkowanie
|
Do mnie wczoraj przyszły Focus evergreen. Dzisiaj założyłam. W miarę wygodne chociaż czasami coś mnie uwiera, ale może to włoski od swetra ;-). Efekt,bardziej zielone oczy. Ale zaraz idę do koleżanek się pokazać a wieczorkiem zrobię fotki. Mi osobiście się podoba. Nie ma jakiejś radykalnej zmiany, ale też nie ma sztuczności. Podkreśliłam mój zielony kolor oczu. A że mam makijaż w kolorze różowo-fioletowym, to zieleń jest bardziej nasycona.
I jeszcze mam takie pytanie....jakie soczewki kolory podkreślające byście poleciły na zielonkawe oczy? Jakie kolory fajnie by wyglądały i dały jakiś efekt? Myślałam o aqua z softcolors. Chyba nie będę eksperymentować z soczewkami zmieniającymi kolor tylko zostanę przy podkreślających. Macie jakieś pomysly? Edytowane przez erolek Czas edycji: 2009-02-26 o 10:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1863 |
Raczkowanie
|
Nie polecam tych Big Eye Coloruve...zwykłe dziadostwo.. uwieraja strasznie czasem i wogole czasem nie daja sie zalożyc nawet... szybciej się zużywają niż piszą ( 3 miesiące) .Myślę,że lepiej kupić acuvue. Co prawda efekt jest super,ale tylko wtedy jak się ma zbliżony kolor oczu do koloru soczewki..jeśli nie to wygląda bardzo sztucznie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1864 |
Zadomowienie
|
Może komuś sie to przyda.
![]() Wklejam zdjęcia soczewek Coopervision Expressions-kupiłam kolor Blue Topaz i Jade. Oczy mam bardzo ciemne. Generalnie moje odczucia sa takie-zielone-mimo,że nie wychodzą na zdjęciu (wogóle kiepsko te zdjecia wyszły)-lepiej kryją i lepiej wyglądają niż Acuvue Opaque zielone. Niebieskie sa fajne-bo mają żółtą obwódkę,podejrzewam,że an jasnych oczach-efekt moze byc super extra.Ale kolor oczu ciemnych zmieniają obydwie. Pomińmy temat dziur ![]() Mam takie pytanie-do ciemnookich zasoczewkowanych ![]() I czy ktoś mógłby wrzucić fotki soczewek w pojemniczkach kryjących freshloków-najbardziej zalezy mi zobaczyc niebieskie,fioletowe,szar e i kryjących acuvue-niebieskich i szarych. Ciągle szukam tych idealnych,ładnei kryjących i naturalnie wyglądających ![]() p.s ,,ostatnie zdjęcie naturalnego koloru,, Acha-zamówiłam dwa opakowania niebieskich-jedne leżą nierozpakowane-jakby ktoś miał kryjące freshlooki zerówki-mogę się wymienić.te moje tez zerówki,miesięczne,rozmia r 8.7/14.4,skład 55% woda,methafilcon A Edytowane przez mamamichałka Czas edycji: 2009-02-27 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1865 |
Nie depcze krokusów
|
Śliczne te zielone, bardzo naturalne. Niebieskie faktycznie dziwnie wyglądają z tą żółtą obwódką, ale ładnie kryją.
![]() |
![]() |
#1866 |
Zadomowienie
|
Bardzo fajne te niebieskie, ciekawy efekt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1867 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przy okazji-jak to wkoncu jest z tymi freshlookami-które lepiej kryją?colorblends czy colors-niby colors sa dla ciemnych oczu-a czytałam tu wczesniej opinię,że colorblends sa niby lepsze..chodzi o niebieskie. Edytowane przez mamamichałka Czas edycji: 2009-02-27 o 16:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1868 |
Zadomowienie
|
moim zdaniem lepsze są colors, mi zależy na jasnym efekcie kolorystycznym a colorblends były dla mnie za ciemne - efekt widać było tylko w mocnym świetle dziennym
![]() |
![]() |
#1869 |
Zadomowienie
|
Wydaje mi się że lepiej kryją colors, colorblends wyglądają troche ciemniej, zależy jaki niebieski byś chciała, jeśli naturalny, jasny i blady to colors blue, jeśli może być ciemniejszy, ale ma być intensywny to colorblends true sapphire.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1870 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Do dziewczyn noszących kolorowe soczewki!
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1871 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Do dziewczyn noszących kolorowe soczewki!
isla, bardzo fajnie sie prezentuja, ale Twoje naturalne sa rownie piekne!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1872 |
Raczkowanie
|
Wstawiam fotkę soczewek Focus Evergreen na moich oczętach
![]() DSC00884.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1873 |
Wtajemniczenie
|
Wow! Kolor bardzo intensywny
![]()
![]() |
#1874 |
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o Freshlook Colors-który błękit jest wyrażniejszy,ostrzejszy,i ntensywniejszy na ciemnych oczkach-blue czy saphir blue???
Miała może któraś Colors misty grey?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1875 |
Zadomowienie
|
Zrobiłam takie porównanie dla Ciebie, bo znalazłam fotki tej samej osoby:
1 fotka blue & sapphire blue 2 fotka colorblends true sapphire 3 fotka misty gray + naturalne oko Colors blue są intensywniejsze, ale widziałam je w sklepie na żywo i strasznie mdły ten niebieski, jesli chcesz blade i jasne oczy to colors blue, jeśli intensywne to colorblends true sapphire bym brała, zobacz jeszcze ten post: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=832 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1876 |
Nie depcze krokusów
|
świetnie mu pokryły!
erolek - wow ![]()
![]() |
![]() |
#1877 |
Zadomowienie
|
Jazzlyn ty jesteś złota dziewczyna
![]() Dzięki za pomoc. Tak na marginesie-zakupiłam dziś soczewki Freshlook Colorblends True Sapphire |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1878 |
Raczkowanie
|
A wiec mnie podobnie jak was zainteresowały kolorowe soczewki
![]() Obecnie chodzę w soczewkach 3-miesięcznych przeźroczystych za 60 zł(kupowanie u okulistki) i mam pytanko: czy takie kolorowe soczewy mogą być 3 miesięczne? Bo wszystkie tu piszecie o miesięcznych lub 2-tygodniowych. Poza tym różnica w kosztach jest bardzo duża? Limit czasu na noszenie soczewek to 7-10h (a i tak zazwyczaj to przeciągam, za to nie noszę ich w niedziele ![]() Dzięki z góry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1879 |
Nie depcze krokusów
|
Charming Paige - przy kolorowych to nawet krótszy niż przy zwykłych, ale Ty nosisz soczewki starszej generacji, więc wychodzi w miarę podobny czas, ok.8h. Do tego dochodzi ile wytrzymasz
![]()
![]() |
![]() |
#1880 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1881 |
Nie depcze krokusów
|
Masz kwartalne, czyli bez silikonu, one przepuszczają mniej tlenu, nie można w nich spać (nawet krótko), nie można ich nosić za długo. Z kwartalnych kolorowych są Discony, tylko nie jesteśmy pewne czy na pewno są 3-miesięczne, bo są też identyczne miesięczne.
![]() |
![]() |
#1882 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1883 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny teraz noszę Freshlook Colors blue a chciałabym mieć bardziej wyraziste niebieskie oczka
![]() ![]() ![]() Moje pytanie: czy jest jakaś różnica w komforcie noszenia colors i colorblends ?? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1884 |
Przyczajenie
|
hej dziewczęta któraś z Was wkleila zdjecie Oli Szwed w niebieskiech soczewkach...tez sie zastanawialam ktore to moga byc. Jak na moje oko to tru sapphire . zobaczcie same...mam inna fotke
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1885 |
Zadomowienie
|
komfort bez zmian, taki sam. zazdroszcze ze ich nie czujesz - ja po 2 godzinach juz sie męcze
![]() mysle ze na zdjeciach to właśnie colorblends ![]()
![]() http://woskomania.blogspot.com/ https://www.facebook.com/woskomania/ Edytowane przez Burbery Czas edycji: 2009-03-06 o 21:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1886 |
Zadomowienie
|
Colors były wygodniejsze od colorblends, ale też nie mogę powiedzieć że super wygodne, zależy od osoby, niektórzy naprawdę zachwalaja freshlooki. Poza tym miałam 2 kolory colorblenbds i honey praktycznie nie mogłam nosić, true sapphire był znośne, jest jeszcze parę kolorów które chciałabym wypróbować, ale juz nie tkne freshlooków bo ubierałam je pare razy i lądowały w koszu
![]() Wszystkie zdjęcia z lensaholics wcieło ![]() Edytowane przez Jazzlyn Czas edycji: 2009-03-06 o 22:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1887 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczeta, tak czytalam i dluugo czytalam i skusilyscie mnie rowniez na kolorowe soczewki
![]() Mam krzywizne 8,3 wiec wiekszosc soczewek odpadla i moglam kupic jedynie J&J Acuvue barwiace oczka. Oczy naturalne mam koloru hmm nijakiego, jak to okreslila jedna z pan w gabinecie ![]() ps. na zdjęciu obydwóch oczu widać "prześwity" naturalnej barwy- zdjęcie jest bardzo przybliżone i do tego błysk ekranu się pojawia. Myślę, że w świetle dziennym soczewki zachowują się zupełnie inaczej. Edytowane przez scaccchiera Czas edycji: 2009-03-06 o 22:29 Powód: dodane ps |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1888 |
Przyczajenie
|
Soczewki nosze juz od dawna (glownie purevision B&L) kolorowe tylko od czasu do czasu jak mnie "najdzie". Mam bardzo ciemna teczowke wiec problem z przeswitem naturalnego koloru praktycznie dla mnie nie istnieje
![]() 1. naturalny kolor 2. freshlook colorblends green (ciba vision) 3. freshlook colorblends true sapphire (ciba vision) 4. natural colors platinum (baush & lomb) Generalnie niezbyt wygodne sa te platinum ze wzgledu na ta koszmarnie wielka "rozmiarowke" 8,7 nawet przy moich 8,6 strasznie do gory sie przesuwaja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1889 |
Przyczajenie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Mam takie pytanko jako nowa użytkowniczka soczewek. Tydzień temu byłam u okulisty, zrobiłam badanie, mam zapisane, że promień krzywizny wynosi 8.4. W ramach gratisu dostałam soczewki 1-day Acuvue Moist (BC 8.5, DIA 14.2) i nosiło mi się je świetnie. Nic nie uwierało, nie przesuwało się, kompletnie ich nie czułam i dobrze widziałam. Dzisiaj założyłam Acuvue2 colors (BC 8.3, DIA 14.0) i wytrzymałam może z godzinę - soczewki przesuwają się, widzę jak za mgłą i mam wrażenie, że są za małe (wyglądały, jakby odstawały od gałki). I teraz moje pytanie - czy faktycznie jak zakładam soczewki z większą krzywizną to jest ok, a jak z mniejszą to już się nie da? Czy może soczewki kolorowe w ogóle mają to do siebie, że jakoś odstają etc? Z góry dziękuję za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1890 |
Konto usunięte
|
Cześć,
odważyłam się i w e-sklepie Optiva zamówiłam parę Freshlook Colors w kolorze zielonym - Green. Normalnie nosiłam zawsze iWeary z krzywizną 8,7 i średnicą 14,4, a te mają krzywiznę 8,6 i średnicę 14,2 (większość kolorowych soczewek chyba taką ma). Zaryzykowałam, zdam relację. To będą moje imprezowe soczewki. Pytanie: Jaki płyn polecałybyście do tych soczewek? Mam jeszcze spory zapas płynu iWear - odbiałczający, taki 3 w 1. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:09.