|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1891 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe
witam
![]() przeczytalam kilka postow i uznalam ze napisze o swoim 'problemie' :P wiec chcialam sobie kupic kolorowe soczewki(dokladnie białe) na allegro.pl : http://allegro.pl/item573171686_craz...ki_gratis.html i mam takie pytanie... czy musiałabym dokupić do nich jakiś płyn czy cokolwiek? nigdy nie nosiłam soczewek i nie mam pojęcia czy trzeba je pielęgnować a jeśli tak to w jaki sposób ![]() mam nadzieje że mi pomożecie ![]() z góry dziękuje i pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1892 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Angneta - zwykle za małe nie przesuwają się nadmiernie do oka, ale ściskają je, powodując dyskomfort i zaczerwienienie. Zwykle, co nie znaczy, że zawsze. Może potrzebujesz 8.7. To nie jest tak, że potrzebujesz krzywizny 8.4, bo dla każdego modelu soczewek dobiera się ją osobno, oprócz bc ważna jest średnica, materiał, konstrukcja, ruchomość, brzegi itp. Wszystkie czynniki rozpatruje się łącznie, dlatego tak ważna jest wizyta przy każdej zmianie soczewek.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1893 |
Przyczajenie
|
Dyskomfortu jako takiego nie czułam (pomijając mgłę przed oczami) i nic mnie uwierało, ale soczewka strasznie latała po oku i miałam wrażenie, że koszmarnie odstaje - jakby w ogóle nie przylegała do gałki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1894 |
Nie depcze krokusów
|
Angneta - im mniejsza krzywizna, tym wypuklejsza soczewka, ale gołym okiem nie powinno być tego widać, bo to dziesiąte części milimetra. Jak miałam Freshlook 1-day, które były na mnie za duże, też mi się wydawało, że te soczewki są takie wypukłe, nie mogłam się na siebie patrzeć w lustrze.
![]() |
![]() |
#1895 |
Przyczajenie
|
U mnie było ewidentnie widać, że odstaje, tym bardziej, że albo spływała mi w dół, albo w bok i odsłaniała moją tęczówkę. Ale jak pisałam wcześniej - cały tydzień nosiłam soczewki o większej krzywiźnie niż zalecona i pasowały mi idealnie (co prawda bezbarwne więc głowy nie dam, że się nie przesuwały
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1896 |
Nie depcze krokusów
|
podkreślam, że nie ma czegoś takiego jak "zalecona krzywizna", bo jedna soczewka może Ci pasować 8.4, inna 8.7
![]() |
![]() |
#1897 |
Zadomowienie
|
...to prawda, że jeśli mam brązowe oczy, niebieskie soczewki zmienią mi kolor na FIOLETOWY?
![]() podobno kolorowe soczewki zmieniają kolor tak jak powinny tylko na jasnych oczach... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1898 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny-przyszly do mnie moje Freshlooki True Sapphire...wstawie pozniej zdjęcia..Mam jedno pytanie-jak wy rozrózniacie strony w soczewkach kolorowych,na ktora zakładac?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1899 |
Przyczajenie
|
Ja patrzę, żeby soczewka miała kształt miseczki, bez wywiniętych krawędzi. Jak są wywinięte to znaczy, że jest na lewą stronę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1900 |
Przyczajenie
|
Czesc dziwecznyn, bylam wczoraj u okulisty i wyszło,ze mam dosc nie typowa wade i jesli juz zdecyduje sie na soczewki to maja byc toryczne. czy ktos takie nosi? chyba nie ma kolorowych takich. i jeszcze na dodatek sa sporo drozsze... Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1901 | |
Zadomowienie
|
Czy ktoraś z Was posiada te soczewki?
http://www.allegro.pl/item569444830_...czne_para.html roczne za taka cene?? Ciekawa jestem jak wygladają zdjęcia naturalne i na oku i czy niebieskie zmieniające faktycznie zmieniają?? ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
Fioletowy kolor dadzą fioletowe soczewki-np.Freshlook. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1902 |
Nie depcze krokusów
|
motola - niestety, nie ma standardowych kolorowych torycznych, ale istnieją roczne, przy czym raczej nie kupisz ich w internecie. Jak pójdziesz do poważnego salonu, to może Ci zamówią np. Durasoft Color Toric.
![]() |
![]() |
#1903 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Znalazlam takie fotki: 1)Reklama, niebieskie 2)Zielone 3)Fioletowe |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1904 |
Przyczajenie
|
![]()
Załączam zdjęcia moich oczek w soczewkach... bezbarwnych ;p w czwartek przyjdą brązowe!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1905 |
Zadomowienie
|
mamamichałka dziękuje za odpowiedź
![]() a są czerwone soczewki? ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1906 |
Zadomowienie
|
Są, poszukaj soczewek Colorvue Crazy, Ciba Wild Eyes czy Cooper Vision Crazy Lenses.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1907 |
Nie depcze krokusów
|
alex1394 - masz piękne oczy!
![]() |
![]() |
#1908 |
Przyczajenie
|
Dzieki Malla
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1909 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Dziekuje - w realu lepiej wygladaja, tylko, kurcze, jakos ciezko jest sie mi przyzwyczaic do nich bo inaczej wygladam ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1910 |
Zadomowienie
|
a to moje oko :p
z soczewką i bez xD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1911 |
Zadomowienie
|
A oto obiecane moje zdjęcie z Freshlookami Colorblends True Sapphire na bardzo ciemnych oczach-naturalne można zobaczyć stronę wczesniej,gdzie zamieszczałam zdjecia w Coopervision.
Dziękuję Jazzlyn za odpowiedz ![]() Słuchajcie-jak długo średnio mozecie nosić kolorowe soczewki-i nie męczy sie Wasz wzrok??I jakie soczewki wg.Was są najwygodniejsze-z kolorowych oczywiście. Oj -guzik widac na tym zdjęciu po obcieciu i powiększeniu-zrobie jeszcze jedno pózniej i wymienię,, Edytowane przez mamamichałka Czas edycji: 2009-03-15 o 09:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1912 |
Przyczajenie
|
Szukam soczewek, które sprawią, że moje oczy będą takiego koloru: http://scifiwire.com/assets_c/2009/0...mb-550x363.jpg lub takiego: http://images.google.pl/imgres?imgur...C8KmsQaAifW4Cw Dołączam oczywiście swoje zdjęcie.
Oczywiście nie chodzi mi o dokładne odwzorowanie, a jedynie przybliżenie do któregoś z powyższych kolorów. Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane przez Trzaskowski Czas edycji: 2009-03-19 o 12:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1913 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko i wyłącznie Crazy solar blue. Wydaje mi się że te soczewki nosili aktorzy w underworld. Mogę zapytać, z jakiej okazji chcesz osiągnąć aż taki efekt? ![]()
![]() http://woskomania.blogspot.com/ https://www.facebook.com/woskomania/ Edytowane przez Burbery Czas edycji: 2009-03-19 o 17:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1914 |
Przyczajenie
|
Podobają mi się, a jeśli mi się podobają, to nie dają nazbyt przesadnego efektu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1915 |
Raczkowanie
|
Wczoraj dostałam paczuszkę z soczewkami GEO. Zamówiłam na allegro od Net Mariusz. Dobrze zapakowane itd. Mam kolor CM 722 i CM 903. Mam jeszcze do wynoszenia Focusy evergreen i zwykłe bezbarwne i dlatego z ciekawości otworzyłam tylko jeden słoiczek z niebieską soczewką CM 722 i założyłam na oko. Pierwsze wrażenie grubsze w dotyku, sztywniejsze jakby lekko gumowe, na oku bardzo wygodne. Zakladałam o godzinie 21 więc cieżko cokolwiek powiedzieć o kolorze bo przy sztucznym świetle nie ma tego efektu. Z mojego zielonkawego koloru zrobił się ciemny niebieski z lekkim prześwitem mojej tęczówki. Tęczówka wydaje się jakby większa przez ciemniejszą otoczkę dookoła. Ruszałam oczami i soczewka była na swoim miejscu. Nie wiem jak będzie się zachowywać przy dłuższym noszeniu. Podzielę się wrażeniami za jakiś czas.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1916 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1917 |
Przyczajenie
|
Witam, szukam soczewek Big Eyes Ultraviolet na ciemnych oczach. Może ma ktoś takie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1918 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie !!!!
![]() to forum to moje zbawienie : ))) Przeglądnęłam jego część ale jest tyle postów że łaaa masakra ;D Pytam doświadczone kobitki <pod tym względem się do nich nie zaliczam ![]() Mam piwne oczy < delikatne przeblyski zielonego> ale ogólnie PIWNE ![]() Chciałabym osiągnąć efekt jasnych oczu : zielonych bądź błękitnych ![]() ![]() Co jest warte kupienia ![]() I jeśli ktoś miał jasno fioletowe soczewki to też proszę o radę ;D z góry dziękuję ![]()
![]() |
#1919 |
Zadomowienie
|
Jasne soczewki to np freshlook colors, kolory blue i violet, zdjęcia przykładowo tutaj i tutaj , ale jest tego troche więcej w wątku jak dobrze przeszukasz.
Znalazłam jeszcze fotkę Expressions blue (fotka 1), ale widziałam te soczewki na innej osobie i nie uzyskała takiego jasnego efektu. Soflens natural Colors pacific blue tez są dosyć jasne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1920 |
Raczkowanie
|
Jestem po testowaniu soczewek GEO. Mójkolor zielonkawy. Kupiłam soczewki CM-722 (nieieskie) i te jeszcze jako tako wyglądają na oku chociaż są dość ciemne. Natomiast 3-tonowe CM-903 (zielone) to nieporozumienie, porażka. Zero jakiegokolwiek efektu. Oczy bez wyrazu. No i dla porównania te 2-tonowe są wygodniejsze w noszeniu. W 3-tonowych miałam wrażenie, że oczy pieką. Żałuję, że nie wziełam cm-723 (zielonych), no trudno.
Teraz zastanawiam się nad Freshlook dimension carribean aqua i sea green. Które dadza na oku taki soczysty, żywy zielony? Widiałam parę fotek i całkiem fajnie wyglądają. Tylko boję się, że mogą być niewygodne. Jak narazie to robię furorę focusami evergreen. Jak pada na nie światło dzienne to ludzie w pracy otwierają buzię i pytają czy to moje naturalne zielone oczy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.