Kolorowe soczewki kontaktowe, wątek zbiorczy - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-05-29, 17:03   #2101
Jazzlyn
Zadomowienie

Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe

Cytat:
Napisane przez Mexara Pokaż wiadomość
Jaka masakra. Dzwoniłam do babki ze sklepu i mówi ze producent wycofał Soflens Natural Colors... czy to prawda? Wie ktoś coś na ten temat?
W jakim sklepie tak twierdzą? Przeglądałam parę sklepów i zagraniczne fora, nigdzie nie spotkałam się z jakimikolwiek informacjami że je wycofują.
Jazzlyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-29, 17:18   #2102
vielleicht
Raczkowanie

GG do vielleicht

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
vielleicht - nie istnieją soczewki silikonowe kolorowe, więc siłą rzeczy nie mogą istnieć kolorowe Optixy.
Rozumiem dziękuję za odpowiedź.
Stary 2009-05-29, 17:34   #2103
Mexara
Raczkowanie

Jazzlyn sklep to http://okofachowcy.pl. Dzwoniłam i babka poinformowała mnie, że producent wycofuje wszystkie kolorowe soczewki. Co więcej na stronie b&l w FAQ piszą jakby nigdy takowych nie sprzedawali.
W większości sklepów soczewki są przecenione, albo google wyszukuje strony ze sklepami na których już nie sprzedają tych soczewek.
Byłoby bardzo źle gdyby to była prawda. Soczewki są dobrej jakości moim zdaniem i w sumie nie ma innych(w Polsce), które by mnie tak zainteresowały.

soczewki marki Solotica, Waicon i Soleko, które są nawet lepsze niż B&L, ale cena + sprowadzenie... kosmos.

Znalazłam też dostępne już w polsce nowe kolory Freshlooków Colorblends http://www.opticlub.pl/soczewki_kolo...orblends_2_szt.

Edytowane przez Mexara
Czas edycji: 2009-05-30 o 14:43
Mexara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-30, 13:43   #2104
blackberry8
Zakorzenienie

Witam
Jestem kompletnie zielona w temacie soczewek a zawsze marzyły mi się niebieskie oczęta (naturalnie mam zielone - ani jasne ani ciemne, takie nijakie).
Zdecydowałam się na miesięczne freshlooki true sapphire.
I tu pojawia się moje pytanie: jak to jest z tym czasem: trzeba je nosić miesiąc dzień w dzień czy można np. co drugi dzień przez 60 dni (czyli wychodzi 30 noszenia) ?
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-30, 14:43   #2105
Mexara
Raczkowanie

Będziesz miała raczej nienaturalny ciemny kolor, tzn jeśli takiego oczekujesz to ok, tylko mówię.

A jeśli chodzi o noszenie to ważność wynosi 30 dni, niezależnie od tego jak często się je zakłada. I jak się nie nosi przez tydzien to trzeba zmienić płyn. Niektórzy noszą dłużej, ale nie polecam. Zalecany czas noszenia to 30 dni.
Stary 2009-05-30, 14:51   #2106
Malla
Nie depcze krokusów

Mexara - a to mnie zszokowałaś, zwłaszcza stanowiskiem producenta...
Stary 2009-05-30, 15:36   #2107
Mexara
Raczkowanie

Napisałam do jeszcze innego sklepu i do producenta. Na razie nie mam odpowiedzi.
A... i rozmawiałam z jakąś dziewczyną na youtube, która miała zestawienie soczewek i powiedziała, że w stanach wycofali, ale tylko w stanach. Ale coś mi się wydaje, że to nie prawda. Skoro coraz więcej sklepów przestaje je sprzedawać, to musiałoby znaczyć, że zamknęli produkcję, a nie tylko dystrybucję do jednego kraju.
edit: Z lensa.pl odpisali, że nic o tym nie słyszeli i nie mają problemu z dostawami póki co.

Edytowane przez Mexara
Czas edycji: 2009-05-30 o 15:39

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-05-30, 15:52   #2108
Malla
Nie depcze krokusów

Część allegrowiczów i sklepów internetowych sprowadza właśnie ze Stanów.
Stary 2009-05-30, 16:26   #2109
Mexara
Raczkowanie

Czyli jest szansa, że zaczną sprowadzać z innych miejsc, jeśli nie zamknęli produkcji. Może dlatego na lensa.pl nic nie wiedzą, bo sprowadzają z innego miejsca.
Babka z poprzedniego sklepu, tego do którego dzwoniłam powiedziała mi mnie więcej "Nie dostanie ich pani nigdzie bo producent wycofał je ze sprzedaży".
Nie wiem czym się teraz sugerować, przydałoby się dowiedzieć na zlecenie jakich krajów są produkowane i czy to nie jest jeden i ten sam zarząd.
Stary 2009-05-30, 16:49   #2110
negra27
Raczkowanie

Cześć dziewczyny!
Soczewki kontaktowe(kolorowe)noszę od jakiś 5 lat.Naturalne mam niebiesko-szaro-zielone -jak to często u blondynek.Co do moich doświadczeń to:
-kolor royal blue(Focus)- są dość ciemne i wyglądają groźnie,
-kolor ever green(Focus)-rewelacyjna zieleń!-takie"kocie",ale niestety lekko widziałam świat na zielono,
-kolor aqua(Focus)-najpiękniejszy i mój ulubiony,bo wygląda niesamowicie -ten noszę zazwyczaj.
Focus softlens ma te 3 kolory i są to soczewki pogłębiające barwę,więc nie zmieniają koloru.
Ponieważ dla eksperymentu chciałam mieć oczy brązowe,to kupiłam FreshLooki
Efekt: ładne brązowe ślipia,wyglądające naturalnie.
Niektóre soczewki (miałam też szafirowe i fiołkowe)wyglądają oszałamiająco,ale nienaturalnie.Nie lubię więc jak ktoś zaraz mnie pyta-czy noszę szkła...Pewnie,że noszę!Bo ślepa jak kret jestem i potrzebuję mocy
Szkiełka kupuję w sklepie:TWOJE SOCZEWKI,a że mam spory rabat płacę 40 zł za parę(miesięczne).
Polecam więc Focuski i wklejam fotkę swoich oczu.
Ps:moja kuzynka-ma oczy brązowe i niestety kiedy założyła moje "oczy"efekt był prawie żaden.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg oczy.jpg (15,8 KB, 139 załadowań)
negra27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-30, 17:01   #2111
eevvaa
Zakorzenienie

Dziewczyny a jak uzyskać na oczach kolor ciemnoniebieski? Naturalne oczęta mam jasnobłękitne.

eevvaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-30, 17:28   #2112
Mexara
Raczkowanie

Zależy jaki odcień i jak bardzo zależy ci, żeby były naturalne. Właściwie nic trudnego.

*FocusRoyal Blue (bez dziury na źrennice, podkreślające kolor (chyba najlepsze wyjście)
*
Freshlook colors Sapphire blue (będzie delikatnie widać wzór soczewki, ale są znośne)
*Freshlook Dimensions Pacific Blue (podobnie jak w pierwszym, chociaz maja dziure na zrennice, są raczej delikatne i nie widać wzoru).

to z takich mało inwazyjnych do jasnych oczu ;] reszta może mieć ciekawe kolory ale będzie mniej naturalna, albo raczej wzór będzie bardziej widoczny.

Edytowane przez Mexara
Czas edycji: 2009-05-30 o 17:54
Stary 2009-05-30, 18:10   #2113
eevvaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mexara Pokaż wiadomość
Zależy jaki odcień i jak bardzo zależy ci, żeby były naturalne. Właściwie nic trudnego.

*FocusRoyal Blue (bez dziury na źrennice, podkreślające kolor (chyba najlepsze wyjście)
*
Freshlook colors Sapphire blue (będzie delikatnie widać wzór soczewki, ale są znośne)
*Freshlook Dimensions Pacific Blue (podobnie jak w pierwszym, chociaz maja dziure na zrennice, są raczej delikatne i nie widać wzoru).

to z takich mało inwazyjnych do jasnych oczu ;] reszta może mieć ciekawe kolory ale będzie mniej naturalna, albo raczej wzór będzie bardziej widoczny.
dziękuję!
te Focus Royal Blue mogłyby być interesujące.. może ma ktoś w nich fotkę?
Oczywiście zależy mi na naturalnym efekcie, żebym mogła założyć szkiełka w dzień i nie straszyć otoczenia

eevvaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-01, 10:43   #2114
mila1122
Zakorzenienie

1.Nie wiecie czy dostanę gdzieś Freshlook Dimensions za mniej niż 70 zł w sumie ? Z przesyłką do 75 zł . Wiecie gdzie mogę je zakupić? Bo nawet na allegro nie mogę znaleźć... Mam rózne wady więc jest problem...

2.i jeszcze jedno , czy płyn :
http://allegro.pl/item647988791_max_...ml_gratis.html <-- ten lub

http://allegro.pl/item647989115_hori...ml_gratis.html

http://allegro.pl/item646342802_zero...ml_gratis.html

Który według Was jest najlepszy i czy to że jest dość tani to znaczy że lepiej go nie kupować bo moze coś sie stać z oczami ? Że nie jest zbyt dobry?

3.I jeszcze jedno pytanie . Czy jesli nie ma -1 w kolorze w ktorym ja chce sea green , to mogę zamówić -0,75 ? Czy to bedzie wielka roznica ? na jedno oko mam -1,5 na drugie -1 , uparłam sie na dimensions i teraz nie moge znaleźć ich w necie , tzn najczesciej sa w opakowaniach po 130 zła ja chce je najpierw wyprobowac..;/

4.Chyba że bym kupiła Focusy Evergreen ...Jak myslicie ?
Dimensions lepiej wygladaja,tak?

5.A i Diemnsions i Focus Evergreen są soczewkami miekkimi czy twardymi ?

Jakby ktoś z Was zechciał odpowiedzieć na jakieś pytanie to bardzo dziękuje

Edytowane przez mila1122
Czas edycji: 2009-06-01 o 12:32
mila1122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-01, 12:46   #2115
lilithin
Wtajemniczenie

1.Niestety, nie wiem

2. Nie korzystałam z żadnego z tych płynów. Niby tańsze nie znaczy gorsze, ale one kosztują połowę tego, ile trzeba zapłacić za inne płyny.

3.Będziesz gorzej widzieć!

4. Mam Evergreen i jak już pisałam, dają powalający efekt Gdybym miała wybierać, to bym wybrała te, które spełniają moje parametry.

5. Miękkimi
lilithin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-01, 13:17   #2116
mila1122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilithin Pokaż wiadomość

2. Nie korzystałam z żadnego z tych płynów. Niby tańsze nie znaczy gorsze, ale one kosztują połowę tego, ile trzeba zapłacić za inne płyny.

3.Będziesz gorzej widzieć!

4. Mam Evergreen i jak już pisałam, dają powalający efekt Gdybym miała wybierać, to bym wybrała te, które spełniają moje parametry.
2. No własnie to mnei zastanawia, a to jednak sa oczy...
3. No ale chyba nie tak o wiele gorzej, nie? No bo 0,25 D to w sumie nie dużo, ale sama nie wiem....
4.A masz może zdjęcie w soczewkach i bez nich?

i jak myslisz jak ja bym wyglądała w tych soczewkach? moje zdjecie nisko na 69 stornie

Prosze o opinię również innych

Edytowane przez mila1122
Czas edycji: 2009-06-01 o 13:51
Stary 2009-06-01, 14:34   #2117
Malla
Nie depcze krokusów

mila1122 - jak już chcesz obniżać moce dla testu, to równo obu oczu, czyli -1,25D i -0,75D.
Stary 2009-06-01, 14:47   #2118
mila1122
Zakorzenienie

Cytat:
mila1122 - jak już chcesz obniżać moce dla testu, to równo obu oczu, czyli -1,25D i -0,75D.
Ale nie sadzisz ze to dobre rozwiaznie?

I ejszcze jedno pytanie ...
bo focusy są z krzywizna 8,9 ... to nie za duzo?;/ na aukcji allegro pisało ,,8,9 (jest to promień średni dla soczewki Focus SoftColors, pasujący na 99% osób) ... zakladam sie ze jestem w tym 1% zawsze kurcze jestem wyjatkowa inaczej ;d

Nie wiem jaka mam krzywizne...i w tym jest problem. bylam , zrobila mi pani badania ale nei powiedziala jaka mam krzywizne . Dala mi Air Optixy ... One chyba wszystkie sa z krzywizna 8.6 , wiec moze to moja rkzywizna?
Nie chce chodzic znowu do niej i plakcic kolejne 60 zł zeby tylko mi powiedziala jaka mam krzywizne oka ...;/

Edytowane przez mila1122
Czas edycji: 2009-06-01 o 15:13
Stary 2009-06-01, 15:05   #2119
Malla
Nie depcze krokusów

mila1122 - nie sądzę, bo będziesz gorzej widzieć. Ale czego się nie robi dla jednorazowego testu... Krzywizna jest duża, mogą Ci latać po oku. Ale jeśli to tylko dla testu, to pewnie zdajesz sobie sprawę z tego, że może to być jednorazowe użycie i wyrzucenie kasy w błoto.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-01, 17:21   #2120
lilithin
Wtajemniczenie

Mila1122, jeśli już masz kupić soczewki o mniejszej wadzie, to sądzę, że Malla ma dobry pomysł - trzeba obniżyć i z lewej, i z prawej

Nie mam zdjęcia w soczekach i bez, pisałam, że postaram się zamieścić w tym tygodniu, ale nie będzie to wcześniej niż środa-czwartek.

Oglądałam Twoje zdjęcie i myślę, że evergreeny dadzą świetny efekt

Jeśli chodzi o krzywiznę, to ja sama nie wiem, co myśleć. Kiedy zaczynałam nosić soczewki 5-6 lat temu, to okulistka uznała, że mam 8,7 (o ile mnie pamięć nie myli). Rok temu dobrała mi Acuvue Oasys, które mają prmień 8,4. Potem kupiłam O2 Optix i dopiero teraz się zorientowałam, że mają 8,6 (a wydawało mi się, że taką samą, jak Oasys ), a teraz noszę te Focusy. I szczerze mówiąc, nie widzę żadnej różnicy. Ale to chyba już indywidualna kwestia.
lilithin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-01, 17:41   #2121
Malla
Nie depcze krokusów

lilithin - jak potrzebujesz większej krzywizny, to będziesz w mniejszym stopniu odczuwała złą niż potrzebując za małą (za dużą soczewkę czuję jak rzęsę w oku), jednak na dłuższą metę oko się ściska, nie dotlenia, może czerwienić.
Stary 2009-06-01, 19:21   #2122
mila1122
Zakorzenienie

ale jak pisze ,,8,9 (jest to promień średni dla soczewki Focus SoftColors, pasujący na 99% osób)... to moze jednak jest ok ?? Jak myslicie?
A krzywizna krzywiznie rowna? tzn z air optix jest taka sama jak dla focusa ?
Stary 2009-06-01, 19:36   #2123
Malla
Nie depcze krokusów

Heh, a ta sama firma reklamując Optixy twierdzi, że 8,6 pasuje 3/4% ludzi

99%? Nie ma takiej możliwości.
Stary 2009-06-01, 19:42   #2124
mila1122
Zakorzenienie

Cytat:
Heh, a ta sama firma reklamując Optixy twierdzi, że 8,6 pasuje 3/4% ludzi

99%? Nie ma takiej możliwości.
A może 8,6 to ejst to samo co 8,9 tylko że to sa rozne firmy ? tak jak z butami?
Nie wiem serio. ;;
Kurcze a wiecie może gdzie mogłabym kupić evergreen na sztuki ?
Bo ja już nie ma sił . Zrezygnowałam z sea green ostatecznie na evergreen a teraz sie okazuje ze i te maja za dużą srednice... ja mam raczej 8,6 tak sadze bo chyba wiekszosc optixow jest 8,6 , co nie ?

Prosze doradzcie bo sie załame. Chciałabym wyraźnie zielone oczy ;;
A teraz to juz nei wiem ;;
Stary 2009-06-01, 19:53   #2125
Malla
Nie depcze krokusów

mila1122 - właśnie aby uniknąć takich rozterek, w takich sprawach zaleca udanie się do specjalisty. Żeby mieć święty spokój, idź potem z nimi do okulisty, proste. To nie jest rozmiarówka jak w przypadku odzieży, że każda firma ma inną. To, jak się zachowuje szkiełko na oku zależy od materiału, krzywizny, średnicy, grubości, uwodnienia itp. Miałam 2 różne soczewki J&J o tych samych parametrach, tylko innym materiale i czułam różnicę.
Stary 2009-06-01, 19:56   #2126
mila1122
Zakorzenienie

Cytat:
mila1122 - właśnie aby uniknąć takich rozterek, w takich sprawach zaleca udanie się do specjalisty. Żeby mieć święty spokój, idź potem z nimi do okulisty, proste. To nie jest rozmiarówka jak w przypadku odzieży, że każda firma ma inną. To, jak się zachowuje szkiełko na oku zależy od materiału, krzywizny, średnicy, grubości, uwodnienia itp. Miałam 2 różne soczewki J&J o tych samych parametrach, tylko innym materiale i czułam różnicę.
calkiem niedawno bylam u okulistki to moze pojde i zapytam sie jaka mam rkzywizne bo mi Pani eni mwoila a chcialabym wiedziec, o jest mi to potrzebne wnastepnym zakupie?
Ale czy to mozliwe ze 8,6 jest takie samo jak 8,9 ?
Stary 2009-06-01, 20:03   #2127
Malla
Nie depcze krokusów

mila1122 - to nie jest tak, że "masz jakąś krzywiznę". To nie jest stały parametr oka, tylko szkiełka. Moja rogówka ma bc ok. 7mm, soczewki noszę 8,4mm. Każdy z nas ma inną krzywiznę rogówki, do której można dobrać inną krzywiznę soczewki. Oprócz krzywizny ważny jest też kształt, wielkość rogówki. Dlatego każdą soczewkę dobiera się osobno. Może się zdarzyć, że będzie Ci pasować z jednego modelu 8,4, a z innego 8,9. Ale nie przekonasz się o tym inaczej, jak poddając w ręce (dobrego) specjalisty.
Stary 2009-06-01, 20:28   #2128
mila1122
Zakorzenienie

Cytat:
mila1122 - to nie jest tak, że "masz jakąś krzywiznę". To nie jest stały parametr oka, tylko szkiełka. Moja rogówka ma bc ok. 7mm, soczewki noszę 8,4mm. Każdy z nas ma inną krzywiznę rogówki, do której można dobrać inną krzywiznę soczewki. Oprócz krzywizny ważny jest też kształt, wielkość rogówki. Dlatego każdą soczewkę dobiera się osobno. Może się zdarzyć, że będzie Ci pasować z jednego modelu 8,4, a z innego 8,9. Ale nie przekonasz się o tym inaczej, jak poddając w ręce (dobrego) specjalisty.
Ojejkuu... nie wiedziałam ze to takie skomplikowane
Za taka konsultacje też się płaci ? bo w sumie wyjdzie mnie 130 zł na miesiac ...;/ soczewki 60 zł płyn 20 zł i wizyta 50 zł...;/
Stary 2009-06-01, 20:31   #2129
Malla
Nie depcze krokusów

mila1122 - można znaleźć takich, co przyjmują rano na NFZ i u nich można sprawdzić własne soczewki bezpłatnie (znam taką babeczkę w Krk), a popołudniami pracują prywatnie przy salonach z soczewkami. Soczewki wymagają odpowiedzialności, na początku są inwestycją, ale potem to już z górki ;]
Stary 2009-06-01, 20:58   #2130
mila1122
Zakorzenienie

Cytat:
mila1122 - można znaleźć takich, co przyjmują rano na NFZ i u nich można sprawdzić własne soczewki bezpłatnie (znam taką babeczkę w Krk), a popołudniami pracują prywatnie przy salonach z soczewkami. Soczewki wymagają odpowiedzialności, na początku są inwestycją, ale potem to już z górki ;]
A znasz moze kogos takiego z Radomia?
Jak moge tego kogos znaleźć?
I jak rozpoznam tych i gdzie sa co na NFZ przyjmuja?

Ale chyba moge isc jutro bezplatnie do tyka i sie zapytac jaka mam krzywizne prawda? Powinni mi to pwoiedziec wczesniej...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości