|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe
Cytat:
![]() Jak moge tego kogos znaleźć? I jak rozpoznam tych i gdzie sa co na NFZ przyjmuja? Ale chyba moge isc jutro bezplatnie do tyka i sie zapytac jaka mam krzywizne prawda? Powinni mi to pwoiedziec wczesniej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2132 |
Nie depcze krokusów
|
Znajomość krzywizny rogówki jest dla Ciebie bez znaczenia, a soczewek Ci nie podadzą. Optyk tego nie zbada. Lekarza możesz zidentyfikować po tym, że nie pracuje w jednym miejscu cały dzień. W necie znajdziesz po nazwisku, gdzie jeszcze pracuje i czy w tym miejscu dobierają soczewki. Najłatwiej nie kombinować, tylko pójść prywatnie z kolorowymi soczewkami, które kupisz.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2009-06-02 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2133 |
Zakorzenienie
|
lilithin a mogę wiedzieć jaką Ty masz krzywizne oka w Focusach gdzie kupiłaś , ile zapłaciłaś i jaką masz krzywiznę w przezroczystych soczewkach ? Mam nadzieję że Ci się uda zrobić fotkę bo czekam
![]() Malla dziękuję bardzo za wszystkie cenne informacje ![]() I pytanie keszcze : czy wie ktoś gdzie mogłabym kupić na sztuki fucusy krzywiznę 8,6 lub 8,7 - ale takowe chyba nie wystepuja ? Bo słyszałam ze 8,6 i 8,7 sa raczej uniwersalnymi krzywiznami ... To znaczy ze 8,9 raczej byłoby na mnie za duze... Jak patrze Air Optix to spotkałam sie tylko z krzywizna 8,6 . Wiec raczej te powinnam nosic. Edytowane przez mila1122 Czas edycji: 2009-06-02 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2134 |
Raczkowanie
|
Mam problemy z dostaniem tych b&l platinum więc chyba zrezygnuję. Zastanawiam sie nad nowymi colorblendsami sterling gray ale chcę żeby wyglądały wyraziście czyli miały obwódkę podkreślającą. Bo moje freshlooki colors blue fakt, wyglądają ładnie ale jako, że są jasne i nie mają obwódek to nadają oku mdły wyraz. Ma ktoś może zdjęcie colorblendsów w opakowaniu? (Znalazlam sterling gray na brązowych oczach, więc nie wiem jak wyglądają obwódki bo ich nie widać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2135 |
Wtajemniczenie
|
Pierwsze zdjęcie - w focusach evergreen
Drugie zdjęcie - bez soczewek, w rzeczywistości oczy są bardziej zielone niż szare ![]()
![]() |
#2136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To utwierdza mnie w przekonaniu że chcę evergreen ! ![]() Dzieki wielkie lilithin ! ![]() A co do krzywizny... Nie wydaje sie być taka wielka ![]() Pojade do Vision Express się zapytać czy maja Focusy 8,6 ... Ale boje sie ze to z kolei moze byc za mała krzywizna...Chociaz. Jak mam teraz taka to chyba raczej nie ![]() Edytowane przez mila1122 Czas edycji: 2009-06-04 o 18:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2137 |
Nie depcze krokusów
|
Mila - jak się przekonasz, że chcesz je nosić dłużej, ładnie wyglądają i da się je nosić, to dla spokoju sumienia skocz do lekarza, żeby je obejrzał. Skutki złego dobrania nie muszą być widoczne od razu, a zarysowana rogówka będzie wymagała całkowitego odstawienia na jakiś czas (przypadek z Wizażu, krzywizna taka jak soczewek na co dzień).
![]() |
![]() |
#2138 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
1. Sterling grey 2. Sterling grey & stare grey 3. Gemstone green & stare green 4. Gemstone green & stare green 5. Brilliant blue 6. Brilliant blue 7. Brilliant blue & Gemstone green 8. Brilliant blue 9. Brilliant blue Edytowane przez Jazzlyn Czas edycji: 2009-06-04 o 21:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2139 |
Nie depcze krokusów
|
Brawa dla Ciby, bardzo naturalne efekty (nie licząc jaskrawości błękitu).
![]() |
![]() |
#2140 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2141 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2142 |
Raczkowanie
|
Fajne są te szare, myślę, że je zamówię. Tylko jeszcze kwestia tego żeby nie były fioletowe u mnie ale taki efekt chyba tylko na ciemnych oczach, jak myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2143 |
Zadomowienie
|
Nie wiadomo... Jeśli się zdecydujesz to koniecznie wklej zdjęcia. Te soczewki zdają się błyszczeć, nie są matowe, płaskie, napikselowane nawet na zdjęciach z bliska, za co mi się podobają. Szkoda że tylko 3 nowe kolory - niebieski zbyt jaskrawy, na zielone na razie nie mam ochoty, a szare... No właśnie.. Ja mam szaro-niebieskie oczy, do tego są ciemne, a chciałabym mieć piękną rozświetloną soczewkę, coś jak moonlight tylko jak wiadomo radiance to niestety nieudana partia
![]() |
![]() |
#2144 |
Przyczajenie
|
kolorowe soczewki:piekna sprawa tylko te ogromne dziury na źrenice;/ wrrr...!! ktos moze zna jakies o mniej pokaźnych otworach ??
![]() w sumie od niedawna zaczełam eksperymenty z kolorowymi soczewkami-najpierw mialam freshlook every green teraz All Vue Colors blue- moj naturalny kolor oczu to zielono szary. z tych ostatnich jestem bardzo zadowolona,nosi sie super,kolorek intrygujaco piekny tylko te dziury.... moze ktos zna jakas firme ktora tak nie szaleje z tymi otworami?? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2145 |
Przyczajenie
|
a orientujecie się może, czy kolorowe soczewki można dostać w aptece czy tylko u optyka? bo słyszałam gdzieś ostatnio, że niby w aptekach też są dostępne..
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2146 |
Nie depcze krokusów
|
Do tej pory widziałam tylko w aptekach internetowych soczewki i akcesoria, ale nie wątpię, że gdzieś w stacjonarnych bywają...
![]() |
![]() |
#2147 |
Raczkowanie
|
A ja mam pytanie. Moze troche glupie, ale jkestescie moja ostatnia ndzieja.
Kupuje soczewki na wlasna reke.Mam wade -1.25 i -0.75. Na codzien nie nosze okularow, dlatego jestem ciekawa czy kupujac soczewki moglabym kupic tzw.''zerowki''? Bardzo prosze o odpowiedz i dziekuje z gory ! ![]() ![]() Mam jeszcze pytanko. Mam piwne oczy, szukam koloru jasnego zielonego z ciemna obwodka, znacie moze tkaie jakies? Znalazlam tylko 2: http://www.szkla.com/70_freshlook-colors™-2-szt.html http://www.allegro.pl/item637415163_...ki_w_24_h.html Co myslicie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2148 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2149 |
Raczkowanie
|
Pytam, bo na codzien nie chodze w okularach i zwyczajnie sie nie znam... rownieznie wiem jak to jest wyjsc z domu bez soczewek, bo takowych nie nosze...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2150 |
Wtajemniczenie
|
Myślałam, że już nosisz soczewki. Sama sobie nie dobieraj. Poczytaj trochę wątek. Jeśli kupisz pierwsze soczewki na allegro, to pomijając już zdrowotne kwestie, nie będziesz nawet potrafiła ich założyć.
![]() |
#2151 |
Rozeznanie
|
a co myslicie o czarnych soczewkach na niebieskich oczach??
Ma ktos zdjecie w takich?
![]() |
![]() |
#2152 |
Nie depcze krokusów
|
To szkoda, że nie korygujesz wzroku. Po pierwsze, zwiększasz ryzyko pogłębiania wady, a po drugie, nie jest to nic komfortowego, nie widzieć dobrze... Ja zaczynałam od -1,5D, kiedy to nie wytrzymałam, że nie poznaję własnej matki po drugiej stronie ulicy.
![]() |
![]() |
#2153 |
Raczkowanie
|
Mam to samo dokladnie, taka sama wada... ale moj lekarz mowi, zebym nie nosila okularow - co dla mnie jest 100 % nienormalne, ale slucham sie. W koncu to lekarz. Dobra, kupie jakies mysle ze focus softcolors evergreen i kolezanka mi pomoze zalozyc.
One sa calkowicie kryjace? Bo chgce juz zamawiac, a nic o tym nie pisze nie wiem czemu ![]() I jeszcze o tych 2 myslalam: Oxygen All Vue Colors i Discon kolorowe 3 miesieczne Mozecie mi cos o nich powiedziec? bo przeszlam juz strony watku 1-20 i nic... dlatego pytam xD Edytowane przez hankaskakankadwakije Czas edycji: 2009-06-10 o 20:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2154 |
Nie depcze krokusów
|
hankaskakankadwakije - zmień lekarza, bo to konował.
Każde soczewki, nawet bez mocy (plano) należy dobrać u specjalisty, ponieważ muszą mieć rozmiar dostosowany do rozmiaru Twoich oczu. Gra toczy się o dzięsiąte części milimetra, więc samodzielnie, gołym okiem, nie jesteś w stanie dobrać sobie soczewek. Możesz się na tym ostro przejechać. Wizyta u specjalisty (okulista z odpowiednimi uprawnieniami, optometrysta) nie jest po to, by uczyć pielęgnacji i zakładania, tylko po to, by zminimalizować komplikacje poprzez wybranie odpowiedniego dla Ciebie modelu. A komplikacji jest do licha i ciut, ciut. Naprawdę nie warto ryzykować.
![]() |
![]() |
#2155 |
Raczkowanie
|
Moze i masz racje. Zapisze sie jutro, dzieki za info i od razu wyskrobie jakies testowe soczewki :P Nie wiesz jakich argumentow uzyc ;d? zeby mi dal przynamniej ze 2 kolory
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2156 |
Nie depcze krokusów
|
Mało salonów ma kolorowe próbne...
![]() |
![]() |
#2157 |
Raczkowanie
|
No to lipa... trudno sie mowi, zamowie i zobaczymy co bedzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2158 |
Zadomowienie
|
Softcolors nie sa w ogóle kryjące, to sa soczewki podkreślające, evergreen na piwnych oczach da tylko lekka zielona poświatę, nie będzie to zbyt widoczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2159 |
Raczkowanie
|
a te colorblends beda kryjace prawda? te, ktore pokazywalas, bo z tego co widze to masz brazowe oczy ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2160 |
Zadomowienie
|
Tak, colorblends są kryjące. Ja mam zielone.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:32.