|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe
wlasnie tez mam zamiar zielone kupic. te gemstone
![]() ![]() mam jeszcze jedno male pytanko. jak mam zaznaczyc w tym sklepie www.opticlub.pl, zeby kupic 2 soczewki o roznych mocach. bo z tego co tutaj widze mozna wybrac jedna moc, a ja mam 2 rozne... najchetniej to bym wybrala te plano, moge tak zrobic i chodzic do tego w okularach tak jak jedna wizazystka radizla? czy musze miec z wada kjezeli mam wade? Edytowane przez hankaskakankadwakije Czas edycji: 2009-06-11 o 15:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2162 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki!
ja od trzech miesięcy noszę ColorVue Fusion yellow green,wyjściowe oczki mam ciemnobrązowe,bałam się,że nie będzie żadnego efektu na moich ciemnych oczach,a tu zaskoczenie!nie ma osoby,która nie zauważyłaby ich na moich oczach,kolor wprost rewelacyjny,rozjaśnił mi tęczówki,jest super.Wiem,że soczewki nie cieszą się zbyt dobrą opinią-zalleży chyba od człowieka...mój chłopak i jego siostra mieli również z tej firmy i praktycznie po miesiącu były do wyrzucenia,latały im po oczach od początku. Ja natomiast zwracam się z pytankiem do was-jak każda kobitka po jakimś czasie chcę zmiany:P chciałam kupić royal blue z discona,ale nie wiem,czy ich barwa na moich oczach będzie równie intensywna?jesli chodzi o wygode to moich oczu nic nie ruszy,wiec sie nie przejmuje:p chodzi mi tylko o kolorek na ciemnych oczkach-pomozcie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2163 |
Nie depcze krokusów
|
hankaskakankadwakije - musisz po prostu kupić 2 opakowania, w jednym opakowaniu może być tylko 1 moc. Dla testów najoszczędniej jest kupić plano, ale okulary będą zasłaniać efekt kolorystyczny.
![]() |
![]() |
#2164 |
Zakorzenienie
|
witam po raz kolejny.
byłam u optyka zaptac sie jaka mam teraz krzywizne oka ( krzywizna air optix jest jedna -8,6) . pojechalam do Radomia z checia zakupu focus evergreen a pani mi powiedziala ze te soczewki zostały wycofane .......... to prawda?? chcialam ku[ic 2 szt i sprawdzic jak by mi sie nosilo . a teraz mam tylko do wyboru za 130 zł 6 szt... nie wiem czy zaryzykowac i kupic te evergreen... co byscie mi poradzili? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2165 |
Nie depcze krokusów
|
mila1122 - kup w necie, najlepiej na sztuki i idź z nimi do lekarza, a jeśli Ci się spodobają, zrób sobie zapas
![]()
![]() |
![]() |
#2166 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2167 |
Wtajemniczenie
|
No to sytuacja jest prosta: albo kupisz na sztuki ze złą krzywizną, albo całe opakowanie an 3 miesiące o dobrej krzywiźnie. Już nic innego nie wymyślimy.
![]() |
#2168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nosilas Air Optix? tzn. chodzi mi o takie najzwyklejsze przezroczyste? porownaj je ze soba jak mozesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2169 |
Wtajemniczenie
|
Witam, nie wiem czy były tu już takie pytania, ale nie mam siły na przeglądanie 73 stron wątku. Także liczę na jakieś rzetelne odpowiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() EDIT : mam pytanie. bo sie troche sie boje. czasami widze jakby troche niewyraznie obraz przed moimi oczami. nei to ze cos bardzo mi przeszkadza tylko tycke i nie non stop . głownie jak patrze z bliskiej odległości. z dalekiej widze wszystko ok/ to znaczy z bliska tez mi specjalnie eni rpzeszkadza ale ja od razu sie martwie ze to cos moze byc. ale boje sie ze to moze byc cos z soczewkami. nosze 3 tydzien bodajze. czy po takim czasie moze mi sie odklejac siatkowka czy cos? Edytowane przez mila1122 Czas edycji: 2009-06-13 o 15:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2171 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2172 |
Przyczajenie
|
Witam ponownie
![]() Chciałabym zdać relacje po dłuższym noszeniu Freshlook Colors Green. Dla przypomnienie mój naturalny kolor jest brązowy. Noszę je ponad pół miesiąca codziennie od rana do wieczora, lub popołudnia. Najgorsze były pierwsze trzy dni - oczy nie mogły mi się przyzwyczaić, ale teraz jest bardzo dobrze. Krzywiznę musiałam kupić "w ciemno" ale wszystko całe szczęście jest w porządku... Soczewki są wygodne tak jak wcześniejsze bezbarwne, nie czuję ich na oku, ani nie widzę po bokach koloru. Kolor nie rzuca się tak bardzo w oczy, ale jest za to naturalny. Wczoraj całą noc miałam je na imprezie i wzięłam na wszelki wypadek pojemniczek, żeby wyjąć, ale nie był potrzebny. Na zdjęciach z tej imprezy oczy wyglądają na naturalnie zielone i usłyszałam na ich temat kilka komplementów - zwykle ludzie zauważają, że w środku mam brązowe oczy, a później zielone, ale ogólnie właśnie to się wszystkim podoba i czasem nie przyznaje się, że to soczewki ![]() Teraz zastanawiam się nad Freshlook Colors Violet, albo tymi nowymi Freshlook Colorblends Gemstone Green... Nie wiem dlaczego, ale myślę tylko nad soczewkami z Ciba Vision, nie potrafię przestawić się na inną marke... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2173 |
Zakorzenienie
|
Chciałam się Was zapytać o płyn do soczewek. Który preferujecie?
1.Czy według Was Opti Free Express jest ok? 2.Jakich wy używacie? 3.Może to niekorzystnie wpłynąć na wzrok gdy wybierze się zły ? 4.Focusy i Dimensions to miekkie soczewki? Proszę o odpowiedzi ![]() Edytowane przez mila1122 Czas edycji: 2009-06-14 o 19:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2174 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak myślicie .Mam ciemne brązowe oczy i chciałabym mieć niebieskie soczewki kontaktowe.A mianowicie chodzi mi o kolorek Crystal Blue.Jak myslicie pokryje moje ciemne oczy? http://www.allegro.pl/item659015266_..._minusowe.html
![]() |
#2175 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
specjalnie dla Ciebie poszukalam ![]() http://www.ioffer.com/i/CRYSTAL-BLUE...-0-00-21988617 proszę tu na dole masz pokazane jak bedzie wygladal Twoj kolor oczu z roznymi kolorami danych soczewek. ![]() Pisze: These WILL cover the darkest brown eyes!!!! czyli pokryje najciemniejsze ;D |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2176 |
Zadomowienie
|
Miviki666 pomyśl kilka razy zanim je zamówisz, naczytałam się bardzo złych opinii na temat tego koloru (i ani jednej dobrej). Ponoć jest tak fatalnie sztuczny, że nie da się go nosić na ulicy
![]() |
![]() |
#2177 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Nie przejmuj się płynami, najważniejsze aby oczy po nich nie piekły. Zawsze możesz zmieniać co jakiś czas, aby np. nie dopuścić do akumulowania się w oczach niepożądanych składników. Hypnotic Eyes - wizyta jest konieczna, aby dobrać odpowiedni rozmiar soczewek. Nie ma czegoś takiego jak "uniwersalny rozmiar", co najwyżej jest to rozmiar pasujący 80% osób. Tylko że złego rozmiaru możesz nie poczuć, dopiero na badaniu kontrolnym może się okazać, że rogówka ma znaczne ubytki lub w niedotlenioną rogówkę wrastają naczynka... Soczewki muszą odpowiednio się centrować na oku i poruszać po nim, a tego nie sprawdzi się gołym okiem, choć na pierwszy rzut oka może być wszystko ok. Polecam też popytać o dobrych specjalistów w okolicy, bo lekarze bardzo często odwalają fuszerkę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2178 |
Zadomowienie
|
Kurcze rzeczywiscie ten kolor tak nienaturalnie wyglada
![]()
![]() |
#2179 |
Rozeznanie
|
a co myslicie o czarnych soczewkach na niebieskich oczach??
Ma ktos zdjecie w takich?
![]() |
![]() |
#2180 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uspokoiłam się ;D Bo jak je zdejme nie ma właśnie takiego problemu ;p Wiec... wydaje mi sie ze czarne soczewki na niebieksich oczach ebda nienaturalnie wygladac bo i tak bedzie ci kawalek niebieskiego wystawac. No chyba ze chcesz nienaturalny efekt. Obiecuje ze pokaze jak znajde takie zdjecie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2181 |
Zakorzenienie
|
ja wklejałam kilka stron wcześniej, o zmroku efekt super jednak w świetle dziennym do bani
![]() |
![]() |
#2182 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie ja też chciałam czarne z niebieskich.. dodaje fotki dwie: niebieskie moje naturalne http://img36.imageshack.us/img36/714/zdjcia0050.jpg a takie bym chciała (photoshop ![]() http://img197.imageshack.us/i/89259439.jpg/ Nie wiem czy by się dało np tymi soczewkami http://www.allegro.pl/item653931924_...ontaktowe.html
nigdy nie mów mi że noszę wciąż głowę w chmurach, bo nie mam ochoty na rozmowy o bzdurach. Edytowane przez nataliii1425 Czas edycji: 2009-06-16 o 22:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2183 |
Zakorzenienie
|
Masz takie sliczne swoje oczy
![]() Wydaje mi sie ze tak naturalnego koloru nie uzyskasz bo to jednak soczewki i bedzie je z bliska widać. Może weź jakieś ciemnoniebieskie jak chcesz uzyskac taki kolor? p.s. zamowilam sea green dzisiaj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2184 |
Zadomowienie
|
Swoje własne masz śliczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2185 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2186 |
Rozeznanie
|
To nie da rady żeby jakoś normalnie wyglądały w dzień..
Eh i co tu począć ;/ Burbery, hm jaki to tusz pytasz? Niestety nie jeden ;p - Maybelline, Volum Express Turbo Boost - Coty, Miss Sporty, Studio Lash - Vipera Futuristic Magnifyer
nigdy nie mów mi że noszę wciąż głowę w chmurach, bo nie mam ochoty na rozmowy o bzdurach. Edytowane przez nataliii1425 Czas edycji: 2009-06-17 o 16:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2187 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Używam teraz Opti Free Express, moim zdaniem dobry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2188 |
Przyczajenie
|
Sory za zasmiecanie ...
Ma ktos linka do wątku bratniego ,gdzie wyłacznie sa zdjecia w soczewkach?? Uzylem opcji szukaj , ale cos nie wyszło ... ![]() z gory dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2189 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2190 |
Nie depcze krokusów
|
Dot.: Soczewki ZESS colour
Pozwolę się nie zgodzić. Wszystkie soczewki kolorowe są hydrożelowe i przepuszczają mało tlenu. A nie dopasowują się do źrenicy, tylko do rogówki, co jest kwestią indywidualną. Zamglenie zaś zależy nie tylko od przepuszczalności tlenu.
Dziękuję za takiego profesjonalistę ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.