Kolorowe soczewki kontaktowe, wątek zbiorczy - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-11, 14:40   #2161
hankaskakankadwakije
Raczkowanie

Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe

wlasnie tez mam zamiar zielone kupic. te gemstone sliczne sa. a na nastepny meisiac kupie sobie niebieskie ) dzieki za pomoc. pozdrawiam

mam jeszcze jedno male pytanko. jak mam zaznaczyc w tym sklepie www.opticlub.pl, zeby kupic 2 soczewki o roznych mocach. bo z tego co tutaj widze mozna wybrac jedna moc, a ja mam 2 rozne... najchetniej to bym wybrala te plano, moge tak zrobic i chodzic do tego w okularach tak jak jedna wizazystka radizla? czy musze miec z wada kjezeli mam wade?

Edytowane przez hankaskakankadwakije
Czas edycji: 2009-06-11 o 15:04
hankaskakankadwakije jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-11, 20:41   #2162
jagodka1802
Rozeznanie

Hej dziewczynki!
ja od trzech miesięcy noszę ColorVue Fusion yellow green,wyjściowe oczki mam ciemnobrązowe,bałam się,że nie będzie żadnego efektu na moich ciemnych oczach,a tu zaskoczenie!nie ma osoby,która nie zauważyłaby ich na moich oczach,kolor wprost rewelacyjny,rozjaśnił mi tęczówki,jest super.Wiem,że soczewki nie cieszą się zbyt dobrą opinią-zalleży chyba od człowieka...mój chłopak i jego siostra mieli również z tej firmy i praktycznie po miesiącu były do wyrzucenia,latały im po oczach od początku.
Ja natomiast zwracam się z pytankiem do was-jak każda kobitka po jakimś czasie chcę zmiany:P
chciałam kupić royal blue z discona,ale nie wiem,czy ich barwa na moich oczach będzie równie intensywna?jesli chodzi o wygode to moich oczu nic nie ruszy,wiec sie nie przejmuje:p chodzi mi tylko o kolorek na ciemnych oczkach-pomozcie!
jagodka1802 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-12, 10:40   #2163
Malla
Nie depcze krokusów

hankaskakankadwakije - musisz po prostu kupić 2 opakowania, w jednym opakowaniu może być tylko 1 moc. Dla testów najoszczędniej jest kupić plano, ale okulary będą zasłaniać efekt kolorystyczny.
Stary 2009-06-12, 14:16   #2164
mila1122
Zakorzenienie

witam po raz kolejny.
byłam u optyka zaptac sie jaka mam teraz krzywizne oka ( krzywizna air optix jest jedna -8,6) .
pojechalam do Radomia z checia zakupu focus evergreen a pani mi powiedziala ze te soczewki zostały wycofane .......... to prawda??
chcialam ku[ic 2 szt i sprawdzic jak by mi sie nosilo . a teraz mam tylko do wyboru za 130 zł 6 szt... nie wiem czy zaryzykowac i kupic te evergreen...
co byscie mi poradzili?
mila1122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-12, 14:28   #2165
Malla
Nie depcze krokusów

mila1122 - kup w necie, najlepiej na sztuki i idź z nimi do lekarza, a jeśli Ci się spodobają, zrób sobie zapas
Stary 2009-06-12, 14:44   #2166
mila1122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
mila1122 - kup w necie, najlepiej na sztuki i idź z nimi do lekarza, a jeśli Ci się spodobają, zrób sobie zapas
Malla tylko ze nie ma na sztuki z krzywizna 8,6 w necie przynajmniej ja nie moglam znlezc
Stary 2009-06-12, 14:59   #2167
lilithin
Wtajemniczenie

No to sytuacja jest prosta: albo kupisz na sztuki ze złą krzywizną, albo całe opakowanie an 3 miesiące o dobrej krzywiźnie. Już nic innego nie wymyślimy.
lilithin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-12, 15:01   #2168
mila1122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilithin Pokaż wiadomość
No to sytuacja jest prosta: albo kupisz na sztuki ze złą krzywizną, albo całe opakowanie an 3 miesiące o dobrej krzywiźnie. Już nic innego nie wymyślimy.
lilithin a dobrze sie je nosi? wygodne sa? nie szczypia Cie w nich oczy ? ogolnie wrazenie powiedz?
Nosilas Air Optix? tzn. chodzi mi o takie najzwyklejsze przezroczyste?
porownaj je ze soba jak mozesz
Stary 2009-06-12, 22:59   #2169
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Witam, nie wiem czy były tu już takie pytania, ale nie mam siły na przeglądanie 73 stron wątku. Także liczę na jakieś rzetelne odpowiedzi Otóż mam naturalnie niebieskie oczy z ciemną obwódką, chciałabym w miarę naturalny sposób pogłębić ich kolor. No i tu pojawia się moje pytanie. Czy można tak po prostu zamówić przez internet soczewki? Czy może konieczna jest wizyta u lekarza? No i co to dokładnie jest ta krzywizna? Może moje pytania są głupie, ale nie mam wady wzroku i nigdy nie nosiłam soczewek, a chciałabym zaszaleć z kolorem

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-13, 10:31   #2170
mila1122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Witam, nie wiem czy były tu już takie pytania, ale nie mam siły na przeglądanie 73 stron wątku. Także liczę na jakieś rzetelne odpowiedzi Otóż mam naturalnie niebieskie oczy z ciemną obwódką, chciałabym w miarę naturalny sposób pogłębić ich kolor. No i tu pojawia się moje pytanie. Czy można tak po prostu zamówić przez internet soczewki? Czy może konieczna jest wizyta u lekarza? No i co to dokładnie jest ta krzywizna? Może moje pytania są głupie, ale nie mam wady wzroku i nigdy nie nosiłam soczewek, a chciałabym zaszaleć z kolorem
moge Ci jedynie w tej kwestii powiedzieć że wizyta jest konieczna , bo nie wszyscy mogą nosić soczewki . Krzywizna jest potrzebna jak się juz zdarzylam zorientowac , bo to jakis kat ktory pada pod jakims katem nie wiem o co dokladnie chodzi ale ponoc 8,6 i 8,7 sa uniwersalnymi krzywiznami. jak nie masz wady to zamawiaj w wersji plano

EDIT :
mam pytanie. bo sie troche sie boje. czasami widze jakby troche niewyraznie obraz przed moimi oczami. nei to ze cos bardzo mi przeszkadza tylko tycke i nie non stop . głownie jak patrze z bliskiej odległości. z dalekiej widze wszystko ok/ to znaczy z bliska tez mi specjalnie eni rpzeszkadza ale ja od razu sie martwie ze to cos moze byc. ale boje sie ze to moze byc cos z soczewkami. nosze 3 tydzien bodajze. czy po takim czasie moze mi sie odklejac siatkowka czy cos?

Edytowane przez mila1122
Czas edycji: 2009-06-13 o 15:19
Stary 2009-06-13, 20:40   #2171
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mila1122 Pokaż wiadomość
moge Ci jedynie w tej kwestii powiedzieć że wizyta jest konieczna , bo nie wszyscy mogą nosić soczewki . Krzywizna jest potrzebna jak się juz zdarzylam zorientowac , bo to jakis kat ktory pada pod jakims katem nie wiem o co dokladnie chodzi ale ponoc 8,6 i 8,7 sa uniwersalnymi krzywiznami. jak nie masz wady to zamawiaj w wersji plano

EDIT :
mam pytanie. bo sie troche sie boje. czasami widze jakby troche niewyraznie obraz przed moimi oczami. nei to ze cos bardzo mi przeszkadza tylko tycke i nie non stop . głownie jak patrze z bliskiej odległości. z dalekiej widze wszystko ok/ to znaczy z bliska tez mi specjalnie eni rpzeszkadza ale ja od razu sie martwie ze to cos moze byc. ale boje sie ze to moze byc cos z soczewkami. nosze 3 tydzien bodajze. czy po takim czasie moze mi sie odklejac siatkowka czy cos?
dziękuję ;*

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-13, 21:54   #2172
littleblack91
Przyczajenie

Witam ponownie

Chciałabym zdać relacje po dłuższym noszeniu Freshlook Colors Green. Dla przypomnienie mój naturalny kolor jest brązowy. Noszę je ponad pół miesiąca codziennie od rana do wieczora, lub popołudnia. Najgorsze były pierwsze trzy dni - oczy nie mogły mi się przyzwyczaić, ale teraz jest bardzo dobrze.

Krzywiznę musiałam kupić "w ciemno" ale wszystko całe szczęście jest w porządku... Soczewki są wygodne tak jak wcześniejsze bezbarwne, nie czuję ich na oku, ani nie widzę po bokach koloru. Kolor nie rzuca się tak bardzo w oczy, ale jest za to naturalny.

Wczoraj całą noc miałam je na imprezie i wzięłam na wszelki wypadek pojemniczek, żeby wyjąć, ale nie był potrzebny. Na zdjęciach z tej imprezy oczy wyglądają na naturalnie zielone i usłyszałam na ich temat kilka komplementów - zwykle ludzie zauważają, że w środku mam brązowe oczy, a później zielone, ale ogólnie właśnie to się wszystkim podoba i czasem nie przyznaje się, że to soczewki

Teraz zastanawiam się nad Freshlook Colors Violet, albo tymi nowymi Freshlook Colorblends Gemstone Green... Nie wiem dlaczego, ale myślę tylko nad soczewkami z Ciba Vision, nie potrafię przestawić się na inną marke...
littleblack91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-14, 18:52   #2173
mila1122
Zakorzenienie

Chciałam się Was zapytać o płyn do soczewek. Który preferujecie?
1.Czy według Was Opti Free Express jest ok?
2.Jakich wy używacie?
3.Może to niekorzystnie wpłynąć na wzrok gdy wybierze się zły ?
4.Focusy i Dimensions to miekkie soczewki?

Proszę o odpowiedzi

Edytowane przez mila1122
Czas edycji: 2009-06-14 o 19:03
Stary 2009-06-15, 12:17   #2174
Miviki666
Zadomowienie

Dziewczyny jak myślicie .Mam ciemne brązowe oczy i chciałabym mieć niebieskie soczewki kontaktowe.A mianowicie chodzi mi o kolorek Crystal Blue.Jak myslicie pokryje moje ciemne oczy? http://www.allegro.pl/item659015266_..._minusowe.html
Stary 2009-06-15, 17:01   #2175
mila1122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miviki666 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak myślicie .Mam ciemne brązowe oczy i chciałabym mieć niebieskie soczewki kontaktowe.A mianowicie chodzi mi o kolorek Crystal Blue.Jak myslicie pokryje moje ciemne oczy? http://www.allegro.pl/item659015266_..._minusowe.html

specjalnie dla Ciebie poszukalam
http://www.ioffer.com/i/CRYSTAL-BLUE...-0-00-21988617

proszę tu na dole masz pokazane jak bedzie wygladal Twoj kolor oczu z roznymi kolorami danych soczewek.
Pisze:
These WILL cover the darkest brown eyes!!!!

czyli pokryje najciemniejsze ;D

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-15, 18:03   #2176
Burbery
Zadomowienie

Miviki666 pomyśl kilka razy zanim je zamówisz, naczytałam się bardzo złych opinii na temat tego koloru (i ani jednej dobrej). Ponoć jest tak fatalnie sztuczny, że nie da się go nosić na ulicy
Burbery jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-15, 19:51   #2177
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Spokojnie, w soczewkach oczy muszą bardziej się wytężyć, aby czytać, stąd problemy z widzeniem z bliska - zwykle u młodych ludzi mijają po przyzwyczajeniu, może to zająć kilka tygodni.
Nie przejmuj się płynami, najważniejsze aby oczy po nich nie piekły. Zawsze możesz zmieniać co jakiś czas, aby np. nie dopuścić do akumulowania się w oczach niepożądanych składników.

Hypnotic Eyes - wizyta jest konieczna, aby dobrać odpowiedni rozmiar soczewek. Nie ma czegoś takiego jak "uniwersalny rozmiar", co najwyżej jest to rozmiar pasujący 80% osób. Tylko że złego rozmiaru możesz nie poczuć, dopiero na badaniu kontrolnym może się okazać, że rogówka ma znaczne ubytki lub w niedotlenioną rogówkę wrastają naczynka... Soczewki muszą odpowiednio się centrować na oku i poruszać po nim, a tego nie sprawdzi się gołym okiem, choć na pierwszy rzut oka może być wszystko ok. Polecam też popytać o dobrych specjalistów w okolicy, bo lekarze bardzo często odwalają fuszerkę
Stary 2009-06-15, 20:36   #2178
Miviki666
Zadomowienie

Kurcze rzeczywiscie ten kolor tak nienaturalnie wyglada A co myslicie o kolorze Blue??
Stary 2009-06-16, 10:35   #2179
syla929
Rozeznanie

a co myslicie o czarnych soczewkach na niebieskich oczach??
Ma ktos zdjecie w takich?

1,02 - 56cm
12.03 - 58,5cm
12.04 - 60cm
12.06 - 62cm
Cel: hmmm, 65 a może 70cm?
syla929 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-16, 10:44   #2180
mila1122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Spokojnie, w soczewkach oczy muszą bardziej się wytężyć, aby czytać, stąd problemy z widzeniem z bliska - zwykle u młodych ludzi mijają po przyzwyczajeniu, może to zająć kilka tygodni.
Nie przejmuj się płynami, najważniejsze aby oczy po nich nie piekły. Zawsze możesz zmieniać co jakiś czas, aby np. nie dopuścić do akumulowania się w oczach niepożądanych składników.
Dzieki wielkie
Uspokoiłam się ;D
Bo jak je zdejme nie ma właśnie takiego problemu ;p

Wiec... wydaje mi sie ze czarne soczewki na niebieksich oczach ebda nienaturalnie wygladac bo i tak bedzie ci kawalek niebieskiego wystawac. No chyba ze chcesz nienaturalny efekt.
Obiecuje ze pokaze jak znajde takie zdjecie
Stary 2009-06-16, 17:18   #2181
eevvaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syla929 Pokaż wiadomość
a co myslicie o czarnych soczewkach na niebieskich oczach??
Ma ktos zdjecie w takich?
ja wklejałam kilka stron wcześniej, o zmroku efekt super jednak w świetle dziennym do bani

eevvaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-16, 22:04   #2182
nataliii1425
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eevvaa Pokaż wiadomość
ja wklejałam kilka stron wcześniej, o zmroku efekt super jednak w świetle dziennym do bani

Właśnie ja też chciałam czarne z niebieskich..
dodaje fotki dwie:
niebieskie moje naturalne
http://img36.imageshack.us/img36/714/zdjcia0050.jpg

a takie bym chciała (photoshop)
http://img197.imageshack.us/i/89259439.jpg/

Nie wiem czy by się dało np tymi soczewkami http://www.allegro.pl/item653931924_...ontaktowe.html

Edytowane przez nataliii1425
Czas edycji: 2009-06-16 o 22:05
nataliii1425 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-17, 09:57   #2183
mila1122
Zakorzenienie

Masz takie sliczne swoje oczy
Wydaje mi sie ze tak naturalnego koloru nie uzyskasz bo to jednak soczewki i bedzie je z bliska widać.
Może weź jakieś ciemnoniebieskie jak chcesz uzyskac taki kolor?

p.s.
zamowilam sea green dzisiaj jak przyjdzie wrzuce zdjecia ;D
Stary 2009-06-17, 09:58   #2184
Jazzlyn
Zadomowienie

Swoje własne masz śliczne Te soczewki są ok, ale najlepiej będą wyglądać w nocy lub w ciemnych pomieszczeniach, w dzień będą wyglądać tak lub jeszcze gorzej ;p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg OKO.jpg (19,4 KB, 190 załadowań)
Jazzlyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-17, 10:25   #2185
Burbery
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jazzlyn Pokaż wiadomość
Swoje własne masz śliczne Te soczewki są ok, ale najlepiej będą wyglądać w nocy lub w ciemnych pomieszczeniach, w dzień będą wyglądać tak lub jeszcze gorzej ;p
Przepraszam że zapytam... Jaki to tusz?
Burbery jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-17, 16:49   #2186
nataliii1425
Rozeznanie

To nie da rady żeby jakoś normalnie wyglądały w dzień..
Eh i co tu począć ;/

Burbery,
hm jaki to tusz pytasz? Niestety nie jeden ;p
- Maybelline, Volum Express Turbo Boost
- Coty, Miss Sporty, Studio Lash
- Vipera Futuristic Magnifyer

Edytowane przez nataliii1425
Czas edycji: 2009-06-17 o 16:56
nataliii1425 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-17, 21:54   #2187
littleblack91
Przyczajenie

Cytat:
Chciałam się Was zapytać o płyn do soczewek. Który preferujecie?
1.Czy według Was Opti Free Express jest ok?
2.Jakich wy używacie?
3.Może to niekorzystnie wpłynąć na wzrok gdy wybierze się zły ?
4.Focusy i Dimensions to miekkie soczewki?

Proszę o odpowiedzi

Używam teraz Opti Free Express, moim zdaniem dobry
littleblack91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-17, 22:05   #2188
sweetkitty88
Przyczajenie

Sory za zasmiecanie ...

Ma ktos linka do wątku bratniego ,gdzie wyłacznie sa zdjecia w soczewkach??

Uzylem opcji szukaj , ale cos nie wyszło ...
z gory dzieki
sweetkitty88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-18, 11:04   #2189
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez sweetkitty88 Pokaż wiadomość
Sory za zasmiecanie ...

Ma ktos linka do wątku bratniego ,gdzie wyłacznie sa zdjecia w soczewkach??

Uzylem opcji szukaj , ale cos nie wyszło ...
z gory dzieki
Rzeczywiście coś nie wyszło Wejdź u góry w "Szukaj", wpisz "soczewki kolorowe zdjęcia", a wyświetli się stosowny wątek.
Stary 2009-06-18, 13:01   #2190
Malla
Nie depcze krokusów

Dot.: Soczewki ZESS colour

Pozwolę się nie zgodzić. Wszystkie soczewki kolorowe są hydrożelowe i przepuszczają mało tlenu. A nie dopasowują się do źrenicy, tylko do rogówki, co jest kwestią indywidualną. Zamglenie zaś zależy nie tylko od przepuszczalności tlenu.

Dziękuję za takiego profesjonalistę
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości