|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Soczewki ZESS colour
Co się moze stać jesli przełduze noszenie soczewek o 1/2 dni?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2192 |
Nie depcze krokusów
|
Nie bez powodu mówi się, że najsłabszym ogniwem tego biznesu są użytkownicy.
Może Ci się nie stać nic, może też stać się coś, nawet na tydzień przed terminem wymiany. Nie dość, że każdy może mieć inny zalecany bezpieczny termin noszenia, to jeszcze jeden osobnik będzie wytrzymywał w soczewkach 6 godzin dziennie przez 2 tygodnie, a drugi w takich samych 12 godzin przez 6 tygodni. Rozrzut jest dość duży i bez dokładnych, częstych badań nic nie da się przewidzieć... Co może się stać? Soczewki z czasem zmniejszają przepuszczalność tlenu (kolorowe i tak mają niską) oraz uwodnienie (wpływ na dotlenienie oka i elastyczność), stają się siedliskiem bakterii (płyny nie usuwają 100%), wzrasta ilość uszkodzeń mechanicznych, zmniejsza się tolerancja materiału i właściwości optyczne. Jeśli masz ważny powód, nie czujesz żadnego dyskomfortu i masz zdrowe oczy, to możesz podjąć się ryzyka przedłużenia noszenia, tylko najważniejsze, aby nie stało się to normą. Nie bez przyczyny producent ustalił taki, nie inny termin ważności / gwarancji. W końcu niemycia też nie przedłużasz o 2 dni ![]()
![]() |
![]() |
#2193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba raczej nie bede ryzykowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2194 |
Nie depcze krokusów
|
Myślę, że to zależy od okazji. Jak przewidujesz ciężką imprezę 2 dni po terminie, to lepiej nie ryzykować zniszczenia nowych ;]
![]() |
![]() |
#2195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jutro powinny mi przyjsc freshlook dimensions sea green to wstawie fotki jesli chcecie w niedługim czasie ![]() ![]() zdecydowałam sie na prawidlowa krzywizne ;D nie bede ryzykowac ![]() ![]() ![]() ![]() EDIT : przyszły mi soczewki ... po pierwsze : są bardzo jasne...pewnie w ogole nie bedzie ich widac na moim oku... jak myślicie? po drugie maja na sobie literki F i L !!! CO to znaczy ?! Bardzo będzie to widoczne na oczach ?;/;/ Zakładam je dopiero w pt ... już się boje ;; Soczewki w pudełku: http://img188.imageshack.us/gal.php?g=img8319x.jpg <- link do galerii ![]() wątpie czy będzie coś widać... Edytowane przez mila1122 Czas edycji: 2009-06-23 o 20:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2196 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny jak myślicie, czy jest to prawda co piszą o tych soczewkach?
http://www.allegro.pl/item659657788_...i_mangowe.html
![]() |
#2197 |
Nie depcze krokusów
|
A co dokładnie ma być prawdą?
mila - to wskaźnik strony po wewnętrznej stronie soczewki, nie będzie widoczny na oczach.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2009-06-23 o 23:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2198 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe
Witam mam takie pytanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2199 |
Zadomowienie
|
może lepiej żeby mama kupiła sobie zerówki?
![]() |
![]() |
#2200 |
Nie depcze krokusów
|
Laura - w większości sklepów znajdziesz kolorówki z dodatnimi mocami, ale jeśli Mama widzi źle na odległość w okularach, to w soczewkach będzie tak samo. Musi udać się do lekarza, który po pierwsze dobierze odpowiednie parametry, a po drugie sprawdzi jak to jest z widzeniem na odległość u niej. Może to kwestia przyzwyczajenia, a może zostaną jej zalecone "zerówki".
![]() |
![]() |
#2201 |
Przyczajenie
|
Ale same ubierzcie okulary powiekszajace litery z bliska.. Na odlaglosc nic nie widac- to normalne.. poprostu ciekawi mnie czy w soczewkach jest tak samo.. pozdr
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2202 |
Nie depcze krokusów
|
Nie, to nie jest normalne. Po co mam ubierać okulary "powiększające", skoro nie potrzebuję takiej korekcji? Jakoś w okularach do patrzenia daleko widzę dobrze również blisko. Dalekowidze noszą soczewki plusowe i widzą na odległość.
![]() |
![]() |
#2203 |
Zadomowienie
|
znów ja ^^
ostatnio chciałam kupić sobie soczewki kolorowe, ale kiedy zobaczyłam zdjęcia w necie, gdzie nie pokrywają tak dobrze ciemnych brązowych oczu zniechęciłam sie.... może jakieś rady? chciałabym jednak kiedyś ubrać kolorowe soczewki i wyglądać z tym normalnie ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2204 |
Nie depcze krokusów
|
Próbować, próbować, próbować
![]()
![]() |
![]() |
#2205 |
Zakorzenienie
|
Ja mam jeszcze jedno pytanie . Jak w air optix srednica wynosiła 14,2 a w dimensions jest 14,5 to nie bedzie za duze? Kurcze skupiłam sie na krzywiznie zeby była 8,6 a nie zwrocilam uwagi na DIA ( srednice);/
czy to ejst bardzo wazne ? Edit: jakos wlazlo ![]() spektakularnej roznicy nie widze ;p ale no coz ![]() moze nastepnym razem sprobuje carribean aqua ![]() mam je gdzies od 5 minut i widzę nieco ,,za mgła" . to normlane ? EDIT 2: nie wiem czy ktos tu zaglada w ogole ale daje zdjecia z soczewkami jakby co ![]() http://img199.imageshack.us/i/emis.jpg/ dodałam tez w załączniku ale jakby ktos nie mogl zobaczyc to wklejam link rowniez ![]() a naturalne oczy są kilka zdjec wstecz na koncu strony ![]() Edytowane przez mila1122 Czas edycji: 2025-04-09 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2206 |
Rozeznanie
|
mila1122 świetne! a jaki masz naturalny kolor oczek? ten jest cudny
![]()
![]() |
#2207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się , że się podoba bo na początku nei byłam do neigo rpzekonana , nie widzałam zbyt dużej różnicy ale znajomi naokoło mnie uświaodmili że widac ![]() Następnym razem chciałąbym sprobować albo carribean aqa albo evergreen ;] jeszcze sie zastanawiam . mam dosyc duze zrenice i kilka pikseli mi wchodzi na zrenice do utrudnia mi neico patrzenie ,a evergreen sa cale zielone wiec mogłyby być lepsze, nei wiem pomysle jeszcze ![]() bardzo sie kolorek podoba tylko lepiej wyglada gdy jest jasno wiec chce wiecej słonca ! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2208 |
Raczkowanie
|
a ja po raz kolejny kupiłam sobie soczewki podbarwiające, mam naturalnie zielono-brązowe oczy, więc moim zakupem stały się zielone, kiedys próbowałam z niebieskimi, ale to raczej okazał się niewypał, natomiast zielone są super, kolor jak u kota
![]() ![]() kiedyś tez kupiłam sobie niebieskie na allegro niby całkowicie zmieniające kolor, ale efekt także mi sie nie podobał, kiedyś spróbojejeszcze z brązowymi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2209 |
Przyczajenie
|
KATona jakiej firmy to zielone soczewki? Są przepiękne!
Mam pytanie do wszystkich. Chciałam zamówić sobie Freshlook Dimensions, 2 szt. bo mam taką sama wadę na obu oczach, ale w opakowaniu po 2 są bez mocy. Tylko w opakowaniach po 6 da sie zamówić z mocą... Na stronie gdzie kupuje się na sztuki też nie było mocy, albo były tylko minusowe, już nie pamiętam, ale na pewno nie było takich jak ja potrzebuje... Nie wiecie gdzie mogę zamówić 2 szt. z plusową mocą ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2210 |
Raczkowanie
|
ja jestem początkująca w noszeniu soeczewek...ale z tego co się orientuje plusowe soczewki nie są tak popularne jak minusowe i chyba raczej u optyka na jakieś zamówienie można kupić..no nie wiem...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2211 |
Wtajemniczenie
|
Mila, rozumiem, że masz dimensions seagreen? Świetne są! Dają dużo naturalnieszy efekt niż evergreeny. Następnym razem chyba wezmę dimensions. Dają głęboką, a nie fosforyzującą zieleń.
![]() |
#2212 |
Przyczajenie
|
Nie mogłam nigdzie znaleźć plusowych 2 szt. Freshlook Dimensions, a musiałam dziś złożyć zamówienie, więc zamówiłam te nowe Freshlook Colorblends Gemstone Green z tego linka, który podawałyście chyba dwie strony wcześniej. Są niedrogie, bo 63 zł + płyn gratis, bo jakaś promocje mają
![]() Skusiała sie już któraś z Was na nie ? Oglądałam na youtube jak wyglądają i jak zachowują się na oku... Podoba mi się kolor i to, że jest obwódka. Z Colorsów jestem zadowolona, ale nie mają obówódki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przepraszam, zapomniałam dodać. No, wyglądają bardzo naturalnie. Ale ja na pierwsyz rzut oka nei widziałam różnicy i się załamałam normalnie ![]() Dodaje jeszcze porownanie oko naturalne i soczewka z flashem i bez ![]() a i ejszcze jedno - to sie nie zmieni ze mi pikselki zakrywaja troszke zrenice,prawda? musialob byc jasniej? ![]() czy ja mam taka duza zrenice? doktor sie keidys mnei zapytał czy ćpam ![]() ![]() czy wam tez wchodza piksele na zrenice? lepiej w takim razie odstawic te soczewki? Edytowane przez mila1122 Czas edycji: 2025-04-09 o 11:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2214 |
Nie depcze krokusów
|
KATona - piękne oczy i jak zwykle makijaże, jestem zachwycona tymi zdjęciami!
mila1122 - tak, musiałoby być jaśniej. Wieczorem po prostu będziesz gorzej widzieć.
![]() |
![]() |
#2215 |
Raczkowanie
|
Witam!!!!
Katona, Mila przepiękne oczęta!!! ![]() Ja chciałabym sprawić sobie niebieskie freshlook'i ![]() Jednak mam wątpliwości co do rodzaju (colors/blends/dimensions???) Z tego co się orientuję dimensions sa przeznaczone dla podkreślenia koloru naturalnego oka!! A ja mam oczęta piwne, dość ciemne ![]() Z góry dziękuję i pozdrawiam!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2216 |
Wtajemniczenie
|
http://www.cibavision.pl/lenses/colo...d_lenses.shtml
Nie nosiłam Color ani ColorBlends, ale te drugie wydają się naturalniejsze.
![]() |
#2217 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Są o wiele bardziej widoczne na ciemnym oku, ponieważ są intensywniejsze od Blends. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli masz piwne oczy to nie polecam Dimensions bo właśnie podkreślają one naturaly kolor oka , jednak widziałam Sea Green na piwnych ochach i muszę powiedzieć że było widać ;D Jednak Colors na piwnych oczach będą najwyraźniejsze ![]() http://www.youtube.com/watch?v=T7_Kcufc1mY <- spojrz na ten filmik , są tam pokazane właśnie soczewki Colors ^^ Ja zastanawiam się nad piwnymi soczewkami , jak Wam się wydaje ? Mam jasną cerę , ciemne włosy , trochę piegów . Czy jednak trzymać się zielonych? A jak piwne to jakie mogłabym wziąć żeby ładnie komponowały z moją zielenia? I jeszcze jedno : Nawet gdy jest jasno piksele wchodzą mi na źrenicę, czy to normalne ? Powinnam zrezygnować? Nie bardzo jednak wchodzą. Może to wpłynąć negatywnie na wzrok? Edytowane przez mila1122 Czas edycji: 2009-06-28 o 12:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2219 |
Przyczajenie
|
hey
![]() ![]() ![]() 1. moje naturalne 2. w soczewkach Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2220 |
Raczkowanie
|
moje soczewki to CibaVision 2-tonowe chyba...<myśli> nie pamietam bo kupuje od zawsze w pewnym sklepie i nawet sie nie pytam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.