|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2281 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe
cninka a jaki masz kolorek oczu?
skasowali forum soczewkowe aclens.. ![]()
![]() |
#2282 |
Zadomowienie
|
czy ktoś widział tu gdzies na forum jakies bardzo ładne zielone soczewki albo sam miał? przegladam ten temat i przeglądam i tylko kompletnie zgłupiałam więc jakby ktos mógł mnie pokierować we własciwym kierunku to bedę wdzieczna.
mysle też o soczewkach cooper vision. miałyście może? i jakie sa wasze opinie na ich temat? nie ma chyba o nich zbyt dużo na forum niestety |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2283 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam zielone i noszę w tym miesięcy FL Dimensions sea green i powiem że są dość ładne i naturalne , możesz zobaczyć 74 storna bodajze ;D jak masz jednak ciemne to nie beda tak intensywne bo sa raczej do jasnych oczu . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2284 |
Nie depcze krokusów
|
rapunzel8 - a wystarczy zajrzeć na poprzednią stronę...
![]() |
![]() |
#2285 |
Zadomowienie
|
do Malla- byłam na poprzedniej stronie i niestety nic na niej dla mnie nie ma. freshlooki są moim zdaniem brzydkie i nigdy więcej ich nie kupię. dlatego pytam o jakieś zdjecia cooperów albo czegos innego ciekawego.
przed chwilą natknęłam sie na all vue. są tanie. jest tu na forum zdjece brązowych, ale nie są zbyt ładne. może zielone tej firmy sa lepsze.. ---------- Dopisano o 00:21 ---------- Poprzedni post napisano o 00:17 ---------- milla1122- dzięki za sugestię ale FL dimension są nie dla mnie, bo mam ciemnobrązowe oczy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2286 |
Zadomowienie
|
Cooper Vision Expressions zielone (1-3), znalezione w necie:
Duży wybór zieleni mają Soflens Natural Colors, wrzucałam zdjęcia tutaj, ale nie mogę otworzyć załączników ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ns#post7812263 Dorzucam nowe fotki: Kolor Jade: 4-5 Emerald 6-7 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2287 |
Zakorzenienie
|
Ja dodaje kolor fioletowy z Acuvue2 J&J.
jeszcze jakby ktoś chciał sprawdzi jak będzie wyglądał w danych soczewkach : 1.http://www.freshlookcontacts.com/colorstudio.html <- trzeba sie zalogować. Freshlook 2.http://www.acuvue.com/imakeover/ <- bez logowania Acuvue2Colours Edytowane przez mila1122 Czas edycji: 2025-04-09 o 11:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2288 |
Zadomowienie
|
naoglądałam sie wczoraj zdjęć i filmików i chyba porzucę pomysł z zielonymi soczewkami. coopery expression nie podobają mi się nawet na zdjęciach ze stron producenta. natural touch(też coopery) kosztują ok 100$ za parę, a to trochę za dużo jak na eksperymenty i wcale nie zachwycają, nawet te słynne baby blue(czy jak im tam), a zielone to juz wcale.
znalazłam nawt jakies za 400$ produkowane przez firmę zajmujacą się rzekomo robieniem soczewek do filmów, ale nie wiem czy nie szkoda by mi było 50 zł na nie. czy to naprawdę tak trudno zrobić soczewki w ładnym, a nie wampirycznym kolorze z teczówką wygladajacą realistycznie, a nie jak namalowana przez 5letnie dziecko w paintcie?! w dodatku kolorowe soczewki sa zrobione z przedpotopowych materiałow w porównaniu z nowoczesnymi zwykłymi. nie dosc,że coś ogranicza pole widzenia, to jeszcze przepuszczalność tlenu 5 x mniejsza... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2289 |
Nie depcze krokusów
|
Jazzlyn - Jade wygląda świetnie na ciemnych oczach, tylko jakiś taki mało zielony
![]() rapunzel8 - otóż to, mogę tylko dołączyć się do Twoich narzekań.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2009-07-09 o 11:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2290 |
Zadomowienie
|
a to jest link do filmiku z tymi drogimi soczewkami
http://www.youtube.com/watch?v=AaVaSnNeIj4 podobno ręcznie malowane. i można sobie zaprojektować, bo robią na zamówienie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2291 |
Zadomowienie
|
Doradźcie proszę! już się prawie zdecydowałam na b&l natural colors
Dołączam foto ciemnozielonych z jakiejś rosyjskiej strony i link do filmiku z kolorem morskim [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/user/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot.jpg[/IMG][IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/user/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot-1.jpg[/IMG]http://www.youtube.com/watch?v=6Snkm3_oR9A |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2292 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie jest tak ciężko o ile ma wadę ujemną. na soczewko.pl np mozna kupować na sztuki albo na allegro;D ja kupilam fl dimensions sea green. On moze sobie wziasc np. honey lub cos takiego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2294 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2295 |
Zadomowienie
|
To nie są czasem freshlooki colors violet a nie j&j?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2296 |
Przyczajenie
|
Dzęki mila1122
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2297 |
Zakorzenienie
|
Do Różowiutka i Jazzlyn : gdy je znalazłam były w poście o soczewkach Acuvue 2 J&J ale też nie mogę znaleźć ich na allegro, a Freshlooki wyglądają bardzo podobnie więc może to te...
Poll2 : nie ma za co;D Mi tez się podobają honey ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2299 |
Przyczajenie
|
Jazzlyn, właśnie też nie mogę otworzyć załączników na większości starszych stron, a szkoda, bo wcześniej było dużo ciekawych zdjęć soczewek...
Te Jade są ciekawe z tego względu, że środek mają cieniowany na brązowo i to by fajnie wyglądało na ciemnych oczach, bo nie byłaby tak dokładnie widoczna ta linia dziury na źrenice. Chciałabym znaleźć właśnie tak cieniowane soczewki, ale żeby piksele były mniej widoczne... Chciałabym też, żeby twórcy soczewek w końcu pomyśleli i żeby np. ta linia dziur na źrenice była nierównomierna - wtedy ten kolor mógłby przechodzić i naturalnie by to wyglądało. Moje Freshlook Colorblends Gemstone Green strasznie ładnie wychodzą na zdjęciach i całkowicie pokrywają ciemny kolor oczu, ale w rzeczywistości i jeszcze w dziennym świetle niestety sztucznie wyglądają... W pełnym słońcu do tego stopnia, że psy uciekają jak patrze im w oczy ![]() Przetestowałam Freshlooki, a teraz czas porównać je z innymi producentami soczewek. Oczywiście dalej interesuje się tylko ZIELONYM odcieniami soczewek ![]()
![]() |
#2300 |
Przyczajenie
|
![]()
moje odczucia jak na brązowe oczy założyłam freshlook sterling gray:
puste oko bez wyrazu, a mój brat powiedział nie patrz na mnie bo jak wampir wyglądasz!, wiec je zdjęłam i chyba w dzień nie założe przez te dziury, wrzuce zdjecia za tydzień ![]()
![]() |
#2301 |
Raczkowanie
|
Chętnie bym te sterling gray zobaczyła. Dziury mają większe niż normalne freshlooki?
Wiesz, że często z szarymi soczewkami musi się wiązać odpowiedni makijaż, żeby wyróżnić oko, nadać wyrazu. Ja przy moich colorsach niebieskich musiałam mocniej malować, żeby mdłe nie było. Z tym, że one nie miały obwódki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2302 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2303 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2304 |
Nie depcze krokusów
|
A podrzuć link, które, to sprawdzimy u siebie.
![]() |
![]() |
#2305 |
Zadomowienie
|
zaprezentowałam dziś bratu moją kolekcję soczewek. nie był zachwycony mówiąc delikatnie i spytał co jest niby nie tak z moimi własnymi oczami.
dam sobie więc chyba siana z testowaniem kolejnych firm i poczekam az sie technologia rozwinie i zaczna produkować coś co przypomina choć troche prawdziwe źrenice zamówiłam sobie natural rings. myslę, że to może dać ciekawy efekt, chociaż wygląd tej obwódki pozostawia wiele do życzenia. co myslicie o tych soczewkach? dołączam foto zamieszczone kiedyś przez Voodię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2306 |
Przyczajenie
|
No np na tej stronie https://wizaz.pl/forum/showthread.php...ns#post7 812263 załączniki które dodała Jazzlyn i mayyy ...
![]() |
#2307 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2308 |
Raczkowanie
|
Mi też się nie otwierają. A soczewki faktycznie nienaturalnie wygladają. Ale taki też ich efekt ma być.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2309 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2310 |
Przyczajenie
|
Hej
Od kilku tygodni próbuje kupić sobie niebieskie soczewki, najlepiej błękitne, ale boję się mocnych, sztucznych kolorów... i nie wiem które byłyby odpowiednie ![]() Kolor oczu: SREBRNE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.