Kolorowe soczewki kontaktowe, wątek zbiorczy - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-07-13, 16:01   #2311
Mexara
Raczkowanie

Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe

Colors blue są dosyć łagodne, ale są bez obwódki, przez co są trochę mętne.
Pomyślałabym na twoim miejscu o jakichś podkreślających. Dzięki temu będzie można twoje szare oczy trochę "zaniebieścić", a takie soczewki nie mają wzoru więc są niewidoczne.
Proponuję focus softcolors albo acuvue 2 enhancers.

1.freshlook podkreslajace
2.acuvue podkreslajace
3. focusy

Radziłabym dobierać te morskie kolorki bo zazwyczaj są mniej sztuczne. Pacific np. jest bardzo ciemny i trochę zbyt rzucający się w oczy, ale jak kto lubi.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg colors1b.jpg (21,6 KB, 107 załadowań)
Rodzaj pliku: gif acuvue2-enhancers-all.gif (21,2 KB, 113 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg focus_softcolors_color.jpg (57,3 KB, 98 załadowań)

Edytowane przez Mexara
Czas edycji: 2009-07-13 o 18:50
Mexara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 16:03   #2312
madzixa
Przyczajenie

zdjecie slabej jakosci - jedyne ktore mam:/
tak wyglaja czarne soczewki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg black2.jpg (5,2 KB, 74 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg black3.JPG (2,3 KB, 226 załadowań)
madzixa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 16:18   #2313
Mexara
Raczkowanie

Znalazłam też kilka zdjęc, które zamieściła zaneta1979.

1.naturalne
2. focus aqua
3. acuvue morskie (Ocean blue bądź Aquamarine, autorka zdjęcia nie napisała, które to)

(na twoich szarych oczach powinny być trochę mniej wyraziste, ale chyba własnie o to chodzi)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg naturalne.jpg (11,0 KB, 143 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fokus -aqua.jpg (12,2 KB, 180 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg acunue morski.jpg (11,2 KB, 176 załadowań)

Edytowane przez Mexara
Czas edycji: 2009-07-13 o 18:48
Stary 2009-07-13, 18:31   #2314
Malla
Nie depcze krokusów

Mexara - w poście u góry strony są Freshlooki, a nie Focusy, a Acuvue nie ma koloru Carribean Aqua, tylko Ocean Blue i Aquamarine z podkreślających. Podkreślające błękity, które pokazałaś, będą się świetnie prezentować na szarych oczach!

littleblack91 - u mnie też się nie otwierają
Stary 2009-07-13, 18:45   #2315
Mexara
Raczkowanie

O kurczę Przepraszam za zamieszanie. Chciałam dobrze, a znalazłam zdjęcie źle podpisane i się zasugerowałam nie sprawdzając.

Dzięki za poprawkę Malla.
Stary 2009-07-13, 19:12   #2316
Malla
Nie depcze krokusów

Mnie to tam rybka, ale żeby ktoś nie kupił przypadkiem innych
Stary 2009-07-13, 20:49   #2317
mila1122
Zakorzenienie

Pytanie : czy może ktoś wie czy w tym wątku były pokazane miodowe,orzechowe lub brązowe soczewki z J&J acuvue 2 colours na jasnych oczach ?

Z góry dziękuję za odpowiedź
mila1122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 21:45   #2318
rapunzel8
Zadomowienie

dostałam dzisiaj te natural rings. wygladam w nich jak sowa. dają taki ,,ptasi" efekt. gdybym miała orli nos to pasowałyby idealnie. w dodatku,,gaszą " kredkę do oczu i tusz. no może jeszcze przy odpowiednim rozproszonym oświetleniu wygląda to lepiej, może do klubu, ale przecież nie bedę się zastanawiać jak światło na mnie pada

znowu wywaliłam kasę, w dodatku widziałam zdjęcia przedtem i nie potrafiłam wniosków wyciągnąć

no i jeszcze zaczęłam myśleć o zakupie czarnych. mam nierówno pod sufitem chyba. wydałam już wtym m-cu 200 zł na bezużyteczne soczewki
rapunzel8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-13, 22:32   #2319
mila1122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rapunzel8 Pokaż wiadomość
dostałam dzisiaj te natural rings. wygladam w nich jak sowa. dają taki ,,ptasi" efekt. gdybym miała orli nos to pasowałyby idealnie. w dodatku,,gaszą " kredkę do oczu i tusz. no może jeszcze przy odpowiednim rozproszonym oświetleniu wygląda to lepiej, może do klubu, ale przecież nie bedę się zastanawiać jak światło na mnie pada

znowu wywaliłam kasę, w dodatku widziałam zdjęcia przedtem i nie potrafiłam wniosków wyciągnąć

no i jeszcze zaczęłam myśleć o zakupie czarnych. mam nierówno pod sufitem chyba. wydałam już wtym m-cu 200 zł na bezużyteczne soczewki
nie przejmuj się tak człowiek uczy się na błędach. Przynajmniej spróbowałaś , tak tobyś żałowała i non stop myślała czy może kupić może będą u mnie super wyglądać itp. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło
Stary 2009-07-14, 11:16   #2320
decorum
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mila1122 Pokaż wiadomość
Pytanie : czy może ktoś wie czy w tym wątku były pokazane miodowe,orzechowe lub brązowe soczewki z J&J acuvue 2 colours na jasnych oczach ?

Z góry dziękuję za odpowiedź
Noszę brązowe J&J Acuvue. Moje oczy są takie szaro-niebieskie z domieszką jasnej zieleni przy źrenicy. Efekt jest zadowalający, mogę je zakładać także w dzień, nie wyglądają sztucznie. Poniżej zdjęcia w różnym oświetleniu:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 01.jpg (25,1 KB, 197 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 02.jpg (25,7 KB, 211 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 03.jpg (20,6 KB, 212 załadowań)
decorum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-14, 14:37   #2321
mila1122
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez decorum Pokaż wiadomość
Noszę brązowe J&J Acuvue. Moje oczy są takie szaro-niebieskie z domieszką jasnej zieleni przy źrenicy. Efekt jest zadowalający, mogę je zakładać także w dzień, nie wyglądają sztucznie. Poniżej zdjęcia w różnym oświetleniu:
Dziękuję bardzo
Jeśli to są te najciemniejsze to nei wiem czy mam ryzykować z miodowymi żebym nie wyszła jak wampir ;D
Może wezmę te orzechowee , nei wiem muszę się zastanowić.
Czy są komfortowe w noszeniu?
Stary 2009-07-14, 14:42   #2322
madzixa
Przyczajenie

Mexara i Malla dzięki za pomoc
Nie wiedziałam, że podkreślające soczewki mogą dać efekt błękitu z szarości Ale o to właśnie mi chodzi aby kolor wyglądał jak najbardziej naturalnie a nie sztucznie!!! Tylko teraz pytanie: ocean blue czy aquamarine???

Rapunzel8 nie kupuj czarnych soczewek, bo znowu wyrzucisz kasę w błoto :/ Wyglądają one bardzo sztucznie w dziennym świetle, ja swoje osobiście miałam tylko 2 razy, w nocy na imprezie.
Stary 2009-07-14, 16:59   #2323
rapunzel8
Zadomowienie

dzięki za rady i słowa pociechy po nieodżałowanej utracie 200 zł.
spróbuję się powstrzymać od dalszych zakupów

madzixa- z Twoimi oczami możesz uzyskać naprawdę fajny efekt. take przeźroczyste soczewki to swietna sprawa, oczy wygladają pięknie, naturalnie i nic nie ogranicza pola widzenia, nie to co w kryjących.

efekt końcowy bardzo zależy od wyjściowego koloru oczu- te same soczewki na jednej koleżance o bardzo jasnych oczach wyglądały inaczej niż na drugiej o bardzo ciemnych niebieskich oczach. ale obu było ładnie.

większość firm ma w ofercie 3 kolory: ciemnoniebieskie, jasnoniebieskie(które mają aqua zazwyczaj w nazwie) i zielone(nie dla Ciebie raczej). moim zdaniem powinnaś kupić oba odcienie, ale jak tak zerknęłam na foto Twoich oczu, to pewnie te jaśniejsze będą mniej widoczne
Stary 2009-07-15, 10:49   #2324
decorum
Przyczajenie

Cytat:
Dziękuję bardzo
Jeśli to są te najciemniejsze to nei wiem czy mam ryzykować z miodowymi żebym nie wyszła jak wampir ;D
Może wezmę te orzechowee , nei wiem muszę się zastanowić.
Czy są komfortowe w noszeniu?
J&J Acuvue jest jedyną firmą, którą testowałam. Polecił mi okulista po zbadaniu krzywizny - 8,3, więc nie mam za dużego wyboru Noszą się bardzo komfortowo, ale czasem mam to dziwne wrażenie że widzę nieostro, ale to chyba normalne przy soczewkach kolorowych. Podobają mi się, bo nie mają takiej dużej dziury na źrenicę. Kupiłam na allegro u użytkownika "soczewkowo". Też zastanawiałam się nad orzechowymi, bo chciałam najciemniejszy odcień brązu, lecz otrzymałam odpowiedź, że ten brąz jest najciemniejszy...
Stary 2009-07-15, 11:13   #2325
sleepy
Zakorzenienie

Ja jestem bardzo zadowolona z Focusów podkreślających niebieski kolor( royal blue).
Dodaję zdjęcie naturalnego koloru mojego oka( szaro-niebieskie) i z soczewką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg natur..jpg (124,0 KB, 254 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg focus.nieb.jpg (77,8 KB, 289 załadowań)
Stary 2009-07-15, 12:25   #2326
madzixa
Przyczajenie

Sleppy a ja chciałabym otrzymać taki efekt jak Twoje naturalne oczy!!!
Chciałabym mieć takie "szaro-niebieskie" oczy jak Ty Szczerze to bardziej mi się one podobają bez soczewek! Choć z soczewkami są one bardziej wyraźne - każdy woli inaczej

Ja zamówiłam sobie acuvue niebieskie podkreślające, wrzucę fotkę jak już przyjdą
Stary 2009-07-15, 17:30   #2327
mila1122
Zakorzenienie

Cytat:
J&J Acuvue jest jedyną firmą, którą testowałam. Polecił mi okulista po zbadaniu krzywizny - 8,3, więc nie mam za dużego wyboru Noszą się bardzo komfortowo, ale czasem mam to dziwne wrażenie że widzę nieostro, ale to chyba normalne przy soczewkach kolorowych. Podobają mi się, bo nie mają takiej dużej dziury na źrenicę. Kupiłam na allegro u użytkownika "soczewkowo". Też zastanawiałam się nad orzechowymi, bo chciałam najciemniejszy odcień brązu, lecz otrzymałam odpowiedź, że ten brąz jest najciemniejszy...
tez u goscia soczewkowo kupuje ;D
Ehhh to dosc jasne ... ciekawe jakby miodowe wygladały ... a orzechowe są ciemniejsze od miodowych a jasniejsze od miodowych chyba nie ?
Stary 2009-07-16, 12:23   #2328
Mexara
Raczkowanie

Zaryzykowałam, zamówiłam te Sterling Gray. Mam nadzieję, że będą dobrze wyglądać. Powinny być za jakieś dwa dni więc będą zdjęcia
Stary 2009-07-18, 22:19   #2329
littleblack91
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Mexara Pokaż wiadomość
Zaryzykowałam, zamówiłam te Sterling Gray. Mam nadzieję, że będą dobrze wyglądać. Powinny być za jakieś dwa dni więc będą zdjęcia

Jak masz jasne oczy to będą dobrze wyglądać.
Do ciemnych oczu nie polecam tych trzech nowych kolorów Colorblends.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-20, 02:23   #2330
Mexara
Raczkowanie

Mam jasne oczy. Dostawa jednak potrwa dłużej ;/
Stary 2009-07-20, 09:49   #2331
mila1122
Zakorzenienie

Miodowe J&J zamówione Dam znać jak przyjdą ;D
Stary 2009-07-20, 13:09   #2332
decorum
Przyczajenie

Cytat:
Miodowe J&J zamówione Dam znać jak przyjdą ;D
Koniecznie wstaw fotki w różnym oświetleniu!

Poniżej wstawiam zdjęcia przetestowanych na moich oczach Cooper Vision kolor brąz (brown). Dają taki efekt o jaki mi chodzi, lepszy od J&J brązowych. Jednak to nie moja krzywizna i nie mogę ich nosić echhh...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 04.jpg (27,6 KB, 204 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 05.jpg (23,8 KB, 234 załadowań)
Stary 2009-07-20, 22:18   #2333
hankaskakankadwakije
Raczkowanie

Ja ostatnio wydalam spora sumke na Freshlooki stearling grey. Mam piwne oczy i szczerze to sa szaro niebieskie, ale jakis ten kolor taki nieciekawy ? Nie wiem jak go okreslic.. teraz zalezy mi na jakis soczewkach podkreslajacych moja naturalna teczowke, zeby jej dac takie miodowo mahoniowe refleksy, albo ja troche rozjasnic. W zwiazku z tym przeszukuje forum, a tu same zielone i niebieskie podkreslajace... naprawde nie ma zaadnych do piwnych/brazowych oczu????
hankaskakankadwakije jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-20, 23:31   #2334
Leila:)
Rozeznanie

Smile Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe

hej dziewczyny,
odwazylam sie- w koncu 'ubralam'soczewki przy wyjsciu 'do ludzi'
bylam w nich na spotkaniu ze znajomymi w pubie, ciotka tz-a nawet skomplementowala ze ladne inna znajoma stwierdzila, ze wlasnie sie zastanawiala,co jest inne we mnie, makijaz czy co
Ale przyznam,ze czulam sie niepewnie, mam wrazenie ze daja efekt'rybich oczu' (zalezy z jakiej perspektywy sie patrzy ), a nie chce wygladac jak freak.
Tak poza tym jestem zadowolona, mam ciemne brazowe oczy i swietnie zobaczyc sie w innym odcieniu(Bausch&Lomb platinum-taki szaro-niebieski). Aa, i to co pisze duzo osob-przeszkadza mi ta dziura na zrenice, w swietle dziennym/zdjeciu z fleszem widac troche moje oko i efekt jest sredni.
Uff, sie rozgadalam
Wrzucam fotki(gdzies tam wczesniej mowilam ze dodam), wygladaja tak(ostatnie moj oryginalny kolor, wrzeczywistosci ciemny braz, tu zdjecie bylo zfleszem):
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF5647aa.jpg (10,5 KB, 241 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF5608aa.jpg (8,8 KB, 230 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN3524aa.jpg (7,6 KB, 160 załadowań)
Stary 2009-07-21, 00:06   #2335
rapunzel8
Zadomowienie

Leila

też myślałam o tych bauschach, mam taki kolor oczu jak Ty mniej więcej. Ładnie Ci w tych soczewkach, taki efekt a la Królewna Śnieżka- ciemne włosy, jasna cera i niebieskie oczy. no ja niestety mam skóre raczej oliwkową więc obawiam sie, że nie wyszłoby to dobrze.

napisz cos może o swoich odczuciach na temat tych soczewek, czy tęczówka jest realistycznie narysowana, w jakim swietle wygladaja dobrze, a w jakim nie. zdjecia ładne, ale niestety czasmi zdjecia ładne wychodza, a w rzeczywistości porazka
Stary 2009-07-21, 09:23   #2336
Mexara
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hankaskakankadwakije Pokaż wiadomość
Ja ostatnio wydalam spora sumke na Freshlooki stearling grey. Mam piwne oczy i szczerze to sa szaro niebieskie, ale jakis ten kolor taki nieciekawy ? Nie wiem jak go okreslic.. teraz zalezy mi na jakis soczewkach podkreslajacych moja naturalna teczowke, zeby jej dac takie miodowo mahoniowe refleksy, albo ja troche rozjasnic. W zwiazku z tym przeszukuje forum, a tu same zielone i niebieskie podkreslajace... naprawde nie ma zaadnych do piwnych/brazowych oczu????

A mogłabyś wrzucić jakieś fotki? Bo mi właśnie zależy na szaro-niebieskich. Zamówiłam te same co ty i poszukuję jak najwięcej zdjęć.
Stary 2009-07-21, 11:31   #2337
Leila:)
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rapunzel8 Pokaż wiadomość
Leila

też myślałam o tych bauschach, mam taki kolor oczu jak Ty mniej więcej. Ładnie Ci w tych soczewkach, taki efekt a la Królewna Śnieżka- ciemne włosy, jasna cera i niebieskie oczy. no ja niestety mam skóre raczej oliwkową więc obawiam sie, że nie wyszłoby to dobrze.
napisz cos może o swoich odczuciach na temat tych soczewek, czy tęczówka jest realistycznie narysowana, w jakim swietle wygladaja dobrze, a w jakim nie. zdjecia ładne, ale niestety czasmi zdjecia ładne wychodza, a w rzeczywistości porazka
tzn tak- na pewno nie podoba mi sie oko widoczna przez otwor na zrenice, i przez to mam opory zeby je zalozyc w caigu dnia, ale juz np w pubie przy sztucznym swietle, wygladaja dobrze. Kiedys zalozylam w desczowy dzien i sprawdzalam w lusterku czy nie przebija moja teczowka, i bylo ok Wg mnie wygladaja calkiem realistycznie, ale mimo wszystko soczewki- z barzdo bliska to widac.
A jaki masz kolor wlosow i oprawe oczu? Mozna probowac, niekoniecznie musza sie klocic z cera
a tak poza tym to moje 1-e soczewki,nie mam porownania do innych- tzn jesli chodzi o kolor przymierzalam z 6 lat temu chyba focusa?nie pamietam jakiej firmy i byly do kitu, niebieskie nie byly widoczne na moich oczach, a miodowe dawaly efekt dziwnych sztucznych'sowich'oczu.Te sa wygodne, czasem troche zamazuja widocznosc, czasami jak zbyt dlugo nakladam(nie jestm mistrzem w tej kwestii ), mam podraznione oczy chwile i lzawia, ale potem jest ok.

Widzialam w necie ludzi w kontaktach Solotica- chyba sa mneij sztuczne- i kusi mnie zeby kupic, ale sa drozsze i to sporo...ktos z Was mial stycznosc?

Edytowane przez Leila:)
Czas edycji: 2009-07-21 o 11:37
Leila:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-22, 22:22   #2338
hankaskakankadwakije
Raczkowanie

nie ma sprawy pierwsze zdjecie to moje oko wlasne, troche przerobione na zywo sa bardziej takie miodowo sraczkowate (przepraszam za wyrazenie, ale nie mam juz jakos do nich sily), a tutjaj bardziej podkolorowane i abrdziej zielone, ale cos kolo tego. 2 ostyatnie zdjecie to soczewki na oczach. zdjecie robione z fleshem, dlatego widac troche zrenice, ale na ogol jest dobrze, nawet mozna powiedziec ze kolor wchodzi na zrenice i sie troche slabo widzi, ale da sie przezyc i ponawiam moje pytanko o podkreslajace do brazowych/ piwnych oczu ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie173B.jpg (34,4 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0595.jpg (79,0 KB, 144 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0593.jpg (87,6 KB, 171 załadowań)

Edytowane przez hankaskakankadwakije
Czas edycji: 2009-07-22 o 22:40
hankaskakankadwakije jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-23, 00:00   #2339
Mexara
Raczkowanie

Dzięki, powiem szczerze, ze liczyłam, że będą troszkę wpadać w niebieski. U Ciebie dosyć ciemno ten szary wygląda i jakoś tak jeśli w coś wpada to w zieleń. Ja mam jakieś takie zielonkawe oczy więc pewnie będzie podobnie, ale zobaczymy.

Ale muszę przyznać, że wyglądają całkiem naturalnie.

Edytowane przez Mexara
Czas edycji: 2009-07-23 o 12:22
Stary 2009-07-23, 12:35   #2340
mila1122
Zakorzenienie

Cytat:
Koniecznie wstaw fotki w różnym oświetleniu!

Poniżej wstawiam zdjęcia przetestowanych na moich oczach Cooper Vision kolor brąz (brown). Dają taki efekt o jaki mi chodzi, lepszy od J&J brązowych. Jednak to nie moja krzywizna i nie mogę ich nosić echhh...
jaka masz krzywizne ?
nie ma problemu wstawie z róznym oswietleniu ;D czekam nadal ;p
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości