|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2311 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe
Colors blue są dosyć łagodne, ale są bez obwódki, przez co są trochę mętne.
Pomyślałabym na twoim miejscu o jakichś podkreślających. Dzięki temu będzie można twoje szare oczy trochę "zaniebieścić", a takie soczewki nie mają wzoru więc są niewidoczne. Proponuję focus softcolors albo acuvue 2 enhancers. 1.freshlook podkreslajace 2.acuvue podkreslajace 3. focusy Radziłabym dobierać te morskie kolorki bo zazwyczaj są mniej sztuczne. Pacific np. jest bardzo ciemny i trochę zbyt rzucający się w oczy, ale jak kto lubi. Edytowane przez Mexara Czas edycji: 2009-07-13 o 18:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2312 |
Przyczajenie
|
zdjecie slabej jakosci - jedyne ktore mam:/
tak wyglaja czarne soczewki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2313 |
Raczkowanie
|
Znalazłam też kilka zdjęc, które zamieściła zaneta1979.
1.naturalne 2. focus aqua 3. acuvue morskie (Ocean blue bądź Aquamarine, autorka zdjęcia nie napisała, które to) (na twoich szarych oczach powinny być trochę mniej wyraziste, ale chyba własnie o to chodzi) Edytowane przez Mexara Czas edycji: 2009-07-13 o 18:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2314 |
Nie depcze krokusów
|
Mexara - w poście u góry strony są Freshlooki, a nie Focusy, a Acuvue nie ma koloru Carribean Aqua, tylko Ocean Blue i Aquamarine z podkreślających. Podkreślające błękity, które pokazałaś, będą się świetnie prezentować na szarych oczach!
littleblack91 - u mnie też się nie otwierają ![]()
![]() |
![]() |
#2315 |
Raczkowanie
|
O kurczę
![]() Dzięki za poprawkę Malla. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2316 |
Nie depcze krokusów
|
Mnie to tam rybka, ale żeby ktoś nie kupił przypadkiem innych
![]()
![]() |
![]() |
#2317 |
Zakorzenienie
|
Pytanie : czy może ktoś wie czy w tym wątku były pokazane miodowe,orzechowe lub brązowe soczewki z J&J acuvue 2 colours na jasnych oczach ?
Z góry dziękuję za odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2318 |
Zadomowienie
|
dostałam dzisiaj te natural rings. wygladam w nich jak sowa. dają taki ,,ptasi" efekt. gdybym miała orli nos to pasowałyby idealnie. w dodatku,,gaszą " kredkę do oczu i tusz. no może jeszcze przy odpowiednim rozproszonym oświetleniu wygląda to lepiej, może do klubu, ale przecież nie bedę się zastanawiać jak światło na mnie pada
![]() znowu wywaliłam kasę, w dodatku widziałam zdjęcia przedtem i nie potrafiłam wniosków wyciągnąć ![]() no i jeszcze zaczęłam myśleć o zakupie czarnych. mam nierówno pod sufitem chyba. wydałam już wtym m-cu 200 zł na bezużyteczne soczewki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2320 |
Przyczajenie
|
Noszę brązowe J&J Acuvue. Moje oczy są takie szaro-niebieskie z domieszką jasnej zieleni przy źrenicy. Efekt jest zadowalający, mogę je zakładać także w dzień, nie wyglądają sztucznie. Poniżej zdjęcia w różnym oświetleniu:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2321 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli to są te najciemniejsze to nei wiem czy mam ryzykować z miodowymi żebym nie wyszła jak wampir ;D Może wezmę te orzechowee , nei wiem muszę się zastanowić. Czy są komfortowe w noszeniu? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2322 |
Przyczajenie
|
Mexara i Malla dzięki za pomoc
![]() Nie wiedziałam, że podkreślające soczewki mogą dać efekt błękitu z szarości ![]() Rapunzel8 nie kupuj czarnych soczewek, bo znowu wyrzucisz kasę w błoto :/ Wyglądają one bardzo sztucznie w dziennym świetle, ja swoje osobiście miałam tylko 2 razy, w nocy na imprezie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2323 |
Zadomowienie
|
dzięki za rady i słowa pociechy po nieodżałowanej utracie 200 zł.
spróbuję się powstrzymać od dalszych zakupów madzixa- z Twoimi oczami możesz uzyskać naprawdę fajny efekt. take przeźroczyste soczewki to swietna sprawa, oczy wygladają pięknie, naturalnie i nic nie ogranicza pola widzenia, nie to co w kryjących. efekt końcowy bardzo zależy od wyjściowego koloru oczu- te same soczewki na jednej koleżance o bardzo jasnych oczach wyglądały inaczej niż na drugiej o bardzo ciemnych niebieskich oczach. ale obu było ładnie. większość firm ma w ofercie 3 kolory: ciemnoniebieskie, jasnoniebieskie(które mają aqua zazwyczaj w nazwie) i zielone(nie dla Ciebie raczej). moim zdaniem powinnaś kupić oba odcienie, ale jak tak zerknęłam na foto Twoich oczu, to pewnie te jaśniejsze będą mniej widoczne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2324 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2325 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem bardzo zadowolona z Focusów podkreślających niebieski kolor( royal blue).
Dodaję zdjęcie naturalnego koloru mojego oka( szaro-niebieskie) i z soczewką ![]()
![]() |
#2326 |
Przyczajenie
|
Sleppy a ja chciałabym otrzymać taki efekt jak Twoje naturalne oczy!!!
Chciałabym mieć takie "szaro-niebieskie" oczy jak Ty ![]() ![]() Ja zamówiłam sobie acuvue niebieskie podkreślające, wrzucę fotkę jak już przyjdą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ehhh to dosc jasne ... ciekawe jakby miodowe wygladały ... a orzechowe są ciemniejsze od miodowych a jasniejsze od miodowych chyba nie ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2328 |
Raczkowanie
|
Zaryzykowałam, zamówiłam te Sterling Gray. Mam nadzieję, że będą dobrze wyglądać. Powinny być za jakieś dwa dni więc będą zdjęcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2329 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jak masz jasne oczy to będą dobrze wyglądać. Do ciemnych oczu nie polecam tych trzech nowych kolorów Colorblends.
![]() |
![]() |
#2330 |
Raczkowanie
|
Mam jasne oczy. Dostawa jednak potrwa dłużej ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2331 |
Zakorzenienie
|
Miodowe J&J zamówione
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2332 |
Przyczajenie
|
Koniecznie wstaw fotki w różnym oświetleniu!
![]() Poniżej wstawiam zdjęcia przetestowanych na moich oczach Cooper Vision kolor brąz (brown). Dają taki efekt o jaki mi chodzi, lepszy od J&J brązowych. Jednak to nie moja krzywizna i nie mogę ich nosić echhh... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2333 |
Raczkowanie
|
Ja ostatnio wydalam spora sumke na Freshlooki stearling grey. Mam piwne oczy i szczerze to sa szaro niebieskie, ale jakis ten kolor taki nieciekawy ? Nie wiem jak go okreslic.. teraz zalezy mi na jakis soczewkach podkreslajacych moja naturalna teczowke, zeby jej dac takie miodowo mahoniowe refleksy, albo ja troche rozjasnic. W zwiazku z tym przeszukuje forum, a tu same zielone i niebieskie podkreslajace... naprawde nie ma zaadnych do piwnych/brazowych oczu????
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2334 |
Rozeznanie
|
![]()
hej dziewczyny,
odwazylam sie- w koncu 'ubralam'soczewki przy wyjsciu 'do ludzi' ![]() bylam w nich na spotkaniu ze znajomymi w pubie, ciotka tz-a nawet skomplementowala ze ladne ![]() ![]() Ale przyznam,ze czulam sie niepewnie, mam wrazenie ze daja efekt'rybich oczu' (zalezy z jakiej perspektywy sie patrzy ![]() Tak poza tym jestem zadowolona, mam ciemne brazowe oczy i swietnie zobaczyc sie w innym odcieniu(Bausch&Lomb platinum-taki szaro-niebieski). Aa, i to co pisze duzo osob-przeszkadza mi ta dziura na zrenice, w swietle dziennym/zdjeciu z fleszem widac troche moje oko i efekt jest sredni. Uff, sie rozgadalam ![]() Wrzucam fotki(gdzies tam wczesniej mowilam ze dodam), wygladaja tak(ostatnie moj oryginalny kolor, wrzeczywistosci ciemny braz, tu zdjecie bylo zfleszem):
![]() |
#2335 |
Zadomowienie
|
Leila
też myślałam o tych bauschach, mam taki kolor oczu jak Ty mniej więcej. Ładnie Ci w tych soczewkach, taki efekt a la Królewna Śnieżka- ciemne włosy, jasna cera i niebieskie oczy. no ja niestety mam skóre raczej oliwkową więc obawiam sie, że nie wyszłoby to dobrze. napisz cos może o swoich odczuciach na temat tych soczewek, czy tęczówka jest realistycznie narysowana, w jakim swietle wygladaja dobrze, a w jakim nie. zdjecia ładne, ale niestety czasmi zdjecia ładne wychodza, a w rzeczywistości porazka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2336 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A mogłabyś wrzucić jakieś fotki? Bo mi właśnie zależy na szaro-niebieskich. Zamówiłam te same co ty i poszukuję jak najwięcej zdjęć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2337 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jaki masz kolor wlosow i oprawe oczu? Mozna probowac, niekoniecznie musza sie klocic z cera ![]() a tak poza tym to moje 1-e soczewki,nie mam porownania do innych- tzn jesli chodzi o kolor przymierzalam z 6 lat temu chyba focusa?nie pamietam jakiej firmy i byly do kitu, niebieskie nie byly widoczne na moich oczach, a miodowe dawaly efekt dziwnych sztucznych'sowich'oczu.Te sa wygodne, czasem troche zamazuja widocznosc, czasami jak zbyt dlugo nakladam(nie jestm mistrzem w tej kwestii ![]() Widzialam w necie ludzi w kontaktach Solotica- chyba sa mneij sztuczne- i kusi mnie zeby kupic, ale sa drozsze i to sporo...ktos z Was mial stycznosc?
o tempora, o mores Edytowane przez Leila:) Czas edycji: 2009-07-21 o 11:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2338 |
Raczkowanie
|
nie ma sprawy
![]() ![]() ![]() Edytowane przez hankaskakankadwakije Czas edycji: 2009-07-22 o 22:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2339 |
Raczkowanie
|
Dzięki, powiem szczerze, ze liczyłam, że będą troszkę wpadać w niebieski. U Ciebie dosyć ciemno ten szary wygląda i jakoś tak jeśli w coś wpada to w zieleń. Ja mam jakieś takie zielonkawe oczy więc pewnie będzie podobnie, ale zobaczymy.
Ale muszę przyznać, że wyglądają całkiem naturalnie.
http://kolorowesoczewki.flog.pl/ Edytowane przez Mexara Czas edycji: 2009-07-23 o 12:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie ma problemu wstawie z róznym oswietleniu ;D czekam nadal ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:57.