|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Vision Express - soczewki?
A może powiedz, że nie chcesz ich soczewek?
Bo z tego, co pamiętam, to oni uczą na tych swoich soczewkach. Więc, jak ich nie uprzedzisz, to chyba będziesz musiała za tę parę zapłacić. ![]()
#2522 |
Konto usunięte
|
Westalka,zobaczę jak to jest na miejscu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2523 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Soczewki kontaktowe - wątek zbiorczy
Cytat:
Jakbym trafiła na równie dobrą lekarkę, jak ty, byłabym w 7 niebie ![]() W sumie to badanie w VE nie wychodzi tak źle, bo od razu są soczewki, i to te, które chcę wypróbować. U mojej ostatniej okulistki płaciłam 30 zł za 1 soczewkę (PureVision z B&L, zdarła ze mnie nieźle) więc na jedno wychodzi. Muszę tylko liczyć na łut szczęścia, żeby trafić na dobrą osobę. Jak się tak wybiorę (w sierpniu najwcześniej) to zdam relację ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2524 |
Zakorzenienie
|
Ja tez nosze Procleary i jestem z nich zadowolona na tyle, że na razie nie szukam innych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2525 |
Konto usunięte
|
Ineso,pisałaś,że jeśli się kupi soczewki w VE to badanie jest darmowe.. Czy chodzi tu tylko o soczewki iWear? Czy wszystkie,które posiadają w VE?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
Wtajemniczenie
|
Właśnie dziś się o tym dowiedziałam! Nie mogłam uwierzyć, ale faktycznie skład mają identyczny. Myślę, że mogą być to te same płyny zwłaszcza, że marka iWear jest produkowana przez CibaVision dla vision express
|
![]() ![]() |
![]() |
#2527 |
Wtajemniczenie
|
z jakiej firmy dostane soczewki podkreślające kolor oka? używałyście takich?
#2528 |
Matka Smoka
|
[1=df3cc6c2e997633e57b9145 321fcef026d2b0250_5ebf1ef 22d206;8257923]Ineso,pisałaś,że jeśli się kupi soczewki w VE to badanie jest darmowe.. Czy chodzi tu tylko o soczewki iWear? Czy wszystkie,które posiadają w VE?[/quote]
Wszystkie soczewki lub ewentualnie okulary. |
![]() ![]() |
![]() |
#2529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Soflens38 są bardzo porządne. Proclear też bardzo porządne, nie wiem czy lepsze od Soflens38 ale zdrowsze chyba jednak bo miesięczne.. Co do komputera Ci nie pomogę, bo nie pracuję, a w domu zwykle korzystam rano albo wieczorem to jestem wtedy w okularach. Ale jak mi się zdarzy w ciągu dnia to nigdy nie miałam z soczewkami problemu (chodzi o Soflens38 i Proclear bo z innymi niestety tak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2530 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki za odpowiedź. Jam mam soflens 59. Ogólnie jestem zadowolona, pasują mi. Takie soczewki zaaplikował mi okulista. Bo tylko takie sprzedają w optyku (firmy B&L).
Trochę miałam problemów, jak zmieniłam płyn na renu, musiałam odstawić ten płyn. Ale ostatnio zauważyłam, że mam suche oczy i lekki dyskomfort. Czytałam, że procleary polecają przy suchości oka. Zamówiłam już 2 szt. na próbę, one mają takie same parametry jak soflensy - 8.6 i 14.2. Jak będą mi pasować, to pójdę w nich na kontrol do okulisty (zbliża isię termin wizyty). |
![]() ![]() |
![]() |
#2531 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na suchość oczu też dobre są krople wg mnie najlepsze to Hylo-Comod i Hylo-Care, obydwa można kropić na soczewki. Mi teraz już wystarczy kropelka rano i wieczór, dawniej bywało że musiałam kropić częsciej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2532 |
Wtajemniczenie
|
Mam nadzieję, że poczuję różnicę. Jak już przetestuję, to napiszę.
Używam kropli Hylo-Comod - są dobre. Mam wrażliwe oczy, często zaczerwienione po pracy. Jak miałam okulary, to oczy też były zmęczone i zaczerwienione. Niestety komputer tak na mnie działa. Lekarz dał mi krople na zmęczone oczy, kroplę rano i wieczorem, łagodzą podrażnienia. Moja siostra chodzi w optimach już kilka lat i jest z nich bardzo zadowolona. Nie ma żadnych problemów. |
![]() ![]() |
![]() |
#2533 |
Nie depcze krokusów
|
Z komputerem to jest tak, że to raczej nie kwestia monitora (chyba że masz za małą częstotliwość odświeżania, źle dobrany kontrast i jasność), tylko braku mrugania. Występuje wtedy tzw. pseudomruganie, które nie nawilża oka. Możesz sobie na monitorze przykleić karteczkę-przypominajkę
![]() Przeglądam sobie inne wątki o soczewkach, zwłaszcza kolorowych - korcą mnie nadal Freshlook One-Day, tylko nie ma sensu kupować naraz całego opakowania...
![]() |
#2534 |
Matka Smoka
|
Ja właśnie po wizycie w VE.
Tym razem troche krócej było, ale bardzo ok. Podrażnień i ubytków mam mniej (dzięki lepszej pielęgnacji chyba), aczkolwiek mam suche oko i lekkie zaczerwienienie, więc przykaz codziennego stosowania kropli bez konserwantów (zakupiłam w aptece juz Hylo-Comod z Waszego polecenia ![]() ![]() Okulistka zaprezentowała mi też cały ,,mechanizm" stosowania AOseptu ![]() ![]() Malla, dostarła PW? |
![]() ![]() |
![]() |
#2535 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Malla - monitor mam nowy lcd, wydaje się dobrze ustawiony. Może za mało mrugam, chociaż jak pisałam, w okularach też męczyły mi się oczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2536 |
Matka Smoka
|
Ja sama i kilka moich znajomych stosuje soczewki IWear wraz z tymi płynami i wszyscy jesteśmy zadowoleni, więc nie rozumiem skąd takie negatywne opinie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2537 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2538 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2539 |
Nie depcze krokusów
|
Ineso - dostała, podziękowała
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2540 |
Matka Smoka
|
ooo połączono wątki i lekki bałagan się zrobił
![]() Malla i co, ta sama lekarka? |
![]() ![]() |
![]() |
#2541 |
Zadomowienie
|
Noszę soczewki od ponad 10 lat.
Od dawna uzywam Soflensów38- popieram opinie powyższe, jestem z nich zadowolona (zwłaszcza w pierwszym z ok. 2,5 miesiąca użytkowania). Mam też Soflensy 59. Ich zaletą jest niska cena, ale faktycznie, nie odczuwam w nich pełnego komfortu i wytrzymuję najdłużej 3 tygodnie - a nie miesiąc. |
![]() ![]() |
![]() |
#2542 |
Konto usunięte
|
Byłam dzisiaj w VE i jestem szczęśliwą posiadaczką soczewek iWear.. :P Choć okulary mam z cylindrem 0.5 to soczewki mam sferyczne i widzę w nich całkiem dobrze.. może nie tak dobrze jak w okularach,ale widzę na pewno lepiej niż bez nich
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2543 |
Wtajemniczenie
|
w jakiej są cenie?
#2544 |
Matka Smoka
|
[1=df3cc6c2e997633e57b9145 321fcef026d2b0250_5ebf1ef 22d206;8266040]Byłam dzisiaj w VE i jestem szczęśliwą posiadaczką soczewek iWear.. :P Choć okulary mam z cylindrem 0.5 to soczewki mam sferyczne i widzę w nich całkiem dobrze.. może nie tak dobrze jak w okularach,ale widzę na pewno lepiej niż bez nich
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale chyba masz zamiar iśc wcześniej na jakąś kontrolę a nie dopiero po 7 msc? Soczewek nie zakładamy ,,brudnym od kredki paluchem"!!! A tak poza tym - miłego uzytkowania IWearów ![]() Aaa a ja poprosiłam dziś o wypróbowanie jednodniówek, dostałam dwie pary Dailes gratis i lekarka powiedziała, żebym zaglądnęła jak je założę, żeby tylko zerkneła czy ok leżą ![]() Czy któraś z Was ostatnimi czasy kupowała okulary? Bo ja nie i nie wiem czy ceny tak poszły w górę czy w VE jest tak drogo - 120 zł za najzwyklejsze szkła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2545 |
Zadomowienie
|
Moja okulistka powiedziała mi, że te Oasys są 2-tygodniowe, ale jej pacjenci mówią, że noszą miesiąc
![]() ![]()
#2546 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2547 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Niestety Pan,który tam sprzedawał nie poinformował mnie,że można kupić na sztuki.. Co do tego,że zakładałam soczewki z brudnymi rękoma to tylko dlatego,że robiłam to przy okulistce,która nie powiedziała mi,że wcześniej mam zmyć makijaż.. i chcąc czy nie chcąc,gdy próbowałam włożyć soczewkę to palec mi się trochę pobrudził.Oczywiście wycierałam go i soczewkę wtedy opłukiwałam w płynie po nieudanych próbach ich włożenia w oko ![]() Ja niedawno u zwykłego optyka za szkła zapłaciłam 135 zł..chodzi o szkła plastikowe z antyrefleksem i czymś jeszcze,ale niestety nie orientuję się dokładnie.Chociaż to różnie bywa,bo wczoraj byłam u innego optyka(chciałam wymienić tylko jedno szkło,bo moje okulary miały mały wypadek:P)i zapłaciłam 105 zł.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2548 |
Matka Smoka
|
DeadlySilelence - jesli zostaniesz przy VE to mała rada: nie czekaj na żadne propozycje tylko proś, pytaj i domagaj się!
![]() Generalnie nie jestem typem proszącym się o rabaty, ale akurat w VE od razu się zgadzają i nawet zresztą dziś rozmawiałam z panią na ten temat i powiedziałąm, że przeciez gdyby nie te promocje to bym kupowała w internecie a nie u nich, a ona ochoczo przyznała mi rację ![]() Jak dopiero idziesz odebrac swoje soczewki, to spytaj czy nie mogą Ci dorzucic chociaż małego podróznego płynu - w końcu mega zakupy zrobiłaś! |
![]() ![]() |
![]() |
#2549 |
Konto usunięte
|
Ineso, zobaczę co się da zrobić..
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2550 |
Nie depcze krokusów
|
Ineso - jeszcze nie spotkałam tej koleżanki w pracy. Okulary odbierałam w Walentynki, jedno szkło polskiej firmy JZO (plastik, indeks 1.61, czyli pocieniane plus antyrefleks, jedno szkło cylindryczne) płaciłam 100zł, za oprawki ok.150zł, czyli łącznie 350zł. Niestety, w przeciwieństwie do soczewek cena szkieł zależy od wady, ale i tak wyszło mi bardzo tanio jak na wadę ok.-5, w tym jedno oko dodatkowo z astygmatyzmem -0,75D.
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2008-07-19 o 09:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.