|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2881 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kolorowe soczewki kontaktowe, wątek zbiorczy
Hej dziewczyny.
Mam naturalnie niebieskie oczy (zdjęcie poniżej), ale chciałabym mieć ostrzejszy i żywszy odcień (mój jest mdły :P). Zastanawiam się nad Focus Softcolor, ale nie wiem który będzie bardziej wyrazisty: Royal Blue czy Aqua? Obecnie używam Acuvue Opaque, ale widać mi dość sporą część tęczówki i to psuje cały efekt. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2882 |
Raczkowanie
|
Przede wszystkim muszę powiedzieć, że bardziej wygodnych soczewek niż te ColourVue, to nigdy nie miałam(a przetestowałam już bardzo wiele). Mam bardzo suche oczy,a to jedyne soczewki, w których mogę śmiało chodzić po 12 h bez konieczności zakraplania kropli
![]() Co do koloru: Pretty Hazel pięknie kryje i rzeczywiście oczy są ciemne. Niestety mają duży otwór na źrenice, więc przy jasnym oświetleniu tuż przy źrenicy prześwituje mój naturalny szaro-niebieski kolor. To moje jedyne zastrzeżenie. Niestety nie mam na razie możliwości zrobienia zdjęcia w tych soczewkach. Kiedyś jakieś tu wklejałam,ale nie były one niestety zbyt dobrze widoczne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2883 |
Rozeznanie
|
też nie mogłam się zdecydować i wybrałam royal blue...a mam szaro niebiesko zielone albo coś w ten deseń - trudno rozszyfrować mój naturalny kolor oczu :P
i can fly but I want his wings... i can love but I need his heart... my angel gabriel http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008071900400430.png ![]() nasz aniołek 22.06.2009[*] ![]() Nasz kochany syneczek 12.12.2011 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/0d1yyx8dra3yoqgo.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2884 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Pierwszy raz będę używać soczewek całych barwionych i mam pytanie czy nie ma problemu z widzeniem jako że są one bez dziur? Czy nie ma żadnej różnicy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2885 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja też czekam na soczewki Royal Blue Focusa, i z tego co tu czytałam przy tym kolorze i przy Aqua widoczność jest normalna, jedynie przy evergreen lekko się widzi na zielono, ale po kilku godzinach jest ok, bo to kwestia przyzwyczajenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2886 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Jeśli się powtórzę to nie krzyczcie na mnie, bo mniej więcej przejrzałam wątek ale przebrnąć przez to wszystkie strony to dla mnie nie lada wyzwanie ;P Mam brązowe oczy (generalnie takie brązowo-zielone) i chciałabym kupić niebieskie soczewki. Nie chciałabym, żeby ten niebieski kolor był jasny, ale właśnie bardziej granatowy czy ciemno niebieski. Czy mogłybyście mi coś polecić ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2887 |
Przyczajenie
|
Witam chciałabym sie zapytac jak uzyskać niebieski kolor lub zielony na moich oczach. zalezy mi na niebieskim ciemniejszym kolor ma byc naprawdę głęboki. Z góry dziekuję
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2888 |
Przyczajenie
|
HEJ. WIDZE ZE TU SA BARDZIEJ DOSWIADCZONE UZYTKOWNICZKI SOCZEWEK ZATEM MAM PYTANIE.
KUPILAM OSTATNIO SOCZEWKI CRAZY EYES PARE CZARNYCH I ZOLTYCH. KRZYWIZNA, UWODNIENIE TAKIE SAMO. SREDNICA TEZ. PROBLEM W TYM ZE "DZIURKA" NA ZRENICE W ZOLTYCH JEST MNIEJSZA NIZ W CZARNYCH PRZEZ CO SOCZEWKA ZASLANIA MI TROCHE WIDOK, WIDZE ZOLTA OBWODKE CO JEST PRZYNAJMNIEJ NIEPRZYJEMNE. [CZARNE SOCZEWKI SA BEZ ZARZUTU] MOJE PYTANIE BRZMI: WTF?! O CO CHODZI?! DLACZEGO 2 SOCZEWKI TEJ SAMEJ FIRMY O TYCH SAMYCH PARAMETRACH MAJA ROZNE SREDNICE ZRENICY? CO MAM ZROBIC I JAK NA PRZYSZLOSC UNIKNAC TAKIEJ SYTUACJI? [BO PRZECIEZ PRODUCENT NIE PODAJE SREDNICY ZRENICY W PARAMETRACH SOCZEWEK...] DZIEKI Z GORY ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2889 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, mam pytanie. Czy znacie jakieś soczewki zmieniające kolor z mniejszymi dziurami na źrenice?
![]() Stosuję Acuvue Opaque, ale dziury są za duże i widać mi dość sporo tęczówki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2890 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Freshlook dimensions
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2891 |
404 Not Found
|
A te z bauscha, które są bardziej naturalne? Jade czy Amazon? Bo oczywiście wycofują moje ukochane Freshlook Radiance Eden. :-(
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...6&d=1264590877 Zamówiłam Jade, zobaczymy jak będą wyglądać. ![]() A tak w ogóle z mojego doświadczenia z kolorowymi soczewkami: Freshlook Colorblends zielone: bardzo nienaturalny, choć piękny kolor. Widać je na oku. Focus Softcolors evergreen: okropność, wyglądałam jak kosmitka, baaardzo nienaturalne. W dzień nie do założenia. Freshlook Dimensions sea green: wieczorem ładnie, w dzień również zbyt nachalne. Freshlook Radiance eden: najlepsze, bardzo delikatny i naturalny efekt, noszę je od jakiegoś roku codziennie. Oczy prezentują się przepięknie. Niestety wycofują je ze sprzedaży, także zamówiłam te Bauscha i zobaczymy. Mam nadzieję, że dadzą naturalny efekt, a nie jakieś zombie. ![]() Edytowane przez Emilia 25 Czas edycji: 2010-03-17 o 22:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2892 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Emilia 25 Czas edycji: 2010-03-16 o 17:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2893 |
Zadomowienie
|
Na tej aukcji Jade wyglądają na szare, ale może tak wyszły na tym zdjęciu :P
Na 1 amazon, na 2 (po lewej) i 3 Jade |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2894 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Na tym 1 zdjęciu oczy wyglądają pięknie, rozumiem że to amazon? Edytowane przez Emilia 25 Czas edycji: 2010-03-16 o 20:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2895 |
Zadomowienie
|
Tak na 1 amazon. Może to przez różne monitory, ale ja na 3 widzę zieleń
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2896 |
404 Not Found
|
Ja chyba daltonistką jestem.
![]() Ale podobają mi się, bo efekt jest bardzo naturalny. Właściwie nie widać, że to soczewki. Gdyby dziewczyna była biała, to by się człowiek nie poznał, że to soczewki. Zobaczymy, jak będzie na mnie wyglądać. Już nie mogę się doczekać na przesyłkę. ![]() A tak w ogóle to te bausche są miesięczne, a nie jak często na stronach podają, że kwartalne. Edytowane przez Emilia 25 Czas edycji: 2010-03-16 o 21:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2897 |
Raczkowanie
|
Zakochałam się w tych soczewkach ! https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1268764649
Myślicie ,żę pokryją brązowe oczy ? Na moim monitorze też wyglądają na niebieskie Czy to te http://www.allegro.pl/item956430095_...sion_aqua.html ?
![]() |
#2898 | |
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2899 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2900 |
Raczkowanie
|
Czy te soczewki http://szkla.com/70_freshlook-colors...ja-cenowa.html kolor Saphire Blue nadają się do brązowo-zielonych oczu? Wychodzą bardziej jasne czy ciemne? Bo zależy mi na kolorze przechodzącym w granat, a nie na jasno niebieskim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2901 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2902 |
Raczkowanie
|
a_nuluj ja miałam te soczewki ...na oczy brązowe ... (czasem zielone ale bardziej w brąz : ) ) bardzo łądnie pokrywały mój kolor ...ale to nie to .
Nienaturalny ciemny niebieski ....
![]() |
#2903 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2904 |
Rozeznanie
|
moje expressions colors brown
![]() ![]() przez 2 tyg nosiłam soczewki sky blue - calaview, które przy dokładniejszym przyglądnięciu się wyglądają trochę sztucznie, ale juz się z nimi oswoiłam, wieczorem albo jutro wrzucę z nimi foty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2905 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ja mam pytanie, może któraś z Was była w takiej sytuacji:
otóż noszę soczewki korekcyjne, miesięczne, zakupiłam ostatnio nowe, gdyż kończył się termin ważności poprzednich, założyłam je na oczy i mam wrażenie, że wada jest co najmniej o diople mniejsza od tej, którą noszę zazwyczaj!!! mhm to nie jest złudzenie, zakładam okulary i wszystko jest ok, jest możliwe, że producent się pomylił, i w opakowaniu jest inna wada niż powinna? wszystko na to wskazuje, myślicie, że mogę je zareklamować? Może któraś z Was była w podobnej sytuacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2906 |
Przyczajenie
|
Możecie polecić jakieś czerwone soczewki, które wyglądają wmiare normalnie a nie tak sztucznie. Nigdzie nie moge takich znalezc, mysle ze najlepsze bylyby 3 tonowe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2907 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2908 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ciekawe co mi powiedzą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2909 | ||
404 Not Found
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2910 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzięki za odpowiedź |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:39.