![]() |
#271 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Solarium :/
Cytat:
Balm Step 4. Bardzo pomaga, ukoi poparzoną skórę i zmniejszy zaczerwienienie. Polecam, przetestowałam na własnej skórze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
Powiedzcie mi czy można używać przyspieszacza do opalania Eva Sun w solarium pisze, że na słońce i do solarium sama juz nie wiem czy któraś z Was używała go.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Rozeznanie
|
a dziewczyny słyszałam ze jak sie te okularki założy to potem białe plamki są wkoło oczu. No wiecie, logiczne bo sie nie opaliły. Ale jeśli ich nie założe, a przypuścmy że na solare bym chodziła 3 razy w tygnodniu to co sie stanie? Nie wystarczyłoby mocno zacisnąc oczy albo coś? Kurcze.;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W niektórych solariach są małe okulary, nie takie na gumkę jak kiedyś, które nie zostawiają śladów pod oczami. Jeśli w Twoim nie ma, to polecam allegro: http://www.allegro.pl/item105244067_...ergoline_.html
![]() |
![]() |
#275 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() do solarium używane powinny być wyłącznie kosmetyki przeznaczone do opalania w solarium, a to ze względu na to, iż napewno testowane były w warunkach opalania solaryjnego. używając kosmetyków na słońce można uzyskać skutek odwrotny tj. zwyczajnie nie opalić się, gdyż zawarte w nich filtry będą blokować proniemiowanie UVA i UVB emitowane na solarium i odpowiadające za opalanie się z tego co mi wiadomo również nieskazane jest stosowanie kosmetyków na słońce do solarium, także ze względu na to że ich składniki mogą w znacznym stopniu przyczynić się do szybszego niszczenia "pleksy" solaryjnej tyle odemnie ![]()
![]() |
![]() |
#276 |
Wtajemniczenie
|
Siemka! 10 czerwca mam bal szkolny (gimnazjum) . Mam 16 lat. Zastanawiam się czy iść na solarium, ale się bardzo wstydzę.... nie wiem w czym mam iść ubrana i wogóle... na jaki czas.... A najbardziej się boję tego że jak się zamknę to bedę miała problem z otwarciem.... I czy odrazu potem jak wyjdę czy będę wyglądać cała czerwona, czy wogóle nie będzie nic widać.... proszę o szybką odpowiedź...
![]()
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#278 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Poza tym obsługa solarium udzieli Ci wszystkich odpowiedzi na pytania na miejscu i pomoże w wyborze łóżka i czasu opalania. Osobiście odradzam solarium. W wieku 16 lat szkoda niszczyć sobie skórę ![]()
![]() |
![]() |
#279 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.pressmedia.com.pl/sn/moda...le=MODAZY3.TXT http://www.wizaz.pl/basia_opalanie_uva_uvb.php http://www.soczewkikontaktowe.pl/art...akchronic.html
![]() |
![]() |
#280 |
Zakorzenienie
|
wczoraj poszlam na 12 minut kurcze, bo juz bylam z 5 razy na solarce tak po 9,10min.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#281 |
Raczkowanie
|
Pewnie Ci się tylko wydaje, że blakniesz, uwazaj bo to mogą być początki uzależnienia od solarium...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#282 |
Zadomowienie
|
Ojoj ja tez mam takie wrazenie
Ze blakne po kazdej kąpieli i smarowaniu .... Moze rzeczywiscie sie uzalezniam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#283 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
przejawia sie to wlasniec tym iz wciaz wydaje sie wam ze jetsecie malo opalone i moze prowadzic do tanoreksji ale mam nadzieje rozniez ze przynajmniej ze 2 godzinki po opalaniu nie wskakujecie do wanny czy pod prysznic, a to dlatego iz tak do okolo 1 godz moze troszke wiecej odbywa sie proces glebokiej pigmentacji skory odpowiedzialny za jej brazowy kolor ![]()
![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
jak przychodze z solarium to sie nie kapie, bo wlasnie wiem ze tma trzeba odczekac troche...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Albo jak idzie sie podworkiem to wcale tej opalenizny nie widac.. no serio nie wiem ![]() ![]()
![]() |
#285 |
Zadomowienie
|
Ja sie wlasnie kapie zaraz po solarium ze wzgeldu na brak czasu , chodze na solarium przed szkoła kolo godziny 11 bo ucze sie wieczorowo wiec musze szybko sie umyc zeby nie smierdziec
![]() Moze dlatego kolor opalenizny dlugo mi sie nie utrzymuje nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i jak wstaje rano albo ide na dwór to rzeczywiscie aż "płakać" sie chce ze taka blada jestem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 |
Zakorzenienie
|
Tak, tak zaczyna się właśnie uzależnienie od solarium. użytkowniczkom wydaje się, że są ciągle blade i muszą choćby natychmiast iść do solarium. Nie widzą tego, że dla otoczenia są już brązowe jak murzynki albo co gorsza pomarańczowe jak marchewki (równie często). Znam osobiście przypadki.
![]() |
#288 |
Zakorzenienie
|
ja nie chce byc uzależniona od solarium....
![]()
![]() |
#289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na szczescie u mnie to niegrozne, bo brak funduszy zmusza mnie do NIEkorzystania z solarium ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#290 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#291 |
Rozeznanie
|
Kurcze ja juz mam totalny mętlik w głowie. PRzeczytałam tu że nie powinno sie smarowac przed pójsciem niczym innym niz jakies preparaty i balsamy na solare. Wiec ja powiem tak że chodze teraz co 3 dni tzn byłam wczoraj ide jutro, i sie nie smaruje niczym. Tylko zawsze wieczorem balsamem ujędr. a na solare ide w południe.To nic sie nie stanie? Acha, tez sie jaram w majtach żeby było widac różnice
![]() Myślicie że po 10 sesjcha bede opalona? karnacje mam dosyc łatwa do opalania... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=119562
KONTROWERSYJNY WĄTEK dotyczący szkodliwosci opalania :/ haha... filtromaniaczki wypowiadaja sie, ze solarium mimo wszystko jest złe. mozecie zajrzec jaka dyskusja sie zrobila gdy napisala, ze nie taki diabel straszny... hihihihi dzięki yedanna :kiss: PS. jeśli kogos odsyłało do innej strony to pardon ![]() ![]() ![]()
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2006-05-30 o 07:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Rozeznanie
|
dziewczyny a czy na solarium tzn do solary moge wejsc z fluidem czy pudrem na buzi. Złapie ta opalenizna wtedy na buzi też czy nie? Bo nie chce byc blada na buzi...odpiszcie bo pilne tooo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Zadomowienie
|
Nie polecalabym stosowac jakichkolwiek kosmetykow, za wyjatkiem tych przeznaczonych do uzywania w solarium, gdyz rozne skladniki chemiczne zawarte w kosmetykach pod wplywem promienii UV moga wywolac reakcje alergiczne!!!! Jezeli z Was takie soalario-maniaczki to zazywajcie chociaz betakaroten z witam. E (czasem w skladzie bywaja rowniez inne). Prowitamina wit. A (ßkaroten) wylapuja i eliminuja wolne rodniki odpowiedzialne za przedwczesne starzenie sie skory, no ale nie myslcie, ze zazywajac witaminki, mozecie sie bezkarnie opalac bo to mit..
Two hearts are beating together I'm in love.... ![]() Edytowane przez emurulez77 Czas edycji: 2006-05-30 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
Rozeznanie
|
[quote=Aga21Aga]Powinno sie zmyć wszelki makijaż, nie używać dezodorantów i perfum[/quotepowinno ale jak sie nie zmyje to tez sie opale na buzi tak ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Rozeznanie
|
tak jak pisała jedna z wizażanek
"Nie polecalabym stosowac jakichkolwiek kosmetykow, za wyjatkiem tych przeznaczonych do uzywania w solarium, gdyz roznie skladniki chemiczne zawarte w kosmetykach pod wplywem promienii UV moga wywolac reakcje alergiczne!!!! " powyższy cytat powinien być dla ciebei wystarczającą odpowiedzią byćmoze nieco ci ją opali w makijażu ale może być to nierówna opaleniazna i oczywiście nie ręczę za jakiekolwiek skutki uboczne
![]() |
#300 |
Raczkowanie
|
Do dziewczyn z cera mieszana: jak czesto robicie peeling twarzy po solarium?
Chodze co 2 dni i nie wiem,czy peeling raz w tygodniu wystarczy??? Zazwyczaj peelingu nie robilem w ogole,ale opalam sie juz ze sporym doswiadczeniem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.