![]() |
#1021 |
Raczkowanie
|
Dot.: Solarium :/
mnie wcale nie bierze te solarium.nic nie widac (przynajmniej mi sie tak zdaje). mama kupila maslo kakaowe z ziaji i chyba zaczne sie nim smarowac jak bede szla na solare. studniowka za 2 tyg a ja nadal blada :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1022 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
poza tym lepiej iść na solarium raz używając kremu do opalania, niż 3 razy bez smarowania... i oczywiście w solarium powinno się używać kosmetyków przeznaczonych do opalania tylko w solarium |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1023 | |
luckygirl
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1024 |
BAN stały
|
Wczoraj byłam na solarce,opalałam się 5 mniut,bo pierwszy raz w tym roku.Smarowałam się olejkiem bambino
![]() ![]() A w zeszłym roku,smarowałam się specyfikami-przyśpieszacze do opalania i nic mnie nie brało i chodzilam co tydzień. ![]() Następny raz ide we wtorek znowu na 5. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1025 |
Wtajemniczenie
|
Ale po co w upały solarium
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1026 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1027 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1028 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1029 |
Raczkowanie
|
Faktycznie lepiej smarować się niż nie, po to zostały stworzone kosmetyki do solarium. Niektóre ładnie brązują (te , które są z domieszka samoopalacza), niektore zwieszają efekt opalenizny poprez roszczerzenie naczyn krwionosnych (efekt tingle) ale jednak trzeba pamietac o tym ze zadne z nich nie ma filtrow, wiec jak na solarium to tylko na pare minutek i nie czescniej niz raz w tygodniu. CI którzy maja jasna karnacje pochodza dluzej zeby uzyskac oczekiwany efekt, i to wszystko nie ma tragedii chyba. Po solarium bezposrednio nie mozna tez brac prysznica czy przesiadywac w wannie, najlepiej odczekac okolo 4 - 5 godzin. Wtedy effekty sa bardziej widoczne. Nie polecam opalania sie na oliwke, ogolnie oliwka nie jest najlepsza alternetywa dla skory, zatyka pory i wysusza. takie jest moje skromne zdanie.
pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1030 |
luckygirl
|
Ja to juz dawno na solarce nie byłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1031 |
Raczkowanie
|
Ello. Mam takie pytanko. chodzę na solarkę, ale niestety nie opalam się równomiernie... czy żeby to wyrównać powinnam iść do TUBY STOJĄCEJ czy starać sie jakoś lepiej leżeć na tym łóżku ??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1033 |
Raczkowanie
|
a mi w okresie jesienno-zimowym opalenizna z solarium wychodzi koszmarnie, rozszerzaja mi sie naczynka i mam cala czerwona buzie
![]() dlatego przerzucilam sie tydzien temu na dove brazujacy - przynajmniej jest rowno i delikatnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1034 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1035 |
Raczkowanie
|
Macie jakies wspomagacze na solarium????? Bo mi normalnie nie ,,łapie,, nóg i sie zastanawiam nad kupnem czegos takiego;;;
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1036 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
oliwka wg mnie działa wręcz odwrotnie --> oliwa z oliwek stosowana jest od wieków jako nawilżacz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1037 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny niewiem czy było , ale w jakim wieku poszłyście pierwszy raz na solarium
![]()
![]() |
![]() |
#1038 |
Raczkowanie
|
pierwszy razm moja wizyta w solarium była kiedy miałam 15 lat, ale to tak raczej z ciekawości wtedy było
![]()
![]() |
#1039 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkich bardzo serdecznie i gorąco.Mam do was takie pytanko? Czy jest ktoś kto odbywał staż w salonie kosmetycznym? Ja zaczynam od przyszłego tygodnia i tak sie zastanawiam czy warto sobie cos poprzypominac, jakies zabiegi itd? Czy może mnie pracodawczyni o coś pytac? Szkołe skonczyłam w maju wiec troszke czasu upłynęło.Bardzo prosze o odpowiedz, to dla mnie bardzo wazne.Z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam... Buziaczki. Jak cos to zapraszam do mnie na gg- 3370838
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1040 |
Przyczajenie
|
witam. Pracuję w branży solaryjnej już kilka lat. Zajmuję sie sprzedażą urządzeń do opalania - łóżka i tuby. Po pierwsze wydaje mi się że wiele osób na tym forum nie wie co to klima w solarium. W każdym solarium jest wentylacja - nawiew, czyli słabszy lub mocniejszy podmuch powietrza. Klima jest w każdym nowszym urządzeniu, można ją domontować również do solariów starszego typu, bo one nie wszystkie miały fabrycznie montowane klimy. I klima w solarium nie działa tak jak klima w pomieszczeniu, czy w samochodzie! Klimatyzacja solarium polega na chłodzeniu powietrza które przepływa pomiędzy płytą osłaniającą dolne lampy, a płytą na której leżymy. Taka klima zapobiega przegrzewaniu się dolnej płyty, aby było wygodniej z niej korzystać i mieć komfort.
Co do czasu opalania. Nie wyobrazam sobie lezenia po 20 minut. Jeżeli ktoś opala się po 20 min, raz na dwa tygodnie, to efekt powinien być. Dobre i zdrowe opalanie to zacząć od 5 min, stopniowo zwiększać ...czyli drugim razem po dwóch dniach 7 min, trzecim razem po dwóch dniach 9-10 min. Max dochodzić do 15. Używajcie kosmetyków. Polecam kosmetyki które wydobywają naturalny pigment ze skóry - są to zazwyczaj acceleratory . Taki kosmetyk nie tylko wydobywa pigment, ale sprawia ze opalenizna sie dlugo utrzymuje. Powiem że kiedyś był okres że przez 3 miesiące nie korzystalam z solarium, a opalona bylam nadal. Lampy. Dobrze opalające lampy powodują ze juz po pierwszej wizycie widac efekty. Tak dla ścisłości to nie opala łożko tylko lampy. Najlepiej jak lampa na wskaznik 3,3 - UVA/UVB . Sa lampy które mają wkaznik 2,3 lub 2,6 wowczas opalaja slabo. Jak poznac ze lampa zle opala ???? No własnie! Jezeli korzystamy z solarium i po wyjściu widzimy mocne zaczerwienienie na skórze, a potem efektu opalenia nie ma to znaczy to ze lampy są juz do wymiany. Na takich zuzytych lampach mozemy sie opalac i po 30 min a efekt bedzie gorszy niz opalalibysmy sie 5 min na nowych lampach. Jezeli ktos ma jeszcze jakies pytania to chetnie sluzę doswiadczeniem i pomoca ![]() Pozdrawiam Dominika S_O_L_A_R_I_A |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1041 |
Wtajemniczenie
|
ja bylam na razie tylko raz na solarium na 7 min
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1042 |
Zakorzenienie
|
Najlepsze kosmetyki do opalania są do zakupienia bezposrednio w salonach solaryjnych. Najlepsze firmy Australian Gold. Przyspieszają i przedłuzają opalenizne (te z bronzerami). Cena ok 5-8zl za saszetkę.
Ja sobie za granicą kupiłam całą butelkę i nie musze za kazdym razem wydawac na to pieniedzy. Filtry i inne dziwne wynalazki, ktore tak naprawde nie są przeznaczone do opalania w solarium lepiej sobie darowac , bo i tak nie maja zadnego dzialania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1043 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Echhh... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1044 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1046 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny
błagam poradzcie cos. poszlam wczoraj na solarium najsłabsze lampy na 9 minut. opalilam sie na ciele tak srednio ale moja twarz jest czerwona jak burak !! co ja mam zrobic? czy jak pójde na nastepny raz kupic jakis krem ochronny albo łagodzący rto zaczerwienienie: jakis nawilzający?? tak naprawde chcialabym pojsc na mocniejsze lapmy bo tak bede chodzila i bedzie opalenizne widac po 10 wizytach na najsłabszych lampach, a ja bym wolala z 5 wizyt na tych mocniejszych lampach. Moze gdybym kupila jakis preparat przyspieszajacy opalanie to bym taka czerwona nie była!! prosze poradzciemi , nie jestem z natury bladusem i sie wlasnie dziwie że moja twarz taka :delikatna" ![]()
![]() |
![]() |
#1047 |
Wtajemniczenie
|
Skoro 9 minut na najsłabszych lampach tak się urządziło, to wyobraź sobie co by było na mocnych
![]() Nawilżaj teraz skórę, natłuszczaj i na pewno nie korzystaj z solarium zanim całkowicie nie zejdzie zaczerwienienie. Przyspieszacz opalania tu nie pomoże. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1048 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1049 |
Raczkowanie
|
Ale lampy emitują UV i UVB, więc powinno się mieć kosmetyki które chronią przed tym szkodliwym promieniowaniem, czyż nie tak?
![]() |
#1050 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Różnica jest i to ogromna ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.