![]() |
#2191 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Solarium :/
Wydaje mi się, że było to już w tym temacie. Wystarczy poszukać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2192 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Solarium
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2193 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() sama zaczelam korzystac z solarium, zeby na wiosne troche sie przybrazowic. pierwszy raz bylam na slabych lampach 2x8min, 10min, przeszlam na mocniejsze brazujace 1x10min, dzis bylam na 10min i spalilam lekko plecy i pupe... dodam, ze robie odstepy 3dniowe meidzy seansami. jestem cos srednio przekonana do tego solarium, bo jak patrze na klientki to co druga czerwona wychodzi. myslalam, ze to wina lozek, sama juz nie wiem.. moglby ktos doradzis dobre solarium we Wroclawiu? bede bardzo wdzieczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2194 |
Raczkowanie
|
wg mnie robisz zbyt krótkie odstępy, dopiero zaczynasz opalanie po zimie. daj skórze odpocząć jakieś 5 dni, potem nie przekraczaj kilkukrotnie 8 minut, z resztą, z mocnych lamp radziłabym zrezygnować w ogóle...
sama chodzę raz w tyg 5 minut, jestem delikatnie brązowa. ale przed studniówką przesadziłam kilkukrotnie, chodziłam właśnie tak 2 razy w tygodniu na 7-10minut. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2195 |
Raczkowanie
|
też potrzebuję porady
![]() mam jakiś przyspieszacz do opalania w solarium i z tego co mi mówią, to muszę najpierw się chociaż troszkę opalić, a później to już szybciej będzie szło... i jeszcze jedno - nogi bardziej opalę w leżącym czy w stojącym?
![]() |
#2196 |
Zakorzenienie
|
A więc tak. Z moich obserwacji, szybciej nogi opalisz na tubie[jeszcze lepiej na takiej z ruchomą platformą
![]() Co do tej obsługi. Spytaj się pani/dziewczyny co proponują na twarz dla ciebie. Pamiętaj, żeby skórę odpowiednio nawilżać po opalaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2197 |
Raczkowanie
|
ojej, dziękuję za wyczerpującą odpowiedź uUuAsissuUu
![]() czyli zacząć od 3 minutek, ale dwa razy w tygodniu może być? kupiłam sobie narazie kosmetyki z Emerald Bay do opalania i po, mam nadzieję, że w miarę skuteczne będą :P
![]() |
#2198 |
Raczkowanie
|
czy 160 vat to mocne lampy ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2199 |
Zakorzenienie
|
Nie są takie mocne, bywają mocniejsze
![]() Ale spiec się na nich da radę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2200 |
Wtajemniczenie
|
ja też musze ruszyć na łożeczko bo bladzioszek ze mnie
![]()
Ja mam kryzys permanentny. Jestem typem depresyjnym, trudno jest mi się cieszyć z czegokolwiek, widzę świat w ciemnych barwach. Jest fajnie, bo pijemy herbatę, gadamy, jest ładna pogoda, ale mam w sobie czarną dziurę, która cały czas promieniuje. R. Więckiewicz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2202 |
Zakorzenienie
|
Ja tez jestem raczej przeciwniczka, ale jestem juz taka blada, ze wygladam wrecz na chora.. chcialabym zlapac delikatnie kolorek, taka jasna brzoskwinke
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2203 |
Zakorzenienie
|
Osoby, które są przeciwniczkami solarium powiedzą, że szkodzi. Tak jak większość rzeczy zresztą.
Kup sobie jakiś ładny balsam brązujący lub samoopalacz. Nabierzesz ładych kolorków, nie zniszczysz skóry, a w lato łądnie się opalisz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2205 |
Zakorzenienie
|
po samoopalaczach i balsamach to ja wygladam koszmarnie
![]() juz nie wspomne ze bardziej mnie one wysuszaja niz solarium. Raz na jakis czas tzn, na poczatek poszlabym pewnie z 3 razy (5 minut, 8 , 10..) a potem tak raz w miesiacu? Nie wiem, chcialabym po prostu zlapac zdrowy kolorek. A jak polecacie jakis fajny balsam/krem brazujacy to chetnie sprobuje, chociaz naprawde probowalam ich mnostwo, tych tanszych jak i zarowno tych drozszych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2206 |
Zakorzenienie
|
Ja używałam całą zimę Dove brązujący ten z rozświetlającymi drobinkami i nie widziałam żadnych rezultatów, poza tym, że gdy nałożyłam za dużo to na drugi dzień miejscami wyglądało jakbym była brudna i ten brud się zwijał. Poza tym na początku nie mogłam strawić tego zapachu, niby przyjemniejszy niż typowy samoopalacz, ale mimo wszystko... Z czasem jednak się przyzwyczaiłam do tego zapachu. Jadnak jak zawsze na wiosnę poszłam sobie na solarium: 5 minut - 2 dni przerwy - 5 minut - 3 dni przerwy - 7 minut - i miałam iść po jakichś 4-5 dniach, bo już ładnie się przybrązowiłam, ale dopadło mnie przeziębienie a potem "ciężkie dni" i już 2 tygodnie nie byłam. I myślę ze znów będę musiała zaczynać tak jaby od początku, czyli 5 minutek?!!
![]() |
#2207 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś kupiłam w Tesco samoopalacz z Kolastyny za 5,00 zł. Był naprawdę super, zero zacieków i ładny kolor skóry po nim był. Może warto zajrzeć do KWC?
Jak chcesz iść na solarium to najpierw pójdź na 3-4 minutki coby skórę przygotować, później dwa razy na 5 i poźniej raz na tydzień/dwa tygodnie i powinno być lepiej. Edytowane przez uUuAsissuUu Czas edycji: 2010-05-04 o 21:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2208 |
Rozeznanie
|
Ja smaruję nogi samoopalaczem do twarzy Oriflame i jestem zachwycona - zero smug, plam, kolor jest ładny i rowny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2209 |
Zakorzenienie
|
A mi się teraz przypomniała pewna historia, parę ładnych lat temu, przed moją studniówką, wiadomo zima - więc chciałam się troszkę przybrązowić, a że samoopalacze dopiero zaczęły, że tak powiem wchodzić na rynek, kupiłam sobie jakiś tani. Na opakowaniu pisało że opalenizna jest widoczna po około 4 godz. więc koło godz.16 się wykąpałam i wysmarowałam całe ręce, twarz, szyję. Nie zapomnę nigdy mojego przerażenia, gdy wyszliśmy na salę do poloneza, jasne światła... Popatrzyłam na swoje dłonie, myślałam ze się pod ziemię zapadnę, miałam tak kolorowe - we wszystkich odcieniach żółci i brązu. Na szczęście tylko dłonie, reszta ciała wyglądała w miarę. I tak się zakończyła moja przygoda z samoopalaczami, nim zaczęła się na dobre
![]()
![]() |
#2210 |
Zakorzenienie
|
Do kobiet korzystających z solarium ;-)
Witam!
Mam mały dylemat. Trochę głupi, ale mnie to trapi ![]() Czy peeling (w moim przypadku z cukru i oliwy) rozjaśnia skórę? Mój TŻ wraca za niedługo z zagranicy i na jego przyjazd chciałabym wyglądać jak najlepiej. Dlatego wybieram się na solarium. Dwa dni przed spotkaniem z nim chcę iść ostatni raz na opalanie. Czy jeśli po dwóch dniach od tego ostatniego razu zrobię sobie peeling, to czy moje opalanie pójdzie na marne i rozjaśni mi to skórę? ![]() Z góry dziękuje za odpowiedzi. ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- up
![]() |
#2211 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Byłam niedawno pierwszy raz w życiu na solarium, na 5 minut na początek. Przyznam, ze trochę spaliły mi się plecki, ale ogółem nic okropnego, myślałam, że będzie gorzej. ![]() ![]() Ja zaplanowałam to w taki sposób, że raz w tygodniu po 5 min i ewentualnie potem zwiększyć do 6? myślicie, że taki czas da mi upragnione efekty? ![]() Pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2212 |
Przyczajenie
|
Dot.: Do kobiet korzystających z solarium ;-)
Myśl ,że lepiej zrób piling przed ostatnią wizyta w solarium ,bo jednak piling złuszcza naskórek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2213 |
Zakorzenienie
|
Poszłam wczoraj po 2 tygodniach przerwy na 7 minut i no i przypaliłam sobie troszkę plecki, a po poprzednich opalaniach zaczęła mi schodzić skóra z brzucha (ale po wczorajszym brzuch jest ok.).
Ja planuję najpierw pochodzić kilka razy tak co 3-4 dni na 6-7 minut, żeby nabrać kolorku a potem to tak myślę co 7-10dni, żeby ten kolorek podtrzymać do urlopu.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2214 |
Rozeznanie
|
A ja mam taki problem ze wszystko pieknie opalone (brzuch, dekolt,nogi, plecy) ale rece ma blade i to te strony " zewnetrzne" i nie mam pojecia co zrobic zeby tez byly tak opalone jak reszta ciala
![]() |
#2215 |
Przyczajenie
|
Dot.: Do kobiet korzystających z solarium ;-)
peeling wskazany jest przed opalaniem, bo zapobiegnie powstawaniu plam i ewentualnych nierówności
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoja historia kubek w kubek przypomina mi moją- z tym, że ja tak się urządziłam na Sylwestra. ![]() Akurat dłonie miałam w normalnym kolorze, bo je umyłam po wysmarowaniu się. Ale tu się kończą plusy. ![]() Po samoopalaczu byłam żółta, jakbym zapadła na żółtaczkę. Za to dłonie... te, wcześniej umyte, nie nabrały żółci i elegancką bielą odcinały się od reszty ciała. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2218 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nie bylo widac nic,tylko piegi na twarzy mi powyskakiwaly,ale na szczescie szybko poznikaly ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;1925009 6]ja jeszcze pare lat temu tez w ciagu 1 tygodnia bylam na solarium 3 razy po 15 min i nie bylo widac poprostu nic !!!!moze to wina tego ze posmarowalam sie kremem do opalania (z nr 6 bodajze).ale w solarium tez chyba trzeba uzywac kremow, tak jak przy opalaniu na sloncu ![]() nie bylo widac nic,tylko piegi na twarzy mi powyskakiwaly,ale na szczescie szybko poznikaly ![]() Przerażacie mnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2220 |
Raczkowanie
|
bylam dzis na solo pierwszy raz po baaaardzo dlugiej przerwie. I bede teraz walczyc o opalenizne podstawowa. Bylam dzis na 6 minut. Chce isc nastepny raz w sobote na 5 minut. Czy to bedzie ok? Krotka przerwa, ale w nd niecynne a w poniedzialek nie moge wiec bylaby dluga przerwa. I stad wzielabym tylko 5 min w sobote.... a moze jednak 6? bo w piatek raczej nie moglabym pojsc?
jak myslicie? Edytowane przez Katixx Czas edycji: 2010-05-12 o 17:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.