![]() |
#211 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Solarium :/
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#212 |
Zakorzenienie
|
ja smaruję swoje całe ciałko codziennie wieczorkiem (Lirene ujędrniającym) i jakoś mi styka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#213 |
Raczkowanie
|
a ja mam takie pytanko na ktore nie odnalazłam konkretnej odpowiedzi :smaruje sie balsamem brazujacym J&J i czy to nie zaszkodzi mi w opalaniu na solarce?? czy cos mnie złapie skoro mam ciemna karnacje po tym balsamie (ale wiadomo ze nie na długo bo schodzi po umyciu) i czy moge sie nim smarowac po opalaniu (czy nie zejdzie mi ta opalenizna po solarium)???
Pozdrawiam i czekam na wasze odp. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#214 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#215 |
Zadomowienie
|
ja stosuje Garnier "Skóra musnieta sloncem" tylko na nogi i chodzac na solarium oplaleniza sie ladnie pokrywa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#216 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#217 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, słuchajcie
![]() ![]() ![]()
DLA NAS NAJWAŻNIEJSZE SĄ PSY Dla jednych ważne są wieloryby, dla innych drzewa, a dla nas Psy. Te duże i te małe. Obronne i bezbronne. Rasowe i kundelki. Dla nas ważne są psie drzwiczki, psie smutki i psie marzenia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
Hmm.. ja też to czytałam w regulaminie mojej solarki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny zależy im na sprzedaży tych kremów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Przyczajenie
|
Ja też kiedyś kupowałam kremy specjalnie do opalania w solarium,ale zrezygnowałam bo niestyty to zbyt dużo kosztuje. Nie radzę smarować się zwykłymi kremami do opalania, bo skóra paskudnie smierdzi (sprawdzone i potwierdzone nie tylo przeze mnie). Czasem posmaruje się balsamem (używam NIVEA na suchą skórę), lub wcale się nie smaruje i ide na żywioł
![]() ![]() ![]()
![]() |
#221 |
Zakorzenienie
|
![]()
jesli chodzi o stosowanie preparatów do opalania to jakis czas temu zakupiłam sobie zel (poziom drugi - do mojej karnacji) przyspieszający do opalania. zakupu dokonalam na allegro od uzytkownika eversun-pl.
Love Gel, bo o ten kosmetyk mi chodzi ma ladny landrynkowy (?) zapach. (Mi podchodzi pod owoce leśne ![]() Smaruję się w domku, przed wyjsciem. Pozwala to na wchloniecie zelu w skore i aktywacji melaniny. po prostu na solarium wchodze z "przygotowaną" skórą. Jeśli zas chodzi o cene to hmm... za 250 ml wydajnego zelu zaplacilam 38 zł. Na solarium sprzedają ten sam kosmetyk po 50-60 zł albo w saszetkach 10 ml za 5-6 zł. Jeżeli ktoś jest zainteresowany tymi kosmetykami to na stronie www.eversun.pl jest pelna oferta kosmetyków do opalania jak i po opalaniu. Jednak podane ceny są znacznie wyzsze niz na allegro!! ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#222 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja myślałam, że ona ten krem proponuje tak z dobrego serduszka (czyt. za darmo) żebym się nie spiekła ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#224 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
DLA NAS NAJWAŻNIEJSZE SĄ PSY Dla jednych ważne są wieloryby, dla innych drzewa, a dla nas Psy. Te duże i te małe. Obronne i bezbronne. Rasowe i kundelki. Dla nas ważne są psie drzwiczki, psie smutki i psie marzenia. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#225 |
Zakorzenienie
|
aaaa to już kumię
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#226 |
Przyczajenie
|
Ja oliwką smaruje sie po kapieli kiedy jestem jeszcze mokra i wycieram sie ręcznikiem ,spróbuj to najlepszy sposób
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
a co na to ręcznik ??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Przyczajenie
|
no raczej nie jest zbyt zadowolony
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#229 |
Zadomowienie
|
Ja tez jestem zwolenniczka wszelkich przyspieszaczy i kosmetykow do solarium. Zawsze ich uzywam przy opalaniu (od jakiegos roku) i widze znaczna roznice miedzy tym jak sie teraz opalam a jak kiedys, gdy ich nie uzywalam- tzn kolor opalenizny jest ladniejszy, intensywniejszy i "bierze" mnie szybciej i mocniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#230 |
Raczkowanie
|
Witam
Niestety nie dałam rady przebrnąć przez wszystkie posty od początku wiec jesli zadam pytanko które juz było przepraszam. Mam bardzo jasną karnacje przy bardzo ciemnych włosach i oczach-wyglada to dziwnie dlatego postanowiłam pójść na solarium. Wyczytała ze lepiej chodzić często i na krótko-tak zrobie ale czy mozecie polecić mi jakieś przyspieszacz do opalania na nózki? W tamtym roku pierszy raz chodizłam na solarium i oapliłam się super oprócz nóg-do końca były białe.W tym roku chciałabym to zmienić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#232 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
oczywiście że lepeij jest chodzić częściej a na krótsze sesje szczególnie jeśli się na bardzoe jasną karnację a co do opalania nóżek jeste specjalny kosmetyk firmy SOLEO o nazwie nieskomplikowanej "Legs" przeznaczony jest właśnie do cieżko opalających się partii ciała - a właśnie takimi są nogi jeżeli chcesz uzyskać naturalną opaleniznę zarówno na nogach jak i całym ciele polecam SOLEO Pinacolada - również przyspiesza opalanie nóg ale można stosować go również do całego ciała, a co najważniejsze można go stosować mając jasną karnację ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do nóg ![]() Być może słaba opalenizna nóg była spowodowana kiepskimi lampamiw solarium do którego chodziłaś więc spróbuj odwiedzić inne lub zmienić łóżko. Poza tym polecam przeczytanie całego wątku, jeśli zamierzasz chodzić na solarium znajdziesz więcej informacji na ten temat.
![]() |
![]() |
#234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Minelo troche czasu, przerwa w solarium na okres wioseno-letni. Pozną jesienią wróciłam na solarkę. chodzilam rzadko i nieregularnie... Aż któregoś razu, po solarium siedziąc wieczorkiem w pizamce zauwazylam, ze mam opalone nogi! Obecnie opalają sie tak jak brzuszek (chociaz na pierwszy rzut oka nie widac). teraz za to mam jasniejsze od calej reszty rece ale to akurat mi nie przeszkadza ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#235 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja chodze tez juz od dluzszego czasu na solarium czasami dwa razy w tygodniu a czasami raz po 6 minut jednorazowo.Niestety wlascicielka nie chce wposzczac na wiecej gdyz lampy sa bardzo mocne
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#236 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja chodze tez juz od dluzszego czasu na solarium czasami dwa razy w tygodniu a czasami raz po 6 minut jednorazowo.Niestety wlascicielka nie chce wposzczac na wiecej gdyz lampy sa bardzo mocne
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdroo ![]()
![]() |
#237 |
Rozeznanie
|
Tak jak bylam w Niemczech to znajomy który ma sieć solarium to wlasnie mówil ze nie wolno sie kąpac kilka godzin po opalaniu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#238 |
Zakorzenienie
|
to prawda. opalenizna po solarium widoczna jest najpredzej po ok. 40 minutach. zaczyna wtedy "wychodzic". po okolo 3 godzinach juz widac czy nas "wzielo" czy nie. U mnie po ostatniej wizycie opalenizna wyszła dopiero następnego dnia!! po 20 godzinach byl szczyt. zrobilam sie w niektórych miejscach czerwona jak rak!
![]() To jednak wina przyspieszacza gdyz po opalaniu bez niego, po 10 minutach skora tylko lekko sie przyciemniala.
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie za podpowiedzi.
Dziś wybieram się do solarium-od razu kupuje karnecik. Tak sobie wymyśliłam ze bede chodzić prez tydzień na 6 minutek co drugi dzień-a potem musze zrobić przerwe na jakiś tydzień bo wyjerzdzam. A potem powtórka. Czy taki plan ma sens? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#240 |
Raczkowanie
|
używanie kremow z filtrami do solarium nie ma sensu . równie dobrze można iść na mniej minut . to tylko spowolni opalnie , a w solarium i tak są inne proporcje uva i uvb , niż te , do jakich kosmetyki na słońce są przystosowane . kosmetyki solaryjne przyspieszaja najczęściej opalanie , a nie mają filtrów , dlatego sa polecane . sądzę , że używanie innych balsamów przed opalniem nie jest wskazane , ponieważ mogą powstać reakcje uczuleniowe .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:11.