|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Re: ulubione SOUNDTRACKi
A to moje ulubione
"Skrzypek na dachu" "Pożegnanie z Afryką" "Hair" "Portret damy" "Misja" no, w ogóle Morricone "Roztańczony buntownik" "Syreny" (z Cher) "Mortal Kombat" (a co! "Romeo i Julia" (Zeffirellego) "Braveheart" "Wichrowe Wzgórza" "Ostatni Mohikanin" "Plac Waszyngtona" "Poprzez jezioro" "Bandyta" "Philadelphia" "Gladiator" "Robin Hood"- faceci w rajtuzach, serial z M.Praedem, wersja z Costnerem "Pulp Fiction" "Imię róży" z serialu "Cudowne lata" i "Twin Peaks" |
|
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
a ja dodam jeszcze (albo powtórzę, bo już się gubie w tym wątku, tyle tytułów padło):
"Frida" - dla mnie bomba! "Piąty element" - kosmiczno-ariowo-popowa składanka "Bandyta" - i utwór Taniec Eleny - powala mnie ... i potem leże jak długa |
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
ja uwielbima soundtracki!!
pewnie kilka powtórze bo niektóre z Was mają podobne gusta do mojego - K-Pax - Porozmawiaj z nią - Gladiator - Zagubiona Autostrada - Moulin Rouge - Ostatni Mohikanin - Piąty element - Natural Born Killers - Requiem for A Dream - Władca Pierścieni cz.I - Twister - Spragnieni miłości - Przyczajony Tygrys Ukryty Smok - Stygmaty ... no i więcej nie pamiętam |
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
Ja również jestem maniaczką filmową i też dodam coś od siebie
- "Bezsenność w Seattle" i "Kiedy Harry poznał Sally". Piękna, romantyczna muzyka w wykonaniu między innymi Joe Cocker'a, Nat King Cole'a i Louis'a Armstrong'a - "Grease" czyli muzyka, która zawsze wprawia mnie w dobry nastrój - "Uciekająca panna młoda" i "Mój chłopak się żeni" - nic ambitnego ale miłe dla ucha - "Francuski pocałunek" - jest tam jedna, moim zdaniem, z najpiękniejszych piosenek Zucchero "Feels like a woman" - Oczywiście jeszcze "Top Gun" i "Dirty Dancing" zupełnie różne ale obydwa doskonałe. Słucha się "jednym tchem" Pozdrawiam |
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
Bez wątpienia Requiem for a dream, no i jeszcza Amelia
|
|
|
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
czy macie adresy stron z soundtrackami?
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Ale wiecie co ... najlepszym z najlepszych soundtrackow jest soundtrack do 'Set it off' (po polsku 'Desperadek').
|
|
|
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Moje ulubione soundtracki prawie wszystkie zostaly wyżej wymienione
ale dodam jeszcze jeden: Van Helsing - moim zdaniem super - mój ulubiony kawalek to Journey To Transylvania. |
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Four Weddings & A Funeral
Ally Mcbeal Hamlet |
|
|
|
|
#40 |
|
Mrs Mrau
|
Oj jaki cudowny wątek wygrzebałam, dorzucę i swoje trzy grosze
Ja zazwyczaj słucham sundtracków, Jestem w stanie zdzierać jedną płytę przez kilka tygodni, Uważam, że muzyka nadaje specyficzny charakter i wyjątkowość każdemu filmowi i bez niej zmysły nie byłyby nakarmione dostatecznie "Finding Neverland" -"Marzyciel" mój absolutny No.1 !!!! jestem uzależniona od tych utworów . Kaczmarek dał z siebie wszystko, Oskar mu się należał !!! Uwielbiam, uwielbiam, uwielbiam .Muzyka bajkowa, można się przy niej rozmarzyć, a nawet zapomnieć "Jeux d'Enfants"- "Miłość na żądanie" ... już mam dreszcze jak myślę o tych niesamowitych kawałkach. Philipe Rombi się bardzo postarał, film dzięki tej muzyce nabiera lekkości i wyjątkowości....Muzyka specyficzna dla francuskiego kina... "Arizona Dream" - cudowna ...przez ostatnie dni u mnie słychać Bregovicia non stop! „Dead Man”-„Truposz”....muzyka Neila Younga.. głównie gitarowe utwory także z udziałem J.Deppa....charakterystyc zny motyw na basie Oraz wiele innych, które już dostatecznie wymęczone znalazły szczególne miejsce u mnie w płytotece "Buena Vista Social Club"...J.Ferrer uwielbiam!!!! bo obejrzeniu dokumentu słuchałam tej płyty non stop "Amelie"... Y.Tiersen wiedział dokładnie w jakie klawisze uderzyć aby ten soundtrack głęboko zapadł mi w pamięć....nieco dziecinna magiczna ,niewinna, cudowna!!! "Donnie Darko" - bardzo klimatyczna i lekko mroczna tak samo jak sam film, gorąco polecam...np. utwór „Mad World” "The Hours"...piękna piękna piękna,odpowiednia na dni kiedy ma się egzystencjalne rozmyślania ...Philip Glass jest doskonałym kompozytorem i tym razem nie zawiódł.„Requiem for a Dream”.. specyficzna oryginalna momentami przerażająca, mimo to piękna...Cronos Quartet. .wiadomo.. klasyka ..często koncertuje w Polsce "K-Pax" wyjątkowa, kosmiczna "The Million Dollar Hotel" wyjątkowa kreacja U2 "Bridget Jones's Diary"...typowo babska, energiczna!! „Dirty Dancing 2 - Havana nights" oj szalałam przy tym na balonie pamiętam ...rozbudza zmysły„City of Angels”....eh wszystkie soundracki i filmy polecam bardzo gorąco....warto! |
|
|
|
|
#41 |
|
Przyczajenie
|
Shrek, Piraci z Karaibów, Pan i Władca na Krańcu Świata i Chicago... to są fantastyczne piosenki!
|
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
Ja ogólnie uwielbiam słuchać sountracków. Moje ulubione to:
- "Requiem for a dream" - szczegolnie motyw przewodni...cudowne..potr afie słuchac po kilka razy na raz - "Pearl Harbor" ogólnie uwielbiam muzyke do filmów tworzoną przez Hansa Zimmera - "Gladiator" koncowy utwór mnie wzruszyl...jest przepiekny pod razu wyobraznia dziala..i ogolnie cały soundtrack jest ekstra - "Breaveheart" cały soundtrack udany, James Horner ma swoj styl,ktory łatwo rozpoznac - "Titanic" muzyka bardzo pasuje do filmu...nie wyobrażam go sobie z inną, po prostu by nie pasowała - "The last of the Mohicans" od dawna znam...w sumie film mi się nie podobał ale muzyka świetna, szczególnie utwor pod koniec, kiedy prowadzili tą dziewczyne - "Show girls" głównie chodzi mi o muzykę z występów, bo w innych sytuacjach były to chyba utwory robione dawno przez kogos innego i nie spechalnie do filmu Hehe, wyszło,ze prawie wszystko takie historyczne...ale do takich filmów robia najlepszą muzyke a nie wciskają komercyjne histy..chociaz czasem i to jest potrzebne, szczególnie w komediach. |
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Re: ulubione SOUNDTRACKi
Moje ukochane pochodzą z filmów:
Miasto aniołów Braveheart Bandyta Mulholland drive Underground Amelia Requiem for a Dream |
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ulubione SOUNDTRACKi
-Requiem for a dream
-Vanilla Sky -Shrek 1 i 2 -Dirty Dancing również obie części
|
|
#45 |
|
Zadomowienie
|
Zdecydowanie soundtrack do filmu Dejczera "Bandyta", genialna muzyka...
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
moje naj :
Dirty Dancing Amelia Bodyguard Back to Titanic "Nothing hill" jak sobie jeszcze jakieś przypomne to dopisze
|
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że moje 'najulubieńszejsze' juz się pojawiły. Dodam:
'Wicker Park'-Apartament ten z Joshem Hartnett'em, bo z Belluci nie widziałam... znacie...? |
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Hehe ja to ba,że znam
byłam na tym 3 razy w kinie muzyka mi sie bardzo podobała i pasowała naprawdę, na koncu to słowa były tak dopasowane,że szok
|
|
|
|
|
#49 |
|
Raczkowanie
|
a ja od kilku już miesięcy jestem zaczarowana muzyką z Ghost in the Shell. bardzo nastrojowa, pełna spokoju, bardzo niezwykła - japońskie bębny. słucham właściwie tylko tego...
z tego, co poznałam dawniej to nie będę oryginalna - Dirty Dancing, Bregovic, po wielu latach od obejrzenia filmu usłyszałam także osobno muzykę do Draculi (Kilar oczywiście) - i powaliła mnie. fajna jest także muzyka do Matrixa (pierwszej części). i jak coś sobie jeszcze przypomnę, to pewnie napiszę
|
|
|
|
|
#50 |
|
Zakorzenienie
|
ja w sumie nie słucham muzyki z filmów dlatego moja lista jest raczej krótka
Uwielbiam muzykę z "Upiora w operze". Jak byłam w kinie, to aż wciskała mnie w fotel, więc zaraz po filmie, nie było wyjścia, musiałam mieć płytkę ![]() I tak mi się jeszcze przypomina soundtrack z 1. części Harrego Pottera. Dawno nie słuchałam ale bardzo lubię. Chyba powinnam nadrobić zaległości, i posłuchać chociaż kilku najczęściej pojawiających się tu tytułów
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zadomowienie
|
dla mnie numer jeden to: "dirty dancing II" cały soundtrack, a juz najbardziej Mya "do you only wanna dance" kubańskie rytmy
|
|
#52 |
|
Rozeznanie
|
Oj to temat dla mnie... uwielbiam muzykę filmową, często gdy oglądam film to muzyka potrafi go wynieśc albo pogrzebac.
Od tego zaczelam: "Miasteczko Twin Peaks" "Romeo i Julia" Luhrmana "K-Pax" "Gladiator" "Dirty Dancing" "Pretty woman" "Roztańczony buntownik" "West Side Story" "Grease" "Klub 54" "9 i pół tygodnia" "60 sekund" dwa utwory z imprez z Matrixa, jeden z nich to Fluke "Zion" a drugiego nie znam tytułu ale daje czadu ![]() Moim numerem 1 jest utwór Droga z "300 mil do nieba" Macka Dejczera. A tak poza tym jestem wielką fanką muzyki MICHAŁA LORENCA, zawsze gdy słucham tego co stworzył mam "ciary", zamyślam się, szaleję, kocham. |
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
Oooo zgadzam się, Fluke - Zion jest ŚWIETNY!!!!
|
|
|
|
|
#54 |
|
Rozeznanie
|
Oj wie się co dobre ....
|
|
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Soundtrack z Cruel Intentions
Mniam czyli ze Szkoly uwodzenia
|
|
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
Jaki najpiękniejszy soundtrack?:)
Kochane wizażanki, jestem ciekawa waszych typowań
Jaki był najpiękniejszy Waszym zdaniem soundtrack z filmu, jaki do tej pory słyszałyście? Zacznę od siebie: na pierwszym miejscu muzyka filmowa z "Bram Stoker's Dracula" z 1992 (Francis Ford Coppola), którą skomponował Wojciech Kilar, ponadto urzekła mnie muzyka ze "Spy Game" i "Pi" oraz "Requiem dla snu" ![]() A wy?
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jaki najpiękniejszy soundtrack?:)
Bodyguard, Chicago, Dirty Dancing.
|
|
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
Requiem for a dream -zdecydowanie wymiata wg mnie
|
|
|
|
|
#59 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja uwielbiam ścieżkę z filmu "Niewierna", ach i z K-paxa też. Hmm...do tego jeszcze "Kill Bill" cz.1., "Amelia" i muzyka z obu części "Psów".
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki najpiękniejszy soundtrack?:)
Polecam ten wątek:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=soundtrack
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

...Philip Glass jest doskonałym kompozytorem i tym razem nie zawiódł.
...rozbudza zmysły