![]() |
#3181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: spirala-co i jak - wątek zbiorczy
Cytat:
Nigdzie nie napisałam ,że się jej nie zakłada nieródką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3182 |
Przyczajenie
|
Śledzę wątek wybiórczo, bo ja mam 2 mirenę i bardzo sobie chwalę. A zdecydowałam się na nią, bo wg mnie jest bardziej skuteczna od zwykłej spirali przez to chociażby, że ma inne mam na myśli hormonalne podłoże stąd zabezpiecza na wiele sposobów. Czy działa miejscowo hmmm tu bym polemizowała , ale każda z nas inaczej ją toleruje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3183 |
Zakorzenienie
|
co to znaczy ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3184 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3186 |
Raczkowanie
|
Jejku, jak się cieszę,że znalazłam to forum. Mam nadzieję,że mi pomożecie
![]() 3.02, w drugi dzień okresu, założyłam sobie spiralę. Nie bolalo, nic mi się nie działo.10.02 byłam na usg kontrolnym i wszystko jest ok, czyli spirala jest dobrze założona. 12.02 w trakcie stosunku odczuwałam lekki ból, a póżniej pojawiło się plamienie, które trwa do dziś. Nie jest to normalne plamienie, tylko takie brązowawe upławy.Wczoraj bardzo bolał mnie brzuch dołem, tak jak przy okresie. Jezu, tracę zmysły, bo nie wiem co się dzieje! Czy to jest normalne??? Dodam jeszcze,że w styczniu miałam wymrażaną nadżerkę. Spirala ta to: copper TC 380A Edytowane przez DuzaMala Czas edycji: 2011-02-15 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3187 |
Przyczajenie
|
Moje hmmm dotyczy mnie i tylko moich obserwacji. Nie chcę tu uogólniać więc ustosunkuję się do pytań. Tak, tyję po mirenie /i proszę nie sypać tu na mnie gromów, bo żyję bardzo aktywnie i zdrowo/, libido ratuję jak mogę, ale nie jest różowo. Poza tym anty rewelacyjne. Miesiączek nie mam, ale mam delikatne plamienia w fazie "okresu", odczuwam też tzw. //środek cyklu czyli pobolewanie jajnika.
do duza mala Plamienia po stosunku to norma tym bardziej, że miałaś nadżerkę. Bez obaw. |
![]() ![]() |
![]() |
#3188 |
Raczkowanie
|
W końcu ktoś coś napisał
![]() ![]() Niepokoi mnie to,że bezpośrednio po założeniu wkładki nic mi się nie działo, dopiero po upływie jakiegoś czasu. Druga sprawa. Jeżeli miałam wymrożoną nadżerkę, to chyba nie powinnam plamić? Sama już nie wiem co o tym myśleć... |
![]() ![]() |
![]() |
#3189 |
Raczkowanie
|
DuzaMala ja zakladalam 02,02 wiec termin podobny.Tez drugi dc.
Teraz odczuwam srodek cyklu i tez plamie.To ze plamisz po stosunku nie musi miec zwiazku z nadzerka (aczkolwiek tego nie wykluczam),bo mozesz rownie dobrze miec plamienia sródcykliczne jak ja ![]() ![]() Moglas czuc bol bo: a) wkladka sie obnizyla->nalezy sprawdzic jesli dalej bedzie bolalo b)obnizyla sie szyjka-jak to siedzieje w roznych fazach cyklu Najlepiej by bylo jakbys sprawdzila polozenie i dlugosc nitek. Teraz beda dzialy sie rozne rzeczy z Twoim organizmem i musisz sie nauczyc sie rozpoznawac rozne objawyo ile to bedzie mozliwe. Te plamienia w srodku cyklu moga sie jeszcze przez 6 msc pojawiac ![]()
#3190 |
Raczkowanie
|
Dominiko, bardzo ci dziękuję za odpowiedż. Ja nigdy nie miałam plamień okołoowulacyjnych, dlatego tak się tego wystraszyłam.Jest to moja pierwsza spirala. Wcześniej tylko antykoncepcja hormonalna w tabletkach. Po porodzie, 5 miesięcy temu, postanowiłam założyć wkładkę, bo wygodniejsza i na dluższą metę. Wszystko było ok, do tych plamień i bólu podczas współżycia. Boję się też, że ma to związek z tą wymrożoną nadzerką,że to jakiś rak. Kurcze, a miało być tak pięknie. Te plamienia to takie wodniste, brązowawe upławy. Ból brzucha mi przeszedł.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3191 |
Zakorzenienie
|
Plamienia sa normalne i moga trwac pol roku a moga trwac cale 5 lat ,reguł nie ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3192 |
Raczkowanie
|
Tylko dlaczego nic mi sie nie działo zaraz po założeniu spirali??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3193 |
Raczkowanie
|
Mnie tez sie wczesniej nic nie działo.Dopiero teraz pokazały sie takie same plamienia jak Twoje.Dokładnie 3 dni temu.Trzeba do tego przywyknąć
![]()
#3194 |
Raczkowanie
|
To jest twoja pierwsza spirala? Jaką masz? Mnie lekarz powiedział,że mogę mieć bóle brzucha, mocniejsze upławy, ale o plamieniu nic. Na drugą kontrolę idę dopiero 8.03 i wtedy zobaczę co mi powie dr. Czyli mam się nie martwić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3195 |
Zakorzenienie
|
Nie martwic się i czekac do kontroli.
Organizm różnie reaguje na ciało obce ,plamienia,ból brzucha,skurcze ,trzeba dac sobie czas ,będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3196 |
Raczkowanie
|
Dzięki za pocieszenie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3197 |
Zakorzenienie
|
Działa ,jeśli sie obawiasz to mozesz dodatkowo używac gumek do kontrolnego usg.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3198 |
Raczkowanie
|
Kochana,na gumki już za póżno
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3199 |
Raczkowanie
|
DuzaMala to moja druga.Teraz mam Multiload.
I jasne ze sie nie martwic. ![]()
![]() |
#3200 |
Raczkowanie
|
prosze o rade kogo polecacie z okolic Krakowa do zalozenia spirali , kto robil i jest "zadowlony" - nie zaszedl w zadna ciaze pozamaciczna itp, w miare bezbolesne to prosze o nazwiska.
#3201 |
Raczkowanie
|
Byłam na kontroli.Wkładka lezy jak trzeba i ma sie dobrze.Plamien juz nie mam.Teraz czekam na pierwsza@
![]() ![]() Oczywiscie dostalismy juz zielone swiatło i wypróbowalismy ja juz kilka razy.
#3202 |
Przyczajenie
|
moja znajoma jak zalozyla spirale to po pol roku jej wypadla i zaszla w ciaze wiec dobrze skonsultuj to z lekarzem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czemu ma służyc ta informacja pt:" moja znajoma ..." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3204 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3205 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A moja znajoma twierdzi ze dzieci po czyms takim, rodza sie ze spiralkami wrosnietymi w głowe ![]() ![]() ![]() Ach Ci znajomi znajomych ![]() Nie wiem czy powinnam sie przyznawac ze znam takich ludzi ![]()
![]() |
#3206 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3207 |
Raczkowanie
|
Hej, przeczytałam cały wątek (tak, całe 108 stron). Mam ogromną ochotę na spiralkę. Obecnie jestem po 2 cc, biorę Azalię. Tabletki znoszę ogólnie dobrze, ale jest problem z libido. Mam jednak pytanie: czy któraś ze spiralkowiczek miała problem ze zrostami w macicy i czy były one przeciwwskazaniem do założenia spiralki? Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#3208 |
Raczkowanie
|
Moja pierwsza @ przyszła w 23 dc.Wg gin lepiej ze przyszła wczesniej bo ze spiralkami to roznie bywa.
Jest obfitsza bo jest 3 dc a wciaz jest tego tyle, co w normalnym, bezspiralkowym drugim dniu.Trzeci to juz koncowka byla a teraz jeszcze chyba troche to potrwa.Bolesna nie jest .Oby tak dalej ![]() Ewciula ja niestety nie pomoge.
#3209 |
Raczkowanie
|
Dominiko, ja też dostałam @ dużo wcześniej i to mega mocny,z dużymi skrzepami. Oczywiście najpierw się wystraszyłam, ale wrzuciłam na luz i już jest ok. Dlaczego to lepiej jak @ jest wczesniej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3210 |
Raczkowanie
|
Czesc
![]() DuzaMala lepiej jak jest wczesniej niz wywoływac bo sie spoznia sporo.No i wiem ze dziala prawidłowo bo w ciaze nie zaszłam ![]() Nie wnikałam głebiej w temat niestety. Co do skrzepow-ojj duzo ich ,duzo ale da sie wytrzymac. ![]()
...:::Słowa znaczą tyle, ile wart jest ten, kto je wypowiada:::... ![]() ![]() ![]() ![]() Idę jak burza!!!!! moje wymiary Edytowane przez dominikaaK Czas edycji: 2011-02-28 o 20:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.