|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: spirala-co i jak - wątek zbiorczy
Iść na badanie ciążowe z krwi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3484 |
BAN stały
|
zdecydowałam że zaczekam do czwartku i pójde na umówiona wizyte do ginekolog która zakładała mi wkładkę, jej ufam i mam nadzieje ze zdiagnozuje jakoś ten mój przypadek. dzisiaj czuje się w miarę ok brzuch boli mnie raz na czas ale nie tak mocno jak kiedyś co opisywałam ale nadal leci ze mnie taka brunatna wydzielina.
---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- do tej lekarki co robiłam usg nie bardzo jak mam isc z reklamacją bo to była prywatna klinika i wizyta tam kosztuje 100 zł a taka reklamacja to pewnie potraktowana byłaby jako wizyta. przeraza mnie to bo kasy nie mam a tu takie jazdy... |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Napisz nam koniecznie jak już będzie po wizycie. Wydaję mi się, że to będzie ciąża pozamaciczna jednak. Nie martw się na zapas ![]() Jaką masz wkładkę? Miedziankę? Pamiętasz nazwe? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3486 |
BAN stały
|
mam miedziankę
no mam nadzieje ze sie czegos dowiem bo na razie zyje w nerwach |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Reklamacja to reklamacja (reklamuje się wadliwy produkt lub niedokłądną usługę a na taką mi to wygląda) i nie powinni wziąć od Ciebie pieniędzy jeśli jest to szanująca się klinika, może zadzwoń tam do tej lekarki i przez telefon powiedz jak sprawa wygląda i co Ona na to... nie będę Cię za bardzo namawiać bo i tak już masz stres straszliwy ![]() ![]() Koniec OT, przepraszam ![]()
![]() |
#3488 |
Rozeznanie
|
chciałam tylko szybko spytać, jakie są "dopuszczalne" różnice w długości wyczuwalnej nitki?? zawsze było jej niewiele, czasem nawet musiałam się troche "namęczyć" by ją znaleźć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Zadomowienie
|
Spokojnie. Miałam identycznie, najpierw nitka była krótka, potem nagle długa. Wymyśliłam sobie wypadnięcie. Poszłam na usg i było ok. A różnice mogą być dość spore. Nitka może sie po prostu cała rozwinęła ( jak u mnie) albo zmiany zachodzące w czasie cyklu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3490 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3491 |
Zakorzenienie
|
Sherezada i jak po wizycie ?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3492 |
Wtajemniczenie
|
no właśnie Sheherezada jak tam?
byłam dzis u gina i sobie poważnie porozmawialiśmy ![]() - założenie jej u osoby która miała 2 cc jest "sztuką" żeby nie przebić osłabionej nacięciem macicy. Wiąze sie to z pewnym ryzykiem i lepiej to robić w szpitalu, w razie czego - i to mnie już chyba przekonało że nie chce tego - spirala może sie nie przyjąć i kupa kasy pójdzie się .... - Mam małe (16kg i 10 kg) dzieci i często je podnosze a to może spowodować przemieszczenie, wypadnięcie spirali na początku. a niestety nie ma mnie kto wyręczyć przy opiece nad dziećmi. - karmie piersią, więc znieczukenie jakiekolwiek odpada, tylko apap mi zostaje ![]() Więc jednak się nie zdecyduje, zaproponował mi pierścień nouva i jeszcze ma prześliedzic moją karte (jest tego sporo) i za 2 tygodnie mamy sie spotkać. szkoda bo wydaje mi sie że jest to mimo wszystko jedna z najlepszych i najtańszych metod
#3493 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierwsze slysze zeby nie mozna bylo podnosic ciezszych rzeczy czy dzieci ![]() ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2011-05-13 o 19:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Rozeznanie
|
Ojjj.mam złe przeczucia jeśli chodzi o Shererezadę... :/ ale może niesłusznie.
Mam nadzieję Shererezada że u Ciebie wszystko ok, odezwij się... A jeśli chodzi o podnoszenie ciężarów przy spirali....również nie słyszałam żeby miało to jakiś wpływ, ale skoro lekarz tak mówi to może faktycznie coś w tym jest. Mirenę tez kiedyś mi lekarz odradził jako pierwszą wkładkę, właśnie ze względu na cenę i ryzyko że się "nie przyjmie" bardzo wtedy w moich oczach zyskał ![]() A ja nadal czekam na GyneFix w Polsce...
#3495 |
Przyczajenie
|
Dziś na 12 idę na zakładanie wkładki, dobrze że wychodze za chwile bo mnie stres zaczyna trochę łapać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Raczkowanie
|
koleżanka mojej mamy miała założoną spiralę tą na najdłuższy okres kilku lat, nie pamiętam ile dokładnie. w każdym razie po roku zaczęła odczuwać duży dyskomfort. rwące bóle brzucha nie pozwalały jej normalnie funkcjonować. odwiedziła wielu lekarzy w moim mieście, żaden nie widział nic niepokojącego. w końcu pojechałą do większego miasta gdzie od razu zobaczyli u niej duży stan zapalny. natychmiast wyciągnęli tą spiralę bez znieczulenia. podobno ból okropny. teraz leci na tabletkach ;P
#3497 |
Przyczajenie
|
Miałam super dzień
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Zakorzenienie
|
A dlaczego ci nie zalozy ? I jakie skutki uboczne ci wymienial ?
A ja jade w srode, mam coraz wiekszego stresa Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2011-05-14 o 20:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3499 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A Shererezada nadal nieobecna ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3500 |
Przyczajenie
|
mnie mój gin zakładał mirene 3 miesiące po cięciu cesarskim i mówił ze to w zupełności wystarczy do zagojenia sie rany w macicy.
Zresztą sprawdzałam w googlach i tam tez tak jest napisane ( nie na forach tylko w poradnikach gdzie odpowiada lekarz na konkretne pytania). Mnie nic nie bolało bo zafundował mi znieczulenie miejscowe ( dodatkowe 50 zł) i zakładał u siebie w gabinecie. Powiedział ze nie ma potrzeby w szpitalu bo u siebie ma wszystko czego potrzebuje. Najważniejsze jest USG dopochwowe przed założeniem zeby zobaczyć w którą strone pochylona jest macica i gdzie jest rana po cięciu zeby nie naciskac na rane |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 |
Przyczajenie
|
Spirale miałam mieć zakładaną prywatnie za 400 zł z tym, że chciał koniecznie mi to zrobić w szpitalu i akurat tak się złożyło, że dostałam @ w środe i w sobote ( w czwarty dzień mam już skąpe krwawienie)poszłam sobie na oddział
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Luna_7 Czas edycji: 2011-05-15 o 09:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
BAN stały
|
hej dziewczyny okazało się że jestem w ciąży, nie pozamacicznej 4 tydzień , w piątek miałam wyjęta spiralę, brzuch mnie już nie boli, ale mam nadal takie plamienia brunatne:/ co to może być?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Zakorzenienie
|
hej czy w momencie gdy wyjmowali Ci spirale w czasei ciazy poinformowal Cie ktos czym to moze skutkowac ?? jesli chodzi o plamienia to moze macica się czysci nie wiem
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3504 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wszelkie plamienia w ciąży sa niebezpieczne i należy je skonsultować z lekarzem,dziwne ,że nie zwrócili na to uwagi . |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Rozeznanie
|
dziewczyny, a czy od spirali można mieć zapalenie/infekcji nie mając gorączki? bo mi wszyscy wmawiają że nie mam prawa mieć niczego takiego, skoro nie gorączkuję... a okres się skończył (oczywiscie sobie plamię dalej ,ale to nic nowego), i skręca mnie z bólu cały czas. Codzienie tabletki przeciwbólowe...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3506 |
BAN stały
|
dostałam lek na podtrzymanie ciąży a lekarz kazał mi samej podjac decyzje czy chce wyjąc spirale czy zostawić , chciałam sie jej juz pozbyć
|
![]() ![]() |
![]() |
#3507 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomijając spirale ,owszem mozna miec stan zaplany nie mając gorączki. wystarczy zrobić OB aby zobaczyc czy jest infekcja. Cytat:
Nie wiem czy sie cieszysz z ciąży czy nie (trudno sie cieszyc z czegogoś przed czym się czlowiek zabezpieczał)ale tak czy siak trzymam kciuki. A kiedy byłaś na wizycie kontrolnej przed tą historia z bólem i podejrzanym okresem ? czy podczas wizyt kontrolnych miałas robione usg zwykłe lub dopochwowe? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3508 |
Rozeznanie
|
no wlaśnie, źle się wyraziłam, chodzi mi o takie zapalenie niewynikające z samego faktu posiadania spirali. Bo już zaczynam myśleć, że coś takiego mam... jeszcze do tego jajnik mnie zaczął boleć (tuż po okresie) ,i to mocno, ja już nie wiem co o tym wszystkim myśleć. :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#3509 |
Zakorzenienie
|
Sherezada to czyli zaszlas w ciaze majac juz wkladke? czy przed samym zalozeniem jej? (bo nie wiem kiedy zakladalas)
To czyli jednak nie jest to taka super metoda antykoncepcyjna ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kto napisał ze to super metoda ? nie ma metody 100 % ,biorąc pigulki też mozna zajść , gumki to samo. Osbiście nie znam nikogo kto zaszedłby uzywając metod antykoncepcyjnych (gumki,pigulki,czy spirala). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:54.