![]() |
#3901 |
Przyczajenie
|
Dot.: spirala-co i jak - wątek zbiorczy
Witam
Czy któraś z Was zakładała wkładkę na Fundusz w Poznaniu? Jeśli tak, to proszę o namiary na przychodnię ![]() Mój ginekolog życzy sobie za taką usługę 500zł-za miedzianą a 1500zł za Mirenę i szczerze powiem że nie zamierzam wchodzić w ten biznes ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Raczkowanie
|
witam
od okolo 3 lat mam zalozona mirene przestlam miesiaczkowac po kilku miesiacach wszystko niby wporzdku bo podczas badania zauwazylam bardzo nisko osadzona i rozpulchniona szyjke macicy co mnie bardzo zdziwilo a dzisiaj od rana czuje bol party jak by zczynal sie porod i gdy pre bol przechodzi, nospa nie pomaga nie wiem co jest grane co to moze byc pomozcie |
![]() ![]() |
![]() |
#3903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3904 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jako osoba wierząca zapewne znasz świętych Kościoła, choćby św. Augstyna i św. Tomasza z Akwinu. Więc, moja Droga , św. Tomasz twierdził, że : "Zarodek płci męskiej staje się człowiekiem po 40 dniach, zarodek żeński po 80. Dziewczynki powstają z uszkodzonego nasienia lub też w następstwie wilgotnych wiatrów." do tego : Kościół uznał, że płód ma duszę dopiero w latach 20 XX wieku Skoro, wiemy, że duszę ma tylko człowiek tak, więc w/g Kościoła zarodek jest człowiekiem przez 80 lat z 4000 lat chrześcijaństwa. Przeciwnego zdania był między innymi święty Augustyn. I tu dochodzimy do sytuacji wręcz kuriozalnej nasz papież, przeciwników uznania zarodków za pełnoprawnego człowieka zalicza do tzw. cywilizacji śmierci, a jednocześnie jeśli kogoś cytuje to najczęściej właśnie świętego Augustyna, który był przeciwnikiem karania za zabicie płodu, bo nie był pewien czy płód ma duszę. Tomasz z Akwinu, również lubiany i często cytowany święty, twierdził, że płód ,,dostaje'' duszę dopiero po 40 dniach(facet) lub po 80(kobieta). Tak, więc jeśli zgodzić się z dzisiejszym kodeksem kanonicznym, który twierdzi, że każdy kto nie sprzeciwia się aborcji jest ekskomunikowany, należałoby ekskomunikować i świętego Augustyna i świętego Tomasza. Więc jak to jest? A teraz coś jeszcze. Osoba wierząca i żyjąca zasadami KK, nie stosuje antykoncepcji prócz osławionego przez KK NPR, co jakby nie patrzeć też jest antykoncepcją, tyle, że NPR jest propagowany przez KK. Nawracaj owieczki wśród swoich, zapewniam Cię, że będziesz miała kupę roboty. Przepraszam za OT Ale nie wytrzymałam. Nie chcesz nie stosuj antykoncepcji, ale nie zabraniaj tego innym. Na szczęście żyjemy w państwie świeckim a nie wyznaniowym, i przymusu rodzenia dzieci nie ma. Ty chcesz rodzić " co rok to prorok" bardzo proszę, i nawet Ci tego życzę. Obyś tylko miała za co wychować taką gromadkę, czego również Ci życzę.
![]() |
#3905 |
Copyraptor
|
Matko boska, wchodzę na wątek o spirali żeby się czegoś dowiedzieć konkretnego od posiadaczek, a tu oczywiście rozmowy o kościele, aborcji i sratutatu
![]() Mam pytanie do posiadaczek Mireny - jak ona wpływa na libido i cerę? Biorę od kilku lat tabsy, spadło mi po nich libido, ale poprawiła się cera. Czy jesteście zadowolone? Warto? Pytam, bo w internecie jak zwykle najwięcej jest postów od niezadowolonych użytkowniczek, i się kurczę waham... |
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Raczkowanie
|
Usunęłam przedwczoraj Mirenę. Libido miałam gorsze niż na pigułkach, cera chwilowo na początku sie pogorszyła oraz przetłuszczały włosy, ale po m-cu cera poprawiła się, włosy mniej sie przetłuszczały. W sumie miałam Mirenę 4 m-ce, głównym powodem usunięcia było duże zatrzymywanie wody, przytyłam parę kg, puchłam, zwłaszcza rano, brałam doraźnie leki odwadniające, gdy były gorsze dni. Okres zanikł mi po 2 miesiącach, wcześniaj plamiłam, miesiączki trwały 10 dni. Gdyby nie te puchnięcie nie usuwałabym jej. Niestety było coraz gorzej, wróciłam do pigułek. Niestety jestem skazana na hormony z powodu zaburzeń hormonalnych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3907 |
Rozeznanie
|
a ja mam kolejna zagwostke... w czerwcu mialam wlozona miedziana spirale i w zasadzie od tamtego czasu przynajmniej raz w miesiacu mam grzybice pochwy. myslicie, ze jest to spowodowane spirala? dodam, ze partner mogl mnie zarazac za kazdym razem, ale niedawno dostalismy oboje lekarstwa, nie uprawialismy jeszcze seksu, a ja juz mam grzybice po raz kolejny!
moze powinnam zmienic wkladke na hormonalna?
#3908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3909 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przy pol rocznym braniu tabletek- grzybica 2 razy. Przed braniem tabletek tez ze dwa razy. Tak to u mnie wyglada ![]()
![]() |
#3910 |
Rozeznanie
|
nic konkretnego. tym razem to chyba jednak nie grzybica, zaczynam zbytnio panikowac. zero objawow, moze mialam jakies podraznienie. bede sie obserwowac.
#3911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety grzybice sa dosc uciazliwe i trzeba dlugo to leczyc nie tylko objawowo, ale tez zwrocic uwage na swoja diete - i eliminacje cukrow (czyli dziekujemy slodyczom, zamiast bialego pieczywa lepiej te z otrebami, zamiast platkow kukurydzianych lepiej owsiane ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3912 |
Raczkowanie
|
Witam
Miałam 2 razy zakładaną miedzianą spirale , przez lata sprawdzały się super, ale przy drugiej po 2 latach zaszłam w ciąże . Teraz jestem mamą trójki dzieci, mam 33 lata i nie wyobrażam sobie kolejnej ciąży . Lekarz zalecił zaczekać do 4 miesięcy po porodzie i założymy Mirene ( w lutym) tylko przeraża mnie możliwość wystąpienia skutków ubocznych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3913 |
Raczkowanie
|
Mam mirene od roku i zauważyłam, że przez ten czas straszliwie wypadają mi włosy. Czytałam, że to jest jeden ze skutków ubocznych. Zauważyłyście coś takiego u siebie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3914 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja u siebie nie zauważyłam na razie żadnych skutków ubocznych. Mam mirenę od 5 miesięcy. Jedyny minus to ciągłe plamienia przez pierwsze 4 miesiące. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3915 |
Raczkowanie
|
Hej a jak sie sprawdza te wystajace nitki ? ja mam zlota spiralke
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3916 |
Raczkowanie
|
M4dz14 chyba po prostu musisz sobie wymacać szyjkę macicy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3917 |
Raczkowanie
|
a czy to prawda ze macica ma rozne polozenie w zaleznosci od dnia cyklu i nie w kazdym mozna wyczuc nitki??
|
![]() ![]() |
![]() |
#3918 |
Zadomowienie
|
Prawda. Najlepiej sprawdzac od razu po okresie.
#3919 |
Raczkowanie
|
M4dz14 prawda aczkolwiek u mnie jest wyczuwalna cały czas a poza tym ja przy mirenie nie miewam okresów tylko nieregularne plamienia
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3920 |
Raczkowanie
|
a ja mam zlota spirale i przed okresem wlansie sprawdzlaam i mysle kurcze nie ma sznureczkow a potem przyszlo mi do glowy ze macica polozenie zmienia hehe ja mam spirale dopiero dwa miesiace
|
![]() ![]() |
![]() |
#3921 | |
Przyczajenie
|
Dot.: spirala-co i jak
Cytat:
Zalozylam ja w lipcu. Samo zalozenie- bezbolesne zupelnie, USG po zalozeniu- ze spirala siedzi i jest ok. Wiedzialam, ze poczatki moga byc trudne wiec sie nie przejelam zbytnio bolem. Kolejne miesiaczki byly bardzo bolesne ( bol jak porodowy i krzyzowe skurcze) i trwaly po 3 tyg. Nie byly za to jakos obfite-tak normalnie. W styczniu mija 6 mies od zalozenia i...wlasnie mi wypadla cala Mirena wraz z wielkim skrzepem!!! No szok! Boje sie krwotoku albo ze cos sie stanie kurcze- bo te skrzepy sa wielkieee i w jednym z nich byla sobie wkladka!!! ( mam foty!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3922 |
Zakorzenienie
|
A bierze może któraś z Was tę Asequrellę? Albo macie może ulotkę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3923 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie bierzemy, bo to pic na wodę
![]() ![]()
![]() |
#3924 |
Zakorzenienie
|
spodziewałam się tego, dlatego szukam z ciekawości ulotki
|
![]() ![]() |
![]() |
#3925 |
Wtajemniczenie
|
A ja się chyba zdecyduję w końcu na założenie spiralki... Nie mam wyjścia, albo gumki albo spirala, gumek się boje generalnie.
Musze tylko znalezc lekarza, który mi ją założy w Warszawie. Może ktoś kogoś polecić?
#3926 |
Przyczajenie
|
spirala czy coś jest nie tak
mam założoną wkładkę domaciczną multiload .to moja druga wkładka przy pierwszej nie było żadnych problemów.tą mam już 3 rok i zaczęły dziać się dziwne rzeczy.zawsze około 3-4 dni przed okresem odczuwam straszne pieczenie w intymnych okolicach wraz ze świądem do tego wydzielina z pochwy przypomina twarde kluski jakby namoczony papier(nie wiem jak to opisać.trudno mi siedzieć bo sprawia mi to ból. byłam u ginekologa przepisano mi antybiotyk , maści i tabletki dopochwowe i pomogło niestety do następnego okresu a właściwie to nie wiem czy pomogło bo dolegliwośc ta znika sama zaraz po pojawieniu się okresu.co to może być , czy powinnam usunąć wkładkę w takiej sytuacji?dlaczego świąd , ból ,pieczenie pojawia się tylko przed okresem a w momencie gdy się pojawia miesiączka znika
|
![]() ![]() |
![]() |
#3927 |
Zakorzenienie
|
Dot.: spirala czy coś jest nie tak
Iśc do ginekologa jeszcze raz.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3928 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Kasiulinka22 Czas edycji: 2013-02-27 o 16:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
Zakorzenienie
|
No to i ja do Was dołączam - wczoraj założyłam Mirenę
![]() Samo zakładanie - nie ukrywam, że bolało, choć i ja trochę spanikowałam na początku ![]() ![]() Mam nadzieję, że ta metoda się u mnie sprawdzi ![]()
![]() |
#3930 | |
Raczkowanie
|
Dot.: spirala czy coś jest nie tak
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:45.