![]() |
#4291 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wkładka domaciczna Jaydess
Rozumiem, dzięki za odpowiedź. U mnie jest tak: cerę zawsze miałam skłonną do czerwonych wyprysków i gul, raczej nie do zaskórników. Przy braniu tabletek antykoncepcyjnych cera idealna nie jest, tzn. muszę dbać o skórę i nie mam tak jak niektórzy, że zero pryszczy
![]() ![]() Jeśli to nie problem, poinformuj za jakiś czas jak się czujesz i jak buzia ![]() Swoją drogą rozbieżności cenowe mnie zaskakują. Doz: 670 zł, internetowa "Apteka przy żwirki": 390 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4292 |
Kici kici miau miau
|
Dot.: spirala-co i jak - wątek zbiorczy
Rodzilas dzieci?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4293 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4294 |
Kici kici miau miau
|
Czyli masz mala macice teoretycznie. Wiec musisz kupic mala wkladke.. Sa rozne oznaczenie np short. Powiedz w aptece, ze mala wkladke. On line nie ma ale moze stacjonarnie ci zamowia albo zamow sama
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4295 |
Przyczajenie
|
W Aptece przy Żwirki cena jest tak niska, bo wkładka ma krótką datę ważności (musi zostać założona do 30.06.15, pewnie chcą szybko wyprzedać).
|
![]() ![]() |
![]() |
#4296 |
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4297 |
Przyczajenie
|
A ja mam spiralę miedzianą od 4 lat i żadnych "skutków ubocznych",jedynie prócz zapalenia pęcherza moczowego po 4 miesiącach od założenia,mam 5 letnią wiec jeszcze rok.Tą miałam zakładana "na żywca" więc nastepna będzie juz u innego gina bo chcę znieczulenie bo niestety u mojej gin nie stosuje sie znieczulenia a to bardzo boli.
Czy któraś z was miała zakładana spiralke w znieczuleniu?Czy znieczulenie naprawdę działa warto? |
![]() ![]() |
![]() |
#4298 |
Kici kici miau miau
|
A jaki ginekolog da ci znieczulenie w gabinecie?
Ja mialam tzw glupiego Jasia ale w szpitalu. Nic nie czulam. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#4299 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4300 |
Kici kici miau miau
|
Na pewno warto
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4301 |
Przyczajenie
|
dziekuje bardzo już sie zdecydowałam ze znieczuleniem
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4302 |
Przyczajenie
|
Witajcie,
a jak u Was z libido. U mnie przy stosowaniu różnych "tabletek" wynosi dosłownie ZERO. Jest to właściwie główny powód brania pod uwagę wkładki. Latka lecą i chciałabym się nacieszyć, bo na razie to szkoda gadać... |
![]() ![]() |
![]() |
#4303 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4304 |
Wtajemniczenie
|
Ja również zastanawiam si e nad założeniem wkładki hormonalnej, jestem umówiona na zwykłą i nie wiem czy zmieniać czy nie
![]()
![]() |
#4305 |
Przyczajenie
|
Witam. Czytam ten wątek już jakiś czas. Po wielu miesiącach zdecydowałam się w końcu na założenie wkładki miedzianej. Sam zabieg przebiegł ku mojemu zdziwieniu całkiem szybko i prawie bezboleśnie, pomimo ze jestem po 2cc i nigdy nie rodziłam siłami natury. Jestem właśnie w trakcie pierwszej spiralkowej miesiączki i nie wiem kiedy się skończy bo na razie się nie zapowiada.
I tu moje pytanie czy bierzecie dziewczyny jakieś suplementy czy np żelazo żeby zapobiegać ewentualnej anemii, z powodu obfitszych miesiączek. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4306 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Po przeanalizowaniu zdecydowałam sie na Jaydess. Zwykła miedzianka to jednak dyskomfort, a gynefix odpada bo chciałabym w przyszłości dzieci. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4307 |
Kici kici miau miau
|
A nie ppwiedzial lekarz ze na miedzianej spirali sa obfitsze miesiaczki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4308 |
Przyczajenie
|
Ja byłam świadoma tego ze będą to obfitsze miesiączki. pytam tylko czy stosujecie suplementacje żelazem np
|
![]() ![]() |
![]() |
#4309 |
Kici kici miau miau
|
Wszystko zalezy odbwynilow morfologii. Twoj organizm sam moze sobie poradzic ale moze byc tak ze nie. W razie czego sa dostepne leki ktore troszke hamuja obfite miesiaczki np Exacyl. Ale na recepte
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4310 |
Zakorzenienie
|
a jaki wpływ ma gynefix na późniejsze ciąże?
#4311 |
Konto usunięte
|
Wkładka domaciczna Jaydess
Ginekolog tłumaczył, ze pojawiły sie publikacje na temat tego, ze przy używaniu gynefixu wytwarzają sie przeciwciała antyplemnikowe, ma to związek z tym, ze gynefix jest wszczepiany, co powoduje przerwanie ciagłości tkanki i uruchamiają sie mechanizmy immunologiczne . Przy Jaydess nie zaobserwowano zmian płodności pomiędzy kobietami stosującymi ta wkładkę a kobietami nie stosującymi tej metody. Jest tez mniejsza , wiec łatwiej ja wprowadzić kobiecie która nie rodziła i działa nawet jesli troszkę sie wysunie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez 201607231711 Czas edycji: 2015-05-07 o 19:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4312 |
Konto usunięte
|
A ja mam pytanie z męskiej strony: kłują mnie w penisa nitki, to normalne?
Najczęściej podczas pozycji klasycznej, widocznie taki kąt. Skrócenie nitek chyba niewiele pomoże bo akurat z partnerką lubimy głęboką penetrację aż do końca (do samej szyjki macicy), a nitki coś wystawać przecież muszą. |
![]() ![]() |
![]() |
#4313 |
Raczkowanie
|
Do osob ktore maja wkladke
Przez ile bolalo was podbrzusze ? Mnie po zalozeniu bolało tydz. Tydz spokoju i znowu :/ czuje jakby ukucia. Nie mam plamien moze lekko sluz ciemny. Bole sa bardzo bolesne takie skurcze co jakis czas |
![]() ![]() |
![]() |
#4314 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, po ponad 3 latach kończę (niestety) moją przygodę ze spiralą. Przesunęła się i jestem w ciąży. To były trzy piękne lata mojego życia i szkoda, że tak się stało... Muszę wrócić do tabletek...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4315 |
Raczkowanie
|
Witam,
A mnie męczy jedno pytanie jak to jest z paleniem papierosów przy tej wkładce? Pytałam swojego lekarza i powiedział, ze nie ma żadnych przeciwwskazań takich jak przy tabletkach dwuskładnikowych dlatego też między innymi się na nią zdecydowałam.Tym czasem przeglądają różne strony natknęłam się na ulotkę informacyjną innej wkładki hormonalnej Levosert i tam jasno jest napisane, że nie wolno palić podczas jej stosowania. Czyli jak to w końcu jest? W ulotce Jaydees i Mireny nie mam żadnej informacji o papierosach a w ulotce Levosert taką informację już znajdujemy? Może jakaś dobra dusza mi to wytłumaczy, bo nie ukrywam że teraz się trochę przeraziłam. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4316 |
Raczkowanie
|
Witajcie, czy któraś z Pań ma PCOS i zdecydowała się na tę wkładkę?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4317 |
Raczkowanie
|
W poniedzialek bylam na kontroli
![]() Wszystko jak najbardziej w porzadku ! Jestem mega zadowolona ze wybralam jaydess. W ogole o niej nie pamietam nie mam zadnych skutkow ubocznych tak jak mialam przy tabletkach. Zauwazylam nawet wzrost libido ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4318 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o tabletki, to zwiększają one ryzyko choroby zakrzepowo-zatorowej. Tak samo jak papierosy. Dlatego oba te czynniki zwiększają je na tyle, że przynajmniej z jednego powinniśmy zrezygnować. Zwłaszcza, jeśli do tego dochodzi jeszcze np. otyłość lub wiek powyżej 35 lat. Wkładka natomiast działa hormonem tylko w obrębie macicy i dlatego nie zwiększa ryzyka tej choroby. Myślę, że producenci Levosert-u chcieli się po prostu dodatkowo zabezpieczyć, żeby nikt ich nie skarżył w razie wystąpienia efektów ubocznych. Innego wytłumaczenia nie znajduję. Może ktoś posiada inną wiedzę na ten temat ![]()
![]() |
#4319 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z Jaydess, ile macie lat?
Dzisiaj byłam na wizycie u nowego lekarza. Mam 22 lata, doktor powiedział, że nie założy mi wkładki, ponieważ jestem zbyt młoda i ponieważ - uwaga - nie rodziłam. Gdy zaskoczona powiedziałam, że przecież podobno wkładka ta jest przeznaczona dla kobiet nierodzących, usłyszałam że większość lekarzy stwierdzi, że to tylko chwyt ![]() Nie planuję w przyszłości dzieci, jednak w opinii lekarza jestem zbyt młoda na taką decyzję i mogę jeszcze zmienić zdanie. Dlatego też spotkałam się z odmowną decyzją. Rozumiem dlaczego lekarz nie chce brać odpowiedzialności za potencjalne problemy w przyszłości, jednak jestem zdenerwowana sytuacją. W dalszym ciągu wolałabym przejść z tabletek na wkładkę, która ma tylko jeden hormon i która nie obciąża tak bardzo wątroby, a w dodatku o której nie trzeba codziennie pamiętać. Wkładka dla nieródek nie jest dla nieródek, losie... |
![]() ![]() |
![]() |
#4320 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W długiej rozmówek z lekarzem wyjaśnił mi, ze Jaydess jest mniejsza niż inne wkładki, dlatego łatwiej je założyć kobietom, które nie rodziły. Pokazał gynefix, Jaydess i tradycyjna miedzianke. Sa różnice. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.