![]() |
#4441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: spirala u nieródki
|
![]() ![]() |
![]() |
#4442 |
multitasking ninja
|
Nawet jeśli byłoby to rozwiązanie korzystniejsze dla Ciebie zdrowotnie?
#4443 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4444 |
Konto usunięte
|
Drabina a cos takiego? o to chodzi?
http://dlapacjentek.tt380.pl/index.p...e&miasto_id=14 To rozumiem ze tez miedziana? ma dwa rozmiary, wiec chyba dla bezdzietnych rowniez i nie powinno byc tragedii? Widze ze w Medisonie zakladają. Nie wiem jak cenowo, nie wiem jak to wyglada. Mialam dzwonic i pytac. Dzieki za przypomnienie. ![]() ![]() Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 Czas edycji: 2015-10-12 o 16:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
Zadomowienie
|
kurcze, sama o tym myślę. Ja też nie chcę więcej bawić się w stosowanie pigułek a raczej -w zmienianie ich. Już 3 razy ginekolog przepisywał mi inne i za każdym razem to samo- moje libido spadało tam gdzie muł i wodorosty. Kolejny raz już mi się po prostu nie chce nic testować. Teraz już tylko prezerwatywy.
#4446 |
Konto usunięte
|
Doli to prawdopodobnie bedzie wlasnie taka
|
![]() ![]() |
![]() |
#4447 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4448 |
Konto usunięte
|
spytam o tt380, w środę mam wizytę. teoretycznie zapisałam się na zakładanie (nie gynefixu, bo to owszem zakładają w trójmieście, ale za 1300 zł a nie mam gwarancji że nie będę musiała tego wyjąć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4449 |
Rozeznanie
|
spirala u nieródki
Ja mam juz dlugo, nawet nie wiem ile... Chyba w czerwcu musze wymieniać.
Przy wkładaniu dziwny ból, jakby ktos grzebał mi w pępku :P Pozniej w ciagu nastawnych kilkunastu godzin umierałam, przez pare dni miałam obrzmiały brzuch. Czasem po stosunku mam skurcze jak w trakcie okresu, ktory zrobił sie dłuższy i wyglada zupełnie inaczej niz kiedys. Środki przeciwbólowe niezbędne, mocniejsze niż paracetamol (1-2dni). Czasem tez mam plamienie w srodku cyklu (plamienie srodowylacyjne czy jak to sie nazywa). Kiedys tez mi zgineła w srodku, trzeba było wyciągnąć sznureczki na zewnątrz ![]() Ale wszystko jest super! Tabletek i hormonów brać nie moge (moja spirala jest 5letnia, miedziana), prezerwatyw nie cierpię. Uwielbiam spirale, jak wyjmę ta to zakładam następna. Nie wiem jak to tak naprawde wpływa na płodność, ale... Coz zobaczymy. Aha, spirala i zakładanie za darmo bo mieszkam w uk.
#4450 |
Konto usunięte
|
poszlaś do pracy kolejnego dnia? : o
|
![]() ![]() |
![]() |
#4451 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Dlugi i bolesny okres, to mi wystarcza, by byc na nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4452 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Noo, nie brzmi to dobrze. Nigdy w zyciu tak naprawde nie bolal mnie brzuch dluzej niz 3o min podczas okresu. Takze to by bylo bardzo slabe. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie jest bardzo bolesny, jeden dzien na przeciwbólowych. Okres sie wydłużył, ale... Ilościowo powiedziałabym ze jest taki jak był. Dwa dni (tak mniej wiecej dzien 3 i4) dosłownie leje sie ze mnie, wczesniej i potem plamienia. Zauważyłam tez dziwna zależność, ze naprzemiennie okres jest bardziej bolesny, a potem z kolei większy i tak na zmianę. Mi nie przeszkadza to wszystko jakos bardzo, hormonów brać nie moge wiec nie mam nad czym sie zastanawiać.
![]() |
#4454 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam identycznie. Jeden okres mocno bolesny, kolejny już mniej. Ale zdecydowanym minusem jest to że krwawienie mi się nasiliło. I pomimo tego że okres trwa tyle samo co przed to okres dużego krwawienia się zwiększył. No i te plamienia w środku cyklu... A rodziłam ale nie wiem czy ma to związek z dolegliwościami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4455 | |||
Pyskatka
|
Dot.: spirala-co i jak - wątek zbiorczy
Cytat:
Dziwne ja nic nie czułam ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Cytat:
w 100% ? Żadna antykoncepcja nie chroni w 100% ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
Ja mam srebrną Nova T |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4456 | |
Przyczajenie
|
Dot.: spirala-co i jak - wątek zbiorczy
Cytat:
Napisałam "w 100% póki co" czyli miałam na myśli, że do tej pory nie zaszłam w ciążę, więc na mój rozumek chroni mnie do tej pory w 100% przed ciążą. Znam statystyki, ale odniosłam się do swojej osoby "tu i teraz". Edytowane przez madlen83 Czas edycji: 2015-10-14 o 09:41 Powód: ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4457 |
Konto usunięte
|
wjens
przyszłam i pani doktor z góry mowi o nie nie ja pani miedzianej nie zaloze o nie nie nie nie. bylo tam moje usg tegoroczne i reszta i mówi o nie nie nie, ze tylko jaydess wchodzi w grę. no ale ja ją przekonywałam, siedziałyśmy przed kompem i mówię, że jest gynefix. ona odpala mówi że na oczy tego nie widziała i na pewno mi nie założy bo to potrzeba techniki której ona nie ma i nawet nie zna nikogo kto zakłada. odpada. dalej mnie namawia na jaydesse bo mała a inne ogromne. to ja jeszcze przypomniałam sobie o tt 380 mini (jedna wizażanka wklejała, jako spirala miedziana dla nieródek, zakładaja ją w jednym miejscu w gdańsku). pani spojrzała, poczytała, okazuje sie ze tt 380 mini (miedziana bez hormonów) jest jeszcze mniejsza niż jaydesse ( z hormonami dla nieródek). stanęło na tym że na taką spiralę pani się zgodziła i uznała za bezpieczną bo to najmniejsza ze wszystkich jakie istnieją. dała mi zatem receptę powiedziała że jak zdobędę to mam przyjść. poszłam do apteki. pani mówi ze nie ma ale zamówi. -dzień dobry chcę tt 380 ja mówię -mini! po rozmowie telefonicznej ona mi mówi, że tt 380 mini nie istnieje xD ja jej mowie ze musi istniec. to zaprosiła mnie za ladę do kompa i faktycznie, jedyny przedmiot na jej liście leków to tt380 bez podziału na rozmiar. wchodzimy na stronę producenta a tam trzy rozmiary: mini normal maxi. zonk. co teraz. pani powiedziała, że zamówi, a ja najwyżej nie kupię, jak się okaże że to duża spirala. jutro ma być do odbioru ciekawe co z tego wyjdzei tak więc doktor zgodziła się jedynieu na tt380 mini albo jaydesse z hormonami. że ja odrzucam hormony, a ta mini jest jeszcze mniejsza od jaydesse, wybór dla mnie jest oczywisty. tylko teraz muszę zdobić tą tt ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4458 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale ciesze sie, ze wydaje sie ok. Dawaj znac jak dalej, przetrzesz szlaki. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4459 |
Konto usunięte
|
100-150 zl
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4460 |
Konto usunięte
|
A czemu nie chca zakladac miedzianej nierodkom? Pozniej jakies problemy z zajsciem w ciaze sa?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4461 |
Konto usunięte
|
bo spirale miedziane są dużo dużo większe od tych hormonalnych i jest problem z założeniem, po drugie, jeśli kobieta będzie miała częste stany zapalne może to mieć związek z problemem w ciąży aleee tak naprawdę wszystko jest szkodliwe. że ta miedziana jest jeszcze mniejsza niż hormonalna, doktor się zgodziła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4462 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To powodzenia ![]() Ciekawa jestem tych wkladek, ale znajac swoje panikarstwo pewnie bym schizowala, ze mam cos obcego w srodku i pewnie nie zadziala :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4463 |
Rozeznanie
|
Ale nie bardzo wiem jaki problem z zakładaniem, chodzi o to ze lekarze nie maja wprawy czy po prostu szyjka macicy jest zaciśnięta i nie mogą sie dostać? Czy moze chodzi o to, ze macica "myśli" ze to ciało obce i trzeba je wydalić?
Straszne cyrki!
#4464 |
Zakorzenienie
|
mi się wydaje, że lekarze mają po prostu lepszą kasę, jak kobieta bierze pigułki antykoncepcyjne niż ma spiralę. Są tacy "spryciarze", że za samo wypisanie recepty kasują jak za wizytę-100zł, a wypisują w przód tylko na 3 miesiące.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4465 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Chodze na nfz, zawsze dostaje recepte na 6 opakowan. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4466 |
multitasking ninja
|
Chodzi o to, że u nieródki macica i szyjka macicy są mniejsze i po prostu jest z tym problem, zakładanie tak dużej spirali byłoby niewyobrażalnie bolesne.
#4467 |
Konto usunięte
|
Nie. To nie ma zwiazku z kasa, bo obie rzeczy wychodza podobnie jak sie prywatnie chodzi. To raczej kwestia wlasbie budowy
|
![]() ![]() |
![]() |
#4468 |
Zakorzenienie
|
A orientujecie się jak to wygląda u kobiet, które rodziły przez cc?
#4469 |
Konto usunięte
|
nie orientuję się.
co do tt380 mini, dzwoniłam już do producenta. mogę zakupić bezpośrednio na stronie internetowej z dostawą do domu. w aptekach tego nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
#4470 |
Konto usunięte
|
Widac malo popularne w naszym kraju.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:16.