![]() |
#451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Spirala- Czy Bezpieczna??
no oczywiscie ze sa takie przypaki ,nic nie daja 100%pewnosci.
|
![]() ![]() |
![]() |
#452 | |
Przyczajenie
|
Dot.: zastanawiam sie nad wkladka
betty31 no własnie widzę co cię wkurzyło ale dodałaś do tego że mouzi jest smarkulą !!!Dlatego zapytałam!!!ogólnie to nic mnie to nie interesuje
![]() I nie pisałaś że jest dojrzała: Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#453 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mój gin dawno temu mi powiedział, że zawsze przy seksie trzeba się liczyć z tym, że będzie się miało dzieci i dlatego trzeba się zastanowić |
|
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Zakorzenienie
|
nie jestem pewna tego wyjmowania spirali w koncu majstrowanie w macicy moze spowodowac poronienie ,nie jest pewna czy moze dopiero przy porodzie jest wydalana.
|
![]() ![]() |
![]() |
#455 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dziewczyna powiedziała swoje zdanie, każdy może mieć inne, ale ona nikogo tym zdaniem nie obraziła |
|
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Zakorzenienie
|
ale autorka nie pytała o sprawe swiatopogladowa ale o sfere bezpieczenstwa a Daytona wypowiedziala sie tlyko w sprawie morlanosci a nie pomogla w innych.
|
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Przyczajenie
|
Dot.: CZy ktos z was ma spirale???
Ja właśnie jestem w srodku pierwszego okresu po założeniu. No, tak silnego to nie miałam od czasow dojrzewania (a było to jakieś... naście lat temu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
Raczkowanie
|
kurcze to jednak troszkę się boję zakładać tą spiralkę cholera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#459 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Raczkowanie
|
Dot.: spirala-co i jak
a jak to jest ze wspolzyciem po zalozeniu i zabezpieczeniem?dzisiaj zadz do dr i sie umowilysmy na poniedzialek w przychodni i tak koszt sie nie zmieni.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Raczkowanie
|
tak się złożyło, że sama tę swoją prywatność podała jak na talerzu!!!
1. siostra i jej narzeczony 2. miejsce ich pobytu 3. jej chłopczyk (o ogromnych potrzebach) 4. % udział tych osób w finansowaniu "zakupu" 5. sposób dostarczenia pieniędzy itp. itd. a wiek tej dziewczynki ma tu jak najbardziej dużo do powiedzenia. żałuję, że moje składki pójdą na jej zachcianki ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#462 |
Raczkowanie
|
"żałuję, że moje składki pójdą na jej zachcianki"
nie wiem o jakie ci zachcianki chodzi ![]() ![]() ![]() ![]() "tak się złożyło, że sama tę swoją prywatność podała jak na talerzu!!!" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Nutka nie gryzie!
|
Betty twoja argumentacja jest smieszna,piszesz bzdury do tego w sposób oglednie mowiąc niegrzeczny..Lepiej sie juz nie pogrążaj..
Mouzi proponuje Ci jednak zalozyc po wyjeździe bo swieżo po zalożeniu sie dlugo plami i papra a potem to juz jest fajnie,tylko te pierwsze cykle zanim sie wszystko ureguluje a organizm przyzwyczai sa uciążliwe wiec na wyjeźdźe bylo by i ciężko i nie ciekawie...a i z seksu byly by nici ![]() Koszt wkladki miedzienej to ok 35-40 zl + koszt zalozenia zalezy od lekarza od 100 zł do 300zl ,bywa wiecej.. Pauli udalo sie zalozyc za darmo ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Raczkowanie
|
no i Nutka, myślisz, że ty, ze swymi radami (pogróżkami) jesteś miła? NIE.
Już to raz tu poruszałam, widać jak na dłoni, że każdy kto ma inne zdanie na jakiś tam temat, przestaje być miły i odwrotnie. Ja na początku tego wątku wyraziłam swe zdanie i opinię na ten temat, a raczej na sposób jego przedstawienia przez mouzi -- dla mnie wręcz wulgarnie. Prawdopodobnie dla mnie miało to taki wydźwięk, bo jestem z innej bajki. Każdy ma prawo do wygłoszenia swej opini, ja na pewno się tego nie boję, a już z pewnością nie posłucham twej śmiesznej sugestii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Raczkowanie
|
jestem juz po, mam zalozona ta najpopularniejsza(?) "coperka T-mini". bol podczas zakladania byl straszny, ale robione usg (sprawdzic czy dobrze lezy) bylo zabawne.teraz mam bole jak przy miesiaczce, mam nadzieje ze to zniknie.
![]() " Betty twoja argumentacja jest smieszna,piszesz bzdury do tego w sposób oglednie mowiąc niegrzeczny..Lepiej sie juz nie pogrążaj.." a slowa moderatorki mnie bardzo zaskoczyly ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam goraco |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#466 |
Raczkowanie
|
no wiec sama sobie odp na pytanie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Przyczajenie
|
mam od 2 miesięcy wkładkę multiload (na usg wyszło prawidłow położenie), czuję się super nic mnie nie boli, tylko krwawienie w 2 dniu miesiączki jest mocniejsze, mam pytanie czy nitki od wkładki mogą być różnej długości zależnie od dnia cyklu, raz je więcej czuje a raz mniej, sprawdazm co kilka dni czy jest, a jak jest u was i czy wogóle sprawdzacie nitki? moja gin kazała sprawdzać tylko po miesiączce.
|
![]() ![]() |
![]() |
#468 | |
Nutka nie gryzie!
|
Cytat:
mouzi - Ty mnie też zaskoczyłas ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Raczkowanie
|
dorosłej dziewczynie
no..nie przesadzajmy, to ze ledwo skonczylam 18 lat to nie musze byc dorosla. musze znalesc prace, mieszkanie itd itp. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#470 | |
Nutka nie gryzie!
|
Cytat:
Betty teraz widzę że masz racje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#471 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#472 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
każdy z nas patrzy z innego punktu widzenia i nie może to być powodem lekceważenia, przecież nie była napastliwa i nie rzucała oszczerstwami |
|
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Raczkowanie
|
moja o sprawdzaniu nic nie mowila, czy to znaczy ze mam nie sprawdzac?
![]() narazie mam zakaz uprawiania seksu i korzystania z basenu na 3 dni, bo tam wszystko jest jeszcze swieze ![]() Sie jeszcze zastanawiam.... bo lekarka kazala mi dwie tab nospy przyjac(po wyjsciu, a wyszlam o 11, i o 14) i przyjalam, jutro ew jesli bole/skurcze nastapia to tez 2 tab, tylko co na inne dni-jesli beda dokuczliwe?czy przyjac jak to beda niesamowite bole czy lekkie bole sobie darowac?powiedziala zeby nie dopuszczac do skurczow bo sie moze wkladka przesunac o milimetry ![]() PS: polozenie tez mam dobre ![]() ![]() PS:czy w czasie kontroli zawsze bede miala usg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#474 |
Przyczajenie
|
![]() mouzi - ja wcale nie brałam żadnych tabletek, trochę bolało ale przeszło, ale lepiej słuchać lekarza przynajmniej człowiek się tak nie denetrwuje i ma spokoiny sen ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Przyczajenie
|
lilka26: ja myślałam o założeniu ponad rok... chciałam a bałam się... teraz mineło 2 miesiące odkąd mam wkładkę multiload (ja chciałam mirene ale moja gin powiedziała że to raczej dla kobiet które mają duże krwawienia lub są starsze tzn po 40 ale to tylko jej zdanie) i jedynie czego żałuje to że nie założyłam wkładki wcześniej... łykałam tabletki tyle lat... aktualnie jestem BARDZO ZADOWOLONA... ale to tylko moja opinia, mąż NIC nie czuje oprócz przyjemności
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
embrion jest juz chyba po zagnieżdżeniu prawda? A komorka jajowa po polaczeniu z plemnikiem to przeciez jeszcze nie dziecko z tykajacym srduszkiem, malutkimi oczkami pluckami itd., to tylko grupa komorek (i to tez po jakims czasie) z ktorych nie wiadomo czy cos w ogole bedzie...
![]() |
#477 |
Raczkowanie
|
![]()
podczas kapieli , chcialam sprawdzic co i jak
![]() ![]() .czy te nitki nie beda przeszkadzaly podczas seksu i nie stanowi to jakiegos zagrozenia ![]() ![]() dziekuje za odp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#478 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Przyczajenie
|
lilka26 - moja gin powiedziała że trzeba kontrolować co 6 miesięcy, pytałam gin ile ciąż jej się trafiło z wkładką, powiedziała że to jest tak sporadyczne jedna na kilka lat, powiedziała że panie zapominają zgłaszać sie na badania kontrolne przynajmniej co roku, że są kobiety co przychodzą na założenie i zdjęcie wkładki. Ja mam zamiar kontrolować co 6 miesięcy przez usg i myślę że będzie dobrze. infekcjach - nie mam żadnych.
Długoooooooo myślałam nad założeniem... bałam się... ale jest SUPER i jeśli będzie tak nadal to będzie dla mnie metoda na lata, będę tylko wymieniać na nowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Raczkowanie
|
mam to samo co ty lilko, tab=zero ochoty, nawet gin chcialami przepisac cerazete(?)za ok 40 zl
![]() ![]() ![]() ja jestem juz 5 dni po zal i dobrze sie czuje, chyba mi zniknely plamienia, lekkie bole sporadyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.