![]() |
#511 |
Raczkowanie
|
Dot.: spirala, dziwna wydzielina,leczyc to?
Nie jestem lekarzem ,ale nadżerkę myślę, trzeba wyleczyć.
Osobiście miałam ją zamrażaną ( to się nazywało koagulacja czy jakoś tak) a nie wypalaną. Zabieg był bezbolesny co podobno przy wypalaniu się nie zdarza, tak że polecam ![]() Robiłam go odpłatnie jakieś 10 lat temu , po urodzeniu syna, wtedy kosztował 200zł, ale było warto.Od tego czasu nadżerka już się nie pojawiła ![]() Na pewno podobne zabiegi są wykonywane w Twoim miejscu zamieszkania. Spróbuj się zorientować: będziesz miała problem z głowy ![]() Co co płukanek mogę Ci tylko polecić Tantum Rose.W aptece bez recepty. |
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Raczkowanie
|
Dot.: Spirala- Czy Bezpieczna??
jestem już po USG i wszystko jest oki tylko dr stanowczo zabroniła mi jakiegokolwiek sprawdzania nitek a jak było u was??
|
![]() ![]() |
![]() |
#513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#514 |
Przyczajenie
|
spirala
po jakim czasie od zalozenia spirali mozna sie kochac oraz czy podczas krwawienia tez
|
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Przyczajenie
|
Dot.: spirala
ile czasu musi uplynac od zalozenia spirali aby mozna bylo sie kochac i cz podczas krwawienia tez mozna
|
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Zakorzenienie
|
Dot.: spirala
widzę, że jesteś nowa..ale jeden wątek o spirali jest na pierwszej stronie. tam mogłas zadac pytanie lub poszukac odpowiedzi. to nie zajmuje duzo czasu
![]() a tutaj kolejny wątek. chyba największy http://www.wizaz.pl/forum/showthread...irala+co+i+jak
#517 |
Przyczajenie
|
Ten temat dotyczy spirali a nie wiary. Nie rozumiem po co kogos umoralniac w taki sposob. Skoro ktoraś z "nas" zdecydowała sie na spirale albo sie nad tym zastanawia to jest to prywatna decyzja i nikomu nic do tego. Poza tym katolicyzm zabił w swojej historii tyle istnien ludzkich ze chyba ten temat powinien odpuscic.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#518 |
Przyczajenie
|
zgadzam się z Jeunesse temat dotyczy wkładki, szkoda go zaśmiecać morałami........ proszę wyluzujmy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Przyczajenie
|
lilka26 - mi mówiła żeby sprawdzać tylko po miesiączce czy czuję nitki tzn czy się nie wysuneła podczas miesiączki... ale ja to robię częściej gdzieś raz na tydzień wiem chore to jest, tym bardziej że zakładanie bolało jak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Przyczajenie
|
Dot.: spirala-co i jak
ile dni po zalozeniu spirali kobietki mialyscie krwawienie
|
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Raczkowanie
|
ja mam wkladke 3 tydzien(zalozona tydzien po miesiaczce) wiec moze o krwawieniu nie ma mowy.dwa dni po zalozeniu mialam minimalne plamienie, zaraz po tym przez prawie 3 dni mialam wieksze plamienie i spokoj to ok srody tamtego tygodnia.teraz mam kilka dni plamienia.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#522 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zgadzam się, że antykoncepcja to prywatna decyzja, ale jak ktoś pyta, to każdy może wyrazić swój punkt widzenia, byle nie obrażał innych |
||
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Przyczajenie
|
ja mam spirale zalozona tydzien temu w okresie i caly czas mam krwawienie czy to sie nie skonczy
|
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Raczkowanie
|
Sylwiani litości!!!!!!!!!!
![]() Nie wypowiadaj sie juz o katolicyzmie, religii i innych moralnych zagadnieniach w watku o sprali, zaloz wlasny prosze i daj juz SWIęTY SPOKOJ, tam na pewno bedziesz sobie mogla podyskutowac z innymi fanatyczkami, tutaj - i mysle ze wiekszosc sie ze mna zgodzi, robi sie to po prostu nudne ![]()
#525 |
Raczkowanie
|
MK1978 - mi wręcz zakazała sprawdzania nitek bo powiedziała że mogłabym ją przypadkowo sama wyjąć, bo do wyjmowania wcale nei jest potrzebna sila tylko odpowiednie pociagnięcie nitek i teraz boję się sprawdzać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#526 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy uwazasz, ze w Zakonie Templariuszy lub w Zakonie Krzyzackim nie bylo katolikow? Powiem, ze to co robili czynili tylko pod przyzwoleniem papieza i za to Jan Pawel II m.in. przepraszal!
![]() |
#528 |
Raczkowanie
|
Spodziewałam się takich reakcji (negatywnych) i po miesiącu nieobecności ilość waszych wypowiedzi to potwierdziło, to bardzo przykre zwłaszcza w wypowiedziach rzekomych katoliczek - księża nic nie wiedzą?, to kto ma wiedzieć? oczywiście nawet autorytet JP II tu nie pomoże, zwłaszcza u dziewczyn, które bardzo głęboko schowały sumienie i nie wierzę że nawet przez chwilę nie pomyślą stojąc w kościele i patrzac na krzyż że spiralka którą noszą w środku to kolejny gwóźdź. Mam nadzieję że choć jedna osoba czytając moje wypowiedzi zrezygnuje z tego narzędzia zbrodni. Pozdrowienia dla sylwiani. Pewnie znowu zaczniecie mnie atakować i pisać że to nie miejsce na takie wypowiedzi, ale mam też nadzieję ze jest wiecej osób, które myślą tak jak ja i też nie będą się bały o tym pisać i mówić w swoim środowisku
#529 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Każdy z Nas jest "białym krukiem"! Współżyjesz = jesteś gotowy na potomstwo! A.A.B.-P. AV by jaga_2001 Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2006-08-17 o 02:06 Powód: literowki, literowki :rolleyes: |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#530 |
Raczkowanie
|
to Ty chyba sie modlisz do jasmin30 skoro uważasz że ona jest w tych sprawach autorytetem, to własnie m.in. na forum wizażu dowiedziałam się że w pierwszych miesiacach po założeniu spirala działa WCZESNOPORONNIE !!!
#531 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A poza tym nie komus mnie osadzac. Tylko Pan Bog osadzzi mnie za moje czyny po smierci. Nikt inny nie ma do tego prawa! Przestan pisac o naturalnych metodach, bo mi sie az smiac chce. Te metody sa dobre gdy chcesz zajsc w ciaze, ale nie odwrotnie. ![]() I wypraszam sobie obrazanie mojej osoby! Bo jesli ja wg ciebie modle sie do jasmin30 to ty w takim razie modlisz sie do o. Rydzyka! ![]() I moja rada. Jesli nie podobaja ci sie tematy takie jak ten rozpoczety w tym watku, to lepiej omijaj je szerokim lukiem! I przede wszystkim, nie wypowiadaj sie w nich jesli sie nie znasz!
Każdy z Nas jest "białym krukiem"! Współżyjesz = jesteś gotowy na potomstwo! A.A.B.-P. AV by jaga_2001 Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2006-08-17 o 02:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#532 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#533 |
Raczkowanie
|
Daytona3 ty po prostu masz szczęście że na tym forum nie ma administratora bo dawno powinnaś mieć zakaz wstępu ze względu na wypowiedzie nei związane z tematem, już któraś dziewczyna proponowała ci założenie własnego watku związanego z wiarą, nei rozumiem dlaczego jej nie posłuchałaś?? Nie rozumeim równiez tego, że skoro jesteś tak strasznie przeciwna spiralkom to po jaką cholerę wchodzisz w ogóle na takie wątki??Daj poczytać dziewczynom o rzeczach które je interesują związanych z tematem, bo w tytule wątku nie jest napisane "spirala kontra wiara katolicka" więc tylko niepotrzebnie zabierasz "powierzchnię" wątku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#534 |
Zakorzenienie
|
mysle ze nie ma co sie denerwowac i ciagnac dyskusje z wszech wiedzącymi i fanatycznie zapatrzonymi osobami bo do niczego to nie prowadzi ,niech kazdy dba o swoj tyłek i innym nie zaglada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#535 | |
Nutka nie gryzie!
|
Cytat:
![]() http://www.wizaz.pl/forum/announcement.php?f=17&a=13 Patrz punkt 2 Dzieczyny zalozyly wątek o określonej tematyce ,zupelnie nie rozumiem dlaczego od dluższego czasu prowokujesz i jątrzysz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#538 |
Przyczajenie
|
Witam
Mam pytanie czy wyciąganie spirali powinno odbywać się podczas miesiączki czy nie ma to żadnego znaczenia? I jeszcze jedno czy jest bolesne? ![]() Dzięki za odpowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Przyczajenie
|
mam pecha............. wczoraj musiałam usunąć wkładkę bo się wysuneła do szyjki macicy......... szkoda mi bardzo a było tak super nic mnie nie bolała krwawień nie miałam dużych, było super. Skończyła mi się miesiączka sprawdziłam czy są nitki w pochwie, wyczułam że są ale nie podobało mi się że są długie gdzieś na 2-3cm. Poszłam do gin a ona mówi że się wysuneła, widać było na usg, ja nic nie odczuwałam żadnych bóli niczego tylko te nitki mnie zaniepokoiły. Niestety przez wysunięcie nie była skuteczna i musiałam wyjąć a miałam ją tak krótko 3 miesiące, szkoda kasy ale spróbuje za jakiś czas jeszcze raz z wkładką tylko muszę kasę odłożyć.
Nie chcę nikogo straszyć ani broń Boże zniechęcać do wkładek, tylko radzę jednak raz na jakiś czas sprawdzić niteczki. Ja miałam wyciąganą w 8 dniu cyklu ... bałam się ale to było delikatnie niemiłe uczucie nie bolało, bo zakładanie wspominam jako koszmar ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja mam spirale od pół roku ,ale niestety muszę ją wyjąć bo mam okropne bóle przy okresie. Spowodowane jest to tym ,że ponoć mam macice łukowatą i ta wkładka jakby mi dotyka macicy.Brałam tabletki troche pomagały, ale w sumie zdecydowałam się na usunięcie wkładki.Wiadomo że jest to wygoda ale niestety w moim wypadku nie sprawdziła się.Gdyby nie te skurcze macicy ,a z tym okropne bóle miesiączkowe to napewno bym jej nie usuneła.Zakładanie nic mnie nie bolało więc zapowiadała się ,że będzie super jednak niestety tak nie było.
![]() Teraz boje się usunięcia czy nie będzie mnie bolało. Bo dopiero jakieś dwa tygodnie po okresie jestem umówiona z lekarzem(niestety przepełnione przychodnie po urlopach) ,a słyszałam ,że powinno się to robić podczas okresu.POZDRAWIAM |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:52.