![]() |
#811 |
Przyczajenie
|
Dot.: spirala-co i jak - wątek zbiorczy
Spirala może osłabić plemniki ale nie wszystkie i nie jest w stanie przeszkodzić im w zapłodnieniu. Zapłodnione jajeczko to już nie Twoje jajeczko i faceta plemnik, tylko mały organizm człowieka już innego niż Ty. To małe dziecko szuka sobie w śluzówce macicy miejsca gdzie mogłoby się przytulić i podrosnąć. Ale dzięki spiralce śluzówka jest mało wilgotna i dzieciątko wysycha. Dziewczyny czytajcie książki dobrych ginekologów, a nie forum pseudolekarzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli chce sie przytulic i podrosnac niech znajdzie inna macice. po drugie ten organizm nie jest czlowiekim innym niz ja bo to zwyczajny pasozyt i dlatego mam prawo decydowac kiedy moze sie tam pojawic. co proponuja ci madrzy ginekolodzy jako antykoncepcje? poprosze o tytuly i nazwiska tych lekarzy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
Rozeznanie
|
No proszę, nie wiedziaąłm, że jednodniowa komórka chce się do czegoś przytulić. Rzeczywiście, nie czytam chyab książek dobrych ginekologów, bo nie pamiętam, żeby któryś o tym pisał...
No i wybacz, ale żeby zamiast zarodka "dziecko" napisać, to już Twoje prawo, ale po co od razu "dzieciątko"? |
![]() ![]() |
![]() |
#814 |
Zakorzenienie
|
to sie nazywa wzbudzanie emocji ,jak na wiecu LPR gdzie najglosniej krzycza ci jeszcze z pryszczami i mutacja lub ci ktorzy na codzien siedza w sejmie za ladne pieniadze.(bez macicy,oczywiscie)
|
![]() ![]() |
![]() |
#815 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Zarodek dziecka nie może się komunikować z Tobą. A więc nie możemy wiedzieć czy myśli, co czuje, czy odczuwa ból. Jest wiele małżeństw, które nie mogą mieć dzieci i chętnie adoptują Twoje niechciane dziecko. Twoje uwagi nie zmieniają faktu, że spirala to środek wczesnoporonny, a nie antykoncepcyjny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#816 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Rozeznanie
|
Jest też wiele dzieci z Azji czy Afryki, które starciły rodziców i bardzo by chciały być adoptowane. Jakoś nie widzę, żeby zwolennicy "życia' tak sie o nie troszczyły, chcoiaż te dzieci rzeczywiście, żyją, czują, cierpią i śmieją się. Niestety, u nas są w szyscy za bardzo zajęci walką o jednodniową komórkę, żeby zauważyć, że urodzonym już dzieciom ( w Polsce i poza Polską) wcale nie wiedzie się najlepiej i to IM powinno się pomagać.
Skoro nie ma mózgu ani połączeń nerwowych, to nie myśli. Tak samo, jka np. nie bije mu serce, bo jeszcze nie ma serca. Mówimy o jednej komórce! No nie wiem, czy tak wiele małżeństw chciałoby adoptować dziecko 42letniej matki i 60letniego ojca. Jest to jednak jakaś grupa ryzyka... A co do tego, ajki to środek - dla mnie najważniejsze jest co innego - czy skuteczny! |
![]() ![]() |
![]() |
#818 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pomysl tez ze moze ktos nie moze zajsc w ciaze(moze ktos narodzil juz 5 dzieci ,moze jest gwalcony w domu?nie stac go na pigulki?boi sie ze maz je znajdzie? a po drugie moze nie chce oddawac dziecka dlatego woli aby "dzieciatko" usychalo w pierwszeych 3 dniach swojego zycia.? Cytat:
masz wielkie szczescie ze nikt nie zalozy ci tego "srodka " :-D ale rowniez mam nadzieje ze znajdziesz inny i nie bedziesz przekazywal swoich madrosci kolejnym pokoleniom. nadal czekam na tytuly i nazwiska autorow ksiazek ktore ukazaly ci prawde o spirali. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwsza pani jest psychiatra ,nie ginekologiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#820 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nazwiska autorów już podałem wyżej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#821 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Każdy psychiatra jest przede wszystkim lekarzem medycyny i o spiralach ma pojęcie większe od Ciebie. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co jesli go nie znajduje poniewaz w macicy jest stan zapalny i sama spirala? znajduje miejsce ,zagniezdza sie i zaczyna sie rozwijac (na co ma 9 miesiecy) zdajesz sobie sprawe ze spirala nie jest 100% zabezpieczeniem i mozna miec dziecko i spirale? w kazdym razie ty masz swoje poglady ,ja swoje ,ja jestem agnostykiem ty pewnie jutro pojdziesz do kosciola ,21 pazdziernika tez pewnie bedziemy glosowac inaczej. jakkolwiek bysmy sie nie roznili przyznasz ze moge zmoim cialem robic co chce i swoimi komorkami takze. w kwestii antykoncepcji sie nie zgadzamy(pewnie w kwestii aborcji i eutanazji takze) na szczescie nigdy nie bedziemy musieli sie o nia wspolnie martwic. watek jest o spirali i jak widac jest spore zainteresowanie ta metoda-jednak w wiekszej czesci jest to sprawa kobiety i to my ponosimy wieksza odpowiedzialnosc naszych meskich decyzji. Przykro ze sa mezczyzni ktorzy wydawaloby sie sa dorosli i potrafiacy sami oceniac zycie,swiat,myslec samodzielnie a przede wszytskim widziec cos wiecej niz wlasny ogrodek. Argument o bezdzietnych parach jest srednio trafiony,nie slyszalam o likwidacji domow dziecka. Mysle ze warto byloby obecnie zwrocic uwage na edukacje i zapobieganiu rodzenia sie dzieci z FAS niz krzyki na w pelni swiadome kobiety podejmujace swiadome decyzje o swoim zyciu ktore sa zazwyczaj juz matkami. a ja napisalam co o nich mysle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiscie ,myslisz ze spirala bylaby dopuszczona do uzycia gdyby byla jak piszesz srodkiem poronnym w katolickim kraju ?powiem ci wiecej nfz refunduje zalozenie tego srodka z miedzy innymi twoich pieniedzy. konczac dyskusje spirala nie jest obowiazkowa a o moj tylek i "wyschniete dzieci" pozwol ze bede sie martwic sama. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#824 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja również jestem agnostykiem i nie pójdę jutro do kościoła. Głosować będę na PO. Również mi przykro, że są nieodpowiedzialni mężczyźni wpuszczani do łóżka przez nieodpowiedzialne kobiety. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tia, wszytskiemu winne sa kobiety. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#826 |
Rozeznanie
|
Piowo, a może byś na mojego posta odpowiedział, a nie ignorował, jak Ci się nie podoba?
|
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Przyczajenie
|
Obiektywnym źródłem informacji na pewno nie są ulotki reklamowe środków antykoncepcyjnych, ani ginekolog biorący kasę od firmy farmaceutycznej.
O działaniu spirali poczytajcie sobie także na innych stronach w necie. Wszędzie jest napisane, że spirala utrudnia zagnieżdżenie zapłodnionego już zarodka. Z tą refundacją to jakiś przekręt. Może producenci dali nazwę "środek antykoncepcyjny" i oczywiście odpowiednio to finansowo umotywowali urzędnikom w NFZ. |
![]() ![]() |
![]() |
#828 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Adoptujemy dziecko. Może być rasy białej, czarnej, żółtej lub innej. Rodzice dziecka mogą być starzy lub młodzi. Dziecko może być chore, upośledzone, brzydkie, z wadami genetycznymi. Im więcej troski i opieki będzie wymagało tym lepiej. Jedno takie już adoptowaliśmy i nie ma nic wspanialszego na świecie niż kochać dziecko potrzebujące dużo miłości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nikt nie twierdzi ze spirala nie utrudnia zagniezdzenia sie to jeden z sposobow dzialania spirali,wszystko zalezy od spojrzenia na te komorki,dla ciebie to dziecko dla mnie komorki. nie wiem czy przekret w ministerstwie tez siedza osoby "wierzace" ,lekarze z roznymi pogladami ,zreszta nie interesuje mnie to ,wazne ze jest to metoda w czesci refundowana,szkoda ze malo popularna i reklamowana przez lekarzy ale to mysle tylko dlatego iz nie maja z tego zadnych pieniedzy ,chyba ze zakladaja w prywatnych gabinetach na co czesto i gesto namawiaja. firmy produkujace tez zarabiaja na tym srednio bo raz na 3-5 lat ,na pigulach mozna co miesiac stad reklamy a i sami lekarze wola takie pacjenti bo jednak trzeba przyjsc co 3 miesiace po recepte a oni zapisuja to jako wizyte i maja zwrot z nfz. spirala to sprawa priorytetow ,dla mnie wazniejsze jest moje dziecko chciane ,inwestowanie w nia pieniedzy a przede wszytskim mojego czasu niz te "usychajace" . zreszta jak ktos chce to ma i 5 dzieci ,ja nie chce ,jak narazie na 80% kolejnego dziecka stad wykorzystywanie wszelkich metod aby go nie miec. spirala to moja 3 metoda i jak narazie najlepsza dla mnie i mojej rodziny i to jest dla mnie najwazniejsze. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy dziecko takie zwykle normalne moze byc ?bo wyliczanie chorob,wad i nacisk na to troche mnie zaniepokoil. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#831 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
No tak, ale dla Ciebie, jak napisałaś, dobra metoda jest najważniejsza, ważniejsza od dziecka które już masz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Wtajemniczenie
|
Kurde dziewczyny ale po co Wy dyskutujecie o antykoncepcji z facetem??
![]() A ty drogi rodzynku w jakim celu odnalazłeś ten wątek ![]() Myślę, że żadnej z nas nie przekonasz do swoich poglądów, bo każda ma swój rozum i uwierz mi na słowo: MOJA MACICA, MOJE KOMóRKI I NA PRAWDĘ NIE TWOJA SPRAWA!!!!!!!!!! Jak nie podoba Ci się ten sposób antykoncepcji to pilnuj żeby Twojej kobiecie nie przyszło do głowy jej stosować ![]() A ja jestem co raz bardziej przekonana, że po porodzie zdecyduję ![]() Aha i byc młodą mamą to naprawdę fajna sprawa ![]() ![]()
#833 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Przyszło do mnie mnóstwo podziękowań na priv od dziewczyn, które nie wiedziały dokładnie jak działa spirala. Piszą, że będą opieprzać swoich ginekologów za okłamywanie. No cóż, nie można ufać lekarzowi tylko dlatego, że zajmuje się Twoimi intymnymi sprawami. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#834 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Piowo, ilu rodziców takich, jak z tego ogłoszenia znasz? Ja znam rzeczywiście jedną parę, która zdecydowała się adoptować niepełnosprawne dziecko. Oraz ogromną liczbę ludzi, którzy chca, zeby dziecko było do nich podobne, było dziewczynką, blond włsoy itd. Gdyby ludzie byli naparwdę tacy, jak piszesz, domu dziecka świeciłyby pustkami a do Poslcki ściągano by tłumnie sieroty z Birmy. Ale tak się nie dzieje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ja utrzymuje i decyduje o ilosci dzieci a nie moje dziecko,jakk dorosnie moze miec i 10 dzieci. gdzie napisalam ze cos jest waznijesze od dziecka ktore juz mam?nic nie ejst wazniejsze niz corka ale dla wlasnej wygody stosuje to co stosuj i nic nikomu do tego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli napisal do ciebie na priv ktokolwiek to pragne go poznac i dowiedziec sie dlaczego nie ejst na tyle odwazny zeby napisac o tym na forum. nie mozna ufac lekarzowi ,no jasne lepiej tobie i twoim autorytetom w tej kwestii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#837 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#838 |
Rozeznanie
|
Tak, jestem przekonana, że po prsotu tona privów z podziękowaniami do Ciebie przyszła...
|
![]() ![]() |
![]() |
#839 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
ach ten nasz cudowny kraj i ludzie nim rzadzacy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#840 |
Rozeznanie
|
Kurcze znowu trochę mnie nie było i jak poprzednim razem znalazł się ktoś "nawracający".
Ehhh, w ogóle nie chciało by mi się z taką osobą dyskutować, a już kiedy facet (jak widzę to trend w tym Kraju) zagląda mi do macicy, to po prostu ręce mi opadają i bezsilna wściekłość mnie ogarnia ![]() Piowo każdy ginekolog dokładnie opisuje działanie wkładki wewnątrzmacicznej. Poza tym co lekarz to opinia. Jedni są zwolennikami antykoncepcji hormonalnej i bez badań, jak witaminy zapisują każdej "chętnej" nie informując o prawdziwych skutkach ubocznych, o których sama zainteresowana przekonuje się na własnej skórze. Skutków działania spirali nikt nie ukrywa, jest dokładnie opisane. I myślę, że każda dziewczyna decydująca się na tą formę antykoncepcji dokładnie wie co robi...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:52.