![]() |
#841 |
Przyczajenie
|
Dot.: spirala-co i jak - wątek zbiorczy
Od początku małżeństwa stosujemy z żoną niezawodną w 100% metodę objawowo-termiczną. Niemożliwe jest zapłodnienie w gęstym, niepłodnym śluzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Zakorzenienie
|
No i zycze powodzenia ,wybraliscie metode dobra dla was ok ,wasze zycie,dla mnie jest to metoda dajaca male poczucie bezpieczenstwa(nie metody niezawodnej,wystarczy spojrzec w liczby-oczywiscie zaraz przytoczycz badania lekarzy katolikow i znowu beda te liczby rozne).
A przede wszytskim narzucajaca termin wspolzycia mnie to nie odpowiada,moze prawda?byc moze jestem malo odpowiedzialna i wole wygode niz obserwacje,moze jestem wygodna ale nie lubie sobie utrudniac zycia. mnie odpowiada pigulka/gumka/spirala ze wszelkiemi konsekwencjami. poza tym sa kobiety ktore dla wlasnego zdrowia nie moga zajsc ponownie w ciaze i metody wasze sa niepewne ,ryzykowne. co do wyborow ty bedziesz glosowal "na kogos " ,ja "przeciwko komus" lub wrzuce pusty glos i tutaj tez sie roznimy. |
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Rozeznanie
|
Nie słyszałam o metodzie w 100% bezpiecznej, a 99% pewności dają tylko pigułki. Których zresztą używam.
Wybacz piowo, ale zbyt dużo podróżuję, za często zmieniam klimat czy mam dużo stresu, żeby się bawić w takie metody. Poza tym, czasem widuję sie z mężem tylko przez kilka dni w miesiącu, nie wyobrażam sobie, że zaczneimy się wtedy bawić w sprawdzanie, czy to są płodne czy niepłodne dni, mierzenie temperatury i sprawdzanie śluzu - ble.. |
![]() ![]() |
![]() |
#844 |
Raczkowanie
|
Piwko, skoro wg ciebie i zarazem kościoła jednodniowa komórka to już "dzieciątko" to powiedz mi proszę jak nazwać płód który matka urodzi w 5 miesiącu ciąży?? Bo moja przyjaciółka po porodzie martwego dziecka w 5 miesiącu ciąży poprosiła księdza o pochowanie go na cmentarzu i on jej odpowiedział że nie może zrobić pogrzebu bo to nie jest jeszcze dziecko i w dodatku nie ochrzczone!!!! Więc czegoś tu nie rozumiem, kościół mówi że jednodniowa komórka bez uczuć bez mózgu bez serca jest dzieckiem a 5 miesięczy płód który ma to wszystko tym dzieckiem nie jest??? Zastanów się proszę o czym ty do nas mówisz i doczytaj jednak jak naprawdę dziala spirala zamiast codziennie kazać żonie wkładać sobie termometr w c...., chyba że sprawia jej to przyjemność !!
|
![]() ![]() |
![]() |
#845 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Doczytaj także jak stosuje się metodę objawowo-termiczną. Temperaturę wystarczy mierzyć tylko przez kilka dni przed okresem, termometru nie trzeba wkładać w c... tylko normalnie np. pod pachę. Bardzo wygodne są szybkie elektroniczne termometry. Ja o spiralach czytałem bardzo dużo, Ty o metodzie obj.-term. chyba nic nie czytałaś. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#846 |
Rozeznanie
|
Oj, ja już wiem całkiem sporo...
Moja bratanica ma teraz w liceum zajęcia z przygotowania do życia w rodzinie i pani w czwartej ciąży uczy ją o niezawodności metod neturalnych. Przyznam, ze świetną później zabawę mamy w domu, jak nam o zajęciach opowiada. No w każdym razie doszklaanie musimy z siostrą prowadzić same z naszą zaufaną panią ginekolog. Boję się tylko, że później młoda w szkole obleje, jak udowodni pani, że matoda termalna nie daje 100% pewności i nie jest super bezpieczna. Boże, kto takim ludziom pozwala w szkole uczyć??? |
![]() ![]() |
![]() |
#847 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#848 |
Zakorzenienie
|
jesli chcesz podzielic sie swoja wiedza na temat tej metody zaloz nowy watek lub poszukaj istniejacy ,ten jest o spirali.
dziekuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#849 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Wtajemniczenie
|
Piowo na litość Boska!! Ja za chwilę wyjdę z siebie
![]()
![]() |
#852 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#853 |
Raczkowanie
|
Witam czytałam ostatnie posty ,w szczególności pani o nicku piwoo czy jakos tak!!! mam do ciebie pytanie co ty wogule piszesz??? ja stosowałam naturale metody i co zaszłam w ciaże jedna i druga mam już 2 dzieci kobieto spirala jest najlepsza metoda zreszta w jakim ty świecie zyjesz 100 lat za murzynami!!!!!!!!! szok jestem w szoku dziewczyny jak
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#854 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
W jakim Ty świecie żyjesz? Tak samo ja jestem w szoku. Ty nosisz spiralę rok, ja z żoną stosuję metodę objawową 17 lat, wszystko jest super, kochamy sie normalnie bez żadnego stresu, miesiączki żona ma regularne itp, wszystkie dzieci planowane także polecam i nie słuchajcie takich ludzi jak ta pani oni są zacofani i tyle !!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#855 |
Zakorzenienie
|
pragne zauwazyc ze nie ma metody 100% pewnej ,poza tymodnosze wrazenie ze ludzie stosujacy naturalne metody traktuja wszytskie dzieci jako planowane.
|
![]() ![]() |
![]() |
#856 |
Przyczajenie
|
Śledzę forum i chyba jakiś moherowy berecik się wkradł rozsiewa głupoty a może, by tak kółko NPR założyć . Nawet 1000 jego postów + największe autorytety nie przekonają mnie do latania z termometrem. No , ale każdy ma swój wybór. Daj już spokój człowieku nikogo tu nie przekonasz! Sam widzisz jaki masz tu poklask. W realu NPR ma się nijak do antykoncepcji. Przypomnę się - mam mirenę od 2 lat.
|
![]() ![]() |
![]() |
#857 |
Zakorzenienie
|
mysle ze pora zakonczyc dyskusje na ten temat.
watek jest o spirali a nie wyzszosci metod i nie metod. |
![]() ![]() |
![]() |
#858 |
Raczkowanie
|
Święte słowa paula 78 ! Dośc przekonywania !
Szczere współczucia Piowo - z powodu braku radości z seksu spontanicznego - sprawdzanie śluzu i temperaturka - dziekuję bardzo - cóż jestem wygodną, pracująca, wychowujaca dziecko kobitką i nie zamierzam tego zmienić . MOJE CIAŁO ! Mam Mirenkę od początku sierpnia i w końcu mam świety spokój !!!!!!!!!!! I boski seks ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#859 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Masz święty spokój od sierpnia? Na jak długo? My mamy święty spokój przez całe 17 lat małżeństwa. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
antykoncepcja daje nam wlasnie ta radosc i wolnosc ,mozemy sie kochac kiedy chcemy,nie musim zyc w stresie do kolejnego okresu -to jest radosc. spiralkowe babeczki maja spokoj na 3-5 lat a pozniej mozna zalozyc kolejna spirale,byc moze za niedlugo bedzie mozna zakladac w polsce implant wiec kolejny sposob. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#861 |
Raczkowanie
|
no to tylko pozazdrościć zdrowia i spokoju ducha Szanownej Małzonce - ja niestety prowadzę zbyt aktywny i stresujacy tryb życia i mój organizm nie jest tak wyregulowany
a swoją drogą - ciekawe - czy jakby zaproponowac Małzonce -Mirenkę lub to - co ma teraz - to ciekawe co wybrałaby ![]() i nie mi oceniać co dla kogo jest własciwe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#862 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#863 |
Raczkowanie
|
faktycznie dosyć drastyczna teoria, spirala zagęszcza choćby śluz utrudniając paskudnie plemnikom poruszanie się, a sporo mają biedactwa do przebycia, gdzie tu miejsce na poronienie
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#864 |
Przyczajenie
|
witam
jestem na tym forum pierwszy raz,lecz nie bez powodu. mam dwójke dzieci i w zeszłym roku w lipcu założyłam wkładke copper T380.wszystko przebiegało naormalnie,miesiączki które dało się przeżyc,zero stanów zapalnych.obecnie okres spóźnia mi sie 3 tygodnie,i co sie okazało?????????????????? ?????????????jestem w ciąży.wczoraj zrobiłam test,potwierdził to lekarz na usg.ciąża przy tej wkładce zdarza sie u dwóch kobiet na sto przez rok!!!!!! lekarz od razu usunął mi wkładke.przekonywał mnie ze nie miała ona złego wpływu na płód i nie mogła go uszkodzic.chciałbym mu wierzyc.czekam na odpowiedz od jakiegos fachowca-ginekologa który spotkał sie z podobnym(jakże rzadkim!!!!!)przypadkiem pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Zakorzenienie
|
Nie jestem lekarzem ale to sie zdarza ,znam dziecko z takiej metody,w pelni zdrowe.
mysle ze nie masz sie czym martwic jesli chodzi o ew szkodliwy wplyw wkladki na plod. |
![]() ![]() |
![]() |
#866 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
pytanko, czy regularnie chodziłaś do ginekologa sprawdzać położenie spiralki, czy jak to wyglądało?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma meotdy 100% pewnej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#868 |
Przyczajenie
|
witam
lekarze owszem zalecaja wizyty kontrolne raz-moze dwa razy na rok.ja ze względu na to iż przebywałam za granicą nie byłam na kontroli przez 8 miesiecy.gdy juz sie wybrałam do lekarza było po wszystkim-ciąża,a spirala była prawidłowo umiejscowiona.po prostu stało sie-widac tak miało być..... |
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Przyczajenie
|
ale spiralka bez ramion poprzecznych jest jeszcze niedostępna w Polsce, zreszta z tego co czytałam na stronie producenta nawet niemieccy lekarze z pewnych landów musieli ją sprowadzać, bo ona jest w fazie prób
podobno dla nieródek nadaje sie Mirena, w każdym razie moja koleżanka w średniej miała i sobie chwaliła, a nieródką byłą z pewnością |
![]() ![]() |
![]() |
#870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w polsce spirale maja ksztalt litery :"t" ,"s" z takimi sie spotkalam. mirena wdg mojego lekarza nie nadaje sie dla nierodek bo jest podobno duza spirala. dla nierodek sa jakies specjalne ,nie wiem czy w polsce juz sa. mirena polecana jest kobitom o obfitych okresach ,dzieki hormonom okres znika. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:00.