![]() |
#961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: spirala-co i jak - wątek zbiorczy
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Rozeznanie
|
Mozesz sobie załozyc spiralke i dodatkowo korzystac z tabletek - bedziesz miec na pewno taniej
![]()
#963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
taniej ?hmm liczac ze mirena kosztuje 1000 zl na 5 lat liczac ze pigulki miesiecznie to koszt 30 zl na 5 lat plus pamietanie o nich ,bieganie do lekarza po recepte-jesli prywatnie to dochodzi koszt wizyty. przy spirali koszt wizyty to 2 razy w roku usg . przy pigulach wahania nastrojow,brak libido. dla mnie na zdecydowany plus wychodzi spirala. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Rozeznanie
|
Odpowiedziałam dziewczynie ktora ma problemyz miesiaczkowaniem i w zwiazku z tym zastanawia sie nad Mireną. Osobiscie polecałabym jednak nie stosowanie Mireny gdyż zeby zastopowac działanie hormonow trzeba wyciagnac spiralke. Natomiast jesli ktos ma obfite miesiaczki nei znaczy ze bedzieje miał i za 5 lat wiec na poczatek dopoki organizm sie nie dostosuje ( mnie to zajeło przy drugim razie kilka miesiecy zanim miesiaczka zaczeła byc rzadziej niz co 14 dni) mozna stposowac i jedno i drugie - po to zeby ograniczyc ostre miesiaczkowanie. Oczywiscie niczego na własna reke nbym nie radziła tylko po konsltacji z lekarzem. Sama brałam tabletki hormonalne ( z prostagenem chyba) bo miałam kerwawienie non stop - zeby zastopowac i zeby potem od nowa sie organizm ustabilizował. Do Mireny mam srednie przekonanie. I porownywałam cene Mireny a nie zwykłej spiralki - w sumei po latach moze i na to samo wyjdzie ale w przypadku tabletek zawsze mozna odstawic i patrzec obserwowac swoj organizm. I Tyle. .
#965 |
Zakorzenienie
|
Jelsi takie rozwiazanie doradzi lekarz to owszem ,jest to jakies wyjscie jednak stosowanie 2 metod wdg wlasnego widzimisie i tylko dlatego zeby bylo taniej jest wdg mnie malo rozsadne a nie dodalas ze tobie doradzil to lekarz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Rozeznanie
|
Oczywiście moja wypowiedź mogła byc pewnym skrótem i przez to mogła być źle zrozumiana. Zadna decyzja nie może bycz podejmowana na własna rękę - tu racze wymieniamy sie doświadczeniami i możliwościami podjęcia rożnych dróg - po co ma sie upierać na Mirene jeśli można sprobować inaczej. Z tego co sie orientuje lekarze nie zalecają Mireny młodym kobietom. Nie ma tez specjalnych przeciwwskazań ale jednak mnie np dwóch lekarzy odradzało.
Pozdrawiam Ps - Nie straszcie dziewczyny tymi ciązami podczas stosowania spiralki bo ja zaczynam miec schizy ![]()
#967 |
Przyczajenie
|
Dzisiaj założyłam spiralę.
![]() Nic mnie nie bolało poczułam tylko lekkie ukłucie. Teraz tylko delikatnie pobolewa mnie brzuch. Po za tym wszystko w najlepszym porządku. ![]() Jestem mile zaskoczona. Nie dość, że za założenie nie płaciłam to jeszcze nie bolało. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Wtajemniczenie
|
Witam
Dojechalam do 6 strony watku i zdecydowalam sie reszte ominac, gdyz zaczely sie wiadomosci na zupelne inne sprawy. Chcialabym sie dowiedziec, jak sytuacja wyglada dla kobiet ktore jeszzce nie rodzily. Moze Pan Doktor sie wypowie. Chcialabym zalozyc spirale, bo gumka mi raz pekla i musialam brac postinor, bylo to rok temu, ale nie chce tego doswiadczenia powtarzac. Teraz biore tabletki, ale widze skutki uboczne. Wiec moze spirala? Jesli tak to jaka? Zwrocilam uwage na post, gdzie byla nazwa spirali, dla kobiet, ktore nie rodzily, ale mi sie ten post zgubil i nie umiem go odnalezc. ![]()
#969 |
Zakorzenienie
|
doczytaj watek do konca to sie dowiesz jakie ,komu i dlaczego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Wtajemniczenie
|
Dziekuje. Bo juz zaczelam sie obawiac, ze watek do konca moze byc o czyms innym, a ja nie mam tyle czasu, zeby czytac wizaz.
![]()
#971 |
Zakorzenienie
|
ciekawe o czym innym moze byc watek o spirali ,hmm.
sam watek mozesz przeszukac np. wklepujac odpowienie haslo. |
![]() ![]() |
![]() |
#972 | |
Przyjaciółka Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Niestety nie pamiętam nazwy tej spirali. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
watek jednak pokazuje ze i nierodka zakladaja ,nazwa spirali dla nich i przedstawione badania dot. ew. problemow na stronie 32 post nr 945.
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Zakorzenienie
|
witam! dopiero dzis ale dopiero dzis znalazłam chwilke czasu tydzien temu w srode byłam u lekarza zrobilismy usg spiralka zaaklimatyzowała sie w macicy elegancko
![]() ![]() ![]()
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Przyczajenie
|
Witam ,mam Poważny Problem Mój Ginekolog Zaleca Mi Założenie Mireny W Celach Leczniczych Ze Względu Na Polipy I Endometriozę. Mam 40 Lat I Jestem Otyła Więc Tabletki Odpadają Według Gina. Może Na Forum Jest Lekarz Lub Ktoś Kto Może Mi Coś Poradzić. Z Góry Dziękuję Za Pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
|
o mirenie jest w watku,poczytaj.
jesli lekarz ci to poleca to chyba trzeba mu zaufac lub skonsultowac z innym ktoremu mozesz pokazac sie na badanich itp.przez net nikt nic konkretnego nie doradzi. lekarz niestety rzadko sie tutaj pokazuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Przyczajenie
|
Paula78, Dzięki Za Wypowiedź. Wiesz Jak Się Ma Problem To Trzeba Szukac Każdej Drogi,żeby Go Rozwiązać. Ja Już Sporo Czytałam, Ale W Dalszym Ciągu Boje Się Podjąć Ostateczną Decyzję.
|
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
Wiesz spirale zawsze mozna wyciagnac ,niestety w przypadku mireny wiąże sie to z kosztami-nie jest to tania rzecz.
Ale moze warto zaryzykowac w koncu jesli sie nie zdecydujesz nie bedziesz wiedzial jak by to bylo. |
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Raczkowanie
|
.......
Edytowane przez Linssi Czas edycji: 2010-02-21 o 00:08 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
witam!
Lissi szczerxze mowiać to wątpię skoro nie ma tej spirali w Polsce tzn ze lekarze raczej nie umieją jej zakładać (zakłada sie ja troszkę inaczej nic inne)
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
Paula przeczytalam Twoja relacje z zalozenia spiralki i zaczynam sie bac....mam przepisana nova t 200 (a tak wogole to o co chodzi z tymi liczbami?)
#982 |
Zakorzenienie
|
nie ma sie czego bac
![]() ![]() liczba oznacza zawartosc miedzi |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
Sylwia-Zuza ja mam nova T200 Au chyba, nie rodziłam bolało troche zakładanie, ale ogolnie ok
Paula 78 mam pytanie jak jest z regularnością miesiaczek teraz u Ciebie ?? ja pierwszą miesiączke po załozeniu dostałam po 21 dnia a następną (właśnie jestem w trakcie ) po 28
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 |
Zakorzenienie
|
no to musze sie zarejestrowac do ginka, tylko czekam az okres sie skonczy. Mi odrazu zaproponowal wizyte na fundusz. Tylko tak sie zastanawiam ,czy to nie zaszybko (12.10 mialam cesarke)
#985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Zakorzenienie
|
ale jestem zla - mam wizyte dopiero 21.12 !!!!!
#987 |
Zakorzenienie
|
to i tak dobrze ze w tym roku sie zalapas
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#988 |
Zakorzenienie
|
wiesz zawsze sie lapalam sie z tygodnia na tydzien
#989 |
Zakorzenienie
|
Witam!
Dziewczyny juz nie wiem co mam zrobic czy juz cale zycie z podpaska bede chodzcic ?? okres zaczał mi sie 3 grudnia, do tej pory mam plamiennie :/ , dodam ze to juz 3 cykl ze spirala
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Rozeznanie
|
Idź do lekarza ale ja bym na Twoim miejscu sie nie stresowała. Mnie sie dopiero teraz uregulowało, a zakładałam w koncu maja. Na poczatku jak miałam długo miesiaczke ( prawie meisiac- a ty "dopiero" 10 dni
![]() Pozdroffki
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.