![]() |
#991 |
Zakorzenienie
|
Dot.: spirala-co i jak - wątek zbiorczy
mialam podobnie ,bylam maxymalnie zmeczona wieczna podpaska ;-) ale wytrwalam,daj sobie czas lub idz do lekarza .
|
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Zakorzenienie
|
to nie jest tak ze mam takie krwawienie jak przy miesiączce tylko bardziej bardzo słabe plamienie ale szlak mnie trafja juz, moj lekarz na urlopie jest bedzie dopiero w przyszłym tygodniu, wiec jesli nie przejdzie to pojde
Paula78 pamietasz jak kiedys pisalam o tym co mi mlekarz przepisał Cyclo 3 For, kupiłam sobie to i w okolicach soboty wzielam i musze przyznac ze zadziałało w niedziele okres mi sie skonczyl ale od poniedziałku praktcznie cały czas mam takie delikatne plamienie moze to te tabletki spowodowały, po prostu może ma być tyle krwi ile ma byc i zadne tabletki tego nie zmienia
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
Zakorzenienie
|
Mnie sie zdarzalo chodzic z podpaska przez 10 dni :-/ masakra ale plamienia mnie nie ruszaja ,fakt jest to irytujace bo np. co zrobic z basenem ? tampon ?na lekkie plamienie?
od czasu do czasu lykam hemorigen ale on ziolowy jest wiec trzeba odpowidnio wczesniej lykac zeby uzyskac efekt w odpowiednim terminie . wkladki higinieczne nosze zawsze codziennie ,wiec plamienia mi tak bardzo nie przeszkadzaly a w koncu przeszly,regulacje cyklu co do 28 dni nastapil po ok. pol roku noszenia spirali. musz przeliczyc jak okres ywpadni mi w wakacje od tego zalezy termin urlopu ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Raczkowanie
|
chyba zdecyduję się na Mirenę, jestem właściwie już zdecydowana choć chwilowo na etapie czytania, zbierania informacji, przepytywania ginekologa :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Raczkowanie
|
kasienko1809, widzę, ze jesteś z Olsztyna i zainteresowała mnie informacja, że nie płaciłaś za załozenie wkładki- zdradzisz gdzie dokonałaś tego "cudu"? łosz matko, przepraszam, ze nie edytowałam wczesniejszego postu dorzucę, bo słusznie mnie pogoniono z wywleczonych tematów (mea culpa) - rozumiem, ze niteczki przycina się gdy przeszkadzają partnerowi - a zdarzyło się, ze przeszkadzały Wam? nie wiem - kłuły, swędziały, męczyły psychicznie? czy którejś z użytkowniczek Mireny zdarzyło się posiadać normalne miesiaczki? bo z tego co udało mi się ustalić w większości przypadków krwawienia się znacznie zmniejszały (brak okresu na poczatku na pewno trochę by mnie męczył strachem przed kolejną ciążą) jeśli umknęły mi odpowiedzi na te pytania, a podobne pojawiły się z góry przepraszam, ale byłabym bardzo wdzięczna za odpowiedzi
Edytowane przez Wiedziemka Czas edycji: 2008-01-08 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#996 |
Raczkowanie
|
ja miałam załozona prawie 2 lata po pierwszym porodzie i powiem szczerze byłam bardzo zadowolona jedynie zrezygnowałam ze wzgledu na planowane 2 dziecko.Probowałam przedtem plastrow ,tabletek,wszystkiego ale spirala to strzała w 10 własnie przymierzam sie do załozenia zastanawia mnie jedynie 1 rzecz jak to sie ma do miesniakow i torbiela na jajniku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#997 |
Raczkowanie
|
też sie nad tym zastanawiałam - tylko mnie interesują dwie strony - jak wkładka wpływa na możliwość wystąpienia torbieli i mięsniaków, i czy posiadając którekolwiek można mieć instalowana wkładkę? bo natknęłam sie na informację, że np. nadżerka musi być wyleczona, a co z resztą?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#998 |
Zakorzenienie
|
http://kobieta.wp.pl/kat,26355,wid,8...3&ticaid=15264
tutaj jest napisane ze miesniaki raczej uniemozliwiaja zalozenie. |
![]() ![]() |
![]() |
#999 |
Raczkowanie
|
http://www.mirena.pl/wazne.html# tu w przeciwskazaniach jest coś o włókniomięśniakach (łosz, ale nazwa), ale - tylko znaleźć nie mogę gdzie - gdzieś czytałam, ze małe mięśniaki nie są przeciwskazaniem i nawet można wyleczyć je Mireną
|
![]() ![]() |
![]() |
#1000 |
Zakorzenienie
|
najprosciej pojsc na konsultacje do lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Raczkowanie
|
z pewnością - racja niezaprzeczalna tak tylko dywaguję, bo może ktoś już miał z tym styczność i naświetli temat a co do drugiej strony, że wkładki powodują wzmożone tworzenie się torbieli i mięsniaków, to jak na razie spotkałam się z jednym przypadkiem torbieli u koleżanki, ale u niej lekarz twierdził, że to stan niezwiązany z posiadaniem "spiralki"
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1002 |
Przyczajenie
|
Ja załozyłam spiralę w zeszły wtorek. Z uwagą czytałam ten wątek szczególnie kiedy okazało się, że nie jest tak różowo jakby się wydawało.
Samo założenie bolało bardzo ![]() Dzisiaj jest ok. Jestem trochę przestraszona jak będzie wyglądał mój pierwszy okres i czy nie zwariuję z podwodu bólu i większej obfitości. Ale jak pięknie kiedy nie musisz co wieczór zastanawiać się tabletke juz łykałaś czy nie. ![]() pozdrawiam
#1003 |
Zakorzenienie
|
Nie martw sie ,daj sobie troche czasu ,organizm tez jest w szoku w koncu to obce cialo,okresy przez pol roku moga byc rozne ,nie nastawiaj sie na bolesnosc -mnie nie bolalo ale obfitosc sie zwiekszyla -chociaz ja wczesniej mialam raczej skape wiec moje obfite dla innych moga byc normalne.moze tez pojawiac sie plamienie.
polecam zapas wkladek,podpasek,no spy i hemorigen -ziolowe na krwawienie. za miesiac idz na kontrole ,bedzie dobrze ! |
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Rozeznanie
|
Luniasta będzie dobrze, ja jak pewnie czytałaś też przeżyłam koszmar przy zakładaniu, takiego bólu nigdy nie czułam, nawet przy porodzie...Później krwawienie tak jak u Ciebie, dostałam antybiotyk aby zapobiec ewentualnemu stanowi zapalnemu, hemorigen( tak jak napisała Paula zrób sobie zapas)i no-spe forte.
Ja niedługo będę musiała podjąć decyzję czy przy wyjęciu założyć następną, czy dać sobie odpocząć...ale troche boję się ze jak sobie dam czas, to znowu będzie tak potwornie bolało ![]()
#1005 |
Zakorzenienie
|
bergamia czy podczas wyciagania starej zaklad sie od razu nowa ?
sama sie zastanawiam nad kolejna chociaz u mnie w luty mina 2 lata wiec mam jeszcze troche ale juz sie boje ,a wolalabym przezyc to za jednym razem niz wyciaganc a za pol roku isc na zakladanie kolejnej. |
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Przyczajenie
|
a jak jest z wyjęciem? to tak samo bolący zabieg jak założenie?
#1007 |
Raczkowanie
|
rany, nawet po porodzie tak boli? myślałam, ze tylko podczas rozciągania szyjki u nieródek....
|
![]() ![]() |
![]() |
#1008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektore kobiety boli ,niektore okreslaja to jako nieprzyjemne odczucie ,a jeszcze inne nie czuja nic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Raczkowanie
|
często spotykałam się z okresleniem nieprzyjemne uczucie, dyskomfort, w każdym razie jest to trochę inna waga odczucia niż ból - stąd pytanie po porodzie naturalnym podobno szyjka macicy jest jednak nieco rozciągnięta i ułatwia jednak "montaż", przez co czyni go ( aprzynajmniej powinna) mniej bolesnym
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1010 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale tak sobie właśnie myśle, że jeśli zaraz po wyjęciu założę nową to może moja macica nie będzie się tak buntować... ![]()
![]() |
#1011 |
Zakorzenienie
|
Ja ide w polowie lutego na kontrol to zapytam ale lekarz mi mowil ze zakladanie nie boli a mnie bolalo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Raczkowanie
|
o proszę, byłam pewna, że chodzi o ból podczas rozszerzania szyjki....dziękuję za uświadomienie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1013 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja też najchętniej do końca życia bym nic nie wymieniała...kurcze noo...
![]() |
#1014 |
Przyczajenie
|
Czesc!!!
A czy znacie moze jakiegos dobrego ginekologa w Krakowie, ktory zna sie na zakladaniu wkladek dla kobiet nierodzacych, bo niestety po plastarch jest mi strasznie nie dobrze, a teraz testuje pigulki, ktore tez zle wplywaja na moj zoladek. Jakby ktoras z Was takowego znala to bardzo prsze o namiary. Wielkie dzieki!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1015 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ide w polowie lutego do gina to sie podpytam chcoaiz ide na nfz wiec bardziej rozmowny bylby na prywatnej wizycie:-/ i jelsi bedzie trzeba to pojde wymienic wkladke prywatnie ,nie dam rady przezyc tego bolu na nfz jeszcze raz :-( to jak w tym kawale: pacejnt przed operacja lezy i anestezjolog pyta : -"pan na nfz ?czy prywatnie?" -na nfz a lekarz zaczyna :aaa kotki dwa..." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Raczkowanie
|
mango1, na stronie www.ladyinsert.pl są adresy lekarzy rekomendowanych do zakładania Mireny (tam znalazłam nawet swojego, który będzie mnie mirenował)
|
![]() ![]() |
![]() |
#1017 |
Przyczajenie
|
Dzieki Wiedzemka!!!
A czy moge zapytac czy Ty zakladasz spirale pierwszy raz i czy tez nalezysz do grona kobiet nierodek. Bo wlasnie wszystkie dziewczyne ktore znam biora tabsy, no i jak chodzi o spirale to mam duze watpliwosci. |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam wszystkich
mam pytanie 24.pazdziernika mialam zalozona wkladke typu Coper T 350 po zalozeniu mialam kilka dni plamienia a do dzis dnia jeszcze niemialam okresu . Czy wszystko jest wpozadku a moze to spowodowane jest karmieniem piersia spiralke mialam zakladana osiem tygodni po porodzie . Wiecie moze cos na ten temam . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1019 |
Zakorzenienie
|
karmienie piersia wplywa na pojawienie sie okresu wiec jesli masz pewnosc ze nie jestes w ciazy to nie masz powodow do obaw.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1020 |
Raczkowanie
|
mango1 - ja już jestem "ródka"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:02.