![]() |
#1291 |
Raczkowanie
|
Dot.: spirala-co i jak - wątek zbiorczy
Jasmin ja właśnie mam Goldlilly z podwójna ilością złota, bo często miewałam infekcje. Zobaczymy jak z tym będzie.
Co do infekcji dróg moczowych,to po założeniu mi wkładki gin mówiła,że często się zdarzać mogą..... nie wiem co ma to wspólnego z wkładka,która jest w macicy? Przecież układ moczowy jest gdzie indziej? Widocznie wkładka działa na wszystkie narządy w obrębie podbrzusza...
#1292 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety do mojej gin na prywatną wizytę udało mi się zarejestrować dopiero na 26 maja... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1293 |
Raczkowanie
|
jasmin30, ale w tych wkładkach ZE złotem rdzeń jest nadal miedziany, niestety... (przynajmniej tak wynika z wiadomości na stronie tej wkładki)
TMargoT, się nie martwić pomyłką, w zasadzie wstrzykują wewnątrz... ukrycior, wyobrażam sobie, bo tam pal sześć założenie wkładki,a le weź się obnaż przed krewnym, jakim by lekarzem nie był... |
![]() ![]() |
![]() |
#1294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1295 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale Ukrycior może Twój kuzyn polecił by Ci kogoś....chociaż nie...to chyba nie jest dobry pomysł ![]() Też mnie zainteresowała ta wkładka Goldlilly double, tylko na stronie Goldlilly nie mogłam znaleźć jej dokładnego opisu, dlaczego ona jest "double" ile kosztuje i jakim cudem na 10 lat??To kusząca propozycja, ja niestety oszukana przez (tfu) lekarza mam wkładkę na 3 lata, a po 2,5 jest zalecana wymiana, wiec już niebawem ![]()
![]() |
#1296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1297 |
Raczkowanie
|
Bergamia jak chcesz się dowiedzieć czegoś więcej o tej double to po prostu zadzwoń do dystrybutora,tam są bardzo miłe babki i Ci powiedzą. Myślę,że ta wkładka jest po prostu z podwójnym drucikiem złoto-miedzianym i dlatego jest na 10 lat.
ukrycior dlaczego jesteś oszukana przez gina? na 3 lata?Przecież zwykłe są na 5? Byłam dziś u gin-wessały mi się nitki, bardzo sie cieszę, wszystko w porządku-można testować ![]()
#1298 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1299 |
Zakorzenienie
|
A ide 6 maja ,chyba rzeczywiscie nasza sluzba zdrowia jest wyjatkowa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1300 |
Raczkowanie
|
są wkładki na 3,4,5,7,10 lat - przynajmniej takie udało mi się znaleźć w przepastnych pokładach sieci (a o tych na 4 i 7 lat to mi dziś ginekolog opowiadał - na cytologii byłam - hiszpańskie, też sa ze złotem - w necie również je znalazłam - tworzone były przy współpracy Uniwersytetu Katalońskiego
![]() wiem też, ze zakładać można od razu po wyjęciu starej, ze wyjmować należy na kwartał przed zakończeniem rekomendowanego działania, Mirena działa antynowotworowo i w niej odczucia moga zależeć od własnego poziomu hormonów, bo bardzo czułe organizmy teoretycznie mogą wychwytywać nawet tak śladową ilość hormonu... taka mądra jestem, bo był inny ginek i dostałam od razu kolejna porcję informacji (jak widać co lekarz, to nowa porcja wiedzy ![]() ach, TMargoT, zapomniałabym - kajam się, bo mi kazano przyjąć drugiego dnia miesiączki na założenie (czyli już za jakieś dwa tygodnie maksymalnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1301 |
Raczkowanie
|
Wiedziemka to Ty następna na wsad?
![]() ![]()
![]() |
#1302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1303 |
Raczkowanie
|
ja to Mirenę, zbierałam sie na nią tyle czasu (i zbierałam na nią tyle czasu) - mam nadzieje mieć długi,święty spokój bez wyszukiwania skutków ubocznych, ani realnych takowych
Ef, widzisz Ty, to Ty masz prototypa jakowegoś i jestes niczym sejf, nie rozpowiadaj, bo Cie jeszcze kto ukradnie ![]() TmargoT, dziękuję za zrozumienie - trzeba się umieć do błędu przyznać |
![]() ![]() |
![]() |
#1304 |
Raczkowanie
|
Wiedziemka a Ty rodziłaś? Bo Mirenę zalecają głównie tym co rodziły i maja długie i bolesne miesiączki.........
Nie chciałam Mireny, bo to w końcu hormon, a ja mam nieciekawe doświadczenia z nimi. Choć wiem,że w Mirenie jest jeden hormon i w mniejszej ilości niż w tabletkach ale jakoś uraz pozostał. ![]() Moje życie seksualne odżywa ![]() ![]() ![]() ![]()
#1305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie ostatnio endokrynolog polecał własnie Mirenę, mimo, ze nie rodziłam i mam kłopoty hormonalne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1306 |
Raczkowanie
|
rodziłam już, mój osobisty terrorysta ma ponad półtora roku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
Przyczajenie
|
witam!Pisze prace mgr na temat wpływnu antykoncpecji hormonalnej na libido kobiet i proszę o pomoc.jesli ktoras z Pań zechciala by wypelnic moja ankiete do pracy,to prosze napisac mi swój maila,a wysle ankiete.dziękuje!
moj mail- makareska@wp.pl |
![]() ![]() |
![]() |
#1308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1309 |
Zakorzenienie
|
Witam! byłam ostatnio na usg pół roku po założeniu spirali, wszystko wszysło ok. Niby wszystko ok a ostatnio sie shizuje, czy kontrolujecie długość nitek?? a moje pytanie to: czy w różnych dniach cyklu macie różne długości nitek?? chodzi mi o to ze podczas miesiączki ja mamm króciótkie a już po tak jakby spirala się troche obnizała
![]() ![]()
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może jest to zwiazane z czyszczeniem macicy w trakcie miesiączki.nigdy tego nie zauważyłamn u siebie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1311 |
Zakorzenienie
|
Szyjka macicy w roznych fazach cyklu obniza sie lub podnosi twardnieje lub jest rozpulchniona wiec mysle ze to o to chodzi z tymi nitkami.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1312 |
Raczkowanie
|
własnie chciałam napisać to, co napisała juz paula
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1313 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny, poradzcie mi, bo juz nie wiem co myslec.............
ostatni okres mialam w swieta , dzis jest 44 dzien cyklu. Przed ostatnim okresem caly miesiac mocno plamilam, bardzo obfity okres dostalam po 22 dniach cyklu(czyli wlasnie w swieta). Tydzien temu troche plamilam, myslam,ze to poczatek miesiaczki, a tu nic......... czy to normalne przy spirali? mam Nova T Cu 200 Ag
#1314 |
Raczkowanie
|
ja nie wiem, teraz będę dywagować, właściwie tradycyjne podobno zwiększają krwawienia (wróć, MOGĄ, ale nie muszę)...a robiłaś test, tak profilaktycznie? może najlepiej lekarz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli tak to w dni płodne wypływa brazowy śluz tak jakby rdzawy.to normalne. miesiączki to różnie.ja miałam zawsze nieregularne.stres,przezi ębienie zawsze rozregulkowywały mi okres.co do obfitości to przeważnie,choć są wyjątki zwiększa się krwawienie.pogadaj z ginem -on wie najlepiej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
do pol roku moze sie dziac wszytsko pozniej raczej powinno sie stabilizowac. co do plamien w trakcie owulacji to ja takie moze mialam 4 w czasie ponad 2 lat posiadania spirali. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1317 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
znowu zaczelam plamic ![]()
![]() |
#1318 |
Zakorzenienie
|
ja z miedzią miałam prawie 6 lat i cały okres miałam rdzawe plamienia w okresie płodnym
|
![]() ![]() |
![]() |
#1319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety nie jest to najfajniejsze wiecznie z podpaska ale daj sobie jeszcze troche czasu. bylam u gina w sprawie urlopu i okresu,przepisal mi cilest 2 opakowania ,mam brac pod rzad ,zaczac w 5 dniu majowego okresu,eshh mam nadzieje ze skutki uboczne sie nie pojawia w ciagu tych 2 opakowan. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.