![]() |
#1411 |
Raczkowanie
|
Dot.: spirala-co i jak - wątek zbiorczy
a ja już po miesiączce i znów cisza i spokój, ech, żeby już tak było zawsze...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Raczkowanie
|
![]()
WITAM WSZYSTKIE KOBITKI MAJĄCE I CHCĄCE MIEĆ SPIRALKĘ...DZIEWCZYNY 6 CZERWA ZAŁOŻYŁAM SOBIE SPIRALKĘ Copper T 380 A ....ZAKŁADAŁAM JĄ PODCZAS 3 DNIA OKRESU, NIC MNIE NIE BOLAŁO I NIE MIAŁAM ŻADNYCH PLAMIEŃ...JAK NARAZIE JESTEM ZADOWOLONA BO WOGÓLE JEJ NIE CZUJĘ. OBECNIE JESTEM MAMĄ 2 DZIECI I LEKARZ DORADZIŁ MI WŁAŚNIE SPIRALKĘ WW. NIE MA CO SIĘ BAĆ I NAPRAWDĘ TO NIC NIE BOLI ANI(BYNAJMNIEJ JA) NIE MAM ŻADNYCH BOLEŚCI TAK JAK NIEKTÓRE Z WAS PISZĄ...POZDRAWIAM SERDECZNIE
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Raczkowanie
|
majeno, ale bez Caps Locka, koszmarnie się czyta
każdy przechodzi po swojemu, mnie na przykład też nic szczególnie nie bolało i nic nie boli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Raczkowanie
|
hej
mam pytanie ktoma aktualnie założoną mirenę i ile płaciłyście napiszcie proszę czy polecacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Zakorzenienie
|
Idę dziś na zakładanie. Mam biegunkę ze strachu, tonę nospy, chyba sobie normalnie relanium łyknę. Mam iść na 18.30 zamiast na 20 i to już super, bo chyba bym nie wyrobiła z nerwów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
spoko ,bedzie dobrze,bo niby jak ma byc ?trwa to chwile ,przezyjesz :-D trzymam kciuki . Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-06-14 o 21:48 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Raczkowanie
|
nie tylko w jednym, ale i z dodatkowym kawałkiem :P daj znać jak było
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Zakorzenienie
|
Żyję. Ale było strasznie. W rezultacie zamiast złotej wkładki mam założoną miedziankę, bo złota jest większa, a ja się darłam już przy teście sondą. Nie znam bóli porodowych, ale dzisiejsze zakładanie mnie przekonuje do tego, że nie chcę poznać. Ale jeśli to będzie działać, to jestem gotowa się raz na 5 lat poświęcić. Bye bye tabsy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Raczkowanie
|
Żyję. Ale było strasznie. W rezultacie zamiast złotej wkładki mam założoną miedziankę, bo złota jest większa, a ja się darłam już przy teście sondą. Nie znam bóli porodowych, ale dzisiejsze zakładanie mnie przekonuje do tego, że nie chcę poznać. Ale jeśli to będzie działać, to jestem gotowa się raz na 5 lat poświęcić. Bye bye tabsy.[/quote]
powiem ci że też mam miedziankę i też dla mnie to nie było miłe uczucie.... a co do porodów to napewno zmienisz zdanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem ci że też mam miedziankę i też dla mnie to nie było miłe uczucie.... a co do porodów to napewno zmienisz zdanie ![]() ![]() Nie zmienię. Dziewczyny, co oprócz nospy i zwykłych przeciwbólowych można wziąć? Bo siedzę i jęczę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
Ukrycior gratuluje
![]() ![]()
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję CI bardzo. Mam gina w rodzinie i to tu na miejscu, więc z ewentualną receptą kłopotu nie będzie.
Ale wziełam 2 nospy i przechodzi, da się żyć. Mogę już nawet napisać, ze się cieszę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, co oprócz nospy i zwykłych przeciwbólowych można wziąć? Bo siedzę i jęczę.[/QUOTE] biedactwo :-( jutro bedzie juz lepiej. nie wiem co jeszcze ,moze cos zwyklego przecibolowego ? ja mialam zakladane rano ok 9 i reszte dnia przespalam ,wstalam dopiero poznym popoludniem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1426 |
Zakorzenienie
|
kochana ty i tak Rambo jakis jestes ,siedzisz przed kompem ,ja padlam na jakies 10 godzin :-D
|
![]() ![]() |
![]() |
#1427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Raczkowanie
|
mam pytanie...po jakim czasie po założeniu spiralki można wspóżyć?
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1430 |
Zakorzenienie
|
Paula - na pewno.
![]() ![]() Podłączam się pod pytanie poprzedniczki. Bo ja zakładam, że jak mi się @ skończy i się będę dobrze czuła to nie ma przeszkód prawda? |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Zakorzenienie
|
Mysle ze jak zakonczy sie krwawienie i jest ok to mozna wyprobowac dzialanie spirali w praktyce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 |
Raczkowanie
|
dzięki serdeczne za informacje .... to będę próbowała ale mam jakiegoś stracha przed stosunkim że może coś będę czuła....no ale musi być ten pierwszyraz po założeniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1433 |
Zakorzenienie
|
Moja pani gin powiedziała, że nie mamy stosować dodatkowego zabezpieczenia. Spiralkę widziałam wczoraj na usg, wygląda dobrze. Na kontrolę mam przyjść w styczniu. Muszę zrobić to, co zrobiłam przy tabsach. Zaufać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1434 |
Raczkowanie
|
![]()
mi lekarz też nie mówił o dodatkowych zabezpieczeniach...ale wydaje mi się że dobrze na samym początku uważać bo ta spiralka może od razu nie działa
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Raczkowanie
|
a to spoko ja się swojego lekarza spytałam tylko o tampony i musiałam wyjść na świeże powietrze bo mi słabo było po założeniu spiralki.... a tak z ciekawości to ile dawałyście za założenie spiralki ginekologicznej???
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 |
Zakorzenienie
|
Spirala dziala od razu ,tamponow uzywam w zasadzie tylko latem ,lekarz kazal ostroznie ale nie zabranial.
Ja za zalozenie nie placilam nic ,zakladanie jest refundowalam,placilam tylko za spirale 100 zl. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 |
Zakorzenienie
|
Ja zapłaciłam prywatnie 400zł, tak się umówiłam i tak mi policzyła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Raczkowanie
|
a to dobrze ja zapłaciłam 150zł za założenie... dzięki za info o tamponach aż mi kamień spadł z serca...naprawdę ona działa od razu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie byłam pod prysznicem, wymacałam sobie nitki, kurcze długie są. Ale w sumie ona mi coś mówiła, że jak się szyjka zamknie (po krwawieniu) to się skrócą albo zawiną. Czy któraś ze spiralowiczek tak miała? Bo pamietam z lektury wątku, ze któraś tak miała, albo coś mieszam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.