Spirala - wątek zbiorczy! - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-16, 11:29   #1471
szperrr
Zakorzenienie

Dot.: spirala-co i jak - wątek zbiorczy

rowniez sie pod tym podpisuje

i codziennie bardziej ciesze sie ze spirali
Stary 2008-06-16, 11:30   #1472
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
to chyba dobrze ?;-)
Jasne

Ja też się cieszę bardziej z każdym dniem. Tak naprawdę źle było tylko zaraz po założeniu. Nawet już w nocy spałam jak norka.
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 16:17   #1473
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

a ja koło środy dostane prawdopodonie okresu dziewczyny tak mniejajniki napindalają dziś że sobie miejsca znalezc nie moge jak myslicie czy moze to być spowodowane stresem??

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 17:14   #1474
majena131
Raczkowanie

GG do majena131

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
a ja koło środy dostane prawdopodonie okresu dziewczyny tak mniejajniki napindalają dziś że sobie miejsca znalezc nie moge jak myslicie czy moze to być spowodowane stresem??
tak te bolące jajniki to możliwe że przed okresem....ja też tak nieraz mam
majena131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 17:17   #1475
majena131
Raczkowanie

GG do majena131

Cytat:
Dziwie sie kobietom ktore narazaja swoich facetow na stres co stosunek ,jasne mozna sie przyzwyczaic ,pytanie po co ?

stosunek przerywany to zadna metoda wiec po co biorac pigulki czy majac spirale ?

jesli decydowac sie na ktoras z ww metod to albo jej ufac albo nie ,po co takie gierki ?poza tym przed wytryskiem nastepuje kropelkowanie i tam tez sa plemniki zdolne do zaplodnienia .

nigdy nie zmuszalam Tż do takich niezdrowych zachowac nawet wtedy kiedy uzywalismy tylko gumek.
też jestem tego zdania...bo po co się zabezpieczać jak się przerywa a przecież sam koniec jest najlepszy jak i dla kobiety i jej partnera....w sumie też mam małe wątpliwości co do środków anty ale po to one są oby z nich korzystać i czuć się pewnie podczas stosunku
Stary 2008-06-16, 18:29   #1476
Wiedziemka
Raczkowanie

mnie się nie chce chłopa pilnować, a Tżetowi się często nie udawało i doszłam do wniosku, że nie ma sensu go dodatkowo stresować (i siebie) - teraz nie musi się denerwować
Wiedziemka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 19:38   #1477
majena131
Raczkowanie

GG do majena131
Wink Dot.: spirala-co i jak - wątek zbiorczy

najważniejsze jest się skupić i odpłynąć w"przyjemność" a nie czuwać nad sobą...my to jeszcze nie musimy panować nad swoimi orgazmami ale facet niestety tak więc po co te spiralki tabsy itp...jeśli partner nadal musi się pilnować jak już jesteśmy zabezpieczone to rozkoszujmy się tym oboje a nie stresujmy

PS. dziewczyny co oznacza skrót TZ?jestem tu od niedawna i nie mogę tego rozszyfrować
Stary 2008-06-16, 20:42   #1478
paula78
Zakorzenienie

Tż -towarzysz zycia inne okreslenie konkubenta najczesciej ew.meza.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-16, 21:56   #1479
majena131
Raczkowanie

GG do majena131

Cytat:
Tż -towarzysz zycia inne okreslenie konkubenta najczesciej ew.meza.

dzięki wielkie teraz już będę wiedziała

byłam dzisiaj u lekarza(pierwsza kontrola po założeniu) jest wszystko o.k, nawet widziałam spiralę na usg lekarz powiedzał mi(bo się zapytałam) że jedynie muszę uważać podczas jajeczkowania a poza tymi dniami mogę iść na całość z partnerem....mąż wraca w sobotę zza granicy więc będę testowała

Edytowane przez majena131
Czas edycji: 2008-06-18 o 20:32
Stary 2008-06-18, 20:48   #1480
majena131
Raczkowanie

GG do majena131

czy którejś z was zdarzyło się żeby spiralka wypadła? rozmawiałam ze znajomą i ona mówi że tak miała i nawet nie wiedziała kiedy to się stało
Stary 2008-06-18, 21:08   #1481
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majena131 Pokaż wiadomość
dzięki wielkie teraz już będę wiedziała

byłam dzisiaj u lekarza(pierwsza kontrola po założeniu) jest wszystko o.k, nawet widziałam spiralę na usg lekarz powiedzał mi(bo się zapytałam) że jedynie muszę uważać podczas jajeczkowania a poza tymi dniami mogę iść na całość z partnerem....mąż wraca w sobotę zza granicy więc będę testowała

uwazac na co ?

Cytat:
czy którejś z was zdarzyło się żeby spiralka wypadła? rozmawiałam ze znajomą i ona mówi że tak miała i nawet nie wiedziała kiedy to się stało
nie znam nikogo osobiscie kto mial spirale wiec trudno mi powiedziec ,a opowiesci sa rozna rozniasta na ten temat wiec biore duzy dystans.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-18, 21:18   #1482
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
uwazac na co ?

nie znam nikogo osobiscie kto mial spirale wiec trudno mi powiedziec ,a opowiesci sa rozna rozniasta na ten temat wiec biore duzy dystans.
Moja ginka powiedziała: jak będą silne bóle i krwawienie kompletnie nie wiadomo czemu to mam natychmiast dzwonić i się pokazwyać. Jeśli nie, to standardowo kontrola. I tyle. Uważam, że mogłoby to być tak samo bolesne jak przy zakładaniu. Aczkolwiek zakładam, że skoro niektóe dziewczyny po porodach nie czuły bólu przy zakładaniu, mogłyby tez nie poczuć w drugą stronę. Ale sądzę, ze Paula ma rację - wiele różnych dziwnych opowieści w życiu już slyszałam. Trzymam się na razie faktów i obserwuję swoje ciało. Chyba mi tyle wystarczy.
Stary 2008-06-19, 11:06   #1483
majena131
Raczkowanie

GG do majena131

Cytat:
uwazac na co ?

chodzi mi o uważanie podczas jajeczkowania żeby nie zajść w ciąże gdy się ma spiralkę, lekarz mówił żeby podczas jajeczkowania stosować jakieś dodatkowe środki(mam naprawdę bardzo dobrego lekarza, najlepszego w okolicy)

tu się zapytałam o wypadnięcie spirali bo u nas był ostatnio taki przypadek, ale dlatego że dziewczynasobie niesprawdzała czy ona nadal jest w środku...i najprawdopodobniej podczas stosunku się naruszyła i jej wypadła ...a nawet o tym nie wiedziała....dowiedziała się dopiero jak jej się okres spóźnił i była już w ciąży (dlatego warto sprawdzaćpołożenie spirali po każdym akcie)
Stary 2008-06-19, 11:29   #1484
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
tu się zapytałam o wypadnięcie spirali bo u nas był ostatnio taki przypadek, ale dlatego że dziewczynasobie niesprawdzała czy ona nadal jest w środku...i najprawdopodobniej podczas stosunku się naruszyła i jej wypadła ...a nawet o tym nie wiedziała....dowiedziała się dopiero jak jej się okres spóźnił i była już w ciąży (dlatego warto sprawdzaćpołożenie spirali po każdym akcie)
Jak to sprawdzać? Nitki? Ale nie każda ma wystające nitki, a ponadto spiralka traci na zabezpieczeniu, jak się przesunie, a tedy nitki też są przecież wyczuwalne. Ponadto nie wierzę, że jej to nie bolało... wierzyć mi się nie chce. Ja tam nie jestem taka panikara, żeby sprawdzać po stosunku, bo generalnie takie szaleństwo na tym punkcie odebrało by mi radość z seksu. A dzieci nie zamierzam rodzić, więc powinnam być wyczulona szczególnie. Natomiast świrowanie na tym punkcie uważam za niepotrzebne. Chyba najważniejsze są kontrole u lekarza i zdrowy rozsądek.
Stary 2008-06-19, 11:51   #1485
majena131
Raczkowanie

GG do majena131

Cytat:
Napisane przez ukrycior Pokaż wiadomość
Jak to sprawdzać? Nitki? Ale nie każda ma wystające nitki, a ponadto spiralka traci na zabezpieczeniu, jak się przesunie, a tedy nitki też są przecież wyczuwalne. Ponadto nie wierzę, że jej to nie bolało... wierzyć mi się nie chce. Ja tam nie jestem taka panikara, żeby sprawdzać po stosunku, bo generalnie takie szaleństwo na tym punkcie odebrało by mi radość z seksu. A dzieci nie zamierzam rodzić, więc powinnam być wyczulona szczególnie. Natomiast świrowanie na tym punkcie uważam za niepotrzebne. Chyba najważniejsze są kontrole u lekarza i zdrowy rozsądek.

jak to sprawdzić?? bardzo łatwo...jeśli nitki nie są wyczuwalne to trzeba znaleść wejście do macicy...jeśli jest miękkie to wszystko o.k a jeśli wyczujesz coś twardego to czyli że spiralasię obsunęła i trzeba natychmiasyt do lekarza z tym powędrować...moim zdaniem to nie jest żadne świrowanie tylko to wszystko dla twojego dobra. a kontrole u lekarza to są ważne a nawet bardzo ważne ale do kontroli przeciaż nie chodzisz ci tydzień a między wizytami zawsze (nie koniecznie) może coś się stać....ja tam wolę sprawdzić od czasu do czasu czy jest wszystko na miejscu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-19, 18:09   #1486
Wiedziemka
Raczkowanie

a ja na przykład nie wyczuwam nitek, ale wszystko jest dobrze i lekarz kazał kontrolować, a jakby coś zakuło to przyjść sprawdzić - myślę, ze da się zauważyć, przecież czuje się, ze coś wypada z człowieka, jakiś dyskomfort w siedzeniu na przykład, podczas seksu, ból podbrzusza, podczas podmywania się - wkładka przecież nie znika przy kontakcie z powietrzem, musiałaby być albo an bieliźnie, albo wypaść podczas załatwiania się,a le takie rzeczy sie. czuje - ja poczułam jak wypadł po zakładaniu ze mnie skrzep krwi, więc chyba wkładkę też bym wyczuła
Stary 2008-06-21, 09:27   #1487
Ef28
Raczkowanie

Cytat:
Dziwie sie kobietom ktore narazaja swoich facetow na stres co stosunek ,jasne mozna sie przyzwyczaic ,pytanie po co ?

stosunek przerywany to zadna metoda wiec po co biorac pigulki czy majac spirale ?

jesli decydowac sie na ktoras z ww metod to albo jej ufac albo nie ,po co takie gierki ?poza tym przed wytryskiem nastepuje kropelkowanie i tam tez sa plemniki zdolne do zaplodnienia .

nigdy nie zmuszalam Tż do takich niezdrowych zachowac nawet wtedy kiedy uzywalismy tylko gumek.
Dlaczego niezdrowych zachowań? A za przeproszeniem jak chłop sam sobie robi dobrze to gdzie kończy? My jesteśmy partnerami co nie znaczy,ze TZ robi coś co mi nie odpowiada. A ja nie mam zamiaru się umartwiać, bo on musi kończyć w srodku-nie musi i nie ma o to żadnych pretensji. Zdarzaja sie takie egzemplarze.
Kazdy jest inny,chyba o tym zapomniałyście, moje drogie.
Stary 2008-06-21, 10:35   #1488
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ef28 Pokaż wiadomość
Dlaczego niezdrowych zachowań? A za przeproszeniem jak chłop sam sobie robi dobrze to gdzie kończy?
a gdzie ma konczyc ?
chyba czym innym jest stosunek plciowy a czym innym masturbacja.

dla mnie to nie zdrowe ,meczace a "zmuszanie" do takiego zachowania musi miec przyczyne gdzies glebiej w glowie tym bardziej ze uzywacie jakies metody antykoncepcji.

Stary 2008-06-21, 17:15   #1489
Ef28
Raczkowanie

Paula-to,ze Ty masz takie a nie inne spojrzenie na seks nie znaczy,że każde inne jest złe. Ja działam według zasady-żyj i daj żyć innym.
A w moim zwiazku stawiam na szczerość i jasne sytuacje i nie ma w nim niedomówień.Jeśli nam cos nie pasuje-mówimy o tym. I kochamy sie tak jak nam to pasuje.Każdej ze stron.
Więc nie wrzucajcie wszystkich do jednego worka,bo nie jest to najtrafniejsze posunięcie
Ja mogę lubić różne rzeczy w seksie i dopóki nie zmuszam partnera do robienia tego wbrew jego woli jestem jak najbardziej w porządku.I odwrotnie-jesli czegos nie lubię to nie mam zamiaru tego robić.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-21, 17:51   #1490
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Paula-to,ze Ty masz takie a nie inne spojrzenie na seks nie znaczy,że każde inne jest złe. Ja działam według zasady-żyj i daj żyć innym.
A w moim zwiazku stawiam na szczerość i jasne sytuacje i nie ma w nim niedomówień.Jeśli nam cos nie pasuje-mówimy o tym. I kochamy sie tak jak nam to pasuje.Każdej ze stron.
Więc nie wrzucajcie wszystkich do jednego worka,bo nie jest to najtrafniejsze posunięcie
Ja mogę lubić różne rzeczy w seksie i dopóki nie zmuszam partnera do robienia tego wbrew jego woli jestem jak najbardziej w porządku.I odwrotnie-jesli czegos nie lubię to nie mam zamiaru tego robić.
tez dlatego wyrazam swoje zdanie i tyle ,a kazdy niech robic co mu pasuje i tyle

Stary 2008-06-21, 18:39   #1491
Ef28
Raczkowanie

Cytat:
dla mnie to nie zdrowe ,meczace a "zmuszanie" do takiego zachowania musi miec przyczyne gdzies glebiej w glowie tym bardziej ze uzywacie jakies metody antykoncepcji.
A dlaczego uważasz ze ja zmuszam swojego męża do czegokolwiek? Nie jest on człowiekiem,którego mozna do czegoś zmusić.Skoro nie jest to dla niego tak ważne,że może mi tego nie robić skoro ja tego nie lubie.Oczywiście, gdyby miał od tego zwariować-inaczej bym to rozegrała
A z tą "przyczyną gdzieś głębiej w głowie" to jest tak,że jesli Ty lubisz np.seks oralny ja uwazam,że to z Toba jest coś nie tak,bo ja tego nie lubię. Nie mówię,ze tak jest, pokazuję Ci różne punkty widzenia. Mam znajomą dla której taki rodzaj seksu jest zarezerwowany dla zboczeńców i różnych dewiantów.Rozumiesz teraz?
Stary 2008-06-21, 18:52   #1492
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
A dlaczego uważasz ze ja zmuszam swojego męża do czegokolwiek? Nie jest on człowiekiem,którego mozna do czegoś zmusić.Skoro nie jest to dla niego tak ważne,że może mi tego nie robić skoro ja tego nie lubie.Oczywiście, gdyby miał od tego zwariować-inaczej bym to rozegrała
slowo -zmuszasz-napisalam z uzyciem " zmuszasz"

Cytat:
A z tą "przyczyną gdzieś głębiej w głowie" to jest tak,że jesli Ty lubisz np.seks oralny ja uwazam,że to z Toba jest coś nie tak,bo ja tego nie lubię. Nie mówię,ze tak jest, pokazuję Ci różne punkty widzenia. Mam znajomą dla której taki rodzaj seksu jest zarezerwowany dla zboczeńców i różnych dewiantów.Rozumiesz teraz?
a dlaczego nie lubia sex oralnego ?przyczyna tkwi w glowie przez dziecinstwo,wychowanie,do swiadczenia itp.

niekonczenie w wew. rozumiem ze mozna nie lubic byc mokra ale to mozna zalatwic np przez gume niz meczyc faceta aby wyskakiwal w momencie kiedy powinnien odleciec i skupic sie na czerpaniu przyjemnosci.

zreszta mnie nie musisz sie tlumaczyc ,robicie jak chcecie a ja wyrazam swoj poglad ityle ,zreszta nie robmy off topa.

Stary 2008-06-22, 20:46   #1493
majena131
Raczkowanie

GG do majena131

Cytat:
slowo -zmuszasz-napisalam z uzyciem " zmuszasz"

a dlaczego nie lubia sex oralnego ?przyczyna tkwi w glowie przez dziecinstwo,wychowanie,do swiadczenia itp.

niekonczenie w wew. rozumiem ze mozna nie lubic byc mokra ale to mozna zalatwic np przez gume niz meczyc faceta aby wyskakiwal w momencie kiedy powinnien odleciec i skupic sie na czerpaniu przyjemnosci.

zreszta mnie nie musisz sie tlumaczyc ,robicie jak chcecie a ja wyrazam swoj poglad ityle ,zreszta nie robmy off topa.
Paula ja jestem też tego samego zdania....myślę że warto podczas seksu czerpać z niego przyjemność a nie stresować się i kontrolować...odpłynąć we dwoje TO JEST TO!!!!
Stary 2008-06-22, 21:05   #1494
bergamia
Rozeznanie

GG do bergamia

Cześć Dziewczyny trochę mnie nie było, ale przeczytałam zaległości i tak:
1. Stosunku przerywanego nie praktykuję, nigdy nie uważałam tej "metody" za jakiekolwiek zabezpieczenie, więc po co ten stres..
2. Jajniki przy spirali też mnie czasami tak bolą, że zwariować można, nie wiem od czego to zależy..
3. Wypadnięcie spiralki zdarza się, jednak nie jest to "wypadnięcie" w pełnym tego słowa znaczeniu tylko obsunięcie lub przesunięcie, mojej koleżance to się przydarzyło , sama tego nie zauważyła, partner się poskarżył że go coś kłuje...
4.Co do sprawdzania położenia spiralki...można sprawdzać długość nitek (chociaż lepiej ich nie ruszać) ale jeśli ma sie tak krótko przycięte nitki jak na przykład ja, nic to nie daje...
I to by było na tyle....Kurcze zbliza sie ten straszny dzień, czyli decyzja czy usunąć i odpocząć, czy wymienić od razu na nową...co ja mam zrobić :/

bergamia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 21:25   #1495
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bergamia Pokaż wiadomość
I to by było na tyle....Kurcze zbliza sie ten straszny dzień, czyli decyzja czy usunąć i odpocząć, czy wymienić od razu na nową...co ja mam zrobić :/
a po odpoczynku chcialabys kolejna ?

bo jesli tak to ja bym nie robila przerwy tylko od razu poszla za ciosem i zalozyla nowa.

taka przerwa to dla mnie kolejny stres ciazowy i kolejny stres przed zalozeniem nowej.

ja ma jeszcze ok 2 lat do wymiany ale mysle juz dzisiaj tym bardziej ze Tż chce 2 dziecko a ja nie koniecznie i to chyba jest dla mnie wiekszy "stres"

Stary 2008-06-22, 21:43   #1496
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bergamia Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny trochę mnie nie było, ale przeczytałam zaległości i tak:
1. Stosunku przerywanego nie praktykuję, nigdy nie uważałam tej "metody" za jakiekolwiek zabezpieczenie, więc po co ten stres..
2. Jajniki przy spirali też mnie czasami tak bolą, że zwariować można, nie wiem od czego to zależy..
3. Wypadnięcie spiralki zdarza się, jednak nie jest to "wypadnięcie" w pełnym tego słowa znaczeniu tylko obsunięcie lub przesunięcie, mojej koleżance to się przydarzyło , sama tego nie zauważyła, partner się poskarżył że go coś kłuje...
4.Co do sprawdzania położenia spiralki...można sprawdzać długość nitek (chociaż lepiej ich nie ruszać) ale jeśli ma sie tak krótko przycięte nitki jak na przykład ja, nic to nie daje...
Cytat:
a po odpoczynku chcialabys kolejna ?

bo jesli tak to ja bym nie robila przerwy tylko od razu poszla za ciosem i zalozyla nowa.

taka przerwa to dla mnie kolejny stres ciazowy i kolejny stres przed zalozeniem nowej.

ja ma jeszcze ok 2 lat do wymiany ale mysle juz dzisiaj tym bardziej ze Tż chce 2 dziecko a ja nie koniecznie i to chyba jest dla mnie wiekszy "stres"
No własnie - jestem kolejny raz tego samego zdania co Paula. Ja jestem zdecydowana zmieniać natychmiast jak tylko mi się skończy data ważności, nie ma przebacz.

Paula, no niezłe plany ma ten Twój TZ. A można zapytać, skąd to Twoje "niekonieczenie"? Z czystej babskiej ciekawości pytam. Ja też nie wiem, czy chciałabym kiedyś drugie dziecko... Na razie jestem maksymalnie skoncentrowana na tym pierwszym. Ale nie wykluczam generalnie.
Stary 2008-06-23, 09:07   #1497
nykta
Przyczajenie

A ja tak z innej beczki. Przy mirenie migreny nieco zmniejszyły swą intensywność i częstotliwość, ale nie zniknęły.Jak mnie boli głowa pomaga mi tylko ketonal forte. Biorę go od dobrych paru lat w ataku bólu. Znam jego skutki uboczne, ale jak coś pomaga to nie ma wyjścia jak tylko sobie ulżyć, ale niedawno postanowiłam przeczytać ulotkę /zresztą dość sporą/ i oto na co się natknęłam cytuję:
"Ketoprofen może zmniejszać skuteczność domacicznych środków antykoncepcyjnych"

Kurcze co by to miało znaczyć??? Proszę o opinię!
nykta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-23, 09:53   #1498
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ukrycior Pokaż wiadomość
No własnie - jestem kolejny raz tego samego zdania co Paula. Ja jestem zdecydowana zmieniać natychmiast jak tylko mi się skończy data ważności, nie ma przebacz.

Paula, no niezłe plany ma ten Twój TZ. A można zapytać, skąd to Twoje "niekonieczenie"? Z czystej babskiej ciekawości pytam. Ja też nie wiem, czy chciałabym kiedyś drugie dziecko... Na razie jestem maksymalnie skoncentrowana na tym pierwszym. Ale nie wykluczam generalnie.
Tż bardzo lubi dzieci i potrafi zrobic przy nich wszytsko ,no oprocz karmienia piersia ;-)

A ja czego nigdy nie ukrywalam nie chcialam miec dzieci ,teraz jestem juz za wygodna i za dobrze mi z tym zeby znowu biegac z pieluchami itp ,mloda ma 8 lat ,jest samodzielna chociaz nadal potrzebuje duzo uwagi i to przez najblizsze kilka lat chce jej dac maksymalnie.
Boje sie ze bdzie sie czula odrzucona i wiem ze dzieci ktore byly dlugi czas jedynaakami ta sie czuja i zdarzaja sie byc zaniedbywane bo przeciez sa juz duze,mam kilka przykladow takich dzieci w rodzinie i w klasie mlodej,niestety.

wiem ze to zalezy od rodzicow itd ale to wszytsko ladnie brzmi -podzielnosc uwagi ale doba ma tylko 24 godziny a jeszcze trzeba pracowac i zrobic cos w domu.

Poza tym mam jakies glupie uczucie ze mloda poczuje sie zdradzona,ze ja pokocham "bardziej" to male itd takie byc moze glupie rozterki,moze nie bede umiala podzielic tej uwagi,milosci ,moze nie bede chciala
zapewne mniejsza roznica wieku bylaby latwiejsza do odjecia tej decyzji b dziecko nie byloby tak dlugo jedyne w rodzinie ale teraz juz za pozno

smieje sie ze strzele sobie dziecko na 40 urodziny ,mloda bedzie miala wtedy 18 lat a ja niemowlaka :-D

Boje sie tez ciazy,chorob,niepewnosci, bezradnosci ,kiedy rodzilam mloda bylam dosc mloda i sie stalo teraz wolalbym swiadomie podjac decyzje chociaz jak widac nie jest ona taka prosta

Stary 2008-06-23, 18:04   #1499
kotek81
Zakorzenienie

Witam.
Ja jestem właśnie po wymianie wkładki - jedna do kosza i od razu nowa - i martwi mnie to że nitki są zupełnie nie wyczuwalne a przy poprzedniej miały ok 2 cm i mogłam je sprawdzić bez problemu. Do tego od kilku dni mam delikatne skurcze w podbrzuszu tak jakbym miała dostać okresu (co zresztą powinno już nastąpić jakieś 2-3 dni temu) a nic się nie dzieje. Przy poprzedniej wkładce nic takiego nie miało miejsca...
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-23, 18:47   #1500
Wiedziemka
Raczkowanie

co do dzidzia, to po upływie ważności terrorysta będzie miał jakieś 7 lat i raczej ciężko będzie mi podjąć decyzję o kolejnym... już mi ciężko, bo jakoś nie tęsknię za nieprzespanymi nocami

a co do nitek i skurczy - ja nitki mam króciutkie i ich nie wyczuwam, natomiast delikatne skurcze mogą przez chwilę po założeniu być, bo macica nie lubi nieproszonych gości
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości