![]() |
#1471 |
Zakorzenienie
|
Dot.: spirala-co i jak - wątek zbiorczy
rowniez sie pod tym podpisuje
![]() i codziennie bardziej ciesze sie ze spirali ![]()
#1472 |
Zakorzenienie
|
Jasne
![]() Ja też się cieszę bardziej z każdym dniem. Tak naprawdę źle było tylko zaraz po założeniu. Nawet już w nocy spałam jak norka. |
![]() ![]() |
![]() |
#1473 |
Zakorzenienie
|
a ja koło środy dostane prawdopodonie okresu dziewczyny tak mniejajniki napindalają dziś że sobie miejsca znalezc nie moge
![]()
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1474 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1475 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1476 |
Raczkowanie
|
mnie się nie chce chłopa pilnować, a Tżetowi się często nie udawało i doszłam do wniosku, że nie ma sensu go dodatkowo stresować (i siebie) - teraz nie musi się denerwować
|
![]() ![]() |
![]() |
#1477 |
Raczkowanie
|
![]()
najważniejsze jest się skupić i odpłynąć w"przyjemność" a nie czuwać nad sobą...my to jeszcze nie musimy panować nad swoimi orgazmami ale facet niestety tak więc po co te spiralki tabsy itp...jeśli partner nadal musi się pilnować
![]() ![]() PS. dziewczyny co oznacza skrót TZ?jestem tu od niedawna i nie mogę tego rozszyfrować |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1478 |
Zakorzenienie
|
Tż -towarzysz zycia inne okreslenie konkubenta najczesciej ew.meza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1479 |
Raczkowanie
|
dzięki wielkie teraz już będę wiedziała ![]() byłam dzisiaj u lekarza(pierwsza kontrola po założeniu) jest wszystko o.k, nawet widziałam spiralę na usg ![]() ![]() ![]() Edytowane przez majena131 Czas edycji: 2008-06-18 o 20:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1480 |
Raczkowanie
|
czy którejś z was zdarzyło się żeby spiralka wypadła? rozmawiałam ze znajomą i ona mówi że tak miała i nawet nie wiedziała kiedy to się stało
#1481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwazac na co ? nie znam nikogo osobiscie kto mial spirale wiec trudno mi powiedziec ,a opowiesci sa rozna rozniasta na ten temat wiec biore duzy dystans. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1482 |
Zakorzenienie
|
Moja ginka powiedziała: jak będą silne bóle i krwawienie kompletnie nie wiadomo czemu to mam natychmiast dzwonić i się pokazwyać. Jeśli nie, to standardowo kontrola. I tyle. Uważam, że mogłoby to być tak samo bolesne jak przy zakładaniu. Aczkolwiek zakładam, że skoro niektóe dziewczyny po porodach nie czuły bólu przy zakładaniu, mogłyby tez nie poczuć w drugą stronę. Ale sądzę, ze Paula ma rację - wiele różnych dziwnych opowieści w życiu już slyszałam. Trzymam się na razie faktów i obserwuję swoje ciało. Chyba mi tyle wystarczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1483 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tu się zapytałam o wypadnięcie spirali bo u nas był ostatnio taki przypadek, ale dlatego że dziewczynasobie niesprawdzała czy ona nadal jest w środku...i najprawdopodobniej podczas stosunku się naruszyła i jej wypadła ...a nawet o tym nie wiedziała....dowiedziała się dopiero jak jej się okres spóźnił i była już w ciąży (dlatego warto sprawdzaćpołożenie spirali po każdym akcie)
![]() |
#1484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1485 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jak to sprawdzić?? bardzo łatwo...jeśli nitki nie są wyczuwalne to trzeba znaleść wejście do macicy...jeśli jest miękkie to wszystko o.k a jeśli wyczujesz coś twardego to czyli że spiralasię obsunęła i trzeba natychmiasyt do lekarza z tym powędrować...moim zdaniem to nie jest żadne świrowanie tylko to wszystko dla twojego dobra. a kontrole u lekarza to są ważne a nawet bardzo ważne ale do kontroli przeciaż nie chodzisz ci tydzień a między wizytami zawsze (nie koniecznie) może coś się stać....ja tam wolę sprawdzić od czasu do czasu czy jest wszystko na miejscu
![]() |
#1486 |
Raczkowanie
|
a ja na przykład nie wyczuwam nitek, ale wszystko jest dobrze i lekarz kazał kontrolować, a jakby coś zakuło to przyjść sprawdzić - myślę, ze da się zauważyć, przecież czuje się, ze coś wypada z człowieka, jakiś dyskomfort w siedzeniu na przykład, podczas seksu, ból podbrzusza, podczas podmywania się - wkładka przecież nie znika przy kontakcie z powietrzem, musiałaby być albo an bieliźnie, albo wypaść podczas załatwiania się,a le takie rzeczy sie. czuje - ja poczułam jak wypadł po zakładaniu ze mnie skrzep krwi, więc chyba wkładkę też bym wyczuła
|
![]() ![]() |
![]() |
#1487 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kazdy jest inny,chyba o tym zapomniałyście, moje drogie.
![]() |
#1488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba czym innym jest stosunek plciowy a czym innym masturbacja. dla mnie to nie zdrowe ,meczace a "zmuszanie" do takiego zachowania musi miec przyczyne gdzies glebiej w glowie tym bardziej ze uzywacie jakies metody antykoncepcji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1489 |
Raczkowanie
|
Paula-to,ze Ty masz takie a nie inne spojrzenie na seks nie znaczy,że każde inne jest złe. Ja działam według zasady-żyj i daj żyć innym.
A w moim zwiazku stawiam na szczerość i jasne sytuacje i nie ma w nim niedomówień.Jeśli nam cos nie pasuje-mówimy o tym. I kochamy sie tak jak nam to pasuje.Każdej ze stron. Więc nie wrzucajcie wszystkich do jednego worka,bo nie jest to najtrafniejsze posunięcie ![]() Ja mogę lubić różne rzeczy w seksie i dopóki nie zmuszam partnera do robienia tego wbrew jego woli jestem jak najbardziej w porządku.I odwrotnie-jesli czegos nie lubię to nie mam zamiaru tego robić.
#1490 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1491 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A z tą "przyczyną gdzieś głębiej w głowie" to jest tak,że jesli Ty lubisz np.seks oralny ja uwazam,że to z Toba jest coś nie tak,bo ja tego nie lubię. ![]() ![]()
![]() |
#1492 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
niekonczenie w wew. rozumiem ze mozna nie lubic byc mokra ale to mozna zalatwic np przez gume niz meczyc faceta aby wyskakiwal w momencie kiedy powinnien odleciec i skupic sie na czerpaniu przyjemnosci. zreszta mnie nie musisz sie tlumaczyc ,robicie jak chcecie a ja wyrazam swoj poglad ityle ,zreszta nie robmy off topa. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1493 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1494 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny trochę mnie nie było, ale przeczytałam zaległości i tak:
1. Stosunku przerywanego nie praktykuję, nigdy nie uważałam tej "metody" za jakiekolwiek zabezpieczenie, więc po co ten stres.. 2. Jajniki przy spirali też mnie czasami tak bolą, że zwariować można, nie wiem od czego to zależy.. 3. Wypadnięcie spiralki zdarza się, jednak nie jest to "wypadnięcie" w pełnym tego słowa znaczeniu tylko obsunięcie lub przesunięcie, mojej koleżance to się przydarzyło , sama tego nie zauważyła, partner się poskarżył że go coś kłuje... 4.Co do sprawdzania położenia spiralki...można sprawdzać długość nitek (chociaż lepiej ich nie ruszać) ale jeśli ma sie tak krótko przycięte nitki jak na przykład ja, nic to nie daje... I to by było na tyle....Kurcze zbliza sie ten straszny dzień, czyli decyzja czy usunąć i odpocząć, czy wymienić od razu na nową...co ja mam zrobić :/
#1495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jesli tak to ja bym nie robila przerwy tylko od razu poszla za ciosem i zalozyla nowa. taka przerwa to dla mnie kolejny stres ciazowy i kolejny stres przed zalozeniem nowej. ja ma jeszcze ok 2 lat do wymiany ale mysle juz dzisiaj tym bardziej ze Tż chce 2 dziecko a ja nie koniecznie i to chyba jest dla mnie wiekszy "stres" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1496 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Paula, no niezłe plany ma ten Twój TZ. A można zapytać, skąd to Twoje "niekonieczenie"? Z czystej babskiej ciekawości pytam. Ja też nie wiem, czy chciałabym kiedyś drugie dziecko... Na razie jestem maksymalnie skoncentrowana na tym pierwszym. Ale nie wykluczam generalnie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1497 |
Przyczajenie
|
A ja tak z innej beczki. Przy mirenie migreny nieco zmniejszyły swą intensywność i częstotliwość, ale nie zniknęły.Jak mnie boli głowa pomaga mi tylko ketonal forte. Biorę go od dobrych paru lat w ataku bólu. Znam jego skutki uboczne, ale jak coś pomaga to nie ma wyjścia jak tylko sobie ulżyć, ale niedawno postanowiłam przeczytać ulotkę /zresztą dość sporą/ i oto na co się natknęłam cytuję:
"Ketoprofen może zmniejszać skuteczność domacicznych środków antykoncepcyjnych" Kurcze co by to miało znaczyć??? Proszę o opinię! |
![]() ![]() |
![]() |
#1498 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja czego nigdy nie ukrywalam nie chcialam miec dzieci ,teraz jestem juz za wygodna i za dobrze mi z tym zeby znowu biegac z pieluchami itp ,mloda ma 8 lat ,jest samodzielna chociaz nadal potrzebuje duzo uwagi i to przez najblizsze kilka lat chce jej dac maksymalnie. Boje sie ze bdzie sie czula odrzucona i wiem ze dzieci ktore byly dlugi czas jedynaakami ta sie czuja i zdarzaja sie byc zaniedbywane bo przeciez sa juz duze,mam kilka przykladow takich dzieci w rodzinie i w klasie mlodej,niestety. wiem ze to zalezy od rodzicow itd ale to wszytsko ladnie brzmi -podzielnosc uwagi ale doba ma tylko 24 godziny a jeszcze trzeba pracowac i zrobic cos w domu. Poza tym mam jakies glupie uczucie ze mloda poczuje sie zdradzona,ze ja pokocham "bardziej" to male itd takie byc moze glupie rozterki,moze nie bede umiala podzielic tej uwagi,milosci ,moze nie bede chciala zapewne mniejsza roznica wieku bylaby latwiejsza do odjecia tej decyzji b dziecko nie byloby tak dlugo jedyne w rodzinie ale teraz juz za pozno ![]() smieje sie ze strzele sobie dziecko na 40 urodziny ,mloda bedzie miala wtedy 18 lat a ja niemowlaka :-D Boje sie tez ciazy,chorob,niepewnosci, bezradnosci ,kiedy rodzilam mloda bylam dosc mloda i sie stalo teraz wolalbym swiadomie podjac decyzje chociaz jak widac nie jest ona taka prosta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1499 |
Zakorzenienie
|
Witam.
Ja jestem właśnie po wymianie wkładki - jedna do kosza i od razu nowa - i martwi mnie to że nitki są zupełnie nie wyczuwalne a przy poprzedniej miały ok 2 cm i mogłam je sprawdzić bez problemu. Do tego od kilku dni mam delikatne skurcze w podbrzuszu tak jakbym miała dostać okresu (co zresztą powinno już nastąpić jakieś 2-3 dni temu) a nic się nie dzieje. Przy poprzedniej wkładce nic takiego nie miało miejsca... |
![]() ![]() |
![]() |
#1500 |
Raczkowanie
|
co do dzidzia, to po upływie ważności terrorysta będzie miał jakieś 7 lat i raczej ciężko będzie mi podjąć decyzję o kolejnym... już mi ciężko, bo jakoś nie tęsknię za nieprzespanymi nocami
![]() a co do nitek i skurczy - ja nitki mam króciutkie i ich nie wyczuwam, natomiast delikatne skurcze mogą przez chwilę po założeniu być, bo macica nie lubi nieproszonych gości |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.