![]() |
#1921 |
Rozeznanie
|
Dot.: spirala-co i jak - wątek zbiorczy
hihi i tego mi bylo trzeba
![]() wiem wiem ze po tabsach moze byc jeszcze gorzej... i wiem ze nawet jak sie na spirali zajdzie w ciaze to nie oznacza od razu tego ze nie mozna urodzic zdrowego dziecka ![]() ale chyba najbardziej bym sie bala ze przez spirale poronie a niestety mam za soba 2 poronienia a to nei doswiadcza pozytywnie... ![]() no nic! zdecydowalam sie ![]() najpierw myslalam o mirenie ale kurcze nie wiem jak bede reagowac w ogole na swiadomosc ze cos w sobie mam wiec najpierw bedzie miedzianka i nawet jak bede plamienia to poczekam te 6 m-cy i zobacze wtedy... jak nie przejdzie to niestety wroce do tabl chociaz jezeli moje odczucia ze cos w sobei nosze zanikna to pomysle moze o mirenie ![]() dzikuje Paulo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1922 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1923 |
Raczkowanie
|
Będzie dobrze.
Ja jestem po 2 okresie, i był "przyjemny" ![]() I z dnia na dzień, bardziej sie ciesze ze spiralki. Jak i mój małżonek rownież. Testujemy ja tak czesto jak sie da, i nie oddam jej bez walki ![]() W poniedziałek ide do gina, niech sprawdzi po swojemu czy jest OK, i moze wrescie uda sie USG zrobic. Mój mąz miał stracha przed 3 dzieckiem, i to wpływało strasznie negatywnie, na naszą sypialnie, ale teraz................... Dziewczyny zyć nie umierac. |
![]() ![]() |
![]() |
#1924 |
Rozeznanie
|
dzieki dziewczyny
![]() no ja najbardzije o to trzecie dziecko sie boje ![]() ale gdybym byla w 100% pewna ze wiecej nie bede chciala tzn gdzies nawet za 5 lat to bedac jeszcze w stanach bym sie wysterylizowala (jest legalne to jak sie ma wiecej niz 26 lat i jedno chociaz dziecko ![]() ![]() Gosia dziekuje Ci bardzo bo naprawde mnie optymistycznie nastawilas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1925 |
Raczkowanie
|
Jakby nie patrzeć, wszystkie jesteśmy jeszcze młode.
Ja zawsze chciałam mieć 3 dzieci, i tego sie własnie boi mój mąż, ze jakby coś........ Ale prawde mówiąc, w dobie wiecznego kredytu, teraz kolejne dziecko, to niestety ........ ale za 5 lat? kto wie? w sumie do 40 jeszcze daleko, a ja sie cały czas śmieje, że przede mną nadal 2/3 życia. Dziewczęta; Miłych Walentynek, Miłosnych................ . ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1926 |
Rozeznanie
|
no i
![]() okazalo sie ze mam duza nadzerke i trzeba ja najpierw wyleczyc ![]() w nastepnym tygodniu jade na zabieg... spirale bede miala zalozona gdzies za 2-3 miechy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1927 |
Zakorzenienie
|
Ale dobrze, że się okazało. W sumie i tak byś musiała wyleczyć.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1928 |
Rozeznanie
|
w sumie wiem ale tak raptownie spadlam na ziemie...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1929 |
Wtajemniczenie
|
Kobietki, kt. mają zwykle miedzianki i to te najmniejsze, czy wasze okresy są bardzo bolesne i długie/? Ja juz sama nie wiem co mam robić - czy mam zakladac wkladke zwyklą czy nie
![]() ![]()
![]() |
#1930 |
Zakorzenienie
|
Są mocniejsze, niż były, ale do przeżycia. Bolał mnie tak naprawdę drugi podapsowy, teraz jest dyskomfort, ale zwykle przez cały cykl krwawienia (ok. 5 dni) biorę 1-3 nospy. Chyba nie jest źle...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1931 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okresy przed spiralowe mialam raczej skąpe i do 5 dni ,bezbolesne. z spirala trwala dni 7 ,sa mocniejsze ale pewnie polowa kobiet ma takie okresy jako zwykle i rowniez sa bezbolesne,kilka razy zdarzylo mi sie ze bolalo ale zazylam 2 tabletki no spa pomogly od razu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1932 |
Raczkowanie
|
A u mnie przygód z Mireną ciąg dalszy...
Byłam w piątek u kolejnej pani doktor w sprawie konsultacji co do założenia Mireny. No i rzeczywiście mogę mieć z tym kłopot, bo mam bardzo wąską szyjkę (w dodatku nierodzona jestem), więc może być trudno założyć. W poniedziałek mam trzecią wizytę, jeszcze gdzie indziej... Zobaczymy co to da... Jak widzicie, wyznaję zasadę: od przybytku głowa nie boli, zazwyczaj bowiem co lekarz to inna opinia... Coś mi się jednak wydaje, że będę mieć na zbyciu Mirenę (na 90%, bo może jakiś cud się zdarzy...). Może ktoś jest chętny? A fantastyczna pani doktor Agnieszka Hoffman, u której właśnie byłam zasugerowała mi raczej ring... I nie wiem czy to nie jest lepsze wyjście... |
![]() ![]() |
![]() |
#1933 |
Rozeznanie
|
no szkoda
![]() a wiesz moja przyjaciolka tez nie rodzila naturalnie, miala cc wiec teoretycznie jak nierodka i ma spirale. zalozyli jej przy znieczuleniu ogolnym ![]() a ile bys chciala za ta mirene? pytam sie tak teoretycznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1934 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem po 2 @ od założenia, są mocniejsze, ale nospa czyni cuda, myślę ze mój organizm, nadal walczy, skurcze są efektem walki z ciałem obcym. Ale okres trwa ok 6 dni, lekkie plamienia przed i po, ale komfort przez następne dni, oddaje wszystko z nawiązką. ![]() Co do czekania, na spirale, ja miałam załozyc we wrzesniu, ale nie wychodziło, jakos, a to pieniadze, a to okres nie wtedy co trzeba, i tak do grudnia. Ale sie zawzięłam, i sie udało. Zrobiłam męzowi prezent na Gwiazdke Edytowane przez gosiaborkowska Czas edycji: 2009-02-15 o 11:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1935 |
Raczkowanie
|
mam pytanie własnie powinnam mieć druga miesiączke po założeniu spirali ja zaczynam panikowac bo sie spóznia czy tez miesliscie spóźnienia
mam nadzieje ze to jednak nie jest ciąża |
![]() ![]() |
![]() |
#1936 |
Zakorzenienie
|
nigdy nie mialam spoznien.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1937 |
Rozeznanie
|
no wlasnie...
a czy jest ktoras z Was ktora bezposrednia przeszla z tabletek na spiralke? bo mi sie wydaje ze po tabletkach @ moze sie rozlegulowac co? |
![]() ![]() |
![]() |
#1938 |
Zakorzenienie
|
Ja. Z tym, że ja dostałam regularnie. Ale wiele dziewczyn ma rozregulowaną @ po tabsach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1939 |
Rozeznanie
|
jesuuuu....
to znajac mnie zbancze na testy hahahahahahahah |
![]() ![]() |
![]() |
#1940 |
Zakorzenienie
|
E, ja polecam wyluzować.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1941 |
Rozeznanie
|
Agnee79, ja wlasnie po tabletkach mam wkladke i tez @ brak. Wkladke zalozylam 9 lutego, tabletki odstawilam 7 lutego, figli w tym czasie nie bylo zadnych a @ nie ma. Wczesniej wystarczylo ze jedna tabletke wzielam 5 godzin pozniej niz zwykle i po kilku dniach pojawialo sie plamienie a tu po odstawieniu nic. Czekam dalej, ciaze wykluczam wiec moze tak czasami po prostu bywa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1942 |
Rozeznanie
|
dziwne nie...?
bo w sumie co ma wkladka do tych tabletek... przeciez jakbys nie miala wkladki to teraz znow bys zaczynala brac tabletki nie? a masz mirene czy zwykla miedzianke? |
![]() ![]() |
![]() |
#1943 |
Raczkowanie
|
Kobitki, pamiętajcie, stres, zmęczenie, nowe sytuacje, to wszystko wpływa na suwak okresowy.
#1944 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ale jak ktos jest taka panikara jak np ja ![]() poki co absolutnie nie chce kolejnego dziecka, nie teraz!!!! i moze ten moj paniczny strach wlasnie takie emocje we mnie wywoluje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1945 |
Rozeznanie
|
Mam zwyklą miedzianke, nie panikuje ze jestem w ciazy bo jak pisalam wczesniej nie bylo figlowania, w stresie tez jakos ostatnio nie zyje a @ nie ma, wiec moze u Ciebie tez wsyztsko bedzie ok a reagujesz tak jak ja.
Razem cierpliwie poczekamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1946 |
Rozeznanie
|
eeee... ja jeszcze niemam spiralki... ale sobie tak gdybym tylko
![]() najpierw musze nadzerke usunac dopeiro pozniej bede mogla miec zalozona spirale ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1947 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A na razie robię za jakieś dwa tygodnie czwarte podejście w sprawie Mireny do pani doktor, która jest konsultantką na Polskę z ramienia producenta tej wkładki, więc może uzyskam definitywną odpowiedź TAK czy NIE... A jeśli jednak NIE, to jeśli byłabyś zainteresowana, to się dogadamy co do ceny na priv (płaciłam cenę hurtową, bo to mi moja ginekolożka-endokrynolożka zamówiła, ale ona sama nie zakłada, więc dlatego tak się z tym bujam już drugi miesiąc...) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1948 | |
BAN stały
|
dziewczyny mozliwe zeby miesiaczki sie w jakis sposob wydluzyly? bo zwykle to chyba mialam co ok 33-5 dni. chociaz nie notuje co kiedy, to jednak tak na oko mi sie wydaje
![]() pamietam ze jedna mialam pod koniec listopada (chyba 28), a kolejna byla 9 stycznia. to jakby nie patrzec 42 dni (o ile dobrze licze ![]() a od 9 stycznia nic. mialam plamienie (1 dniowe owulacyjne ![]() pobolewal mnie wczoraj brzuszek i kilka dni wczesniej mnie tam w sumie wisi, bo dla mnie lepiej jak nie mam okresu ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez agusiamyszka Czas edycji: 2009-02-16 o 18:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1950 |
BAN stały
|
a cos sugerujesz? nie dawno stan zapalny macicy leczylam tyle ze to objawialo sie nie milym zapachem, i przedluzaniem miesiaczki. ciaza? w sumie to ja raz na tydzien/dwa wspolzyje, czase moze raz na 3 tygnie
![]() poszlabym chetnie, tyle ze za tydzien mialabym kase na wizyte prywatna, chociaz to (tylko 40 zl z usg) , a teraz na wizyte panstwowa jest za pozno ![]() ![]() zobacze co dalej bedzie. chociaz podbrzusze pobolewalo. sluz tez mam taki jak przed okresowy - taki "czysty"i jakby go nie bylo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:45.