![]() |
#1981 |
Rozeznanie
|
Dot.: spirala-co i jak - wątek zbiorczy
a ja kochane pierwszy krok do wkladki mam za soba a mianowicie ta wypalanke
![]() teraz tylko czekam na wizyte kontrolna i jak bedzie ok to przy nastepnym @ bedziemy dzialac ![]() a powiedzcei mi jest cos takiego jak nietolerancja wkladki przez macice??? |
![]() ![]() |
![]() |
#1982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1983 |
Raczkowanie
|
cóż, dziewczęta problemik mam
mieliśmy z malzonkiem, przypływ uczuć, seks 4 dni z rzędu, i dośc ostrawy. BOLI BRZUCH ciągnie strasznie 2 dzień mnie napie........ łykam nospe, biore przeciwbólowe. Na okres lekko przywcześnie jeszcze tydzień mam niby. Licho mnie podkusiło, sprawdzic niteczki, i nie mogłam ich najpierw znaleźć, a potem jak znalazłam, jakby dłuższe były (3 m-ce od załozenia) Ja wiem, schize mam, wiem, ze wypadnie, ze sie przesunęła, wiem. Ale mam stracha nie powiem, a ból mi wcale nie ułatwia sie go pozbyc. W poniedziałek jestem umówiona na usg, szkoda ze ten poniedziałek tak daleko.
#1984 |
Rozeznanie
|
wiesz moze ten bol wlasnie z obsuniecia sie wkladki...
tak wlasnie powiedzial lekarz mojej kolezance jak miala podejrzenie ze jej sie obsunela "ze nie wytrzymalaby pani z bolu..." daj znac co po wizycie |
![]() ![]() |
![]() |
#1985 |
Raczkowanie
|
Dzis jakos spokojniej, moge normalnie funkcjonować, nic nie brałam.
Mam nadzieje,ze to "przepięcie materiału" jednak było a spiralka sobie siedzi w srodku jak nalezy, i sie smieje z mojego strachu.
#1986 |
Rozeznanie
|
tego Ci zycze
![]() ale co? idziesz do gina w pn? |
![]() ![]() |
![]() |
#1987 |
Raczkowanie
|
ide, ide, jestem umówiona
nawet jak dostane okresu, to ide, niech USG zrobi. jeżeli jest wszystko OK, będe wiedziała, ze nawet szaleństwa "jej" nie zagrazają. Strasznie mi z nia dobrze, i niech ona sobie tam siedzi te 5 lat, spokojnie, i działa ![]()
#1988 |
Raczkowanie
|
dziewczyny czy majac wkladke stosujecie w dni płodne dodatkowe zabezpieczenie albo czy stosujecie stosunki przerywane bo spotkałam sie z taka wypowiedzią
|
![]() ![]() |
![]() |
#1989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mój przegląd wkładki się opóźni o tydzień. Bo @ się lekko spóźniła i wypadnie mi na wizytę. Ale udało się na szczęście przełożyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1990 |
Raczkowanie
|
Fakt, mam spiralke 3 m-ce, ale nie unikam seksu, w dni płodne, ani nie zabezpieczam sie dodatkowo.
Dzis mam wizyte, moze coś nowego sie dowiem. ![]()
#1991 |
Zakorzenienie
|
a po co ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1992 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1993 |
Raczkowanie
|
Kobitki, byłam u gina. Wszystko jest, OK, przyciął mi nitki, bo juz sie spiralka "zakotwiczyła" i nitki, jednak lekko za długie były.
Jeżeli chodzi o moje bóle, to przytaknął, ze mogłam zbytnio poszalec, z pozycjami, a ze w trakcie, adrenalinka działa, skutki czuć po fakcie, jak sie wszystko uspokaja. ![]() no, i mam torbiel na jajniku, znowu prawym, wiec, 13.03. mam USG, zobaczymy co do przesuwania sie spiralki, powiedział,ze jezeli do tego dochodzi, to jest wina załozenia, a nie "gimnastyki" łózkowej. U mnie jest OK ![]() kazał uważać, na mocne parcia i starać sie unikac, parć podczas okresu ![]()
#1994 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tez juz bym chciala sie tak cieszyc swoja wkladka ![]() a jaka Ty masz? ja mysle o multiload bo z tego co czytalam to one sie mniej obsuwaja no ale zakladanie moze bardzije bolec, ale co tam! przezyje!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1995 |
Raczkowanie
|
ja mam miedziana,
u mnie zadne hormony nie wchodza w gre, cos tam z ta moja gospodarka jest nie halo, stąd tez te torbiele u mnie. ale sobie poradzimy i z tym ![]()
![]() |
#1996 |
Rozeznanie
|
multiload tez jest miedziana
![]() ![]() nie taki tradycyjny w ksztalcie litery T tylko jak parabola ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1997 |
Raczkowanie
|
Zafundowałam sobie Multiload CU250/CU375 , cytat z mojej wypowiedzi.
Normalnie nazwa własnej spiralki mi uciekła, pieknie, nie mam co prawda pojecia co oznaczaja literki z cyferkami, moze rozmiar?
#1998 |
Rozeznanie
|
hihi czyli masz ta multiload?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1999 |
Zakorzenienie
|
CU to symbol miedzi i jego zawartość.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2000 |
Raczkowanie
|
Paula
![]() przyzman ze sie lekko bałam, spiralki, bo generalnie, mam alergie, na wszelki metal, nawet złota nie toleruje, ale jak narazie nie widze, żeby było cos nie tak.
#2001 |
Raczkowanie
|
witam wszystkich ja ponownie tutaj otóż po tym okresie nie zaobserwowałam u siebie śluzu płodnego a dzis przy samobadaniu nie wyczówam nitek tylko cos twardego niewiem co sie dzieje zaraz po okresie nitki wyczówałam czy to mozliwe ze wkładka wysówa mi sie wiec w takiej sytyacji istnieje ryzyko ciązy
|
![]() ![]() |
![]() |
#2002 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro nie masz zaufania do spirali to nie widze sensu w jej noszeniu i sprawdzaniu po kazdym okresie nitek bo jak widac wiecej to strachu niz to warte. wiem wiem masz od niedawna ale zadna z nas nie miala takich schiz po zalozeniu a wiekszosc z nas ma spirale po raz pierwszy i nie obmacuje nitek i nie schizuje ![]() wiec albo sie uspokoj albo zmien metode. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2003 |
Rozeznanie
|
jesuuu ja sie boje u siebie tej schizy ale tak bardzochce zmienic metode anty i w koncu przestac te tabsy lykac ze szok...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2004 |
Zakorzenienie
|
Tak jak pisze Paula. Nie ma sensu decydować się na spiralkę bez przekonania. Bo zamiast radosnego życia seksualnego będziecie miały comiesięczny, a co gorsza codzienny stres. Moim zdaniem bez sensu. Spiralka to świetna metoda anty dla osób, które jej zaufają.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2005 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
W zupełności się zgadzam.Miałam te same problemy przy tabsach. A migreny nie dawały mi żyć.Oprócz tego bóle brzucha. Teraz jest całkiem inaczej i jestem zadowolona choć wcześniej miałam obawy.Minęło kilka miesięcy i już nie mam tych strasznych bóli brzucha jak po zakładaniu(mam bez hormonów),co prawda wlazła głęboko i nie widac nitek,ale byłam na usg i jest w porządku. Teraz żałuję tylko tego ,że prawie 7 lat męczyłam się na pigułkach Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2006 |
Przyczajenie
|
ufff dziewczyny przebrnełam przez cały wątek , postanowiłam sie zarejestrowac i opisac moja przygode z copert
jestem mamą roczniaczka , w grudniu zaszłam w ciąze p[ nie planowanapękł nam kondom ehh] i poroniłam w 5 tyg postanowiłam sie wiecej nie stresowac , wyczytaam chyba wszystko co sie da o spiralach i zadzwoniłam do moej pani doktor zalecenia zrobic cytologie bez niej ani rusz , zrobiłam wiec , wyszla 2gr 09/02/09 miesiaczka , 11 zadzwonilam do pani doktor , powiedzilam o wyniku cytologi i umówiłam sie z nia na 12/02 poszlam na miekkich noga , spodziewajac bólu itp. wizyta 20 min , uczucie nie miłe , ale nie bolesne bardziej nieprzyjemny wziernik , niz cala reszta , usg , przyządy i spiralka zalozona , dostałam kalendarzyk z nazwa i data załozenia spirali , wizyta kontrolna po nastepnej miesiaczce miesiaczka trwała do 19.02 wiec była o wiele dłuższa niz zwykle , ale nie specjalnie obfita bardziej zaniepokoiło mnie to co sie stalo potem a mianowice , skonczyla sie miesiaczka i po 4 dniach suszy , plamienie , np. caly dzien nic , w nocy pociekło i rano jak wstawałam zadzwonilam do p. dr.powiedzila , nie panikuj , czekaj , tak bywa , a moze to w owulacje , czekaj na miesiaczke i na jej koniec i przyjdz , wice czekam od 29/02 leci ze mnie całkiem niezle , wiec domniemam , ze to jest miesiaczka , czekam na jej koniec i lece do dr. czy któras z was miała podobnie ??? Edytowane przez aureola0025 Czas edycji: 2009-03-05 o 18:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2007 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
przepraszam ze jestem niegrzeczna do nowego uczestnika ale ja opisalm wszytsko co przeszlam ze spirala i mam dosc w kolko tego samego. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2008 |
Przyczajenie
|
doczytałam doczytałam , ale nie regularne krwawienie , a krwawienie cały miesiac , to jest róznica ,własnie twój przypadek szczególnie czytałam :-}
jesli nie masz ochoty odpowiedac , najnormalniej nie odpowiadaj , dziekuje |
![]() ![]() |
![]() |
#2009 |
Rozeznanie
|
Aureola witaj
![]() ![]() ![]()
#2010 |
Raczkowanie
|
Kobitki, w Dzięń KOBIET, życzę WAM i sobie też, RADOŚCI ŻYCIA I Z SEKSU
![]() I nawet przytocze motto mojego męża, bo rewelacyjnie pasuje ![]() "NAJWAŻNIEJSZY JEST ŚWIETY SPOKÓJ" ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:25.