Spirala - wątek zbiorczy! - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-26, 02:22   #2071
kaolinait
Zadomowienie

Dot.: spirala-co i jak - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez aga34 Pokaż wiadomość
nie martw sie ja tez miałam podobnie miesiączka przyszła 6 dni później niz powinna kontaktowałam to z lekarzem powiedziała ze przy spirali rozbieznosci są normalne a zeby sie uspokoic zrób test
bedzie dobrze trzymaj sie ja tez zwykle w takich sytuacjach panikuje
dzieki, strasznie sie martwilam. Zrobilam test, wyszedl negatywnie wiec teraz spokojnie czekam na okres.

Cytat:
Napisane przez bergamia Pokaż wiadomość
Cysska nie czytałaś całego wątku...ale nie będę "taka" i Ci odpowiem Mnie bolało jak diabli, większość dziewczyn znosi zakładanie całkiem dobrze, niektóre nawet na zakupy śmigają po założeniu Ja zwijałam się z bólu Wyjmowanie było pieszczotą w porównaniu z zakładaniem...
Mnie zalozenie nie bolalo nic... poczulam tylko lekki dyskomfort w podbrzuszu, po zalozeniu tez nic nie czulam ale balam sie chodzic bo mialam wrazenie ze mi zaraz wypadnie

[/CENTER]
kaolinait jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 07:21   #2072
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bergamia Pokaż wiadomość
Cysska nie czytałaś całego wątku...ale nie będę "taka" i Ci odpowiem Mnie bolało jak diabli, większość dziewczyn znosi zakładanie całkiem dobrze, niektóre nawet na zakupy śmigają po założeniu Ja zwijałam się z bólu Wyjmowanie było pieszczotą w porównaniu z zakładaniem...

Paula a jak u Ciebie, wyjęłaś już? Czy założyłaś od razu nową?
Cytat:
Napisane przez ukrycior Pokaż wiadomość
Kochana, śmigałam na zakupy, ale bolało jak diabli. Taka prawda. Tyle, że ja jestem wyjątkowo twarda. Operację ręki z nastawianiem dwóch kości i grotami śródszpikowymi miałam w bloku barku, bez narkozy i przy głupim jasiu tylko. Po czym grzecznie sama przypomniałam o zdjęciu szwów, a po 12 godzinach od operacji wyszłam ze szpitala na własne żądanie i śmigałam nad morze. Chirurg pukał się w głowę. Ale ja taki typ jestem, ból nawet najsroższy sporadycznie jest w stanie pokrzyżować mi plany.
Z moich doświadczeń: zakładanie u nieródki boli okrutnie, ale przeżyć się dało.

Paula, przyłączam się do pytania, jak tam u Ciebie?
ide na wizyte 15 kwietnia i wtedy zobaczymy co powie czy juz wymieniac czy jeszcze moge pożyc troche

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 13:14   #2073
stokrotka28
Raczkowanie

Wiecie co? Doszłam do wniosku, że bardzo często jesteśmy naciągane przez lekarzy i ja chyba jestem taką "ofiarą". Gdy podjęłam decyzję o założeniu poszłam do mojej gin. do której chodzę od kilku lat i bardzo ją sobie chwalę...zawsze chodziłam do przychodni czyli na NFZ i za żadne badania nie płaciłam nawet za te które zleciła mi przed założeniem ale gdy spytałam czy założenie jest refundowane to negatywnie pokiwała głową i cóż umówiłam się prywatnie bo mi zależało a dodatkowo zależało mi na dyskrecji a szczególnie przed pracującą w szpitalu teściową. Wkurza mnie sama myśl że mnie okłamała i choć i tak poszłabym założyć prywatnie to chociaż miałabym wybór. Tak jak już wcześniej pisałam gin miała już dla mnie wkładkę i w książeczce mam jej nazwę ale prawda jest taka że nie widziałam pudełeczka z jakiego brała tą wkładkę ( chyba ze strachu i myśli aby już było po wszystkim). Teraz dopiero się zastanawiam czy bay na pewno mam taką za jaką płaciłam. Moje wątpliwości wzięły się też z tąd że na usg po założeniu idealnie widać wkładkę tylko że kształtu T a moja ponoć ma kształt paraboli...
Dziewczyny...te które macie np.Multiload...jak one wyglądają na usg?
Stary 2009-03-26, 13:49   #2074
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka28 Pokaż wiadomość
Wiecie co? Doszłam do wniosku, że bardzo często jesteśmy naciągane przez lekarzy i ja chyba jestem taką "ofiarą". Gdy podjęłam decyzję o założeniu poszłam do mojej gin. do której chodzę od kilku lat i bardzo ją sobie chwalę...zawsze chodziłam do przychodni czyli na NFZ i za żadne badania nie płaciłam nawet za te które zleciła mi przed założeniem ale gdy spytałam czy założenie jest refundowane to negatywnie pokiwała głową i cóż umówiłam się prywatnie bo mi zależało a dodatkowo zależało mi na dyskrecji a szczególnie przed pracującą w szpitalu teściową. Wkurza mnie sama myśl że mnie okłamała i choć i tak poszłabym założyć prywatnie to chociaż miałabym wybór. Tak jak już wcześniej pisałam gin miała już dla mnie wkładkę i w książeczce mam jej nazwę ale prawda jest taka że nie widziałam pudełeczka z jakiego brała tą wkładkę ( chyba ze strachu i myśli aby już było po wszystkim). Teraz dopiero się zastanawiam czy bay na pewno mam taką za jaką płaciłam. Moje wątpliwości wzięły się też z tąd że na usg po założeniu idealnie widać wkładkę tylko że kształtu T a moja ponoć ma kształt paraboli...
Dziewczyny...te które macie np.Multiload...jak one wyglądają na usg?
przykra sprawa :-(

w koncu komu mozemy ufac jak nie lekarzowi ktory nas prowadzi wiele lat :-/

ja tez pewnie poszlabym prywatnie ale dzieki dziewczynom dowiedzialm sie ze zalozenie jest refundowane i zadzwonilam do NFZ i tam moje przypuszczenia zostaly potwierdzone,gin nie wspomnial o tym a mnie nie przyszloby do glowy ze tak badz co badz kontrowersyjna metoda moze byc refundowana w PL.

Stary 2009-03-26, 14:08   #2075
Agee79
Rozeznanie

GG do Agee79 Send a message via Skype™ to Agee79

Stokrotko Multiload ma ksztalt paraboli...

Agee79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 14:18   #2076
ewelina1512
Przyczajenie

Witam.Sorki ze sie powtarzam bo juz uzylam tego samego tekstu w temacie o spiralach.Ja nie chce nikogo straszyc byc moze ja mialam wyjatkowego pecha.8 tyg po porodzie lekarz zalozyl mi spirale.nie chcialam tabletek by nie szprycowac sie chemia.spirale polecala mi kuzynka i szwagierka.wiec tez chcialam miedziana.razem z zalozeniem 250 zl.niedosc ze bolalo jakmi lekarz zakladal do tego nie mialam wtedy okresu i nie robil mi wczesniej zadnych badan.jak sie dowiedzialam pozniej to lekarz musi przeprowadzic sporo badan by wiedziec czy mozna kobiecie zalozyc spirale.przez kilka dni troszke bolal mnie brzuch i balam sie ze ta spirala mi zaraz wypadnie ale po pewnym czasie sie przyzwyczailam.wiadomo ze sluzu leci duzo bo spirala jakby nie bylo to cialo obce i w jamie macicy dochodzi do takich malych niegroznych infekcji wlasnie objawiajacych sie nadmiernym wydzielaniem sluzu co uniemozliwia zagniezdzeniu sie jajeczka w jamie macicy.miesiaczki sa bardziej obfite i bolesne.ale mniejsza o to.po dwoch latach ze spirala zaczal spozniac mi sie okres.czulam sie zle.zrobilam test.pozytywny.SZOK!!!jak przeciez mam spirale.99% zabezpieczenie.lekarz stwierdzil ze sie tak zdarza.zdjal mi spirale na oddziale.lezalam kilka z poronieniem zagrazajacym.2 tyg.po wyjsciu poszlam na kontrol.i tu znowu szok.puste jajo plodowe.pecherzyk jest a nie ma dzidziusia w srodku.dzien pozniej zabieg lyzeczkowania.na oddziale bylo za wczesnie by to stwierdzic.na kontroli byl to 10 tydzien.powino bic serce.nie bilo..to bylo wszystko strasane nie wiem czy kiedykolwiek zaloze spirale znow.to wszystko to wina lekarza slyszalam jak mowil inny lekarz ze byla zle zalozona.a zakladal mi lekarz do ktorego caly czas chodzilam prywatnie,ordynator z 25 letnim stazem pracy.moze zaloze ale napewno nie taka tania i nie u tego lekarza.takze laseczki moze ja jestem pechowa ale ku przestrodze.
ewelina1512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 14:25   #2077
Agee79
Rozeznanie

kochanie akurat ja mam za soba poronienia i uwierz ze to ze jajo bylo puste absolutnie nie zalezalo od tego ze zaszlas w ciaze przy zalozonej spirali...
a tylko wstrzemiezliwosc da Ci 100% gwarancje nie zajscia w ciaze...
takie zycie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-26, 16:59   #2078
stokrotka28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agee79 Pokaż wiadomość
Stokrotko Multiload ma ksztalt paraboli...
Agee wiem jak Multiload wygląda ale czy tak samo wygląda na usg? Wiesz chodzi mi oto czy widać te "ramionka" kierujące się w dół czy tylko widać ten....nie wiem jak to określić...drucik ...proszę się nie śmiać...z nawiniętą miedzią?
tak sobie myślę że przecież mogłabym się wybrać do innego miasta i zrobić usg i się dowiedzieć ale z drugiej strony po co? Chyba tylko po to żeby się przekonać czy byłam dwa razy oszukana, ale też tak sobie myślę, że chyba gin nie zrobiłaby aż takiego numeru bo przecież w książeczce wszystko sama wypisywała łącznie z podpisem i pieczątką więc nie sądzę żeby aż tak ryzykowała.
Z jednego tylko się cieszę ...z wkładką całkowicie moje życie w sypialni się zmieniło
Stary 2009-03-26, 18:30   #2079
ewelina1512
Przyczajenie

Cytat:
kochanie akurat ja mam za soba poronienia i uwierz ze to ze jajo bylo puste absolutnie nie zalezalo od tego ze zaszlas w ciaze przy zalozonej spirali...
a tylko wstrzemiezliwosc da Ci 100% gwarancje nie zajscia w ciaze...
takie zycie
teraz to wszystko wiem wtedy nie wiedzialam.
ewelina1512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-26, 20:21   #2080
Cysska
Przyczajenie

a w jakim czasie od zalozenia spiralki mozna zaczac wspolzyc?
Cysska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-27, 07:02   #2081
Agee79
Rozeznanie

Cytat:
Agee wiem jak Multiload wygląda ale czy tak samo wygląda na usg? Wiesz chodzi mi oto czy widać te "ramionka" kierujące się w dół czy tylko widać ten....nie wiem jak to określić...drucik ...proszę się nie śmiać...z nawiniętą miedzią?
tak sobie myślę że przecież mogłabym się wybrać do innego miasta i zrobić usg i się dowiedzieć ale z drugiej strony po co? Chyba tylko po to żeby się przekonać czy byłam dwa razy oszukana, ale też tak sobie myślę, że chyba gin nie zrobiłaby aż takiego numeru bo przecież w książeczce wszystko sama wypisywała łącznie z podpisem i pieczątką więc nie sądzę żeby aż tak ryzykowała.
Z jednego tylko się cieszę ...z wkładką całkowicie moje życie w sypialni się zmieniło
wiesz ja nie mam jeszcze spirali (czekam cierpliwie )
ale wydaje mi sie ze jest mozliwe ze nie widzialas tych ramion paraboli bo one sa plastikowe i moglo ich nie byc widac na usg... tylko wlasnie ta czesc z miedzia...
no nie wiem... moze bardziej doswiadczone sie wypowiedza

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-27, 07:28   #2082
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cysska Pokaż wiadomość
mysle ze po pierwszej kontroli usg .

Stary 2009-03-27, 08:31   #2083
gosiaborkowska
Raczkowanie

Mój lekarz, po założeniu, robił USG, i mówił ze współzyc moge jak tylko mi na to samopoczucie pozwoli, kiedy chce.

Ale faktycznie wspominał, o zawróceniu uwagi na dni płodne, w 1 m-cu.

Pierwszy raz sie kochalismy, 10 dni po założeniu, bo jednak kiepsko sie czułam, potem lekko krwawiłam, i brzuch ciagnął.

Ale po 1 @ wszytsko sie zmieniło

Teraz jest cudownie.
Stary 2009-03-27, 10:11   #2084
stokrotka28
Raczkowanie

Cytat:
wiesz ja nie mam jeszcze spirali (czekam cierpliwie )
ale wydaje mi sie ze jest mozliwe ze nie widzialas tych ramion paraboli bo one sa plastikowe i moglo ich nie byc widac na usg... tylko wlasnie ta czesc z miedzia...
no nie wiem... moze bardziej doswiadczone sie wypowiedza

Też tak właśnie sobie pomyślałam że te ramionka mogą nie być aż tak widoczne.
Jak ty to robisz że chudniesz....?Zazdrośnica ze mnie ale mi jakoś się nie udaje.

Cytat:
Napisane przez Cysska

Moja gin mówiła że kiedy tylko będę gotowa bo wkładka już robi co powinna. Poczekałam chyba tydzień tak dla pewności.
Stary 2009-03-27, 10:21   #2085
Agee79
Rozeznanie

Cytat:
Też tak właśnie sobie pomyślałam że te ramionka mogą nie być aż tak widoczne.
Jak ty to robisz że chudniesz....?Zazdrośnica ze mnie ale mi jakoś się nie udaje.
dziekuje a przepis na chudniecie jest tutaj KLIK

Stary 2009-03-27, 13:00   #2086
kasia samosia
Przyczajenie

Moja pierwszą wkładkę założyłam 3 lata temu. Byłam z niej bardzo zadowolona. Co prawda miesiączki bardziej intensywne ale da się przeżyć. W miesiąc przed umówiona wizytą wymiany lekarz zrobił mi wymaz. Założenie nowej odbyło się zaraz po usunięciu " starej" wkładki. Jest super. Polecam
kasia samosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-27, 13:46   #2087
ewaw71
Zakorzenienie

GG do ewaw71

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
przykra sprawa :-(

w koncu komu mozemy ufac jak nie lekarzowi ktory nas prowadzi wiele lat :-/

ja tez pewnie poszlabym prywatnie ale dzieki dziewczynom dowiedzialm sie ze zalozenie jest refundowane i zadzwonilam do NFZ i tam moje przypuszczenia zostaly potwierdzone,gin nie wspomnial o tym a mnie nie przyszloby do glowy ze tak badz co badz kontrowersyjna metoda moze byc refundowana w PL.
Czyli na pewno jest to refundowane?
ewaw71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-27, 14:02   #2088
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewaw71 Pokaż wiadomość
Czyli na pewno jest to refundowane?
Ja zakladalam 3 lata temu i bylo ,teraz nie wiem ,zadzown do swojego NFZ np. do rzecznika i zapytaj.

Stary 2009-03-27, 16:23   #2089
ewaw71
Zakorzenienie

GG do ewaw71

Dzięki za odpowiedź ja co prawda taż mam założona ale niedługo będę zmieniać ostatnio prywatnie to robiłam ale być może da się państwowo -to po co przepłacać ,muszę to sprawdzić
ewaw71 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-27, 23:09   #2090
agusiamyszka
BAN stały

ja nie pamietam jak to bylo ze mna i wspolzyciem po zalozeniu.

no trudno - dalam sie naciagnac , jesli tak jest
i juz nie chce szukac lekarza ktory zdejmie mi to za darmo

dobrze ze jest wolne przed swietami na mojej uczelni i to o wiele dluzej niz sadzilam , moze sie uda za 1 zamachem i odczytac cytologie

tylko ze w chwili sciagniecia bede po miesiaczce (wlasnie ja mam), a jak tu zaczne brac tabsy?
bedzie chyba wstrzemiezliwosc gdzies do maja bo nie wytrzymam psychicznie na gumkach
a jak peknie to juz nie chce myslec o postinorze i o tescie ;/
agusiamyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 10:35   #2091
agusiamyszka
BAN stały

obudzilam sie dzisiaj rano z silnym bolem brzucha. promieniowal po calym podbrzuszu az nawet sie ruszyc nie moglam. balam sie ze cos jest nie tak i pojechalam do szpitala na izbe przyjec. oczywiscie jak to w szpitalu - kazdy doswiadczyl nie raz odeslali mnie do drugiego szpitala gdzie zrobili mi usg i morfologie -> oczywiscie wyniki w porzadku. odeslali mnie ponownie do innego szpitala na konsulatcje ginekologiczna. musialam poczekac z 20 minut, ale zrobili mi znow usg i powiedzieli ze jest wszystko w normie.

dr powiedzial zebym zakupila leki przeciwbolowe i zrobila badania ob. mocz, i cos jeszcze (nie moge odczytac) i zebym poszla do swojego lekarza na kosnultacje

pierwszy raz mnie mezczyzna badal. jakis oporow nie mialam, bo bylam przejeta wlasnym zdrowiem, ale usg pochwowe nie bylo takie zle i badanie na fotelu nie bylo takie straszne
Stary 2009-03-30, 09:31   #2092
Agee79
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agusiamyszka Pokaż wiadomość
ja nie pamietam jak to bylo ze mna i wspolzyciem po zalozeniu.

no trudno - dalam sie naciagnac , jesli tak jest
i juz nie chce szukac lekarza ktory zdejmie mi to za darmo

dobrze ze jest wolne przed swietami na mojej uczelni i to o wiele dluzej niz sadzilam , moze sie uda za 1 zamachem i odczytac cytologie

tylko ze w chwili sciagniecia bede po miesiaczce (wlasnie ja mam), a jak tu zaczne brac tabsy?
bedzie chyba wstrzemiezliwosc gdzies do maja bo nie wytrzymam psychicznie na gumkach
a jak peknie to juz nie chce myslec o postinorze i o tescie ;/
to ja bym zaczela brac tabletki wlasnie od tej ostatniej @
to nic nie szkodzi ze przez pare dni bedziesz podwojnie zabezpieczona

Stary 2009-03-30, 13:52   #2093
agusiamyszka
BAN stały

dzisiaj udalam sie do lekarki. powiedzialam ze chce sciagnac spirale bo bylam na izbie przyjec z ostrym bolem brzucha.
powiedzialam ze jestem w trakcie miesiaczki, zap czy to nie przeszkadza. ona odparla ze wlasnie sie sciaga w takcie miesiaczkia jeszcze tydzien temu mowila ze moge w dowolny dzien
nic nie placilam za sciagniecie . przepisala 2 antybiotyki i zalecila branie pigulek -> przepisala kontracept. chciala yasminelle ale powiedzialam ze chcialabym tansze

i zapytala : dlaczego lekarz nie sciagnal spirali skoro sie skarzylam na bole

sciagniecie nie bylo przyjemne w sumie (tak mowie jakby ktos chcial wiedziec) oprocz przyrzadow ktore poniewieraly mi sie w pochwie itd. to czulam takie przesuwanie "czegos". potem poczulam minutowy skurcz ktory minal

a badan nie musze robic bo mam 2 antybiotyki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-30, 20:55   #2094
gosiaborkowska
Raczkowanie

Kobitki, miałam dzis USG no i wyobraźcie sobie, sie wzięła i przesunęła, cholera jedna.
Tzn, nie jest w dnie macicy, tylko gdzies tam sie szwęda, w ujciu?

Gin, uwaza, ze mimo to jest ok, ze to miedzianka, wiec, nic to nie szkodzi? ze co innego hormonaln,a ze ta musi byc w dnie?

zebym to ja sie znała?

ale przypomniałam sobie,ze jak byłam u niego ostatnio tj. 03.03 to mi nitki przycinał, czyli było wtedy jeszcze OK

no dziewczyny zdurniałam, strach połaczony z brakiem zaufania mam.
Stary 2009-03-31, 07:19   #2095
Agee79
Rozeznanie

to moze skonsultuj to jeszcze z innym ginem...

Stary 2009-03-31, 21:02   #2096
gosiaborkowska
Raczkowanie

No cóż, moja obecność na forum sie kończy.

Byłam dziś u gina. innego, on jest dla mnie "guru" ale ze do niego cięzko sie dostac, i drogi (żałuje ze nie poszłam do niego zakładać) cudem udało mi sie dostac, ktoś odwołał wizyte.

Spirale wyjął, spojrzał na wczorajsze usg, nie miał watpliwosci, spiralka w szyjce, nie spełnia swojego zadania.

Njalepsze jest to ze on zna, lekarza, który mi zakładał, i który wczoraj zapewniał ze wszytsko OK.

Wyjęcia nawet nie czułam, ale jak tylko zeszłam z fotela, lepiej sie czułam, przestało mnie kłuc w szyjce.

Psychicznie, byłam zdołowana, poryczałam, sie jak wyszłam od niego.
Nie chodzi o 580 które poszło sie je..... , ale o zaufanie którym obdarzyłam tamtego lekarza, o to ze mnie naraził, na ciąże i jej ewentualne konsekwencje, na stres.
Az sie boje co by było, gdybym dała sobie spokój, i czekała nastepne 6 m-cy na kolejna kontrole jak wczoraj kazał.

Bolesne owulacje, jakie miewałam, sa dowodem, na rewelacyjna płodność, sposobem ich wyeliminowania, sa hormony, ten dzisiejszy zaproponowalm mi Nuva Ring, krązek.

No cóż, boje sie znowu zakładać spirale.

Najlepsze jest to, ze nie ma koncepcji, czemu sie przesunęła.
Stary 2009-04-01, 07:06   #2097
AnneMauro
Raczkowanie

No to fatalnie. Wyrazy współczucia...
Tak to niestety jest: kiepscy lekarze, którzy mają gdzieś to, że narażają pacjenta. niech on się martwi w końcu... Okropność.
A gdzie obowiązująca "przysięga Hipokratesa" : "zawód mój wykonywać będę z sumiennością i godnością; troska o zdrowie chorych będzie moim pierwszym obowiązkiem" (to fragment jej współczesnej wersji...).
Nóż się otwiera, jak się czyta podobne posty...
Nie trać ducha! Może za jakiś czas znów się zdecydujesz i będzie ok?

Ja się zdecydowałam na Mirenę i najprawdopodobniej za kilka dni mam mieć założoną - w znieczuleniu ogólnym... Już się boję, ale zobaczymy co będzie. Dam znać (zakłada mi ją pani doktor, która wprowadzała mirenę na polski rynek kilkanaście lat temu, więc stara wyjadaczka, można powiedzieć).
AnneMauro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-01, 08:09   #2098
Agee79
Rozeznanie

Gosiu a jak dlugo mialam spirale? sorki nie pamietam...
mi sie wydaje ze ona od poczatku musiala byc nie tak zalozona jak trzeba... stad to obsuniecie, bo wg mnie jak jest dobrze zakotwiczona to nie ma prawa sie obsunac, nie?

Stary 2009-04-01, 09:21   #2099
gosiaborkowska
Raczkowanie

Ja zakładałam na poczatku grudnia, wiec, ona juz swój czas miała.

Generalnie, wymazuje, te fakty powoli z głowy, jakoś nie chce mi sie juz nad tym zastanawiać, bo jak sobie pomysle, o konsekwencjach, jakie mogły byc, to mi sie słabo robi.

Najlepsze jest to ze poinformowałam, "zakładającego", o zaistniełej sytuacji, odpowiedział, mi ,ze to moja sparwa co zrobiłam, skoro mu nie ufam.
Nie ufałam, mu po przewertowaniu ulotki, gdzie było jasno napisane, ze przesunięcie, jest wskazaniem do wyjęcia. żadnej skruchy, czy propozycji, załozenia drugiej, NIC.

Normalnie, tylko facetowi (lekarzem to ja go nie nazwe) narobić bigosu, i opinie zepsuc.

Najlepsze jest, to ze zakładając mi spirale, przyjmował w prywatnej przychodni, płaciłam za wizyte pani w recepcji,a za spirale jemu do reki, wiec nawet jakbym chciała cos egzekwować, nie mam podstaw, bo nikt nic nie widział.
Darowałam, sobie, szkoda nerwów.
Choć nie powiem, chęć zemsty siedzi we mnie, i cholera wie, kiedy sie odezwie na dobre, i zaczne działac. Na razie staram sie nie myśleć i wyciszyć.

Najważniejsze, ze nie wyszła z tego ciąża, ze nie zostało zagrożone życie ani dziecka, ani moje.
Stary 2009-04-01, 09:26   #2100
Agee79
Rozeznanie

jesuuuu... znow mam watpliowosci czy zakladac czy nie...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości