![]() |
#2191 |
Raczkowanie
|
Dot.: spirala-co i jak - wątek zbiorczy
![]() ![]() Co u mnie? Mam krążek 2 tydzień, 2 tydzień, mam okres ![]() No i cóż. LIBIDO mi sie wzięło i zmyło ![]() Mąłżonek, sie zamroził, i chyba sie nie odmroził do konca, choć fakt, nie chodze juz za nim, bo generalnie, mam ochote ale jedynie na prace, i wcale nie zrzucam tego, na goniące termminy podatków ![]() Może to tęsknota, za spiralka, jednak, komfort był zaj..... Poczekam, jeszcze, ide we wtorek do gina, po kolejna receptę , ale najpierw sie go zapytam, o ten mega długi okres, bo plamieniem to tego nazwać, sie nie da. SPIRALKO WRÓĆ ![]() ![]()
#2192 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest watek o krążku ,poczytaj co i jak z okresami podczas stosowania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2193 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiesz co Paula....brak słów ![]() Chyba się trochę uniosłam ale wkurza mnie takie coś... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2194 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Gosia miala spirale, niestety z niewiadomych przyczyn jej sie przesunela, my sie zastanawiamy co u niej wiec pisze a Ty od razu sio ![]() niezbyt mi sie to spodobalo... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2195 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
miala krotko-nie sprawdzilo sie i juz po placzu ,lekarz nie wie dlaczego to nasze domysly tego nie zmienią watek jest po trochu moim dzieckiem i staram sie odpowiadac wszytskim nowym uzytkowniczkom spirali wiec daruj sobie takie wypowiedzi w moim kierunku a jednoczesnie mnie denerwuje wypisywanie swoich histerii o 2 dniowym opoznieniu okresu i kazdym plamieniu,ktore jest normalne i wiedzialoby sie o tym gdyby czytalolo sie watek ale lepiej panikowac. Cytat:
po drugie watek dotyczy spirali i kazdy wpis o czyms innym burzy porzadek po trzecie jesli chcecie sie dowiedziec co u niej jest PW lub watek o krązku. niestety watek sie schrzanil od pewnego czasu ![]() to tyle offtopu. jesli cos jeszcze do mnie zapraszam na PW. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2196 |
Rozeznanie
|
no dobra... przeciez nie rozwodzimy sie tutaj nie wiadomo jak na temat krazka bo nie jestemy niz zaineteresowane...
![]() ![]() inetersuje nas co u niej po spirali sie dzieje... to tak trudno zrozumiec? ja myslalam ze tutaj jakas taka wiez nas laczy, a nie... hmm... szkoda... w sumie to ja tez nei powinnam tutaj pisac bo rpzeciez nawet wkladki nie mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2197 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny spokojnie
![]() Ja tu jeszcze wróce, w wątku z krązkiem, jestem tylko na chwile. ![]() Oboje z małzonkiem tęsknimy za spiralka, i wiemy ze w naszym przypadku był to strzał w "10". ![]()
![]() |
#2198 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Paula......ja myślałam że juz trochę złagodniałaś ![]()
![]() |
#2199 | |
Raczkowanie
|
Dot.: spirala-co i jak
Cytat:
Czyżbyś czegoś nie wiedziała o plamieniu i okresach???? Tak samo kiedyś o takie rzeczy pytałaś więc nas nie krytykuj!!!! Tak jak Paula śmiem twierdzić, że łączny nas jakaś więź i z pewnością wiedziałabyś o tym gdybyś liznęła troszkę psychologii ale cóż.... Agee testu nie musiałam robić bo dziś przyszła....@... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2200 |
Rozeznanie
|
Stokrotko to ciesze sie razem z Toba a chyba najbardziej to z Twoim mezem!
swoja dorga to ze mnie taka sama krejzolka i pewnie tez bede schizowac ![]() hihihi jak cos to bede Ci na priva swoje schizy wypisywac co by upomnienia nie dostac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2201 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Myślę że Paula troszkę odpuści i da sobie spokój z krytyką a jak nie to jej sprawa, aczkolwiek do priva zapraszam gdyby co ![]() No i gratuluję zrzuconych kilosków ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2202 |
Rozeznanie
|
eee ja tez mysle ze Paula odpusci nam
![]() w koncu fajna z niej Babka ![]() no to co Paula? odpuszczasz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2203 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przez kilka (naście) pierwszych dni po założeniu miałam plamienia, ale pani doktor przepisała mi Cyclo3Fort na ograniczenie plamień właśnie i jest super! Plamienia zniknęły jak ręką odjął ![]() Teraz czekam na pierwszy @... Nie pamiętam (jak zwykle zresztą), kiedy miał być. Przy tabletkach łatwo było pamiętać, teraz trochę gorzej... Czy w ogóle będzie? I jaki? No cóż, pożyjemy, zobaczymy... Odpukuję w nieheblowane, ale jak na razie to Mirena była strzałem w 10 ! (poza tym pomału wraca libido ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2204 |
Rozeznanie
|
Kurcze dziewczyny czy Wy przy zakladaniu mialuscie USG?? Tu w UK tak nie robia, zalorzyla i mam przyjsc na kontrole za 6 tygodni! Na szczesie 12 maja lecimy do Polski to pojde zrobic USG! Bol jest juz o wiele mniejszy taki jak na okres! Moze troszke spanikowalam, bo zapomnialam jak to jest miec okres hihi najpierw ciaza, a teraz 7 miesiecy cycek wiec brak!! Wierze, ze jest dobrze zalorzona!
#2205 |
Raczkowanie
|
Oliwia też jestem matką karmicielką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w trakcie całego karmienia,czyli 8 misięcy nie miałam miesiączki.ostałam zaraz po skończeniu karmienia. moja kolezanka nie miała prze z 4mis,a karmila 6 ,także co kobieta to inaczej przechodzi. ![]() najwazniejszy jest spokój |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2207 |
Rozeznanie
|
Mi lekarka przed zalozeniem zrobila test ciazowy i na tydzien dala tabletki, bo spirala zaczyna dzialac po tygodniu! Nie martw sie, lekarze`wiedza co robia!!! Na pewno twoj lekarz sprawdzil czy nie jestes w ciazy! Pozdrawiam
#2208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ten stan zapalny w ostrzejszej wersji, o którym piszesz może trwać długo? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2209 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Mam wkładkę od kilku miesięcy i zaczoł mnie dziwić jeden fakt-od ostatniej miesiączki-od 1 kwietnia cały czas mam krwawe upławy,zbliża się termin kolejnej miesiączki a tu jakby się pierwsza nie skończyła? Dziwi mnie to bo pierwszy raz mi się to tak przeciągło.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2210 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2211 |
Raczkowanie
|
Paula nie krzycz
![]() Dziewczyny wypadłam z wątku NR. Krążek wyjęty. Hormony odpadają. Dam odpocząc sobie 2 miesiące, i zabieram sie do zakłądania 2 spiralki. Najpierw musze znaleźć w Wawie lekarza odpowiedzialnego, licze na kontakty od Was. Pewnie jakieś badania bede musiał porobic. No cóż. Znowu sie nie udało. ![]()
#2212 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gosia co się stało z NR że odrzuciłaś tę metodę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2213 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiesz jeśli Cię nic nie (przepraszam) swędziało to po co clotrimazol ? A jeśli to był stan zapalny wywołany przez założenie spirali to powinnaś dostać antybiotyk, ale lekarzem nie jestem. Ostrzejsze stany zapalne to właśnie ból w podbrzuszu i podbarwione krwią upławy. A po tych lekach które dostałaś już Ci lepiej? Dziewczyny jajeczkowanie występuje zazwyczaj nie 15 dni od miesiączki (chyba że macie na myśli od dnia wystąpienia) tylko około 15 tego dnia cyklu czyli właśnie licząc od 1 szego dnia miesiączki. Jeśli występują opisywane takie objawy jak ból i plamienia od 1-szego kwietnia do dzisiaj czyli prawie cały miesiąc, to niezwłocznie poszła bym do lekarza, takie objawy mogą sugerować przesunięcie się wkładki.... Mnie trochę przy wkładce denerwowało to że miesiączka trwała tydzień, później około tygodnia "luzu" a później znowu jakieś pokłuwanie i plamienia tydzień przed spodziewaną @, że nie wspomnę o cyklu 23-dniowym ![]()
![]() |
#2214 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() przykro mi ze i to sie nie udalo... ![]() w miedzyczasie jak mialas krazek pojawil sie temat o najnowszej spirali, o takiej: http://www.amed.net.pl/index.php?opt...156&Itemid=198 popytaj dzina co on na to ![]() a wlasnei czy ktoras z Was wie cos wiecej na temat tej spiralki? bo ja jestem na nia nastawiona na tak ale nie wiec co na to lekarze, w koncu to nowosci i nie kazdy lekarz o niej slyszal... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2215 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2216 |
Raczkowanie
|
dziewczyny wczoraj po południu zrobiłam test ciązowy i mam druga bladą kreske wiec jednak chyba jestem w ciązy jutro rano zrobie nastepny strasznie sie zdenerwowałam bo mam wkładke i taki przypadek mnie dotknał
|
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
Rozeznanie
|
qrcze... w szoku jestembo w sumie nikogo nie znam aby ze spirala zaszedl w ciaze...
na twoim miejscu biegusiem lecialabym do dzina |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2218 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dam znac co i jak |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2219 |
Rozeznanie
|
wiesz Aga tak sobie mysle... moze to jednak nie jest ciaza skoro 2 tygodnie temu mialas @... na ciaze za szybko... dopeiro by bylo jajeczkowanie... i co w ogole Cie sklonilo do zrobienia testu? mialas jakies podejrzenia?
bo ja na pewno przy takim krwawieniu po @ nie wpadlabym na to aby robic test... |
![]() ![]() |
![]() |
#2220 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.