![]() |
#2341 |
Raczkowanie
|
Dot.: spirala-co i jak - wątek zbiorczy
Hejka Spiralki!
pomóżcie bo nie wiem co mam myśleć dość mocno pobolewa mnie lewa strona brzucha, mam niewielkie krawawienie raczej plamienie i to tylko wtedy kiedy mnie mocniej zaboli (skurcz) ![]() jestem w fazie owulacji- chyba bo @ powinnam mieć ok 16 więc pocieszam się że to przez to kontrolę mam mieć po pierwszej @ wiec nie wiem czy iść już teraz czy poczekać napiszcie co robić bo łapie dołaaaaaaa |
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Rozeznanie
|
ja mysle ze poki co nie masz sie czym przejmowac, no chyba ze brzuch boli Cie baaardzo...
ja tez od czasu do czasu czuje jakies lekkie klucie w obu stronach ale tlumacze sobie to tym ze jeszcze sie wkladka uklada i organizm tak reaguje na cialo obce... do tego mam takie jakby lekkie uplawy, no nadprodukcja sluzu lekko miedziany... ale ja na sluz nie narzekam bo kilku latach suchot ![]() ja bym do wizyty juz poczekala a ewentualnie wstrzymaj sie od przytulanek... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 |
Raczkowanie
|
Hellow !!!
Mam wkładkę 6 dzień....... nie mam żadnych bóli, ani kuć w podbrzuszu. Plamień też nie mam jedynie lekka wydzielina, co mi mie przeszkadzają (zawsze byłam za SUCHA ![]() Tak wogóle to sprawdzam czy są nitki, bo bez tego to bym wogóle wątpiła czy ona tam jest. Narazie skuteczności nie sprawdzam, poczekam, aż mi lekarz powie po wizycie kontrolnej. Jest suuuper, narazie się dodatkowo zabezpieczam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
Rozeznanie
|
ja sie nie zabezpieczam dodatkowo bo gin dal zielone swiatelko po tym @ co mialam zakladana spiralke
![]() ![]() na kolejan kontrole mam przyjsc po 3 @ z wkladka no chyba ze cos wczesniej zacznie sie dziac ale oby nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2345 |
Raczkowanie
|
Ano boli ale da się wytrzymać teraz nie wiem czy to pzypadkiem nie okres bo lekko krwawię a myślałam ze jak bedzie spiralka to będzie potop- wygląda to "okresowo"- głupieję ![]() co do przytulanek moje kochanie jest po drugiej stronie Bałtyku ![]() poczekam jeszzce chwilę i idę bo oszaleję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2346 |
Rozeznanie
|
Karma ale przeciez na wkladce te @ wygladaja zupelnie inaczej i zazwyczaj zaczynaja sie od plamienia...
a przypomnij mi bo nie pamietam (sorki) bralas tabletki przed spiralka? bo oze stad to przesuniecie cyklu.... w sumie taka ingerencja w cialo (mowie o samej wkladce) tez swoje robi pewnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2347 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Agee super, zazdroszczę! Możesz cieszyc się na całego wkładeczką ![]() ![]() ![]() Muszę sprawdzić, bez tego się boje. Jakby było cos nie tak, jakie sa objawy jak się wkładka przesunie? ???? Niby wszystko gra, żadnych problemów ubocznych i o to też mi spać nie daje. Na wizytę mam dopiero w lipcu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2348 |
Rozeznanie
|
Asia mi moj gin powiedzial ze jak sie wkladka przesunie to nie da sie tego nie zauwazyc bo sa: bole brzucha, mocniejsza @, plamienie ktore sie wczesniej nie zdarzaly... na pewno trzeba sie bardziej wschluwiac w siebie
![]() a tym ze nie masz zadnych objawow to powinnas sie cieszyc a nie dolowac ![]() mnie od czasu do czasu cos zakluje, ale nie zwracam zbytnio na to uwagi ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2349 |
Raczkowanie
|
Ageee, wytrzymasz....nie takie rzeczy preszłyśmy
![]() Ja miałam @ 29 maja. teraz mam 11 dzień cyklu, zobaczę jak to będzie......może jakoś ![]() Zdołowałam się czytając i buszując w necie ile kobiet zachodzi w ciażę ze spiralkami....szok I to po wilelu latach ze spiralkami. Nie wiem jak to jest, że mimo to się zajdzie w ciążę. Nawet doczytałam, że lekarze czując się winnym danej ciąży.......pomagają te ciąże ------ Szok, nie podam stronek, ale zaszokowało mnie to, jenki chyba muszę pogadac z moim ginem, żeby mieć pewność, zresztą co to daaaa ![]() To są chyba skrajne przypadki |
![]() ![]() |
![]() |
#2350 |
Rozeznanie
|
wiesz co? mi gin opowidzial ze w jego praktyce trafila mu sie jedna kobieta ktorej po 3 latach musial wyciagnac wkladke bo sie przesunela, ale powiedzial ze byla na tyle rozwazna ze wiedziala ze cos jest nie tak... bo czula ze cos sie zmienilo i przestala z mezem wspolzyc a przyszla do niego i na usg okazalo sie ze sie wkladka przesunela... moj gin powiedzial ze nie wie dlaczego wlasnie po 3 latach ale byc moze miala jakis wiekszy stan zapalny i stad to obsuniecie...
nie wiem.... ja przestalam sie tym zamartwiac... jak zajde to widocznie tak bedzie musialo byc ![]() ![]() z drugiej strony bedac na tabletkach tez nie mialam pewnosci czy choroba nie zmniejszy ich dzialania itp... ehhhh temat rzeka! bedzie dobrze! nie czytaj takich rzeczy tylko wsluchuj sie w cialo, jezeli bedzie cos niepokojacego to pedz do gina na usg i tyle ![]() btw. ja @ dostalam 28 wiec w sumie tak jak Ty! ciekawe ktora pierwsza dostanie @ i jak one beda wygladaly ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Raczkowanie
|
Prawda!!! Wszystko zależy od przestrzegania wizyt kontrolnych i obserwowania siebie.
Ufam mojemu ginkowi. Chyba te co zaszły w ciążę nieprzestrzegały tego. Zresztą nie ma 100% metody. Nawet po usunięciu macicy można zajść w ciążę(ciąża pozamaciczna). itd.... Agee jasne jak Twój lekarz Ciebie zapewnił to się wogóle nie oglądaj i rób swoje ![]() ![]() Poprostu się rochę boję, mam 3 dzieci,,,,,4 cesarka by była dla mnie zabójcza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2352 |
Raczkowanie
|
a jednak to okres- zaczęło się mam okres, nie jest to potop ale boli jak cholera przy tabsach tak nie miałam- przed spiralą nie brałam jakieś trzy miesiące
jak się skończy biegnę do gina zobaczymy co powie teraz pozdrawiam serdecznie, ściskam ciepło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2353 |
Rozeznanie
|
Asiu rozumiem Cie doskonale... to juz ie chodzi o iloesc dzieci w Twoim przypadku co kolejna cc... ale znam przypadek kobiety ktora miala 4 cc
![]() ![]() Karma bierz nospe i przeciwbolowe ![]() ![]() ![]() poki co boli mnie bo mam owu... |
![]() ![]() |
![]() |
#2354 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Także do wieści dziwnej treści z internetu podchodziłabym ostrożnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2355 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak sie nie chce zajsc to zwyczajnie nie nalezy wspołżyc i tyle. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2009-06-10 o 10:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2356 |
Rozeznanie
|
ja to sprawdzalam i czytalam takie glupoty przed zalozeniem wkladki... teraz juz sie tym nie interesuje i wierze mocno ze wkladka bedzie dzialac tak jak powinna i juz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2357 |
Raczkowanie
|
Doczytałam się, że dlaczego 98 % a nie 100% ponieważ w pierwszym miesiącu i do pierwszych 3 miesięcy jest ryzyko, że się przesunie. Potem to już luzik. Trzeba tylko pilnować wizyt.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2358 |
Rozeznanie
|
no nie do konca pozniej juz luzik
![]() w pierwszych 3 miesiacach jest najwieksze ryzyko, a pozniej tez sie zdarzaja przesuniecia! po prostu trzeba sie wsluchiwac w cialo i jak cos jest niepokojacego to leciec do gina i tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2359 |
Raczkowanie
|
![]()
W tych spiralach to jest super to, że nie zaburzają cyklu i owu jest normalnie i ochotka na przytulanie też......mam racje???
![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem chyba jeszcze nie mam owu, narazie nic nie czuję....tzn nic mnie nie boli ![]() Jenki wizytę u gin kontrolną mam dopiero w połowie lipca, chyba sie nie doczekam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2360 |
Rozeznanie
|
no ja teraz odczuwam bol brzucha... takie napiecie...
![]() ale ja zaaaawsze mialam bardzo bolesne owu... @ przy nich to pikus ![]() ale mam nadzieje ze to nie ma najmniejszego wplywu na wkladke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2361 |
Raczkowanie
|
Agee ja z owulacjami mam podobnie przy nich okres to pikus i dlatego teraz nie wiedziałam co to jest, a jednak jest @ ale tabletki są po to żeby się wesprzeć- prawda i teraz potop jest jak cholera ale bólu nie ma
![]() co do pewności anty.........nie ma takiego środka chyba ze całkowita abstynencja seksualna ale........skąd jest niepokalane poczęcie ![]() kazdy jak będzie chciał coś dodać na plus i minus to doda bo ma prawo ale kazdy z nas to jedyne w swoim rodzaju cudo wiec nie mówmy za wszystkich ![]() pozdrawiam Edytowane przez KarmaPema Czas edycji: 2009-06-11 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#2362 |
Raczkowanie
|
![]()
sprawdzałam czy mam nitki, i mam
![]() tylko jaką mam pewnośc, że ona siedzi dobrze???? ![]() plamień nie mam, boleści też, chyba jak będzie @ to popłynę i wtedy wszystko się wyjaśni. |
![]() ![]() |
![]() |
#2363 |
Rozeznanie
|
mi gin powiedzial ze w dzisiaszych czasach dlugosc nitek nie jest wyznacznikiem prawidlowego ulozenia spirali bo macica przechodzi rozne fazy i moze byc wyzej i nizej stad dlugosc nitek rozna...
jedynym badaniem wykazujacym prawidlowosc ulozenia spiralki jest usg ![]() a ja mam takie dziewczyny zatwardzenia ze szok! (sorki ze o tym pisze) no i tak mnie cale podbrzusze boli ze masakra ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2364 |
Raczkowanie
|
chyba się za wcześnie pochwaliłam. na początku nic się nie działo potem zaczęły się plamienia przez dwa dni, a teraz drugi dzień mam krwawienie jak przy @. dziewczyny poradźcie coś, bo trochę się denerwuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2365 |
Rozeznanie
|
no ale masz miec teraz @? bo tak chyba wygladaja @ przy wkladce nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2366 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jestem BARDZO zadowolona ![]() we wtorek wizyta kontrola u gina a w niedzielę lecimy do Szwecji ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Rozeznanie
|
hehehe Karma no mialam sie wlasnie pytac jak tam Twoja @
![]() ciesze sie ze juz prawie po i niecierpliwie czekam na wrazenia po przetestowaniu wkladki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2368 |
Raczkowanie
|
Agee czytając Twoje obserwacje, to u mnie jest dosłownie odwrotnie....
Mnie brzuch zawsze rano zakłuje, i zaraz idę do toalety, ale mam odwrotnośc Twoich problemów. ![]() Widac jak kazdy organizm reaguje, a tak wogóle to owuuuu czuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2369 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2370 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() oczywiście zdam relacje- najpierw z wizytki, następnie z rande vous ![]() ściskam wszystkie ZASPIRALOWANE ![]() ---------- Dopisano o 01:55 ---------- Poprzedni post napisano o 01:48 ---------- Cytat:
najpierw dosłownie po załozeniu spiralki w drugim dniu cyklu kiedy u mnie normalnie @ się rozkręca- jakby ktos zakręcił zaworek CISZA po ok 2 dniach od załozenia plamienie ale takie rdzawe wiec doszłam do wniosku że to takie ![]() no i po dwóch tygodniach najpierw przez dwa dni bóle i plamienie, nie plamienie (zaczęłam panikować nawet tu na forum- kochana Agee dzieki za wsparcie ![]() dużo za wcześnie ale pewnie organizm się przyzwyczaja i takie tam na dniach biegne na kontrole więc porozmawiam z ginem i dam znak co on o tym sądzi nie martw się na zapas- uszy do góry będzie dobrze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.