Spirala - wątek zbiorczy! - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-14, 14:01   #2371
joannab77
Raczkowanie

GG do joannab77
Dot.: spirala-co i jak - wątek zbiorczy

Cicho dzisiaj...... pewnie długi weekendzik a dziewczyny testują wkładeczki co????
Do tego pogoda do kitu i co tu robić

A ja bidulka czekam na wizyte kontrolną

A potem do roboty....
joannab77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 14:07   #2372
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joannab77 Pokaż wiadomość
Cicho dzisiaj...... pewnie długi weekendzik a dziewczyny testują wkładeczki co????
Do tego pogoda do kitu i co tu robić

A ja bidulka czekam na wizyte kontrolną

A potem do roboty....
melduje sie zachodnia granica
u mnie pogoda iscie wiosenna a nawet letnia,slonce pelne i blekitne niebo az zaluje ze nie pojechalismy nad jezioro ale jak to zazwyczaj najwiekszy upal na koniec dlugiego weekendu :-/

czwartek i pt -zimno i ulewy ,sobota cieplo i slonce ale wiatr tak przerazliwy za oddechu zlapac nie bylo mozna a dzisiaj skwar 23 stopnie.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 15:23   #2373
joannab77
Raczkowanie

GG do joannab77

Paula więc mam rację. U nas terz się robi ładna pogoda. Mimo wszystko super ciepło nie jest
Stary 2009-06-14, 17:14   #2374
Agee79
Rozeznanie

GG do Agee79 Send a message via Skype™ to Agee79

ja podobnie jak Paula tez sie witam z zachodniej granicy
wiecie co... zaczynam sie troche obawiac bo boli mnie bardzo brzuch, ale tak jak na jajeczkowanie... hmmm myslalam ze mialam je w czwartek ale wczoraj to mnie tak bolalo ze prawie chodzic nie moglam...
dzisiaj jest juz lepiej ale nadal odczuwam bol... sprawdzalam nitki i jest wszystko tak jak bylo nawet w sumie jakby krotsze...
powiedzcie mi czy obsuniecie zdarzaja sie tylko podczas @ czy tez w trakcie cyklu...?

Agee79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 19:34   #2375
joannab77
Raczkowanie

GG do joannab77

Agee, myślę, że nie tylko podczas@.
Można zakładac spirale podczas owu, i myślę, że tak samo coś tam może się zmienić, alebo przesunąć, szczególnie na początku noszenia. Lepiej pogadaj z ginem.
Na początku tego wątku czytałam, że lekarz często odpowiadał na posty, a teraz niema a szkoda
Stary 2009-06-15, 07:18   #2376
Agee79
Rozeznanie

hmmm pierwsze slysze ze wkladke zaklada sie takze podczas owu...
no mi gin mowil w sumie ze dlatego sie robi kontrole po @ bo wtedy jak juz sie przesuwaja... no nie wiem... poczekam jeszcze pare dni, jak mi nie przejdzie to sie do niego wybiore lub zadzwonie...

Stary 2009-06-15, 11:37   #2377
aga34
Raczkowanie

hej wszystkim
ja własnie byłam na kontroli od załozenia wkładki mineło 5 miesięcy i gin powiedziała ze wszystko oki ze sie ładnie tam umiejscowiła i ze tak juz zostanie wiec moze juz ja sie uspokoje
jak narazie jestem z niej zadowolona miesiączki o 2 dni dłuzsze ale niezbyt bolesne a najgorsze te brazowe plamienia przed ale da sie przezyc
aga34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 11:43   #2378
Agee79
Rozeznanie

suuuper Agus!!!
tez juz bym chciala miec ta pewnosc!

a mi bole ustaly!!! to chyba jednak nie przesuniecie wkladki, nie? bo trwalo by to nadal

Stary 2009-06-15, 15:24   #2379
wendetta
Przyczajenie

Witam Was kochane
podczytałam Was dziśaj troszke i zdecydowałam sie ze napisze bo mam pewnien problem -oczywiście jeśli chodzi o spirale
ale zaczne od poczatku
mieszkam sobie w UK mam dwoje dzieciaczków i nie planuje juz raczej wiecej od czterech tygodni mam spirale "mirena "to ta z hormonem
zdecydowałam sie na taką bo ja wyczytałam jest ona bardziej skuteczna i nie powoduje obfitego krwawienia ,a co lepsze "niby" moze doprowadzić nawet do zaniku @ ha ha
No ale przejde do rzeczy tak jak pisałam mieszkam w UK i tu "niby " wszystko jest lepsze i prostrze
a wiec spirala jest darmowa a badań przed nią nie robia (niech ich szlak ) ważne jest natomiast zeby nie być w ciąży
zakładaną miałam ją w dzień planowanej @ której jeszcze nie miałam
Lekarka nie była zbyt doświatczona wiec sie nakabinowała a ja myślałam ze zejde w tym czasie
potem po załozeniu troche plamiłam przez dwa dni ,pużniej były dwa dni przerwy i dostałam (tak myśle okres ) który mam do dziś -jutro bedzie 4 tydz
nie wiem co mam juz robić
tu kontrolne badanie jest po 6 tyg i za cholere nie idzie sie dostać wcześniej no chyba ze ma sie jakieś bóle ale i wtedy odsyłają do rodzinnego lekarza
i mam pytanie w związku z ta moja sytuacją
Miała któraś z Was tak długo okres po spirali albo moze macie dziewczyny jakąś wiedze wiekszą niż moja na ten temat
Będe bardzo wdzieczna za jakieś info
pozdrawiam

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Ojj widze że nikogo nie ma chyba sobie dam narazie spokój i przestane tu tak często zagladać
Naprawde zależy mi na odpowiedziach wiec bardzo Was prosze o zainteresowanie

Edytowane przez wendetta
Czas edycji: 2009-06-15 o 13:44
wendetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 12:24   #2380
AnneMauro
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wendetta Pokaż wiadomość
Witam Was kochane
podczytałam Was dziśaj troszke i zdecydowałam sie ze napisze bo mam pewnien problem -oczywiście jeśli chodzi o spirale
ale zaczne od poczatku
mieszkam sobie w UK mam dwoje dzieciaczków i nie planuje juz raczej wiecej od czterech tygodni mam spirale "mirena "to ta z hormonem
zdecydowałam sie na taką bo ja wyczytałam jest ona bardziej skuteczna i nie powoduje obfitego krwawienia ,a co lepsze "niby" moze doprowadzić nawet do zaniku @ ha ha
No ale przejde do rzeczy tak jak pisałam mieszkam w UK i tu "niby " wszystko jest lepsze i prostrze
a wiec spirala jest darmowa a badań przed nią nie robia (niech ich szlak ) ważne jest natomiast zeby nie być w ciąży
zakładaną miałam ją w dzień planowanej @ której jeszcze nie miałam
Lekarka nie była zbyt doświatczona wiec sie nakabinowała a ja myślałam ze zejde w tym czasie
potem po załozeniu troche plamiłam przez dwa dni ,pużniej były dwa dni przerwy i dostałam (tak myśle okres ) który mam do dziś -jutro bedzie 4 tydz
nie wiem co mam juz robić
tu kontrolne badanie jest po 6 tyg i za cholere nie idzie sie dostać wcześniej no chyba ze ma sie jakieś bóle ale i wtedy odsyłają do rodzinnego lekarza
i mam pytanie w związku z ta moja sytuacją
Miała któraś z Was tak długo okres po spirali albo moze macie dziewczyny jakąś wiedze wiekszą niż moja na ten temat
Będe bardzo wdzieczna za jakieś info
pozdrawiam

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Ojj widze że nikogo nie ma chyba sobie dam narazie spokój i przestane tu tak często zagladać
Naprawde zależy mi na odpowiedziach wiec bardzo Was prosze o zainteresowanie
Ja mam Mirenę prawie trzeci miesiąc, za jakieś dwa tygodnie idę na kontrolę. Zakładaną miałam w czasie @ w znieczuleniu, więc nic nie bolało. Gin powiedziała mi, że ok. 3 miesięcy mogą występować plamienia. No i występują z różną częstotliwością, czasami przez kilka dni, czasami wcale... @ była niewielka, po raz pierwszy w życiu chyba , bo zawsze miałam problem z bardzo obfitymi @...
To tyle, jeśli chodzi o moje doświadczenie.
Jeśli u Ciebie krwawienie trwa już 4 tygodnie i jeśli wygląda bardziej jak @ niż jak plamienie, to coś może być nie tak. Mirena, jak każda inna wkładka, wywołuje stan zapalny śluzówki, organizm musi sie po prostu przyzwyczaić i możliwe, że u Ciebie to przyzwyczajanie ma takie objawy. Po kilku miesiącach sytuacja się stabilizuje i wtedy ponoć jest ok: bez plamień i z małym @.
A nic Cię nie boli? Bo jeśli boli, to koniecznie idź na kontrolę: wkładka może byc na przykład źle założona...
A jeśli nie, to może uda Ci sie dotrwać do wyznaczonej kontroli...
Czy wcześniej stosowałaś jakąś antykoncepcję? Pigułki? Bo to też może mieć związek - organizm przestawia się ze sztucznych hormonów na naturalne i też jakoś na to reaguje...
Wszystko jest naprawdę względne, bo każdy organizm reaguje inaczej, trzeba się po prostu wsłuchiwac w siebie...
Nie wiem jak jest w UK, ale słyszałam ostatnio, że w Polsce, jeśli stracisz przytomność w miejscu publicznym, zabiera Cię karetka i wtedy robią Ci wszystkie badania... Wiem, że to brzmi idiotycznie, ale to jedyna okazja... i może dobry sposób na wymuszenie badań .
AnneMauro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 13:10   #2381
Agee79
Rozeznanie

Kochane a ja przyszlam sie pochwalic ze samej siebie nie poznaje
normalnie nawet nie pamietalam ze mialam tak wysokie libido!
skoczylo mi do momentu owu i to jakas masakra non stop mi sie chce hahahaha TZet ma ze mnie beke a ja normlanie nadziwic sie nie moge hahahaha

normlanie zyc nie umierac!!! dlaczega ja sie tak pozno zdecydowalam na wkladke????? hahahaha

pozdrawiam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-16, 13:13   #2382
wendetta
Przyczajenie

Witam dziekuje za odpowiedz
udalo mi sie dzis dostać na wizyte
mamy tu niby taka klinike gdzie mozna sie udać ze wszystkimi intymnimi sprawami np antkoncepcja i wenery też
no nie ważne
W każdym badz razie jest to jedno z niewielu miejsc gdzie mozna spotkać ginekologa miałam w tej klinice zakładana ta spirale ale jak dzwoniłam zeby sie umówić na wizyte to mi powiedzała miesiąc ale dodała ze codziennie rano przyjmuja w ramach pogotowia
wiec mozna przyjsc
wiec byłam
Oczywiście z giniem sie nie widzałam
nasiedzałam sie chyba z 2 godz
przyjełam mie pielęgniarka ( taka wyspecjalizowana ) obejrzała ale nie wiele mogła stwierdzić bo krwawienie
powiedzała ze widzi sznureczki a wiec jest ok
no i dodała ze tz dostosowanie sie spirali do mnie moze potrwać nawet do 6 miechów i ze przez ten czas może cały czas występować krwawienie
u mnie doś obfite
powiedzałam jej ze jestem juz lekko osłabiona i senna i wogóle no to poszła do lekarza a on nawet bez wywiadu bez niczego przypisał mi hormony i mam brać przez 10 dni po 1 tab 3 x dziennie i potempo 2x dziennie do konca opakowania czyli że przez miesiąc prawie i ze wtedy ponoc ma ustąpić krwawienie ale moze wróciić jak przestane je brać
Chyba sie załamie nikt mnie nie uprzedził o takich efektach ubocznych chyba bede musiała zacząć brać jakieś żelazo

sorry że Wam tak namarudziłam widze że odkąd nasmarowałam pierwszego posta to na forum sie zrobiło cich
Mam nadzieje ze nie dzałam na was jak odstraszacz
Pozdrawiam Was dziewczyny Trzymajcie sie

Edytowane przez wendetta
Czas edycji: 2009-06-16 o 13:17
wendetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 13:46   #2383
Agee79
Rozeznanie

sorry wendetta ale po prostu nie wiedzialam co ci odpisac... ja mam zwykla miedzianke ale teraz jak napisalas o tej wizycie to musze swoje piec groszy wcisnac...

a nie zrobili ci usg??? boli cie brzuch? bo takie mocna i stale krwawienie moze tez swiadczy ze sie wkladka przesunela czy cos... masakra wg mnie...

a nei wybierasz sie do polski moze? wtedy byc sie przeszla do gina na usg i bys wiedziala o co chodzi... i na pewno masz mirene??? nie oszukali cie?

Stary 2009-06-16, 13:58   #2384
wendetta
Przyczajenie

Agee napewno mnie nie oszukali mam nawet opakowanie po tej wkładce babka przy mnie ja wyjmowałam
a co do USG to zapomnij kochana tu chyba musiala bym umierać zeby sie doprosic o USG oni tu wiele rzeczy bagatelizuja a pużniej jest panika ech... szkoda słów
Naszczeście wybieram sie do Polski za dwa tyg a wiec do ginia sie napewno wybiore
co do krwawienia to jest ono takie inne znaczy sie inny kolor taka krew ze śluzem ale w wiekszości krew no i czasem skrzepy zwłaszcza jak sie zmacham
pobolewa mnie tez od czasu do czasu brzuch ale nic wielkiego
Chciałam żeby mi sprawdzili i przycieli sznurki bo od samego poczatku wydaje mi sie że sa za długie
mogła bym sobie spokojnie zawina to co wystaje na czubek małego palca u ręki
ale dziś on nie mogła stwierdzić czy są za długie bo zle je widzała i powiedzała ze przytna je jak bedzie potrzeba jak krwawienie sie skaczy
Mój biedny menio usycha ,no ale ... sam mnie namawiał na spirale to teraz ma
Stary 2009-06-16, 14:19   #2385
Agee79
Rozeznanie

wendetta no a tam prywatnie nie przyjmuja lekarze???

moje nitki tez sa w sumie dosyc dlugie bo maja jakos z 2-3 cm od ujscia szyjki... ale tak sie juz pieknie pozawijaly i poukladaly ze nikomu nie przeszkadzaja... a wkladke mam zaledwie 2 tygodnie

co do sprawdzania prawidlowosci ulozenia wkladki moj gin mowi ze teraz nie sprawdza sie nitek bo nie daja miarodajnego wyniku... najlepsze jest usg i tylko ona ci tak naprawde powie co sie dzieje...

ale zycze aby bylo ok.. moze to rzeczywscie przystosowywanie sie... a plamienia to normalna sprawa przy wkladce...

Edytowane przez Agee79
Czas edycji: 2009-06-16 o 14:21
Stary 2009-06-16, 14:28   #2386
aferka
Wtajemniczenie

A mówią, że to w Polsce służba zdrowia kuleje ...
Jakoś nie wyobrażam sobie sytuacji, że kobieta krwawi już 4 tygodnie i nikt nic nie sprawdza i jeszcze Ci mówią, że to może potrwać do 6 miesięcy. Toż to przez ten czas można zejść z tego świata krwawiąc bite pół roku
Chyba nie masz wyjścia tylko przyjechać do Polski i tu załapać się na jakieś badania.
Nic więcej mądrego nie powiem bo mam miedzianą spiralkę, ale moje pierwsze podejrzenie to, że może jest źle założona, skoro tak jak piszesz pani doktor nie miała doświadczenia. Chyba bez USG się nie obędzie.
aferka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 14:50   #2387
wendetta
Przyczajenie

dzieki dziwczyny
tez mi sie wydaje że w Pl zrobie sobie badania bo z tymi bucai nie chce mi sie gadać
Och ja juz nie wiem co mysleć o tej ich słuzbie zdrowia ,czasem jestem zadowolona ale to tylko takie powierzchowne zadowolenie
no nic wezne sobei te hormony co mi je dali bo sie wykrwawie
juz przestudjowałam ulotke wiec coś tam wiem o tym ale zaraz musze poszukac w necie moze jakiś ginio odemnie sie ogłasza to sie już zaklepie na wizyte
ok lece babeczki zajrze tu za niedługo dziekuje za wsparcie
Stary 2009-06-16, 17:37   #2388
KarmaPema
Raczkowanie

GG do KarmaPema

Cytat:
Napisane przez Agee79 Pokaż wiadomość
Kochane a ja przyszlam sie pochwalic ze samej siebie nie poznaje
normalnie nawet nie pamietalam ze mialam tak wysokie libido!
skoczylo mi do momentu owu i to jakas masakra non stop mi sie chce hahahaha TZet ma ze mnie beke a ja normlanie nadziwic sie nie moge hahahaha

normlanie zyc nie umierac!!! dlaczega ja sie tak pozno zdecydowalam na wkladke????? hahahaha

pozdrawiam
Agee Ty wredoto
ja tu o suchym pysku a Ty tu TAKIE rzeczy piszesz

w piatek kontrola dam znak co i jak a w niedzielę I test

sciskam i
KarmaPema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 17:53   #2389
oliwia300
Rozeznanie

Ja rowniez mieszkam w Uk i mam Mirene od 2 miesiecy!!! Na poczatku mialam straszne bole podbrzusza,ale teraz nie czuje zupelnie NIC!!! Okres - to 3 dniowe plamie!! Zawsze jak masz problem idz do GP albo do pielegniarki przyjmuja tego samego dnia jezeli zapiszesz sie rano!!! Fakt USG nie robia nad czym tez ubolewam, ale skoro po kontroli wszystkojest spoko tonajwazniejsze!! Mam nadzieje, ze i Tobie sie ,,ulorzy,,

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-16, 19:45   #2390
wendetta
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez oliwia300 Pokaż wiadomość
Ja rowniez mieszkam w Uk i mam Mirene od 2 miesiecy!!! Na poczatku mialam straszne bole podbrzusza,ale teraz nie czuje zupelnie NIC!!! Okres - to 3 dniowe plamie!! Zawsze jak masz problem idz do GP albo do pielegniarki przyjmuja tego samego dnia jezeli zapiszesz sie rano!!! Fakt USG nie robia nad czym tez ubolewam, ale skoro po kontroli wszystkojest spoko tonajwazniejsze!! Mam nadzieje, ze i Tobie sie ,,ulorzy,,
w moim przypadku pujściedo GP nie ma najmieszego sensu
podlegam pod bardzo małą placówke i przyjmuje tam 3 dziadków i jedna roztargniona babeczka
a wiec z ich usług nie skorzystam
a że to mała placówka ciezko dostać sie nawet do pielengniarki Niestety ale dzięki o troske
ja tez mam nadzieje ze sie wreście wszytko unormuje
Stary 2009-06-16, 21:05   #2391
gosiaborkowska
Raczkowanie

Dziewczęta............... ........... WRACAM

Byłam dzis u gina (innego) zbadał, wszystko OK, ugadane, obgadane, pod koniec okresu mam sie zgłosic czyli jeszcze jakies 2 tyg.
Cooper bedzie tym razem

Wendetta a Ty brałas wczesniej hormony? bo ja,tak jak Ty opisujesz to na hormony reagowałam, tzn. notoryczny okres, osłabienie w zwiazku z powyzszym.
Mam nadzieje ze CI sie unormuje wszystko. Moze powinnas brac, cos na zmniejszenie krwawienia, dziewczyny gdzies wczesniej pisały o jakims ziołowym specyfiku, moze w UK cos takiego tez bedzie.
Szkoda sie katować.
Jak bedziesz w Polsce, zgłos sie do jakiegos szpitala ginekologicznego na ostry dyzur, ze krwawienie mega i takie tam. maja obowiązek Cie przyjąc, i usg zrobić, choc nie mam pojęcia, jak z ubezpieczeniem będzie.
Moja przyjaciółka tak miała jak Ty i okazało sie ze źle spirala załozona była, i trzeba było usunąć spirale, bo sie dziewczyna mało nie wykrwawiła, bity m-c miała okres, ale to lejący, żęlazo jej spadło, że lekarze nie wiedzieli jak ja ratować, no i poszła na ostry, i tam wszytsko zrobili.

Edytowane przez gosiaborkowska
Czas edycji: 2009-06-16 o 21:20 Powód: dopis
gosiaborkowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-17, 07:21   #2392
Agee79
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiaborkowska Pokaż wiadomość
Dziewczęta............... ........... WRACAM

Byłam dzis u gina (innego) zbadał, wszystko OK, ugadane, obgadane, pod koniec okresu mam sie zgłosic czyli jeszcze jakies 2 tyg.
Cooper bedzie tym razem
: jupi:

suuuuuper!!! bardzo sie ciesze Gosienko!!!

zycze Ci aby tym razem juz zostalo to malenswto w Tobie na cale 5 lat!!! no chyba ze sie TZtowi odwidzi i sie zdecydujecie na number 3

Stary 2009-06-18, 16:39   #2393
oliwia300
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wendetta Pokaż wiadomość
w moim przypadku pujściedo GP nie ma najmieszego sensu
podlegam pod bardzo małą placówke i przyjmuje tam 3 dziadków i jedna roztargniona babeczka
a wiec z ich usług nie skorzystam
a że to mała placówka ciezko dostać sie nawet do pielengniarki Niestety ale dzięki o troske
ja tez mam nadzieje ze sie wreście wszytko unormuje

Przed wyjazdem do Polski, wyrob sobie karte,ze jestes ubezpieczona i mozesz sie na nia leczyc - w naglych przypadkach zadarmo!!! Karta jest darmowa i w ciagu 3 dni ja dostaniesz poczta! Idz w Polsce na ostry dyzur i powiedz,ze masz mega krwawienie i bole!! Trzymam kciuki!!!
Stary 2009-06-18, 22:11   #2394
mona2007
Wtajemniczenie

wiam ja również mam spiralke ale zwykła miedzianą bez hormonów, to w sumie juz pół roku, i jestem zadowolona teraz, bo wczesniej myslałam ze zwarjuje, nie wiem czemu alejest to dla mnie fikcja bo nie czuje tego i nie widze wiec i nieufam, wpadam czasami w panaroje tymbardzie ze jak sprawdzam to zazwyczja nie czuje nitek, i za kazdym razem panika ze mi wypadła, jesli chodzi o dolegliwości to fakt okres mam o wiele obfitszy i dłuższy a przed mam kilka dni plamień, do tego okres jest bardziej bolesny i dokuczliwy ale jest do zniesienia daje rade, ale nadal brak konforu psychicznego a tym bardziej ze ostatnio mojej przyjaciółce po dwóch latch spiralka wypadła wiec jednak cos w tym jest, a ja mam już 2 dzieci i naprawde nie chce więcej, i tak oto mimo ze mam spiralkę używam zazwyczaj dodatkowo gumki, i co chore zastanawiam sie dodatkowo nad plastrami anty, niby spiralka jest w dobrym miejscy bo moja gin za kazdym razem robi mi usg wewnątrzmaciczne i pokazuje mi ze umiejscowiła sie należycie, a nitek nie wyczuwam bo poprostu ucieła je tak krótko aby seks był komfortowy dla oby stron, i zazwyczaj nitki gdzies sie tan pozawijają ze sa nie wyczuwalne,tak wiec naprawde duze znaczenie ma psychika, no cóz musze sobie jakos z tym dawać rade,
mona2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 07:07   #2395
Agee79
Rozeznanie

Mona to powiedz mi po co Ci spiralka skoro sie zastanawiasz nad plastrami??? zdecyduj sie na jedna forme antykoncepcji bo po co masz 2 rozne skutki uboczne przechodzic???

ja tak bylam nie ufna przed zalozeniem, a teraz jak mam ja w sobei to niech sie dzieje wola Niebios ufam jej i tyle! ja tez jej nie czuje, choc jajeczkowanie dalo mi popalic i to niezle wiec w tych dniach o bzykanku tez nie ma mowy

ja tam jestem mega zadowolona ze spiralki i mam nadzieje ze pozostanie bez zadnych numerow we mnie przez nastepne 5 lat

Stary 2009-06-19, 08:31   #2396
mona2007
Wtajemniczenie

u mnie chodzi głównie o to ze nie moge sobie pozwolić na kolejne dziecko i niemoge podchodzć w ten sposób ze niech sie dzieje wola boża, jestem zapobiegawcza i jestem tego zdania ze jak jedno zawiedzie do jest drugie, a jesli chodzi o skutki uboczne to zniose wszystko,
mona2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 09:19   #2397
Agee79
Rozeznanie

mona ale to bezsens stosowac tak skuteczne dwie antykoncepcje!
jak nie ufasz spirali to po co ja zakladalas??? trzeba bylo wybrac metode hormnalna i juz! ona ma 99% skutecznosci!

a 100% nikt Ci nie da i juz!

nie doprowadzaj sie do paranoi bo zwariujesz bo jak masz miec dziecko to i na plastrach i spirali zajdziesz jednoczesnie je stosujac... takie jest moje zdanie!

ja tez mam 2 dzieci i uwierz ze tez juz nie chce zadncyh dzieci no ale co? jak zajde w ciaze to przeciez nie bedzie to koniec swiata tak? nikt mnie z domu nie wyrzuci

Stary 2009-06-19, 10:49   #2398
KarmaPema
Raczkowanie

GG do KarmaPema

i po kontroli- wszystko w najlepszym porządeczku a więc lecę do mojego Skarba testowac wkładeczkę
buziaki dla wszystkich
wow jak się cieszę
KarmaPema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 10:54   #2399
Agee79
Rozeznanie

hihihi KArma suuuper

no to teraz czas na prawdziwe testowanko!!!

udanej podrozy!!!

Stary 2009-06-19, 13:15   #2400
krystyna03c
Przyczajenie

GG do krystyna03c
Smile Dot.: spirala-co i jak - wątek zbiorczy

Cześć Kobietki Pozwolicie,że dołączę do Waszego spiralkowego grona? dzisiaj właśnie zamówiłam Mirenę u swojego ginekologa i w niedzielę idę ja założyć.Boję się trochę,jak to będzie i czy spiralka się dobrze przyjmie,ale jestem dobrej myśli....tabletek nie mogę brać,bo wypróbowałam ich całą masę,jednak powodowały zaostrzenie migren,pytałam neurologa i ginekologa stwierdzili,że powinno być ok,oby mieli rację....

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości