![]() |
#2431 | |
Raczkowanie
|
Dot.: spirala-co i jak - wątek zbiorczy
Cytat:
Mam zwykłą wkładkę, kiedys przxed porodem miałam nieregularne. Ostatnia @ się opóźniła jeden dzień, a teraz już jest 5. Niby lekko chuję w podbrzuszu, ale wiadomo, w ciaży też sie czuje. Panikuję strasznie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2432 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() oby tak dalej!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() mi wlasnie tak w tym miesiacu sie przesunela @ o 2 dni... tez sie zastanawialam ale wyluzowalam bo stwietrdzilam ze w przyszlosci sie wykoncze takim myleniem ![]() Cytat:
![]() ![]() a ja nastawiona na mega bole i prawdziwy potop jestem bardzo milo zaskoczona!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
Raczkowanie
|
A ja powiem tak pocichutku
![]() ![]() i wiecie co? cieszę sie z tej decyzji, i wcale sie nie boję, że będzie "powtórka z rozrywki", cieszę się tak jak poprzednio. Spiralko idę po ciebie................... ....... ![]()
#2434 |
Raczkowanie
|
Och Agee obyś się nie myliła.......
Co prawda w podbrzuszu cos czuję....ale i tak jakos mi dziwnie. Kurcze boje sie dlatego, ponieważ nie miałam wizyty kontrolnej. Raczej nic nie wskazywało na to, że mogła sie przesunąć. Plamienia malutkie, a boleści nie miałam żadnych. ![]() czytałam ulotke od niej, to podobno działa odrazu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2435 |
Rozeznanie
|
Asiu oczywiscie ze dziala od razu tylko fajnie jak dzin sprawdzi czy sie dobrze po tej pierwszej @ umiejscowila
![]() mnie tak leciusieniu cmilo w brzuchu na jakies 3-4 dni przed @, takze jak cmi to na pewno sie pojawi!!! ![]() moj dzin mowi ze to nie mozliwe aby kobieta nie poczula ze cos jest nie tak jezeli chodzi o przesuniecia... takze jezeli Ty nic dziwnego nei czulas to na pewno wszystko jest tak jak byc powinno a przesuniecie @ jest spowodowane miedzy innymi nerwami ![]() Gosiu ulala ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2436 |
Raczkowanie
|
[
100 % nigdy nie ma. od razu,przeciez hormony wydostaja sie od razu wiec ska dpomysl od kolejnego okresu ,ktory moze nie wystapic skoro masz spirale z hormonami.[/QUOTE] wybaczcie moją ignorancję w tym zakresie, lecz to mój doktor powiedział mi, że przez pierwszy miesiąc tj. do pierwszej @ nie ma 100% pewności ![]() może to on jest jakiś dziwny ?... Edytowane przez to ja Czas edycji: 2009-06-30 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2437 |
Rozeznanie
|
no nie wiem dlaczego tak Twoj lekarz uwaza bo skoro mirena ma takie samo dzialanie jak zwykla miedzianka + jeszcze hormony to dlaczego dopiero po miesiacu ma dzialanie skoro miedzianka dziala juz od chwili zalozenia (po kontroli ze wszystko Ok) a hormony dzialaja od razy jak w przypadku tabletek?...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2438 |
Wtajemniczenie
|
pierwszy raz spodkałam sie z taką opinią lekarza, mój mi powiedziałam ze odrazu działa, więc niewiem skąd te rozbierzności, mi gin tylko powiedział abym dla spokoju i pewności używała dodatkowo gumki, do momentu wizyty kontrolnej i wykonania usg.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2439 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj własnie zaczyna mnie ćmić. Mam nadzieję, że to własnie to. Agee dziękuję, oczywiście powiadomię co i jak. Może juz jutro ![]() Kurcze bo tak to jest mój gin kazał mi przyjść dopiero w połowie lipca, jak tu sie doczekaććććć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2440 |
Rozeznanie
|
no dlatego ja sie cieszylam ze mi kazal przyjsc na usg zaraz po tej pierwszej @ przy ktorej mialam zakladana wkladke
![]() teraz mam przyjsc po 3-ciej @ jezeli nie zauwaze nic nie pokojacego ![]() ta @ uwazam za prawidlowa wiec oby do nastepnej @ ![]() poki co hulaj dusza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2441 |
Raczkowanie
|
Hejka
tak sobie Was poczytuję w wolnej chwili i : - mój gin powiedział że jestem odrazu zabezpieczona (dla przypomnienia- mam zwykłą miedziankę) ALE- do pierwszej konroli w momencie kiedy będę czuła że mam owu (a ja to czuję) żebym się dodatkowo zabezpieczyła- bo nic nie daje na m 100% pewności.....myślę że to nie jest pozbawione sensu i coś w tym jest... - pierwszą kontrolę miałam po pierwszej @ od założenia- jak już się chwaliłam wszystko ok i jak wychodziłam dowiedziałam się "do zobaczenia za pół roku" ![]() jak narazie testy wypadły pomyślnie, ba..........zaskoczyły mnie samą ![]() chociaż za tydzień wpadam na tydzień do PL i zastanawia się czy nie sprawdzić czy wszystko jest ok- jakoś ja nie mogę tam się sama pobadać ![]() 3majcie się |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2442 |
Raczkowanie
|
No zaczynam plamić
![]() I brzusio nawet boli, oj boli, a niech boli ![]() Prwda dzieczyny w momencie owu lepiej się zabezpieczyć dodatkowo. Agee jak pisałaś, że masz owu, to u mnie jeszcze nic się nie zapowiadało, może stąd te opóźnienia ![]() Miłego SPIRALKOWANIA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2443 |
Rozeznanie
|
Asiu ciesze sie ze @ w koncu przyszla!!!
![]() no ja nie musze sie podczas owu zabezpieczac bo nie ma przed czym bo tak mnie cholernie boli ze o bzykanku mozna zapomniec... pamietam jak staralismy sie o pierwsze dziecko to ja autentycznie plakalam z bolu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2444 |
Raczkowanie
|
Ojej Agee aż tak boli jak masz owu...
Z jednej strony to masz dobrze ![]() Nie wiem, czy to normalka, ale ta @ jest jakaś rzadka i wodnista, może mi sie wydaje, ale jest troche inna. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2445 |
Rozeznanie
|
no boli, boli...
![]() ![]() no ta moja @ tez troszke inna... ze tak powiem bardziej krwista ale nie duzo! mysle ze to tak wyglada to sprawa indywidualna ![]() moja zaczela sie plamieniem w sobote i generalnie moge powoli stwierdzic ze jestem juz po @ wiec nie tak zle ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2446 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie to się chyba dopiero rozkręca ![]() Krwi jest mało ale jest, mam nadzieję, że się szybko skończy i luuuuzik. Po porodzie miałam krwotoczną serio, 2 dni siedziałam na ubikacji ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2447 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
czyli wychodzi na to że wszytko jest w normie ![]() pluję sobie w brodę że tak późno się zdecydowałam na spiralkę nawet mimo "jazdy" przy zakładaniu! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2448 |
Rozeznanie
|
ja tabletke wzielam tylko jedna w pierwszym dniu a pozniej to juz w ogole zadnego bolu nie czulam
![]() ja takiego mocniejszego krwawienia mialam 2 dni ![]() ![]() ale ja z natury mialam @ jakies 3-4 dni i to niezbyt obfite wiec pewnie dlatego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2449 |
Raczkowanie
|
![]() Właśnie jeszcze plamię i czekam na sedno. ![]() Z tego co piszecie to @ była zupełnie normalna. Myślę, że opisy tych krwawień jakie niby miały nas czekać to może były przy tych dawniejszych wkładkach. ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2450 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2451 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2452 |
Wtajemniczenie
|
ponoc tak, lekarz zazwyczaj zakładają w okres bo po pierwsze jest pewność ze nie ma ciąży a po drugie macica jest podczas okresu bardziej rozluźniona, rozkurczona. a to napewno ma wpływ na siłe i wielkość bólu. mój gin odrazu mi powiedział za bardziej boli jak niema@.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2453 |
Raczkowanie
|
na dwoje babka wróżyła z tym zakładaniem
co do braku ciąży to bez dwóch zdań ważne no i szyjka rozpulchniona ale!!! ja miałam zakładaną spiralę w drugim dniu cyklu i zemdlałam a znam osoby które zakładały nie miając@ i NIC nie czuły sam gin powiedział że bardzo rzadko spotyka się kobiety reagujące tak jak ja, nie wchodziłąm w szczegóły czy to dlatego że podczas porodu strasznie popękała mi szyyjka czy z innego powodu nie mniej jestem BARDZO zadowolona z tego sposobu antykoncepcji i jestem zła na siebie że się tak późno zdecydowałam porozmawiaj z lekarzem powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
#2454 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() w piatek miałąm zakładana, 10 minut trwała cała wizyta, z pierwszym zakładaniem 2 nie miało nic wspólnego. Teraz jedynie zaszczypało, i po wszytskim. jednak fachowiec, jest fachowiec. Mam coopera ![]() Z testowaniem, poczekamy jakis tydzień, niech sie zakotwiczy. WRÓCIŁAM ![]()
#2455 |
Rozeznanie
|
Gosiu strasznie sie ciesze!!!!
![]() ![]() ![]() moj @ sie definitywnie skonczyl w piatek ![]() ![]() ![]() ![]() ja tez jestem na siebie zla ze tak dlugo z nia zwlekalam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2456 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny,pisałam kilka stron wcześniej...21 czerwca miałam zakładaną Mirenę...niby spoko,ale mam problem....Dwa dni po jej założeniu miałam taki śluz z krwią,to normalne myślałam,później pojawiły się plamienia i ból brzucha,mocny,takie skurcze...gdzieś 29 plamienia stały się silniejsze(pomyślałam,że to okres,bo akurat miałam dostać),brzuch przestał boleć,byłam u gina,Mirena jest na swoim miejscu,a ja tak plamię do tej pory,to już 16 dni,mam powoli dość,lekarz kazał mi zażywać Cyclonamine,ale ono w ogóle nie pomaga,więc dałam sobie na luz po tygodniu zażywania i paraduję z podpaską już ponad dwa tygodnie.Nie wiem już co robić,nawet zastanawiałam się,żeby ją usunąć,ale lekarz twierdził,żebym poczekała jeszcze tydzień i bedzie ok...tylko,że to już trzeci tydzień czekania na koniec tych palmień/krwaiweń czy cholera wie czego,bo z różnym natężeniem....Tak więc efekt antykoncepcyjny u mnie 100% bo od czasu założenia spiralki zero seksu.....Brzuch mnie nie boli już,czasem lekko zakłuje....Mam podobnie jak Wendetta,to krwawienie nie może ustanąć,mimo,że niby jest wszytsko ok ze spiralką,czy tak będzie przez te 3 do 6 miesięcy???? Wtedy masakra,nie wiem,czy z nią wytrzymam,jeszcze teraz wakacje.....Myślicie,że powinnam spróbować jakiś innych lekarstw zatrzymujących krwawienia,czy poprostu jesli jedno nie pomaga odpuścić i czekać dopóki samo nie przejdzie....
#2457 |
Rozeznanie
|
qrka to rzeczywiscie nie wesolo...
moze poczekaj jeden pelny cykl i zobaczysz... Mirena jest z hormonami wiec moze organizm tak na nie dziala ![]() jezeli na usg wszystko jest ok to jak najbardziej bym jeszcze troche poczekala chociaz rozumiem ze moze to byc denerwujace... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2458 |
Raczkowanie
|
choinka kobitki poradzcie,
mam taki sam problem co krystyna03c, mam Mirenę od trzech tygodni i krwawienie cały czas. Doktor mówi że ułożona jest prawidłowo i na USG wyszło że ok, ale takich krwawień nie powinno być i co rusz mi coś przepisuje, na chwilę jest dobrze, ale potem krwawienie się nasila. Też myślałam że mam @, bo to już prawie ten czas, ale nie mam żadnych innych objawów (powiększone piersi, itd.). Wiem, że producent pisze, że mogą być plamienia do 6 miesięcy, ale to miały być plamienia (!!!), a nie prawie @. Więc pytanie czy któraś z Was już to przerabiała? |
![]() ![]() |
![]() |
#2459 |
Rozeznanie
|
no ja niestety nie poradze bo ja z miedzianka i niby mogly byc palmienia i takie tak a u mnie @ zupelnie jak normalna... i zero plamien...
dziewczyny moze naprawde to zwiazane jest z hormonami skoro ulozona jest OK... |
![]() ![]() |
![]() |
#2460 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() Małżonka, troche niteczki drażniły, ale to sie przytnie następnym razem przy wizycie kontrolnej. Co do dziewczyn z Mirenami, ja też uważam że to wina hormonów, ja takie obiawy miałm przy Krażku NR antykoncepcyjnym, lekarz powiedział, ze u mnie hormony odpadają, własnie w związku tymi plamienio/krwawieniami przez cały cykl, no i u mnie dochodziła depresja na dokładke. Jednak nie ma jak Miedzianka ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:56.