![]() |
#2461 |
Rozeznanie
|
Dot.: spirala-co i jak - wątek zbiorczy
hej Gosiu!!!
ciesze sie ze wszystko cacy! najbardziej to sie chyba TZet cieszy co? ![]() o Tobie nie wspominajac ![]() ja sie czuje rewelacyjnie! nic a nic nie czuje swojej przyjaciolki, zadnych plamien, sluz jak zazwyczaj... no gdyby nie nitki to watpilabym czy cokolwiek w sobie mam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Przyczajenie
|
Mój gin również twierdzi,że to normalne i póki co,tak jakby bagatelizuje sprawę,no,ale kurcze,tak jak pisała koleżanka wcześniej,plamienia byłyby spoko,a to czasem przypomina plamienie,a czasem taki średni okres.....Jak przyjdzie mi się z tym męczyć pół roku.....nie,nie ma szans,jeśli po 3 miesiącach maksymalnie nic się nie zmieni,wyciągam tą Mirenę. Rozmawiałam z lekarzem o hormonach,twierdził,że jest ich w tej wkładce tyle,że organizm nawet ich nie poczuje,no to masz....
![]()
#2463 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
I u mnie od początku z Mireną było podobnie jak u Was: plamienia czasami w ilościach przypominających mały @, wydzielanie śluzu... Przeczekałam i teraz, już od ponad tygodnia, wszystko jest ok. Jeśli to może Was pocieszyć to powiem, że owe plamienia nie powstrzymały mnie przed radosnym testowaniem (za przyzwoleniem pani doktor zresztą, która powiedziała mi, że plamienia będą, ale w niczym to nie przeszkadza). ![]() Myślę, że samo ciało obce w środku + hormony, w niewielkich ilościach, ale jednak, sprawiają, że organizm musi się po prostu przyzwyczaić, przestawić, przystosować i stąd takie reakcje. Plamienia mogą występować do 6 miesięcy, niestety, ale należy chyba być dobrej myśli. Jeśli USG wskazuje, że wszystko jest OK, to sądzę, że warto poczekać. Nie wiem czy Was to trochę uspokoiło... Postarajcie się wytrzymać, bo sądzę, że naprawdę warto. YES!!! Jedyne, czego żałuję, to że dowiedziałam się o Mirenie tak późno i tyle lat się musiałam męczyć. Gosia, gratuluję i cieszę się, że wszystko u Ciebie ok. Powodzenia w dalszym używaniu! Pozdrawiam! PS. Mnie Cyclo3fort pomagał bardzo! Zatrzymywał wszystko pięknie! Mam nadzieję, że u Ciebie też się sprawdzi! I nie bój nic! testuj, kiedy tylko kleksi mniej! Edytowane przez AnneMauro Czas edycji: 2009-07-08 o 10:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
biorę teraz hemorigen, ale nie pomaga za dużo, jak się skończy spróbuję cyclo3forte... i mam nadzieję że wszystko przejdzie, bo przyzwyczaiłam się do myśli że mam na 5 lat spokój ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Jaka ja jestem zadowolona, a jaka napalona ![]() Małżonek zaciera dłonie z radości, a ja? cóz WRÓCIŁAM i ŻYJE i jest mi NIEBIAŃSKO DOBRZE
ŻYCIE zaczyna się po 30-tce.....................; ) Edytowane przez gosiaborkowska Czas edycji: 2009-07-09 o 08:53 Powód: CENZURA BYŁA :-) |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za słowa otuchy,postaram się wytrzymać najdłużej jak to możliwe.Wczoraj popołudniu znów miałam takie bóle brzucha jak skurcze porodowe lekkie,do tego krzyże,oj trochę mnie wymęczyło,bo bolało dość mocno...Czyżby znów macica próbowała wyrzucić z siebie "intruza"...? dzisiaj już nie boli,mam tylko wzdęty brzuch i standardowo krwawienie.Dziwne jest to,że te bóle,podobnie jak przed @ miałam trwają np.pół godziny po południu a później przechodzi i jest ok.Ciekawe,czy dzisiaj będzie podobnie.Wydaje mi się,że okres skończył mi się ze 3 dni temu,bo od tamtej pory to krwawienie jest inne,więc o czym świadczy ten ból?Jajeczkowanie?:rolley es: Gubię się,ale staram się być twarda,ciekawe na ile dam radę....
#2467 |
Raczkowanie
|
Wszystkie dziewczyny testują
![]() a u mnie jakby przeszło... zostało tylko takie nic - może to faktycznie była @? tylko jakaś taka dziwna... no, ale może to te hormony... w każdym bądź razie ja już też przetestowałam i jestem przeszczęśliwa ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2468 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Super, super, co prawda kontrola przede mną, ale oki. Miałam @ po 4 dniach obfitych plamień, a @ była potokiem, ,,,cóż taki urok zwykłych wkładek ![]() Czekam na kontrolę i hejjjja ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam spiraleczkiii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Zadomowienie
|
Poruszana była już sprawa o która chce zapytać, jednak dość dawno wiec może któraś z Was będzie mogła mi pomoc,
chciałabym wiedzieć ile kosztuje spirala wraz z założeniem? Wiem, że ceny się mocno wahają, ale czy warto zainwestować w najdroższą czy raczej tańszą? |
![]() ![]() |
![]() |
#2470 |
Rozeznanie
|
ja po kolejnym jajeczkowaniu i powoli zauwazam pewna tendencje
![]() jajeczkowanie u mnie trwa dosyc bolesne ze bez srodkow przeciwbolowych ani rusz jakies 4 dni a pozniej jak reka odjal i sie zastanawiam czy rzeczywiscie w sobie cos mam ![]() co do dlugosci nitek tez juz zauwazylam pewien schemat ![]() ![]() testy wypadaja nad wyraz dobrze wiec zyc nie umierac!!! ![]() Zapach deszczu ja za wkladke Nova T zaplacilam 118zl a za zalozenie 300zl ale wkladke mozan zakladac na NFZ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Przyczajenie
|
Witajcie Kobietki
![]() ![]() Za założenie Mireny płaciłam 900zł.
#2472 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja mam Mirenę najtańszą jaką "spotkałam" w internecie, to gdzieś w aptece w warszawce ok.630 zł, ale przeciętna cena to 700-750 zł, ja kupiłam swoją na raty - 12 x 67 zł, założyłam na NFZ, więc tu nic nie kosztowało, ale prywatnie założenie wkładki to 200-300 zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Wtajemniczenie
|
a ja po 3 bardzo obfitych @ już 2 mam taka spokojną, nawet nic nie bolało...
![]() |
#2474 |
Przyczajenie
|
Witajcie.Wczoraj się pochwaliłam,a dzisiaj mam za swoje....znowu pojawił się taki wodnisty śluz z krwią...
![]()
#2475 |
Raczkowanie
|
Hej, Hej
Zaczynam plamic, znaczy sie okres idzie, i lekko mnie ćmi podbrzusze, ale to nic wielkiego. Age79 ja jajeczkowanie miałam bezbolesne ![]() Zobaczymy jak okres. No tak własnie sobie uswiadomiłam, ze chyba niepotrzebnie wczoraj kupiłam tampony na wyjazd ![]() Jade dziś na urlop na 2 tyg, normalnie bez neta będę ![]() Po urlopie kontrol, a podczas urlopu kolejne testy, jak na razie wszytskie udane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2476 |
Przyczajenie
|
![]()
Napisane przez Zapach deszczu
![]() Poruszana była już sprawa o która chce zapytać, jednak dość dawno wiec może któraś z Was będzie mogła mi pomoc, chciałabym wiedzieć ile kosztuje spirala wraz z założeniem? Wiem, że ceny się mocno wahają, ale czy warto zainwestować w najdroższą czy raczej tańszą? Ja zdecydowanie polecam MIRENA moja siostra właśnie wymieniła swoją pierwszą na nową dwa tygodnie temu i lepszej spiralki nie ma. Ja mam swoją od pół roku. A co do ceny to zależy od lekarza i ilu pośredników jest w łańcuszku. Ja poszukałam lekarza w Krośnie. Dr Wajda zakłada chyba najtaniej w okolicy. Siostra płaciła za Mirena plus założenie 750 zł. prywatnie nie na NFZ Edytowane przez martamaciejowa Czas edycji: 2009-07-25 o 18:45 Powód: nieścisłośc ii błędy |
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Przyczajenie
|
Witam,mam pytanie czy zakładanie spirali jest bolesne? Czy jest stosowane znieczulenie ogólne,czy miejscowe,czy jest to zabieg wogóle bez znieczulenia.Z góry dziękuję za pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Zakorzenienie
|
witam, wlasnie czytam watek, bo rowniez mysle o mirence
![]()
#2479 |
Zakorzenienie
|
przeczytalas chociaz 1 strone tego wątku ?wszytsko jest w wątku.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2480 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() poczytaj chociaz 2-3 strony wstecz, nic wielkiego a uzyskasz odowiedz ![]() chociaz tak naprawde niczego sie nie dowiesz dopoki sama tego nie przezyjesz bo kazda z nas roznie ten moment odbiera i roznie jest wrazliwa na bol ![]() Edytowane przez Agee79 Czas edycji: 2009-07-28 o 20:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest tez wyszukiwarka i dzieki niej mozesz przeszukac konkrenty wątek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2483 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dziewczyny mają rację- warto poczytać bo sporo się człowiek dowie- są odpowiedzi na pytania których nie zadałoby się a okazuje się że wiedza na ten temat jest BARDZO przydatna!!! ja np dowiedziałam się od dziewczyn że spiralę można zakładać na NFZ a tego nie wiedziałam, nawet nie myślałam że tak może być a tu proszę! tyle lat już pracuję, płacę składki więc coś powinno mi się należeć- prawda? a niewiedza kosztuje! co do bólu............. dziewczyny wspominały że każda z nas to indywidum ja bardzo się bałam chociaż bardzo dużo osób mówiło mi że to "pryszcz", nic wielkiego itd, sam gin mówił że niektóre kobiety czują po prostu ból jak przy @ a ja w trakcie zakładania z bólu zemdlałam ![]() teraz czekam na 3@ po założeniu i moge tylko powiedzieć że jest naprawdę super pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2484 |
Przyczajenie
|
Witajcie.U mnie bez zmian,dzisiaj 6 dzień plamienia/krwawienia(nie potrafię go nazwać,bo raz jest jednym a raz drugim) tak sobie myślę,czy może być tak,że mi się całkiem cykl pochrzanił i po prostu tydzień wcześniej dostałam @ .Zawsze miałam długie takie 30-32 dni a tutaj proszę,miałam dostać okres 29.07 a zaczęło się już 23.07 to" coś" .Strasznie skomplikowana sprawa z tą Mireną,choć wydaje się taka prosta....Cały cykl trzeba ustalać jakby na nowo,bo się miesza totalnie.
Tak myślę,jutro będzie tydzień,czekać kiedy się skończy to krwawienie,czy brać znowu Cyclo 3 fort,bo mam wrażenie,że będzie się tak przeciągać jak w poprzednim miesiącu....Ech...stara baba ze mnie a problem mam z okresami,cyklem itd.Oby się sytuacja jakoś ustabilizowała a nie okazało się,że będę tak pół roku się głowić a później bedę zmuszona pozbyć się Mirki,bo mój organizm całkiem oszaleje. Jeszcze jeden objaw zauważyłam,włosy mi wypadają bardziej,bez kitu.Myślę co z tym zrobić,pomysłu brak,do lekarza z tym nie pójdę,bo znów oleje sprawę....i tak się zastanawiaj kobieto... ![]()
#2485 |
Raczkowanie
|
Witajcie kobietki..Mam pytanko..Mam założoną wkładkę nova t.Byłam już na kontroli i wszystko było ok..Teraz mam miesiączkę i przy zmienianiu wkładki zauważyłam na niej jedną niteczkę ...i w sumie nie wiem czy powinnam z tym zgłosić się do lekarza..Poradźcie please...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam drugą miesiączkę od założenia wkładki,super da się wytrzymać(trochę obfita), zero bólu..... ![]() Muszę wybrac się na kontrol i luuuzik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jestem po swojej 2 prawdziwej @ z wkladka (nie liczac tej przy ktorej mialam zakladana ja) i jestem w sumie baaardzo zadowolona bo krawienie jest moze o 10% bardziej obfite niz przed wkladka ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2488 |
Raczkowanie
|
Urlop sie skrócił
![]() Jestem po okresie ![]() Okres minął, od piątku z mężem szalejemy ![]() Jutro planuje kontrole u gina, i lepiej niech będzie wszytsko OK bo jest mi CUDOWNIE
#2489 |
Raczkowanie
|
Witajcie
jestem po pierwszej mirenkowej @ ![]() nie dość że skrócił się z 5 dni do trochę ponad 3 dni, to jeszcze i to jest najlepsze - u mnie, gdzie co miesiąc męczyłam się przez dwa dni z wszystkim co jest maxi (w podpaskach - czyli maxi grubość, maxi długość, maxi skrzydełka itd.) lub super (w przypadku tamponów) to teraz, na dobrą sprawę, wystarczyłaby mi super ale cienka podpaska na dzień ![]() ![]() ![]() ![]() jestem baaaaaaaaardzo zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Raczkowanie
|
Witam w klubie! Z tego samego powodu co Ty jestem fanką Mireny! Ale już piąty miesiąc plamię - z przerwami co prawda - i trochę mnie to wkurza. Mam nadzieję, że wreszcie się unormuje. Pozdrawiam!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.