![]() |
#2491 |
Zakorzenienie
|
Dot.: spirala-co i jak - wątek zbiorczy
Witam
Chciala bym do was dolaczyc poniewaz dzis zostane posiadaczka spirali miedzianej a raczej zawieszki miedzianej , niestety nie znalazlam odpowiednika w jezyku polskim ale to jest cos takiego http://www.pett-jandi.de/medizinisch...kette_gynefix/ jest to tez spirala Poczatkowo bylam zdecydowana na hormonalna ale jak przeczesalam internet to sie z niej szybko wyleczylam Dzis mam motyle w brzuchu , ciekawa jestem co na to moj gin bo jest pewny ze wezme hormonalna ![]() Zycze wszystkim posiadaczkom spiralek samych przyjemnosci w posiadaniu ich |
![]() ![]() |
![]() |
#2492 |
Raczkowanie
|
Kathi75 - A gdzie kupiłaś/dostałaś i gdzie zakładałaś Gyne-Fix,tą spiralkę z nitką i kulkami?Bo w Polsce jej nie ma,nie mogłam znaleźć nigdzie w necie,w aptekach.Jaka cena spirali?Nie każdy lekarz umiałby to założyc w ogóle lub dobrze założyć,bo to kształt nietypowy i nie zakłada się tego u nas.Chyba,że ktoś sobie to kupi za granica lub sprowadzi.Moge się mylić,ale ja tego niegdzie nie znalazłam do kupna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2493 |
Zadomowienie
|
Dziekuje za odpowiedzi odnośnie ceny, nie wiedziałam, że mozna płacić w ratach, cenna informacja
![]() Roczny koszt zakupu moich tabletek hormonalnych to 600 zł z groszami dlatego w najblizszej przyszlosci pomysle o spirali. |
![]() ![]() |
![]() |
#2494 |
Raczkowanie
|
![]()
Helllowww Spiraleczki
![]() Jestem po kontroli.....moje maleństwo leży jak ulał ![]() Wszystko gra...za pół roku do kontroli ![]() A tym czasemmm ![]() ![]() Pozdrawiam Kochane.......jestem bardzo zadowolona ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2495 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zabieg trwal moze 5 min lacznie USG nie bolaloa tego sie balam ![]() Na razie plamie ale to niby normalne w koncu "skaleczyl " mnie Koszt tutaj zalozenia lacznie z kupnem i USG prywatnie wychodzi 400euro . Spiralka ta jest na 5 lat Dla porownania dwuletnia zwykla spirala u nas kosztuje 200 euro 5 letnia zwylka 350€ a hormonalna 430€ wszysto z zalozeniem Niestety nie wiem ile spirala kosztuje w aptece |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2496 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyneczki
Dokładnie tydzień temu załozyłam sobie miedzianke (parę lat temu juz taka miałam i byłam bardzo zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2497 |
Raczkowanie
|
Ja miałam tak przy pierwszej, która mi defacto przesunęła, i musiałam ja wyjąć po 3 m-cach.
Teraz mam juz m-c druga i nic nie czuje, totalnie nic, na drugi dzien po załozeniu wstałam i byłam zaskoczona ze moze nie bolec. A co najdziwniejsze, 2 m-c nie czułam jajeczkowania ![]() Jest super. Radze wizyte u lekarza. Nie ma nic lepszego jak pewnośc ze jest OK. Powodzenia ![]()
#2498 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Pawda! lepiej skonsultować z lekarzem. Miałam zakładaną i odrazu nic nie bolało. A co dopiero tydzień od założenia. Mnie to dziwi, że nie trzeba nic liczyć dni i niczym sie nie stresować. Czasem to zastanawiam się czy działa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2499 |
Raczkowanie
|
Mój kochany Gin powiedział żebym za każdym razem kiedy coś jest wg mnie nie tak- skonsultowała się z nim.
Ja jestem po 3 @ od założenia- mam zwykła miedziankę i jest naprawdę wszystko w najlepszym porządku. Po założeniu czułam tu i tam że ciągnie ale lekarz mnie o tym uprzedził- gdyby tego nie powiedział poleciałabym od razu bo ja lekko panikuje i nie chce narazie dzidziusia Nawet sobie nie wyobrażacie jak się dzisiaj pukam w głowę że tak długo zwlekałam z założeniem spiralki- ale już ją mam ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#2500 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Juz mi ulzyło byłam na wizycie u gin.(miałam zgłosić się po miesiącu od założenia,ale pobiegłam szybciej przez ten okropny ból), okazało się ,że wszystko jest ok! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2501 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Pozdrawiam Edytowane przez amarzena Czas edycji: 2009-08-24 o 10:08 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2502 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() przez 1-wszy miesiac odczuwalam jakies klucia ale wiedzialam ze jest to adaptacja! i najwazniejsze to aby obserwowac wlasne cialo... jak sie dzieje cos nie tak, jakies bole ktorych wczesniej nie bylo, jakies plamienia to jak najszybciej skontaktowac sie z ginem ![]() ja teraz czakam na @ i zaraz po niej ide na kotrole ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2503 |
Rozeznanie
|
A jeśli ktoś jest uczulony na metale sztuczne to może nosić spirale??
Czy sa spirale bez hormonow dla młodych kobiet?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2504 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() i tylko jedna na rynku jest spirala z hormonami... poszperaj troche na necie a wszystkiego sie dowiesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2505 |
Raczkowanie
|
Ja jestem uczulona na metale, i na miedź tez, tzn. żadnych pasków, guzików,kolczyków itp. ale spiralka siedzi sobie spokojnie i bynajmniej narazie nie przeszkadza. Mozliwe ze alergia do uaktywnienia sie potrzebuje jeszcze czegos i tlenu, a w środku tlenu to chyba za duzo nie ma
![]() Konsultowałam z lekarzem (nie jednym) swoja alergię a spiralke, zaden nie widział problemu ![]() Jestem w trakcie 2@ luzik, zero bólu, zero czegokolwiek. Ależ ja jestem szczęsliwa ![]()
![]() |
#2506 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny a tu co taka cisza.....
![]() Gosiu i jak z tą spiralką....wszystko o.k? Z tego co pamiętam poprzednią musiałaś usunąć po 3 miesiącach a nową masz właśnie 3 miesiące i mam nadzieję, że ta się sprawuje.... U mnie na razie o.k. Bardzo się cieszę i żyję pełnią życia ![]() Pozdrawiam was serdecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2507 |
Rozeznanie
|
ha! a ja juz myslalam ze mi po prostu powiadomienia nie przychodza
![]() ja tez ze swoja przyjaciolka jestem juz 3 miesiace i nawet teraz we wtorek mialam kotrolne usg jak sie ona tam ma ![]() ![]() ja tez sie czuje super a w sumie to sie nie czuje ![]() ![]() @ sie ladnie wyregulowal i wyglada to tak ze mam 2 dni plamien, 2 dni krwawien i 2 dni plamien ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() buziaczki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2508 |
Zakorzenienie
|
Hej dziweczki
![]() Ja juz po mojej pierwszej @ z miedzianka i nie bala ona bolesniejsza , obfitsza czy w dniach dluzsza ![]() Trwala 3 dni i prawie mi nie przeszkadzala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2509 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Byłam u dr H. Raszczyka. Polecam go całym sercem!!! Wspaniały lekarz a przy tym po prostu człowiek- odpowie Ci na każde pytanie, rozwieje Twoje ewentualne wątpliwości. Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2510 |
Rozeznanie
|
dziewczyny czy ktoras z Was moze polecic jakiegos gina w kolobrzegu albo okolicach i najlepiej aby zakladal spiralke na kase?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2511 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
chodzisz do niego prywatnie czy na książeczkę? Jak możesz daj mi namiary. Płaciłaś z tego wyczytałam 300 zł ale ze wszystkim, czy za samo założenie? Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2512 |
Raczkowanie
|
Witam. Przeczytalam znaczna wiekszosc watku, zastanawiam sie nad wkłądka miedziana bo hormony jakos zle na mnie dzialaja. Mam jednak pewne watpliwosci czy moj partner bedzie czul te nitki? Nie planuje juz dzieci bynajmniej nie teraz. Mam juz synka (5 latek) Jeszcze do niedawna chcialam miec corcie ale teraz wzielam sie za siebie schudlam czuje sie swietnie do pelni szczescia brakuje mi pewnej i wygodnej metody antyterrorystycznej
![]()
#2513 |
Rozeznanie
|
ja mam dlugie dosyc nitki ale moj M ich nie wyczuwa - mysle ze im dluzsze tym lepiej bo wtedy ladnie sie owijaja a jak sa krotkie to stercza i kloja
![]() to tak jak z wlosami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2514 |
Zakorzenienie
|
Ale przeciez te nitki nie sa elastyczne jak np. nici krawieckie wiec jak beda długie to partner moze je odczuwać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2515 |
Rozeznanie
|
no nie sa jak krawieckie ale moje maja ok 2-3cm i sie pieknie wokol szyjki obwijaja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2516 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tel 694478632 jeżeli będziesz dzwonila a on nie odbiera, nie przejmuj się on sam oddzwania! Powiedź mu że dostałaś numer od jego pacjentki Eli Kawalec i KONIECZNIE go ode mnie pozdrów! Powodzenia i daj znak jak poszło Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2517 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() U "nas" wszystko OK. Teraz zaganiana jestem, praca, praca, praca ![]() Ale radośc z posiadania "przyjaciółki" jest, zero stresu ![]() Okres przychodzi, jest i odchodzi ![]() Kontrola za 3 m-ce.
#2518 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dzięki wielkie, Ale chcę się upewnić, czyli spiralę sama kupiłaś? Ile kosztowała? na pewno to zrobię, tylko teraz z kasą krucho, ale jak coś wpadnie to na pewno pójdę i pozdrowię. Edytowane przez amarzena Czas edycji: 2009-09-22 o 12:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2519 |
Raczkowanie
|
To jest już ze spiralką w cenie. Ten lekarz ma w gabinecie spory wybór ale patrzy na budowę pacjentki i oczywiscie jej zasoby finansowe. Ja nie ukrywałam ze nie stac mnie na drogą spiralkę.
Powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
#2520 |
Raczkowanie
|
witam,
chciałam zapytac czy któraś z was ma wkładke Gyne Fix?? ile ona kosztuje i czy jesteście z niej zadowolone?? pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:56.