![]() |
#2611 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: spirala-co i jak - wątek zbiorczy
Cytat:
-cenę założenia , a jesli nie bedzie ci spirala odpowiadała to klops chociaz oczywiscie koszt wychodzi maly na te 5 lat. pigulki odpadaja tym bardziej bo branie ich przez 3 miesiace i odstawianie rozwali ci cykl więc albo gumki ale ponowna proba zalozenie spirali . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2612 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2613 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do brania pigułek przez 3 miesiące, a potem ich odstawienia i potem znowu 3 miesiące - to rozwalisz sobie całą gospodarkę hormonalną organizmu. To jest w końcu lekarstwo. Albo się zdecyduj na pigułki i bierz je ciągle, albo pomyśl o innej metodzie. Spirala jest super, ale wiem, że niektóre osoby sa również zadowolone z krążka dopochwowego NuvaRing - jest o tym wątek na forum. Metoda prosta i łatwa w stosowaniu, ale też hormonalna. Tyle tylko, że możesz sobie sama ten krążek aplikować no i jak Ci nie będzie pasować, to możesz metodę zmienić bez ponoszenia kosztów. Powodzenia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2614 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Już się zdecydwoałam znalzałm gabinet -przychodnię prywatną załozenie multiload plus znieczulenie razem 600 zł. Moje pytanie: któą spiralę wybrać - ginekolog nie potrafiła mi doradzić, mówiąc że wszystkie podobnie działają. A odnośnie szyjki macicy -mam poprstu tak jak nieródka - tak pow. gin i pow. że zakładaniż wdkbędzie mnie ardzo boleć. Edytowane przez mag11111111 Czas edycji: 2010-01-27 o 16:07 Powód: k |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2615 |
Przyczajenie
|
![]()
witam!
urodziłam córeczke rok temu po 4 miesiacach załozyłam sobie wkładke domaciczną z miedzi okropnie sie czuje po niej w czasie okresu kłuje strasznie mnie mam dziwne skurcze macicy i pochwy a najgozej to te krwotoczne miesiaczki maskara:rycze-smarkam:juz niewiem co mam robic a jeszcze jest zabawnie jak sie zdenerwuje to odrazu mam skurcze i boli brzuch ,a po za tym mam nieregularny okres z zawsze sie spuznia np. dostałam okres 15 to dostaje za miesiac 20 a znowu za miesiąc 23 porobane mam cykle ostatnio to niemogłam wyjsc z kibelka tak zaczeło mnie bolec oczywiscie przy okresie ze ledwo doczłapałam sie do pokoju. a jeszcze dowiedziałam sie ze ta wkładka jest wczesno poronna, wkurzam sie bo lekarz mnie nieuswiadomił , a i wkładke mi zakładał jak niemiałam okresu bo powiedział ze niechce w tym sie babrac. A jak wy miałyscie??? podzielecie sie ze mna swojimi przezyciami z wkładką ? dziekuje:cmok: i pozdrawiam cieplutko |
![]() ![]() |
![]() |
#2616 |
Zadomowienie
|
Dot.: wkładka domaciczna
![]() Zamiast oczekiwać zwierzeń idź Ty kobieto do INNEGO lekarza, wyjmij to dziadostwo skoro Ci nie służy i rozważ inny typ wkładki lub inną metodę antykoncepcji ![]()
#2617 |
Przyczajenie
|
własnie tak myslałam nad wyjeciem tego dziadostwa i bede chyba zmieniac lekarza bo juz to jest denerwujace, ale własnie chce sie dowiedziec jak u was sie sprawowała ta wkładka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2618 |
Zadomowienie
|
Widzisz - u jednych się sprawdzi świetnie u innych nie.
To jest bez znaczenia - u Ciebie się nie sprawdza. I to trzeba zmienić. Może masz jakieś uczulenie na miedź?
#2619 |
Przyczajenie
|
sama niewiem ale od 8 miesiecy dopiro teraz zaczeła mi szfankowac niewiem juz o co chodzi moze jakis stan zapalny sie zrobił ??? a ty ile masz juz to wkładke ????
---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- a miałas cos takiego ze po okresie przy wkładce bolały cie piersi i urosły wieksze bo ja teraz mam cos takiego nigdy tego niemialam dziwne co??? i do dzisiejszego dnia mam bolace a nigdy po okresie tego niemoała zawsze po i w czasie okresu to zmniejszały mi sie i niebolały dziwne to jest hehe moze jestem w ciazy ale raczej nie no bo miałam okres dopiero co mi sie skonczył |
![]() ![]() |
![]() |
#2620 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() IDŹ IDŹ IDŹ ! ! !
![]() |
#2621 |
Zakorzenienie
|
To nie jest ważne, czy teraz coś zaczęło się dziać, a wcześniej było ok. może ważne, ale nie najważniejsze Ja przez pół roku obklejałam się plastrami Evra. 5 miesięcy było idealnie, prócz małego skutku ubocznego: 2 kg więcej na wadze. Przy ostatnim opakowaniu dostałam takich migren, że pojawiły sie zaburzenia widzenia, wymioty w gratisie w przy migrenie, leżenie plackiem bez siły i inne podobne przyjemności. A 5 miesięcy super. Zbierało się, odkładało i wybuchło, jak określiła to moja ginia. Nie zawsze wszystko wychodzi od razu. Może warto zastanowić się na inną metodą. Z hormonów jest jeszcze cała paleta tabletek, chyba 2 rodzaje plastrów, krążek, zastrzyk hormonalny. U mnie odpada branie plastrów, bo przetestowałam już parę rodzajów tablet, plastry też mi nie służą, ale może Ty masz zwyczajnie alergię na metal. Cały czas myślałam, że spiralę zakłada się trochę starszym kobietom, które urodziły co najmniej 2 dzieci...
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2622 |
Zakorzenienie
|
Dziecko drogie używaj wyszukiwarki !!! bo jest ogromny watek dot. spirali i proponuje odrobine edukacji w strone seksu i nie tylko spoczywa na tobie odpowiedzialnosc wychowania i edukacji dziecka więc moze byloby dobrze gdybys zaczęła od siebie .
Spirala nie jest wczesnoporonna. |
![]() ![]() |
![]() |
#2623 |
Przyczajenie
|
a własnie czytałam ze jest nawet mam tu opinie gina http://www.youtube.com/watch?v=3U9_vOVB6nY
pozdrawiam wszystkich ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- a wiedzy niemusisz sie wypowiadac wiadac jako masz wiedzie hehe ![]() "Spirala nie jest wczesnoporonna" szok ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wystarczy posłuchac co pani mówi i jak plącze się w zeznaniach. Ja doedukowałam sie przed zalozeniem wkladki ty po dowiedzialas sie szczegółów działania wiec zdecydowanie bardziej ode mnie tryskasz wiedzą . ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2625 |
Przyczajenie
|
no przepraszam sprzątaczka by niemiała takiego słownictwa no chyba ze po studiach jest
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2626 |
Zakorzenienie
|
Dobrze ,że chociaż ciebie śmieszą twoje wypowiedzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2627 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2628 |
Zakorzenienie
|
Kobietki, trzymajmy się tematu spirali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2629 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2010-02-02 o 18:26 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2630 | |
Przyczajenie
|
Dot.: spirala-co i jak
Cytat:
Mój lekarz zresztą powiedział, ze nie wyobraża sobie jakbym miała dziecko urodzić skoro zakładanie spirali tak mnie bolałao ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2631 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masz fajnie ,spokoj na 5 lat ,ja wlasnie nastawiam sie psychicznie na ew. wymiane bo mija 5 lat od zalozenia mojej ,bojee siee!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2632 |
Raczkowanie
|
tak czytam o tych spiralach, wkladkach.... wiekszosc sie decyduje za jej zaaplikowaniem... a co na to wasi partnerzy? czy sa za czy przeciw takiemu zabezpieczeniu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2633 |
Zakorzenienie
|
A że tak powiem - co ma mój mąż do mojej macicy? Chciałam, założyłam, mąż jest zadowolony z powrotu libido i ekonomiczności tego rozwiązania. Ostatnio pokazałam mu spiralkę na wydruku z usg to przewrócił oczami i tyle było komentarza...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2634 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tak pytam, z ciekawosci. po przeczytaniu tego forum sama zapytalam TŻta o takie rozwiazanie i odpowiedz nie byla twierdzaca a by najmniej popierajaca. twierdzi ze zle by sie czul majac swiadomosc ze we mnie juz cos jest... czy w jakis sposob moze sie dowiedziec ze taka wkladke juz sie ma? czy sa tego jakies fizyczne oznaki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, czasem można wyczuć nitki od spiralki, mój mąż czasem czuje, ale mu to w żaden sposób nie przeszkadza. I to całe czucie ze strony faceta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2636 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobnie jak poparł decyzje przyjmowania pigulek,stosowania prezerwatywy itp w koncu chodzi o nas ,on tez z tego "korzysta" a ,że ze swojej strony nie ma za duzego wyboru jesli chodzi o metody to takie decyzje pozostawia mi abym ja sie czuła z tym dobrze i wygodnie. ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
mając plomby w zębach tez cos w tobie jest ![]() biorąc pigułki też cos w tobie jest "sztucznego" i to o wiele bardziej groznego niż spirala Mężczyni rzadko odczuwają spiralę a nitki jakie z niej wystaja mozna dowolnie skracać. Fizyczne odznaki ? tak, znamie na czole ,no zastanów sie. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2637 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2639 |
Raczkowanie
|
Koticzek:
Taka mała uwaga a propos działania mireny - nie tylko ona działa na błonę śluzową. Normalna wkładka również - patrz wyżej: cytat na temat wkładek jako takich. Po drugie - metoda ta przyszła do Polski ze Szwecji, gdzie była najczęściej zakładana bardzo młodym dziewczynom, raczej w związku z tym nieródkom, ze względu na zbyt częste niechciane ciąże. Każdy środek antykoncepcyjny wpływa na płodność, nie ma się co łudzić. U jednych bardziej, u innych mniej... Po trzecie - dlaczego Twój lekarz uważa, że wkładek nie zakłada się w znieczuleniu? Jak najbardziej się zakłada i ja jestem tego najlepszym przykładem. A lekarz może się obawiać znieczulenia, bo może nie ma wprawy w zakładaniu i woli, żeby mu pacjentka reagowała, to wtedy lepiej widzi, co robi... Skoro zęby sie leczy w znieczuleniu (a to chyba mniej boli), to dlaczego nie zakładać wkładki? Poza tym, sorry, ale co ten pan doktor może wiedzieć o bólu porodowym? Raczej sam nie rodził... Tak sobie myślę: Ty może zmień tego lekarza, bo mnie się on jakiś dziwny wydaje... Lipstik - jeśli Twój TZ źle by się czuł ze świadomością, że masz coś w środku, to zaproponuj mu ciekawsze rozwiązanie: niech sobie podwiąże nasieniowody (jest to działanie odwracalne), wtedy Ty nie będziesz musiała stosować antykoncepcji. Proste? ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#2640 |
Raczkowanie
|
nie wiem czy dziwna reakcja bo nie wiem jak na to zapatruja sie inni mezczyzni...
az tak radykalnej antykoncepcji stosowac nie bede, przynajmniej narazie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.